Ηθελα να παμε εκει παροτι ηξερα πως το σκεπτικο μου μπαζειΘα σου απαντήσω αλλά να ξέρεις πως εξαρχής έχει "λάθη" το σκεπτικό.
Δεν υπάρχει τέλειος σκύλος!
Μετά αν έχεις να επενδύσεις τόσα , θα ψάξεις να βρείς έναν αποδεδειγμένα καλό επιβήτορα , αυτό σημαίνει αρσενικός που έχει κάνει ήδη αρκετές επιβάσεις και οι απόγονοι του είναι απαλλαγμένοι από ασθένειες.
Αν "βγάζει" cherry eye θα το ξέρεις εξαρχής λοιπόν.
Αρα τι μας λεει αυτο για την εκτροφη ? Απο ποιο σημειο ξεκιναει ο εκτροφεας? Οταν παιρνει τα πρωτα του σκυλια ποσο το ψαχνει ή ποσο μπορει να το ψαξει ανεξαρτητως χρηματων ? Εφοσον ,οπως λες και συμφωνω, δεν υπαρχει τελειος σκυλος μηπως το 99% των εκτροφεων σιωπηρα ''δεχονται'' πως ειναι πολυ πιθανο κατι κληρονομικο να παρουσιασει ο σκυλος ? Ο νεος τελειος εκτροφεας οφειλει να συνεχισει απο εκει που σταματαει ο υπαρχων τελειος εκτροφεας και να βελτιωσει.
Το παραδειγμα μου για το cherry eye ηταν απολυτως εσκεμμενα συγκεκριμμενο ...μιλαμε για μια παθηση που μπορει να μην την δεις καν : ο σκυλος μου επαιζε στη μοκετα στις 20:00 ...20:15 εμφανιζεται ο αδενας ...πεφτω για υπνο ...ξυπναω το πρωι και ο αδενας ακομα εκει ...παμε βολτα και γυρνωντας ο αδενας ηταν παλι στη θεση του.Μπορει να ξαναβγει τα επομενα πεντε λεπτα (ειμαι προετοιμασμενος) , μπορει και να μην ξαναβγει ποτε.Τι σκυλο εχω ρε παιδια ? Αν δεν το εψαχνα , μπορει να θεωρουσα πως ειμαι μια απλη μολυνση ή οτι κατι μπηκε στο ματι του ...
Οσο αφορα τη διασταυρωση , ξαναβαζω το λινκ :
http://www.sciencedaily.com/releases/2008/11/081107071818.htm
The discovery equips dog breeders with the tools to eliminate that trait from the Dalmatian breed and yields clues to the cause of similar problems in humans. The findings will be published Nov. 7 in the scientific journal Public Library of Science.
"This defect, which in dogs is peculiar to the entire Dalmatian breed, has been reported for nearly a century and was probably unintentionally introduced as breeders worked to select more distinctive spotting patterns," said veterinary geneticist Danika Bannasch, lead author on the study.
"It is now possible that this trait can be removed from the breed by crossing Dalmatians with the normal offspring of the original Dalmatian-pointer breeding that occurred in the early 1970s," she said.
Last edited: