Τελειοτητα στην εκτροφη

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Καπου εδω αφηνω την υποθεση :D ...μοιραια , μετα θα παμε την κουβεντα σε puppy mills κλπ (πλακα θα 'χε γιατι τοτε θα βλεπαμε καλυτερα αν θελουμε εκτροφικους νομους ή οχι)

Δεν κανω το παραπανω ερωτημα ''δημοσκοπηση'' γιατι οσοι θελουν μπορουν να τοποθετηθουν επ'αυτου εδω :rolleyes:

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Αφορμη για αυτα που λεω ειναι ενα προσφατο thread εκτροφεα sharpei που προσωπικα μου δημιουργησε ασχημη εντυπωση ως προς το πως αντιμετωπιστηκε.
Κάπως έτσι άρχισε η κουβέντα μας και λόγο του ότι έχω ένα ελλάτωμα να ψάχνω πάντα το συμπέρασμα στις συζητήσεις που συμμετέχω θα ήθελα να ρωτήσω...

Τελικά πόσο λάθος αντιμετωπίστηκε η εκτροφέας και γιατί?

Πρέπει ο εκτροφέας να είναι αυστηρός και πόσο ή να κάνει εκπτώσεις?

...και μία σύνοψης...Πως μοιράζετε η ευθύνη ποιοτικά και ποσοτικά για την παραγωγή ζώων με ελλατώματα/ασθένειες/προβλήματα σε ιδιώτες πελάτες , εκτροφείς και κυνολογικά όργανα (ΚΟΕ , ΔΚΟ , κλπ.)?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net

Πρέπει να είναι αυστηρός. Δεν πρέπει να κάνει εκπτώσεις αλλά αυτό δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να γίνει κανόνας. Εκτροφή είναι έτσι και αλλιώς το "ζύγισμα" των θετικών και των αρνητικών στοιχείων ενός ζώου. Να μπορεί όμως να κρίνει αν κάτι είναι έκπτωση και κατά πόσο, και κατά πόσο θα επηρεάσει -όχι την εκτροφή του, αλλά το ζώο και τον ιδιοκτήτη του, αλλά και την φυλή του. Με αυτήν την οπτική ο εκτροφέας κατά την γνώμη μου καλώς αντιμετωπίστηκε έτσι για πολλούς λόγους που δεν θα ήθελα να αναλύσω εδώ.

...και μία σύνοψης...Πως μοιράζετε η ευθύνη ποιοτικά και ποσοτικά για την παραγωγή ζώων με ελλατώματα/ασθένειες/προβλήματα σε ιδιώτες πελάτες , εκτροφείς και κυνολογικά όργανα (ΚΟΕ , ΔΚΟ , κλπ.)?
Αυτό δεν το κατάλαβα ... ποσοστιαία εννοείς ?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Κάπως έτσι άρχισε η κουβέντα μας και λόγο του ότι έχω ένα ελλάτωμα να ψάχνω πάντα το συμπέρασμα στις συζητήσεις που συμμετέχω θα ήθελα να ρωτήσω...

Τελικά πόσο λάθος αντιμετωπίστηκε η εκτροφέας και γιατί?

Προσωπικα , σταματαω εδω γιατι δεν θελω να ρισκαρω και να δημιουργηθουν εμπαθειες ...δεν ''βαρεθηκα'' το θεμα :)

Το ΣΚ θα συνταξω μια ολιστικη εκθεση για το πως θεωρω εγω το ιδεατο κυνολογικο status (με τα λιγα που ξερω ή διαβαζω) και θα την ποσταρω.

ΙΜΟ , η εκτροφεας shar pei ,στο παρον πλαισιο, παλευει να βελτιωσει τα πραγματα ...εκτρεφει μια ρατσα που ειναι καλος πελατης κτηνιατρων για δεκα λογους και ''ομολογει'' πως ακομα ισως δεν εχει κερδισει το εντροπιο ...εγω μενω σε αυτα που κερδισε.Ισως , στο μελλον να ειναι πιο απολυτη.

Εγω δυστηχως πιστευω πως δεν ειναι ολες οι ασθενειες/ελαττωματα ιδια απο πλευρας σοβαροτητας...
Αρκει να υπαρχει απο τον εκτροφεα διαθεση για συνεχη βελτιωση εως την πληρη εξαλειψη ακομα και των λιγοτερο σοβαρων προβληματων.

Τελος , η ευθυνη ειναι συλλογικη αλλα η αναπαραγωγη σκυλων το 2008 δεν μπορει ΙΜΟ να καθοριζεται απο μετρητες Ηθους αλλα απο αυστηρους κανονες.Κλεισιμο τα puppy mills ,κυριε , αλλα για να γινεις εκτροφεας περνα εσυ απο δεκα σεμιναρια και ολα τα σκυλια σου απο εικοσι εξετασεις (καποιες απο αυτες , καθε χρονο) ...Α, να σου ρχεται και εντεταλμενος κτηνιατρος καθε χρονο για επιθεωρηση του κενελ σου και να σου σφραγιζει το βιβλιαριο εκτροφεα.

Τα συλλογικα οργανα ειναι απλα αυτα που μας αξιζουν (σαν τις κυβερνησεις ενα πραγμα:)): εκθεσεις μορφολογιας χωρις εξετασεις υγειας θελουν οι κυνοφιλοι ? τετοιες εκθεσεις θα κανουν ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ολα καλά τα λές

εκθεσεις μορφολογιας χωρις εξετασεις υγειας θελουν οι κυνοφιλοι ? τετοιες εκθεσεις θα κανουν ...
Αυτό τί τό θελες ?? Κατάλαβες ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο ? :rolleyes:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Αυτό τί τό θελες ?? Κατάλαβες ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο ? :rolleyes:
Ναι denis δεν εχει σχεση οπως το νοουμε σημερα αλλα ποτε θα μπουν προτεραιοτητες ?

Και για του λογου το αληθες :

www.koe.gr

Δεν θελω αρθρο , δεν θελω κανονισμο,δεν θελω database με αποτελεσματα εξετασεων υγειας ...ενα ερμο λινκ ψαχνω που να σχετιζεται με την υγεια των σκυλων , τις κληρονομικες ασθενειες ...κατι.

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Εγώ πάντως σε βλέπω να έχεις υψηλές απαιτήσεις από τον ΚΟΕ (καλώς!) , λιγότερες απαιτήσεις από τους εκτροφείς (κακώς!) και ελάχιστες από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες/πελάτες (πολύ κακώς!).

Δεν πήρα σαφείς απαντήσεις αλλά δεν πειράζει...θα περιμένω το ΣουΚου! :D

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγώ πάντως σε βλέπω να έχεις υψηλές απαιτήσεις από τον ΚΟΕ (καλώς!) , λιγότερες απαιτήσεις από τους εκτροφείς (κακώς!) και ελάχιστες από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες/πελάτες (πολύ κακώς!).

Δεν πήρα σαφείς απαντήσεις αλλά δεν πειράζει...θα περιμένω το ΣουΚου! :D
Με κανονες/νομους Dogo ολα θα μπουν στη θεση τους ...ο ιδιωτης δεν θα βλεπει πλεον κουταβι σε βιτρινα πετ σοπ και δεν θα το αγοραζει λες και παιρνει λουτρινο με εντερα.
Θελει , δε θελει θα βελτιωθει αυτος ...αν θελει σκυλο.

Για τους εκτροφεις ,με το υπαρχον πλαισιο, θελω απλα να το βλεπω ρεαλιστικα.Αλλωστε μερικα θεματα υγειας δεν εχουν ξεκαθαριστει τελειως απο πλευρας γενετικης και υπαρχει ο κινδυνος ''αδικης καταδικης''.

Αλλωστε μερικα θεματα υγειας δεν εχουν ξεκαθαριστει τελειως απο πλευρας γενετικης και υπαρχει ο κινδυνος ''αδικης καταδικης''.
Το ειχα ξαναποσταρει παλιοτερα :
http://www.sciencedaily.com/releases/2008/11/081111163123.htm

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το ΣΚ θα συνταξω μια ολιστικη εκθεση για το πως θεωρω εγω το ιδεατο κυνολογικο status (με τα λιγα που ξερω ή διαβαζω) και θα την ποσταρω.
Συγγνώμη που παρεμβαίνω στη συζήτηση (η όποια παρεμπιπτόντως κάνει κύκλους), αλλά θεωρώ πως το θέμα δεν πάσχει από μια «ολιστική έκθεση για το ιδεατό κυνολογικό status»! Τι νόημα έχει μια γενικόλογη "έκθεση" στην όποια θα περιγραφεις σε συνολικό και ευρύ πλαίσιο αυτό που εσύ θεωρείς ιδανικό? Αν δεν κάνω λάθος το έχεις κάνει (υπέρ του δεόντως) σαφές.

Το θέμα μας στην παρούσα συζήτηση είναι πολύ συγκεκριμένο και γι’ αυτό προτείνω να μείνουμε στην ουσία και να μην αναλωθούμε σε γενικότητες.

- Τελικά που ενίστασαι στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η εκτροφέας σαρ-πει?

- Γιατί θεωρείς ότι ένας εκτροφέας οφείλει να κάνει «εκπτώσεις» και ένας ιδιοκτήτης να συμβιβάζεται με την αρρώστια? Είναι δυνατόν να θεωρούμε δεδομένη την ασθένεια στο σκυλο και όχι την υγεία?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και κάτι άλλο για να κλείσω...

Θυμάσαι αυτό το θέμα: Η συμβιωση με ενα αγγλικο bulldog ?

Εκεί, μεταξύ άλλων, έγραψες:

Tricky said:
Οσο αφορα τα προβληματα , δεν θα πω εγω αν υπαρχουν ή οχι γιατι δεν εχω πειρα ...Το θεμα ειναι να γνωριζεις τι μπορει να παρουσιαστει και πως να το αντιμετωπισεις ευκολα και χωρις αγχος.Πχ το περιβοητο cherry eye , μια εγχειρηση που την κανεις με 70 ευρω ή και με 300 ευρω (αρκει να ξερεις που θα τον πας) ...σε αλλες ρατσες δινεις 30 ευρω για ενα χτενισμα/κουρεμα
Τότε σου είχα γράψει πως θεωρώ αδιανόητο να παραλληλίζουμε, με μέτρο σύγκρισης το κόστος, το κούρεμα ενός σκύλου με την εγχείρηση στα μάτια του λόγω προβολής του αδένα του τρίτου βλεφάρου και πως από τη στιγμή που ο πόνος, η αρρώστια και οι επεμβάσεις στους σκύλους θεωρούνται πλέον φυσιολογικές και αναμενόμενες (και εκεί έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ μερίδιο ευθύνης ο καταναλωτής), κρίνεται αναγκαία η αναθεώρηση των προτύπων, του τρόπου αξιολόγησης και των εκτροφικων στόχων.

Διαπιστώνω μετά λύπης μου πως εξακολουθείς να εμμένεις στην ίδια άποψη την όποια επέτρεψε μου όχι απλά να μη συμμερίζομαι, αλλά να την θεωρώ μια από τις γενεσιουργες αιτίες των δεινών που προκαλεί στα σκυλιά μας ο υπετυπισμος.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Συγγνώμη που παρεμβαίνω στη συζήτηση (η όποια παρεμπιπτόντως κάνει κύκλους), αλλά θεωρώ πως το θέμα δεν πάσχει από μια «ολιστική έκθεση για το ιδεατό κυνολογικό status»! Τι νόημα έχει μια γενικόλογη έκθεση στην όποια θα περιγραφεις σε συνολικό και ευρύ πλαίσιο αυτό που εσύ θεωρείς ιδανικό? Αν δεν κάνω λάθος το έχεις κάνει (υπέρ του δεόντως) σαφές.

Το θέμα μας στην παρούσα συζήτηση είναι πολύ συγκεκριμένο και γι’ αυτό προτείνω να μείνουμε στην ουσία και να μην αναλωθούμε σε γενικότητες.

- Τελικά που ενίστασαι στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η εκτροφέας σαρ-πει?

- Γιατί θεωρείς ότι ένας εκτροφέας οφείλει να κάνει «εκπτώσεις» και ένας ιδιοκτήτης να συμβιβάζεται με την αρρώστια? Είναι δυνατόν να θεωρούμε δεδομένη την ασθένεια στο σκυλο και όχι την υγεία?
Τωρα Rottie τι ακριβως κανεις εσυ ? Αξιολογεις οσα εγω σκεφτομαι να γραψω σε μελλοντα χρονο και κρινεις εκ των προτερων τη σημασια τους και το αν θα εχουν νοημα ? Ή μηπως κανεις μετρησεις ποιο ακριβως ειναι το ''δεον'' σε μια κουβεντα ? Δεν σε καταλαβαινω :confused:

Τεσπα ,ας παω στις ερωτησεις σου (κατι που θα επρεπε να κανεις και εσυ χωρις προλογους) :

1) πιστευω πως η εκτροφεας αντιμετωπιστηκε υπερβολικα ... και οχι απο τους συμμετεχοντες αυτης της συζητησης . Βρηκαμε δηλαδη ενα ελλατωμα που παει με τη φυλη (κακως αλλα παει σχεδον μαζι με το προτυπο) και ζητησαμε απο εναν εκτροφεα που βγαζει 5 κουταβια να αλλαξει το ιδιο το προτυπο.
2)Το ξαναπα νωριτερα : γιατι να ξοδευουμε πορους / χρονο / κουραγια κλπ σε τοσες ρατσες ? ας δουμε ποιος καθαροαιμος σκυλος βγαζει τα λιγοτερα προβληματα και ζει περισσοτερο και ας εκτρεφουμε μονο αυτον να τελειωνει το θεμα.Απλο ? :rolleyes:...Πουθενα δεν ειπα πως ο εκτροφεας οφειλει να κανει εκπτωσεις , στην πραξη ομως δεν μπορει να ελεγξει τα παντα .Φυσικα , η αρνηση μιας καταστασης ειναι πιο προσιτη απο την ομολογια... Πιστευεις πως θα ερθει μια μερα οπου οι εκτροφεις θα δινουν εγγυηση εφ'ορου ζωης πως τα κουταβια τους θα ειναι απαλλαγμενα απο ολες τις κληρονομικες ασθενειες που υπαρχουν ? (μικρες / μεγαλες / σοβαρες / ασοβαρες) .

Ανθρωποι ειμαστε εμεις και ακομα καποιοι εχουν μεσογειακη αναιμια ...:-|

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Και κάτι άλλο για να κλείσω...

Θυμάσαι αυτό το θέμα: Η συμβιωση με ενα αγγλικο bulldog ?

......
Διαπιστώνω μετά λύπης μου πως εξακολουθείς να εμμένεις στην ίδια άποψη την όποια επέτρεψε μου όχι απλά να μη συμμερίζομαι, αλλά να την θεωρώ μια από τις γενεσιουργες αιτίες των δεινών που προκαλεί στα σκυλιά μας ο υπετυπισμος.
Να και η αστυνομια των παλιων ποστ ...:rolleyes::eek:

Δωσε μου μονο λιγο χρονο , οκ ?

Απο δεκα σελιδες ποστ , ηρθες τωρα στο τελος να πεταξεις τα τσιτατα σου μπας και ξορκισεις την ατυχια ...

Ο λυκος στη φυση ζει 8 χρονια και στην αιχμαλωσια πολλα περισσοτερα.

Καληνυχτα ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Tricky said:
Τωρα Rottie τι ακριβως κανεις εσυ ? Αξιολογεις οσα εγω σκεφτομαι να γραψω σε μελλοντα χρονο και κρινεις εκ των προτερων τη σημασια τους και το αν θα εχουν νοημα ? Ή μηπως κανεις μετρησεις ποιο ακριβως ειναι το ''δεον'' σε μια κουβεντα ? Δεν σε καταλαβαινω
Εσύ ο ίδιος αναφέρθηκες σε «ολιστική έκθεση για το ιδεατό κυνολογικό status», οπότε ξέρω πολύ καλά τι να περιμένω. Δεν κάνω υποθέσεις και δεν βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα (εκτός αν με τον ορό «ολιστική» εννοουσες κάτι άλλο).

Tricky said:
πιστευω πως η εκτροφεας αντιμετωπιστηκε υπερβολικα ... και οχι απο τους συμμετεχοντες αυτης της συζητησης . Βρηκαμε δηλαδη ενα ελλατωμα που παει με τη φυλη (κακως αλλα παει σχεδον μαζι με το προτυπο) και ζητησαμε απο εναν εκτροφεα που βγαζει 5 κουταβια να αλλαξει το ιδιο το προτυπο.
Τι σημαίνει «ένα ελάττωμα πάει με τη φυλή»? Τι είναι, φουστα-μπλουζα για να το συνδυάσεις? :confused:
Γιατί το πρόβλημα πρέπει να θεωρείται οπωσδηποτε δεδομένο?

Tricky said:
Το ξαναπα νωριτερα : γιατι να ξοδευουμε πορους / χρονο / κουραγια κλπ σε τοσες ρατσες ? ας δουμε ποιος καθαροαιμος σκυλος βγαζει τα λιγοτερα προβληματα και ζει περισσοτερο και ας εκτρεφουμε μονο αυτον να τελειωνει το θεμα.Απλο ?
Απλοϊκό.
Αυτό που χρειάζεται είναι ηθική στην εκτροφή, κυνολογικη παιδεία και ενημερωμένος καταναλωτής που δεν συμβιβάζεται με την ασθένεια και τον πόνο.

Tricky said:
...Πουθενα δεν ειπα πως ο εκτροφεας οφειλει να κανει εκπτωσεις , στην πραξη ομως δεν μπορει να ελεγξει τα παντα .Φυσικα , η αρνηση μιας καταστασης ειναι πιο προσιτη απο την ομολογια... Πιστευεις πως θα ερθει μια μερα οπου οι εκτροφεις θα δινουν εγγυηση εφ'ορου ζωης πως τα κουταβια τους θα ειναι απαλλαγμενα απο ολες τις κληρονομικες ασθενειες που υπαρχουν ? (μικρες / μεγαλες / σοβαρες / ασοβαρες).
Ο στόχος του εκτροφέα είναι η βελτίωση της φυλής που εκτρέφει. Ούτε ο συμβιβασμός με την αρρώστια, ούτε με τον υπετυπισμο (ο οποίος έτσι κι αλλιώς οδηγεί στον αφανισμό), ούτε με τη μόδα, ούτε με τη ζήτηση. Άλλο δεν μπορώ, εκ των πραγμάτων, να ελέγξω τα πάντα και άλλο αποδέχομαι την κατάσταση και προσπαθώ να "κουκουλώσω" τα προβλήματα με «αλχημείες» και τεχνάσματα.

Tricky said:
Ανθρωποι ειμαστε εμεις και ακομα καποιοι εχουν μεσογειακη αναιμια ...
Ξεχνάς ότι ο σκύλος είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Υπεύθυνος για την ευζωία του ή τη δυστυχία του είναι αποκλειστικά και μόνο ο δημιουργός του.

Απο δεκα σελιδες ποστ , ηρθες τωρα στο τελος να πεταξεις τα τσιτατα σου μπας και ξορκισεις την ατυχια ...
Scripta manet, αγαπητέ. Καλό είναι να το θυμόμαστε.

Καληνύχτα και σε σένα.

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Όντως η κουβέντα κύκλους κάνει και πραγματικά μου είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί διαφωνούμε (ή φαίνετε να διαφωνούμε ή ηθελημένα διαφωνούμε?...) Tricky ?

Θεωρώ αυτονόητα και απόλυτα λογικά αυτά που γράφει και η ROTTIE πιο πάνω και πως μπορεί κάποιος να έχει την παραμικρή ένσταση με τα:

Τι σημαίνει «ένα ελάττωμα πάει με τη φυλή»? Τι είναι, φουστα-μπλουζα για να το συνδυάσεις? :confused:
Το no1 μέλημα του εκτροφέα ΠΡΕΠΕΙ να είναι η εξάλλειψη των προβλημάτων υγείας από την φυλή του και μετά το stop , ο τροχασμός , η γωνιώσεις.

Αυτό που χρειάζεται είναι ηθική στην εκτροφή, κυνολογικη παιδεία και ενημερωμένος καταναλωτής που δεν συμβιβάζεται με την ασθένεια και τον πόνο.
Αν δεν διαφωνούμε σε αυτά τότε να το πούμε ξεκάθαρα και να αφήσουμε κανέναν που να διαφωνεί να μας πεί τις απόψεις του.

Ανθρωποι ειμαστε εμεις και ακομα καποιοι εχουν μεσογειακη αναιμια ...
Ακόμα και εμείς ως άνθρωποι , επιβάλλετε να κάνουμε προγεννητικό έλεγχο πριν ζευγαρώσουμε και 2 άνθρωποι με στίγμα δεν προτείνετε να ζευγαρώνουν...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294

Ξαναδιαβασε παλια θεματα ...τοσο στο θεμα με τον εκτροφεα sharpei και την αποψη της Fainomenon σχετικα με την αναθεωρηση του προτυπου οσο και παραπανω που παραθετω ενα link περι ζαρας του σαρπει
Απλοϊκό.
Α βεβαια , το να μην εχουμε τοσες ρατσες αλλα μονο τις υγιεστερες ειναι απλοικο επιχειρημα :rolleyes: Να σου πω , γνωριζεις μηπως εσυ σε ποιο σταδιο της εκτροφης απο το 1900 μεχρι σημερα , μπηκε η δυσπλασια στη ζωη τοσων ροτβαιλερ ? Ηταν καποιος λοιμος , ας πουμε ? μηπως φταινε τα puppy mills ?
Εσυ σε ποια κατηγορια καταναλωτων ανηκεις ? Να αρχισω μηπως να ψαχνω και να παραθετω οσα γραπτα εχεις αφησει εσυ πισω σου ? Μηπως να μπουμε σε μια τετοια διαδικασια ? αν θες , θα φανει ...

Ο στόχος του εκτροφέα είναι η βελτίωση της φυλής που εκτρέφει. Ούτε ο συμβιβασμός με την αρρώστια, ούτε με τον υπετυπισμο (ο οποίος έτσι κι αλλιώς οδηγεί στον αφανισμό), ούτε με τη μόδα, ούτε με τη ζήτηση. Άλλο δεν μπορώ, εκ των πραγμάτων, να ελέγξω τα πάντα και άλλο αποδέχομαι την κατάσταση και προσπαθώ να "κουκουλώσω" τα προβλήματα με «αλχημείες» και τεχνάσματα.
Εχω πει εκατο φορες πως ο εκτροφεας οφειλει να μην σταματαει ποτε ...δεν μπορουμε ομως ,σε καποιο σημειο αυτης της πορειας βελτιωσης, να τον ''φωτογραφιζουμε'' και αναλογα τα αποτελεσματα της δεδομενης χρονικης στιγμης , να τον καταδικαζουμε ή να του λεμε ''αλλαξε το προτυπο των σκυλων που εκτρεφεις'' ....αμα ειναι ετσι , ας παμε στο προηγουμενο που ειπα και να καταργησουμε καμμια εικοσαρια ρατσες που φαινεται πως το ιδιο το προτυπο επηρεαζει την υγεια τους.
Αυτο πχ το διαβασες ? :
http://www.sciencedaily.com/releases/2008/11/081107071818.htm
Εχεις καποια ιδεα για το πως ολα ξεκινουν ή τι απαιτειται για να διορθωθει κατι που κακως μπηκε σε μια φυλη ?

Τελος , να σου πω πως τα τελευταια σου ποστ τα βρισκω αδικαιολογητα εχθρικα σε μια κατα τα αλλα φιλικη και ομορφη κουβεντα ...παλευω να μην σε ακολουθησω αλλα να εισαι σιγουρη πως μπορω.

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
...δεν μπορουμε ομως ,σε καποιο σημειο αυτης της πορειας βελτιωσης, να τον ''φωτογραφιζουμε'' και αναλογα τα αποτελεσματα της δεδομενης χρονικης στιγμης , να τον καταδικαζουμε ή να του λεμε ''αλλαξε το προτυπο των σκυλων που εκτρεφεις'' ....
ΚΑΝΕΙΣ δεν έκρινε ή δεν πρέπει να κρίνει με το αποτέλεσμα μιας δεδομένης στιγμής , δηλ. 1-2 σκυλιά .

Κρίνουμε όμως νοοτροπία , δηλ. "Έλα μωρέ!...Κάνεις ένα eye tacking και είσαι ok!"...Δηλαδή ότι δεν είναι ανάγκη να ασχολούμαστε με ασθένειες , που εμείς δημιουργήσαμε , μόνο και μόνο επειδή καλύπτονται εύκολα.

Επίσης , αν και εκτός θέματος να πω πως δεν βρίσκω λόγο εκνευρισμού στην παρέμβαση της ROTTIE στην κουβέντα.
Δεν ήταν αγενείς και εκεί που κάποιος μπορεί να διακρίνει επιθετικότητα , άλλος μπορεί να διακρίνει εμμονή ή ότι άλλο...ας επικεντρωνόμαστε στο θέμα και όχι στα επιμέρους.

Φιλική πρόταση προς όλους! :)

Last edited:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
ΚΑΝΕΙΣ δεν έκρινε ή δεν πρέπει να κρίνει με το αποτέλεσμα μιας δεδομένης στιγμής , δηλ. 1-2 σκυλιά .

Κρίνουμε όμως νοοτροπία , δηλ. "Έλα μωρέ!...Κάνεις ένα eye tacking και είσαι ok!"...Δηλαδή ότι δεν είναι ανάγκη να ασχολούμαστε με ασθένειες , που εμείς δημιουργήσαμε , μόνο και μόνο επειδή καλύπτονται εύκολα.

Να το κανω σαφες Dogo :

Εγω αυριο τρελαινομαι , παιρνω 30.000 ευρω και 10 αεροπορικα εισιτηρια και γυρναω τον κοσμο ψαχνοντας τα τελεια bulldog ..τα βρισκω , τους κανω ολες τις διαθεσιμες απο την επιστημη εξετασεις και φερνω πλεον δυο bulldog ''απαλλαγμενα'' απο δυσπλασιες , καρδια , κακη αναπνοη , εντροπιο , εκτροπιο,δερματικα κλπ ...ειμαι ετοιμος να βγαλω υγιη κουταβια που δεν θα υποφερουν...στην πρωτη γεννα , τα τρια απο τα τεσσερα παρουσιαζουν cherry eye.Απο τα τρια αυτα , τα δυο παρουσιαζουν μεν cherry eye αλλα το κρυβουν μονα τους την επομενη μερα χωρις εγχειρηση

Ολα ομως ειναι οντως απαλλαγμενα απο οποιοδηποτε αλλο προβλημα ταλαιπωρει τη φυλη.

Τι κανω κυριοι ? :

1) τα λεφτα τελειωσαν ...αν δεν πουλησω κουταβια σημαινει πως η εκτροφικη μου καριερα τελειωνει εδω αφου η αναζητηση των τελειων επιβητορων με στεγνωσε οικονομικα.Στειρωνω τους κατα τα αλλα τελειους επιβητορες και τερμα

2) συνεχιζω , δινοντας στον κοσμο αριστα και υγιη κουταβια που ενδεχεται να παρουσιασουν cherry eye (μια παθηση που η κτηνιατρικη επιστημη μου επιτρεπει να τη θεωρω απλη και ανωδυνη) ,μεχρι να μπορεσω να κανω μια ''νεα εκστρατεια αναζητησης'' .

3)Στο μεταξυ , η επιστημη αποφαινεται πως το cherry eye προκαλειται απο την ιδια την κατασκευη του bulldog και πως ο μονος τροπος να εξαλειφθει απο τη ρατσα ειναι να διασταυρωθει το συγχρονο bulldog με old english bulldog το οποιο εχει εκλειψει και δεν υπαρχει πουθενα.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
το λαθος που κάνεις κατ ΄εμε ειναι οτι το εξιδεικεύεις

δεν μιλάμε για μια αρρωστεια ή για μια φυλή αλλά για μια νοοτροπία

αυτο που λεω εγω ειναι οτι

α) αν ηταν σωστοι οι προηγούμενοι εκτροφείς δεν θα επαιρνες σκυλί με τοσο μεγαλό ποσοστο προβλήματος (3/4)

β) τα λεφτα που διαθετεις ειναι λίγα :D:D:D

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Θα σου απαντήσω αλλά να ξέρεις πως εξαρχής έχει "λάθη" το σκεπτικό.

Δεν υπάρχει τέλειος σκύλος!

Μετά αν έχεις να επενδύσεις τόσα , θα ψάξεις να βρείς έναν αποδεδειγμένα καλό επιβήτορα , αυτό σημαίνει αρσενικός που έχει κάνει ήδη αρκετές επιβάσεις και οι απόγονοι του είναι απαλλαγμένοι από ασθένειες.

Αν "βγάζει" cherry eye θα το ξέρεις εξαρχής λοιπόν.

Με την ίδια νοοτροπία θα πρέπει να διαλέξεις και θηλυκά και βασικά να προσπαθήσεις να καλύπτονται τα όποια ελλατώματα του θηλυκού από το αρσενικό και τούμπαλιν.

Με αυτό τον μπούσουλα ΔΕΝ θα έχεις το αποτέλεσμα που περιγράφεις! :)

Επίσης λάθος θα είναι να επενδύσεις ότι έχεις και δεν έχεις στο ΧΟΜΠΥ σου , αυτό εμπεριέχει το ρίσκο να έρθεις "με την πλάτη στον τοίχο" οικονομικά με αποτέλεσμα να επιλέξεις να ρίξεις την ποιότητα και τις απαιτήσεις σου , σε όλους τους τομείς , για να αποφύγεις την φυλακή!

Άρα "μπάζει" το σχέδιο σου. :D

Τώρα , όσον αφορά το τελευταίο...
Αν η φυλή που δημιούργησες παρουσιάζει προβλήματα υγείας και ο μόνος τρόπος να τα εξαλείψης είναι να την διασταυρώσεις με κάποια άλλη για να σωθεί , τότε πες μου εσύ τι είναι αγάπη και βελτίωση φυλής?

Να κρατάς "καθαρά αίματα" και ζώα που ταλαιπωρούνται ή να έχεις υγιή ζώα και ας έχουν διασταυρωθεί και με κάτι άλλο (εξάλλου τα περισσότερα κάπως έτσι δημιουργήθηκαν , άρα η υποχώρηση θα είναι στα "μοδάτα" θέλω σου , βλ. ζάρα , κεφάλι , ρύγχος , στήθος , πόδια , κλπ.)?