Τελικά ήταν Κοκόνι...

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οπως ειπα και πριν την εδιωξα τη κορη μου για να μιλησουμε σε απλα ελληνικα και για διαλογους κυνοφιλικης αξιας μπορουμε να μιλησουμε ολοι μαζι
ελπιζω στο διαστημα που μεσολαβησε να διαβασες αλλα θεματα που αφορουν τις αυθαιρετες αναπαραγωγες και τις επιπτωσεις τους και να ενημερωθηκες

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
A
(αλήθεια για πές μας πόσα χρωμοσώματα έχει :

1. To μπιζέλι
2. Ο σκύλος
3. Η ορχιδέα

δες αυτό και θα καταλάβεις που το πάω.)
Δεν χρειάζεσαι πτυχία για να γνωρίζεις ότι ο σκύλος έχει 78 χρωμοσώματα...
Το μπιζέλι και η ορχιδέα ας συζητηθεί σε ανάλογο φόρουμ

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Με τον φόβο να θεωρηθεί/γίνει αιτία εκνευρισμού, διαμαρτυριών και παρεξηγήσεων, θα επαναλάβω τη δημοσίευση που, κατά τα φαινόμενα, πέρασε απαρατήρητη...

Δε ξέρω αν η δική μου δημοσίευση ήταν η αιτία παρεξηγήσεων και εκνευρισμών, αν ναί πάντως, ζητώ συγνώμη!

Πέρα από το αν από το ζευγάρωμα ημίαιμων προκύπτουν καθαρόαιμα, ήδη υπάρχουσας φυλής (δηλ. ζευγαρώνοντας ένα Ντόμπερμαν με ένα ημίαιμο Ροτβάιλερ με Πιτ-Μπουλ θα προκύψουν καθαρόαιμα τι;!!), ας δούμε γιατί είναι ή δεν είναι καλό που ο Σπάρκυ "γέμισε, με τον καιρό, την περιοχή από κουταβάκια".

Θεωρώ πως αρμόδιος να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό είναι ο/η Μιχαλης Χ και με ενδιαφέρον περιμένουμε και τα σχόλια του στα θέματα που παρέθεσα και διάβασε ή θα διαβάσει.

Χωρίς παρεξήγηση...ελπίζω! :)
...και πάλι άνευ παρεξηγήσεως και με την ελπίδα ανταπόκρισης...:)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Δεν περασε απαρατηρητη dj-doctor...απλα ο Μιχαλης Χ. απαντησε σε οτι ο ιδιος εκρινε σωστο να απαντησει.Και για αλλη μια φορα αντι να συζηταμε και να σκεφτομαστε αποψεις γνωμες χωρις βεβαια να τις δεχομαστε με το ετσι θελω,αντιμαχομαστε εμμεσα ποιανου η γνωμη ειναι η σωστοτερη και γιατι δεν πρεπει να ζευγαρωνουμε αλογιστα ή αφου ολα ειναι του ιδιου ειδους (σκυλια δηλαδη) βιολογικα δεν υπαρχει προβλημα να ζευγαρωνουν κλπ.Δεν νομιζω να βγει καπου παλι αυτο το θεμα. :-|

21 Αυγούστου 2009
5
0
Με τον φόβο να θεωρηθεί/γίνει αιτία εκνευρισμού, διαμαρτυριών και παρεξηγήσεων, θα επαναλάβω τη δημοσίευση που, κατά τα φαινόμενα, πέρασε απαρατήρητη...

...και πάλι άνευ παρεξηγήσεως και με την ελπίδα ανταπόκρισης...:)
Ρε παιδιά ελεος, να απαντήσω σε τί? Και να αποδείξω τί? Τα ευκόλως ενοούμενα παραλείπονται!
Ας ανακαιφαλαιώσω το πού κολίσατε:

Σε ένα φόρουμ όπου θέμα είναι ο σκύλος, θελετε να συζητήσουμε το άν είναι σωστό ή όχι η ανεξέλενκτή αναπαραγωγή ασεγων σκυλιών....

Χμ.....

Σε ένα χριστιανικό site θα μπορούσε να γινόταν αντίστιχα η συζήτηση, αν υπαρχει θεός....

Σε ένα site για υπολογιστες, αν η τεχνολογία είναι φίλος μας ή εχθρός μας....

Σε ένα site για ανόνυμους αλοολικούς, αν το ποτό μπορεί να μας καταστρέψει την ζωή.....

κ.τ.λ.........

Ναι ο σπάρκις (sparkys) ζευγάρωσε με πολλά σκυλάκια, της γειτονιάς σε ελενχομενο περιβάλλον και με την κατάλληλη αγάπη και φροντίδα για τους απογόνους. Και ναι τα τελευταία 15 χρόνια γιατι πέρα απο τον μαγκάκο μας είχαμε και πολλά άλλα ζώα. 'Ολα ήταν στειρωμένα και 1-2 φορές τον χρόνο ελεγμένα και εμβολιασμένα απο κτηνίατρο.

Δεν χρειάζεσαι πτυχία για να γνωρίζεις ότι ο σκύλος έχει 78 χρωμοσώματα...
Το μπιζέλι και η ορχιδέα ας συζητηθεί σε ανάλογο φόρουμ
google it και θα καταλάβεις τι εννοώ.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δυστυχώς το θέμα της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής σκύλων, χωρίς στόχο και σκοπό, χωρίς τις προαπαιτούμενες εξετάσεις, χωρίς πλάνο, με σκοπό το κέρδος ή όχι, με φθηνές δικαιολογίες για την κάλυψη της άγνοιας ή της ανευθυνότητας και πολλά άλλα...είναι (και πρέπει να είναι) μία από τις πιο σημαντικές συζητήσεις σε ένα φόρουμ για τον σκύλο, στην Ελλάδα του 2009 και των 300000 (περίπου) αδέσποτων σκύλων.

Δεν λέω ότι είσαι όλα τα παραπάνω (προς αποφυγήν δημοφιλών παρεξηγήσεων...)!!!

Για πες μας λοιπόν, εάν θες και δε σε κουράζει (μια που γράφεις ούτως ή άλλως), γιατί ζευγάρωσε ο Sparkys με πολλά σκυλάκια της γειτονιάς;

Τι εξυπηρέτησε και που βοήθησε;

Γιατί τα άλλα ζώα στειρώθηκαν;

Γιατί ο Sparkys όχι;

Τι σημαίνει για εσένα "ελενχομενο περιβάλλον και με την κατάλληλη αγάπη και φροντίδα για τους απογόνους", γιατί δυστυχώς είναι έννοιες σχετικές και υποκειμενικές, από όσα έχω καταλάβει;

Βλέπεις, φόρουμ είναι και συζητήσεις κάνουμε και εγώ προσωπικά δεν θέλω να σε πείσω για κάτι...Απλά προσπαθώ να κατανοήσω εσένα και το σκεπτικό για αυτό ζητάω ανάλυση...Που ξέρεις;...Μπορεί και στο τέλος να συμφωνήσουμε...;)

Α!...Τα θέματα που παρέθεσα τα διάβασες τελικά;

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Λοιπόν, νομίζω πως μπερδέψαμε δύο διαφορετικά θέματα, άλλο είναι εάν μπορεί να διατηρηθεί μία φυλή με τυχαία αναπαραγωγή όπως υποστηρίζει ο Μιχάλης και άλλο το εάν πρέπει να αφήνουμε τα καρπερά σκυλιά μας να σκορπίζουν απογόνους το οποίο πάλι φαίνεται να υποστηρίζει ο Μιχάλης.

Στο δεύτερο σου απάντησαν Μιχάλη οι συν-φορουμίτες, για το ότι δεν πρέπει να ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας, ανεξέλεγκτα ζευγαρώμματα σημαίνει περισσότερα αδέσποτα, άρα περισσότερα τροχαία, περισσότερες ασθένειες κ.λ.π. κ.λ.π.

Υ.Γ. Κρίνα, πες στην κόρη σου να ανοίξει δικό της λογαριασμό, α και που'σαι, να γράφει σε παρακαλώ λες και μιλάει σε παιδιά του δημοτικου!:confused:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ο Μιχάλης προφανώς εννοεί (και πρακτικά γίνεται) ότι δημιουργείται ομοιομορφία άρα φυλή από τυχαίους σκύλους.

Πώς ?

Με επιλεκτικά ζευγαρώματα.

Ο Σπάρκυ τί έκανε ?

Τυχαία ζευγάρωματα.

Αν ήταν κοκόνι τί έκανε στην φυλή του ?

Ζημιά.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημιά για φυλή τέτοιας περιορισμένης ακτίνας και ιδιαίτερης μορφολογίας, απλά γιατί και οι απόγονοί του "μοιάζουν" με κοκόνια περισσότερο (στους περισσότερους) από ένα ημίαιμο πχ rottweiler.

Διαφωνεί κανείς βιολόγος ή μή ?

Σχετικά με τα υπόλοιπα (χιλιοειπωμένα) θέματα περί αδέσποτων κλπ δεν χρειάζεται να πλατιάσουμε μιάς και προφανώς θα γραφούν τα ίδια.

Σχετικά με το ύφος μελών ή σε ποιό σκέλος επιλέγουν να απαντήσουν παρομοίως.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
να με συγχωρητε που εγραψε η κορη μου στο λογαριασμο μου
δεν ανοιξε δικο της λογαριασμο μιας και δεν θα τον χρεισιμοποιουσε περαν αυτων των μνμ για το συγκεκριμενο θεμα (απουσιαζει συνεχως ακομα και ο υπνος ειναι περιορισμενος)
απλα σκεφτηκα αφου ηταν διπλα μου(ηρθε να με δει) να μην την ρωτησω και μεταφερω εγω σε γραφωμενα αλλα της ζητησα να τα γραψει εκεινη
και παλι συγνωμη για το λαθος μου