Κοίτα, για μένα ο στόχος είναι αυτός που καθορίζει τα πάντα…..Καταλαβαίνω οτι είναι λογικό και σε κάποιο βαθμό θεμιτό να υπάρχουν λογικές-Μέγκελε.
Αυτό που προσωπικά με ξυνίζει είναι η σφοδρή επίθεση στους BYB (προς θεού, δεν τους υποστηρίζω) τι στιγμή που περνάει στο ντούκου αυτή η πρακτική των αγίων εκτροφέων εν έτει 2011.
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα?
Ίσως, αλλά μόνο αν είναι και ο σκοπός-στόχος άγιος....
αυτό είναι μια άλλη πλευρά της συζήτησης που κατά την γνώμη μου θα ήταν καλό να γίνεται χωρίς να μπλέκονται οι ΒΥΒ μέσα....θα ήθελα να ξέρω απλώς αν έχει νόημα -και σε ποιο βαθμό- να υπάρχει και μια αποστροφή και προς ανθρώπους που στέλνουν ζωές στα κρεματόρια, για να κατασκευάσουν τον superdog...
Ήταν γερμανός ιατρός που έκανε ιατρικά πειράματα με τους εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δες θες να ξέρεις τι πειράματα.Τι θα πει "Μεγκελε"
Με σκοπο να γενιουνται μονο Αρειοι για αυτο και η παρομοιωσηΉταν γερμανός ιατρός που έκανε ιατρικά πειράματα με τους εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δες θες να ξέρεις τι πειράματα.
Μπορείς να μου εξηγήσεις sea-mol που κολλάνε αυτά τα τρια που λες με τους "εκτροφείς" που χρησιμοποιούν ΣΗΜΕΡΑ τον κουβά? Ρωτάω γιατί πραγματικά δεν κατάλαβα!-Χρησιμοποιούνται σε αγώνες επίδειξης ικανοτήτων σαν σε τσίρκο.
-Κάποιοι βγάζουν σοβαρά χρήματα από τα παραπάνω.
-Το να επικαλεστούμε την διαφορά των συνθηκών (ο εκτροφέας προσπαθεί να τα έχει υγιή και τα θανατώνει με ένεση, στο τσίρκο τα χτυπάνε κιολας) δεν αναιρεί τα παραπάνω δεδομένα.
και γιατί θεωρείς κακό να θανατωθεί ένα κουτάβι που δεν είναι ικανό να επιζήσει μόνο του;Η ευγονική με την κακή της έννοια (θανάτωση μη ικανών) μάλλον συνεχίζεται.
ενώ οι αγελάδες και τα γουρούνια πρέπει να θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό......τα δικαιώματά τους δεν τα εκμεταλλεύεται κατάφωρα κανένας...Για μένα αυτό αποτελεί κατάφωρη εκμετάλλευση των δικαιωμάτων των ζώων, καθώς:
-Δεν εκτρέφονται και εν συνεχεία θανατώνονται με σκοπό την ανθρώπινη τροφή και επιβίωση.
...έχεις πολύ διάβασμα μπροστά σου....-Χρησιμοποιούνται σε αγώνες επίδειξης ικανοτήτων σαν σε τσίρκο.
Αυτά που λέει ο Νίκος με το όνομά τους, αυτά που λέει ευθαρσώς ο εκτροφέας πιτ μπουλ στο αρχικά αναφερόμενο post, αυτά που άκουσα με τα αυτιά μου από εκτροφέα, συνηγορούν οτι υπάρχουν εκτροφείς που θανατώνουν σκυλιά, μόνο και μόνο για να κρατήσουν τα καλύτερα που θα αριστεύσουν σε επιδείξεις και εκθέσεις.Ξερω επισης για αλλον εκτροφεα απο τους καλους της φυλης του ( Γ.Π.) που απο την γεννα παντα κραταει τα 3-4 καλυτερα , ανεξαρτητως τι ειναι τα υπολοιπα τα ευθανατιζει , Μεγκελε ; Μέγκελε.
Σου απάντησα από την αρχή!Μια καταδίκη αυτών των πρακτικών θα μου αρκούσε, αλλά βλέπω οτι γυρνάμε στα ίδια και τα ίδια. "Δεν τα θανατώνουν", "τα δίνουν για πετ" κ.λ.π.
Παλιά απ`ότι λένε ήταν συνηθισμένη πρακτικη, για να σταθεροποιηθεί μια φυλή! Δε συμφωνώ φυσικά, αλλά...Τι εννοούμε κακό δείγμα?
Γιατί εγώ προσωπικά (αν ήμουν εκτροφέας) ας πούμε ένα κουταβάκι που γεννιέται τυφλό και δεν υπάρχει ελπίδα να θεραπευτεί...θα σκεφτόμουν την ευθανασία. Δεν ξέρω αν θα κατάφερνα να πάρω την απόφαση τελικά γιατί είναι πολύ υποθετική η ερώτηση, αλλα πιστευω πως θα έμπαινα στο δίλημα.
Τωρα αν εννοείς ότι βγήκε κουτάβι με πιο φουντωτή ουρά πχ και συζητάμε να πάει "στον κουβά" τότε το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ και δε μενοιάζει πόσα άλλα ΤΕΛΕΙΑ κουτάβια έχει βγάλει ο τύπος, εγώ θα τον θεωρήσω το χειριστο είδος.