Τελειοτητα στην εκτροφη

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
η εξεταση δυσπλασίας στην Ελλάδα δεν ειναι υποχρεωτικη ΟΥΤΕ για την εκτροφη , οχι για να συμμετεχεις σε εκθεσεις

τι σχεση εχει αυτο ομως ???

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
η εξεταση δυσπλασίας στην Ελλάδα δεν ειναι υποχρεωτικη ΟΥΤΕ για την εκτροφη , οχι για να συμμετεχεις σε εκθεσεις

τι σχεση εχει αυτο ομως ???
Η αλυσιδα Μακη μου , η αλυσιδα ...:D

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ποια αλυσιδα μωρε ?????

δεν καταλαβαινω τι θες να πεις

βρες τον εκτροφεα που αν και δεν ειναι υποχρεωμένος ΚΑΝΕΙ τις εξετασεις

βρες τον εκτροφεα που εχει αφιερωθει σε αυτο που κάνει και εχει ψάξει για τους γεννητορες του με γνωμονα την ποιοτητα και την γενετικη δεξαμενη και οχι το κόστος

βρες τον εκτροφεα που δεν εχει σκεφτει πως θα αυξησει το εισοδημα του αλλά την ποιότητα των σκυλων εκτροφης του

βρες τον εκτροφεα που δεν ζει απο την εκτροφη αλλά για αυτη

και τοτε εχεις πολλές πιθανότιτες το κουταβι που θα πάρεις να μην ειναι προβλημα

που κολάει σε ολα αυτα αν ο ΚΟΕ ζηταει εξετασεις δυσπλασίας στις εκθεσεις ???????

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν παύει να έχει δίκιο. Η ποιότητα εκτροφής μίας χώρας δεν κρίνεται από αυτόν που θα υπερβεί τον κανόνα αλλά από τον κανόνα, ΠΑΝΤΑ.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και επειδη χασαμε την μπαλα

Αφορμη για αυτα που λεω ειναι ενα προσφατο thread εκτροφεα sharpei που προσωπικα μου δημιουργησε ασχημη εντυπωση ως προς το πως αντιμετωπιστηκε.

πως αντιμετωπιστηκε δηλαδη ???? μπηκε απο το πουθενα με φανερη προθεση να διαφημιση την εκτροφη της και τα κουτάβια που ειχε την συγκεκριμενη περίοδ κατι που απαγορευετε απο τους κανονες. απο εκει και περα ρωτηθηκε, απαντησε αληθινα και πηρε ανταπαντησεις .
αυτο σε πειραξε?? το οτι εκτροφεας θεωρουσε ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να κανει επεμβαση για να ελέγξει ΠΙΘΑΝΟ προβλημα ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ δεν σε πειραξε???????

Υπαρχουν καλοι εκτροφεις που απλα δεν μπορουν να ελεγξουν να παντα ...ξεκινησαν απο τα σοβαροτερα και ελπιζουν στο μελλον να ελεγξουν και ολα τα αλλα.

και καλα κάνουν. οφειλουν ομως τα λιγοτερο σοβαρα να τα λαμβανουν υποψη τους και οχι να τα κρυβουν

Αν εγω παρω ενα αγγλικο bulldog που αναπνεει καλα , κινειται σωστα , δεν εχει δερματικα ή καρδια αλλα παρουσιασει εντροπιο ή cherry eye , ''νομιμοποιουμαι'' να θαψω τον εκτροφεα ? Οφειλει ο κατοχος να ξερει απο ποσα προβληματα εχει σωθει ή πρεπει να εμμενει στην αποψη οτι ο σκυλος απο σωστο εκτροφεα ειναι ''αφθαρτος'' και να μην δεχεται τιποτε λιγοτερο απο το γενετικα τελειο ? (μιλαμε για κληρονομικες παθησεις παντα).

δεν χρειαζετε να θαψεις κανεναν. αλλα και ουτε και να κρυψεις. ο στρουθοκαμηλισμός δεν κανει καλο σε κανεναν. ο κατοχος ειναι ΄πελάτης΄. και σαν πελάτης που πληρωνεις (και πολλες φορες χρυσοπληρωνεις) πρεπει να ξερεις τα πάντα

O εκτροφεας οφειλει να ενημερωσει τον ιδιοκτητη για τις ασθενειες απο τις οποιες ο σκυλος ειναι απαλλαγμενος ή απο αυτες που δεν ειναι ? (ανεξαρτητως ποσο σοβαρες ειναι) . Ο επιδοξος σωστος ιδιοκτητης πρεπει να πηγαινει στον εκτροφεα με checklist πιθανων κληρονομικων ασθενειων και μονο αν τις αποκλεισει ολες , τοτε να αγοραζει σκυλο απο κει ?

ο εκτροφεας πρεπει να ενημερωνει για τα παντα. και τα καλα και τα κακα. και τα προβληματα της φυλής και τα προτερηματα. μονο ετσι θα υπαρχουν χαρούμενοι ιδιοκτητες

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Δεν παύει να έχει δίκιο. Η ποιότητα εκτροφής μίας χώρας δεν κρίνεται από αυτόν που θα υπερβεί τον κανόνα αλλά από τον κανόνα, ΠΑΝΤΑ.
για ποιοτητα εκτροφης μιας χωρας μιλάμε ή για επιπεδο ΄επαγγελματικοτητας ΄ εκτροφέων ???????

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Ναί αλλά άλλο η διαπίστωση του προβλήματος και άλλο η αποδοχή του και η δικαιολόγησει ανθρώπων ή καταστάσεων που δεν προσπαθούν για το καλύτερο αλλά επαναπαύονται και βολεύονται στη μετριότητα (στην καλύτερη περίπτωση).

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
ποια αλυσιδα μωρε ?????

δεν καταλαβαινω τι θες να πεις

βρες τον εκτροφεα που αν και δεν ειναι υποχρεωμένος ΚΑΝΕΙ τις εξετασεις

βρες τον εκτροφεα που εχει αφιερωθει σε αυτο που κάνει και εχει ψάξει για τους γεννητορες του με γνωμονα την ποιοτητα και την γενετικη δεξαμενη και οχι το κόστος

βρες τον εκτροφεα που δεν εχει σκεφτει πως θα αυξησει το εισοδημα του αλλά την ποιότητα των σκυλων εκτροφης του

βρες τον εκτροφεα που δεν ζει απο την εκτροφη αλλά για αυτη

και τοτε εχεις πολλές πιθανότιτες το κουταβι που θα πάρεις να μην ειναι προβλημα

που κολάει σε ολα αυτα αν ο ΚΟΕ ζηταει εξετασεις δυσπλασίας στις εκθεσεις ???????
Μα σε ενα ιδεατο κοσμο , ολοι οι εμπλεκομενοι εχουν ευθυνη ...και οι ιδιωτες και οι εκτροφεις και οι κτηνιατροι και ο ΚΟΕ κλπ . Διαβασες τα παραπανω ποστ που εγιναν ?

Ας το παμε αναποδα , ξεχνωντας ο καθενας την ιδιοτητα του :
Εφοσον πολλα πραγματα ευκολα και φθηνα ανιχνευονται , θα προσυπογραφες εσυ ενα χαρτι οπου καθε σκυλος (πριν λαβει μερος σε εκθεση) και ειδικα καθε εκτροφικος σκυλος θα επρεπε να παρουσιασει αναλυτικα τις εξετασεις στις οποιες εχει υποβληθει ? Αν το υπεγραφες , καταλαβαινεις πως το συστημα των εκθεσεων δεν λειτουργει αριστα.

Αν οχι γιατι ?
1) ειναι γραφειοκρατικο το θεμα ? με μια υποχρεωτικη βαση δεδομενων , ολα λυνονται
2) ο εκτροφεας δεν εχει ηδη στα χερια του τα αποτελεσματα των εξετασεων αυτων ? αν δεν τα εχει , γιατι δεν τα εχει ? δεν εξεταζει τα ζωα του ?
3) ειναι αδιαφορο το θεμα της υγειας ? αν εγω ημουν ηθικος εκτροφεας που βγαζω υγιη ζωα με 1000 βασανα , δεν θα δεχομουν να διαγωνιστω (ισως να χασω ενδεχομενως) απο αποδεδειγμενα αρρωστο σκυλο.

Φυσικα , το θεμα παει και λιγο πιο πισω απο τις εκθεσεις ...στις προυποθεσεις βαση των οποιων καποιος γινεται αναγνωρισμενος εκτροφεας.

Μην μειωνουμε το κανονιστικο πλαισιο καθε δραστηριοτητας ...οι αυστηροι οροι και προυποθεσεις πολλες φορες ξεκαθαριζουν την κατασταση και οδηγουν την ''αγορα'' σε αυτοκαθαρση. Οταν παιρνουμε ενα φαρμακο , δεν καθομαστε να αναλυουμε τα συστατικα του ...ξερουμε πως υπαρχει ο ΕΦΕΤ και οποιοι αλλοι ποιοτικοι ελεγχοι που διασφαλιζουν ,σε μεγαλο βαθμο, οτι αυτο που θα παρουμε ειναι αυτο που ειναι (σχηματικο παραδειγμα για να γινω κατανοητος)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
- πως σου φαίνετε αυτός ο σκυλος ???

- πραγματικα πολυ καλος.

- αδερφός του ******. one ball (με εκφραση απογοητευμένη του στυλ τι να κάνουμε ????)

- ρε συ ωραία σκυλα.

- απο την ταδε γεννα

- πως την λενε ???

- δεν την ξερω. γιατι δεν πάει σε εκθεσεις ???

- εχει προβλημα στα δόντια

- ωραίο σκυλάκι αυτο

- ναι τωρα μόλις το πηρα πίσω (εκτροφής του και εχω πάει να μιλήσω για κουταβι)

- το βαρεθήκανε??

- όχι. εχει ******* (κληρονομική αρρωστεια) και δεν το ηθελαν και το πήρα πισω

αυτοι ειναι διαλόγοι μεταξυ εμου και 2 Γερμανών εκτροφέων

κατα την αποψη σας με την ειλικρινια τους προς εμένα εχασαν ή κέρδισαν ????

η φυλές τους κερδιζουν η χάνουν ???????

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ποιος ο λόγος να γίνουν ολα αυτα δεν μας λες

και θα το ξαναματαπω γιατι δεν καταλαβαίνω τι λες .........................

βάζω σιλικονατο μπαλακι στον μονόρχι σκύλο μου και το υπογραφω το χαρτι

βάζω σιδερακια στο προγναθικο σκύλο μου και το υπογραφω το χαρτι

κάνω επέμβαση στο εκτροπικο ματι του σκυλου μου και το υπογραφω το χαρτι

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ δεν το καταλαβαινεις ??????????

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
ποιος ο λόγος να γίνουν ολα αυτα δεν μας λες

και θα το ξαναματαπω γιατι δεν καταλαβαίνω τι λες .........................

βάζω σιλικονατο μπαλακι στον μονόρχι σκύλο μου και το υπογραφω το χαρτι

βάζω σιδερακια στο προγναθικο σκύλο μου και το υπογραφω το χαρτι

κάνω επέμβαση στο εκτροπικο ματι του σκυλου μου και το υπογραφω το χαρτι

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ δεν το καταλαβαινεις ??????????
Πρωτα πες μου γιατι να μην γινουν ολα αυτα ...:D
Αν τα κανεις ολα αυτα που λες και παραβιασεις/ξεγελασεις τους αυστηρους κανονισμους που θα υπηρχαν σε ενα ιδεατο κοσμο , περνας πλεον στην παρανομια ...και φυλαγεσαι απο ολες τις παντες μετα για ολη σου την εκτροφικη καριερα.Γιατι σε ενα ιδεατο κοσμο , αν ο ΚΟΕ μαθαινε οτι ο σκυλος σου κουβαλαει σιλικονες , θα σου ανακαλουσε τους τιτλους του και θα σε διεγραφε απο εκτροφεα (παλι σχηματικο παραδειγμα).

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν έχει καμία σχέση η έκθεση μορφολογίας με την δυσπλασία.
Στην έκθεση μορφολογίας μπορεί να κριθεί άριστος μορφολογικά ένας σκύλος που έχει δυσπλασία, απλά αυτός ο σκύλος θα έχει δυσπλασία (η ότι άλλο)
Ποιός ο λόγος να αποκλειστεί από έναν διαγωνισμό ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ αν η δυσπλασία του είναι γνωστή, ο καθένας πράττει ανάλογα. Ακόμα και αν είναι μη επιτρεπτή η αναπαραγωγή, δεν εξυπακούεται ότι αυτός ο σκύλος δεν μπορεί να συμμετάσχει παντού, σε μορφολογία και εργασία, μπορεί να συμμετάσχει επειδή ο ιδιοκτήτης του είναι χομπίστας ή για 1000 άλλους λόγους.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δεν έχει καμία σχέση η έκθεση μορφολογίας με την δυσπλασία.
Στην έκθεση μορφολογίας μπορεί να κριθεί άριστος μορφολογικά ένας σκύλος που έχει δυσπλασία, απλά αυτός ο σκύλος θα έχει δυσπλασία (η ότι άλλο)
Ποιός ο λόγος να αποκλειστεί από έναν διαγωνισμό ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ αν η δυσπλασία του είναι γνωστή, ο καθένας πράττει ανάλογα. Ακόμα και αν είναι μη επιτρεπτή η αναπαραγωγή, δεν εξυπακούεται ότι αυτός ο σκύλος δεν μπορεί να συμμετάσχει παντού, σε μορφολογία και εργασία, μπορεί να συμμετάσχει επειδή ο ιδιοκτήτης του είναι χομπίστας ή για 1000 άλλους λόγους.
Το διευκρυνισα denis παραπανω ...μιλησα ειδικα για εκτροφικους σκυλους.
Αλλα και ετσι να το δω : ειναι σωστο να εχουμε εξετασεις μορφολογιας μονο ή συνδυασμενες εξετασεις μορφολογιας/υγειας ? Ποια ειναι η προικα ενος εκτροφικου σκυλου κυριως ? τα δεκα πιστοποιητικα που αποδεικνυουν την υγεια του ή το CH ?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν εννοεις να καταλαβεις................................

ολα αυτα που εγραψα ειναι ελλατωματα τα οποια επηρεαζουν απο ελαχιστα εως καθολου την ζωη του σκυλου, αντιμετωπιζοντε σχετικα ευκολα και οικονομικα παρολα αυτα ειναι αιτεια αποκλεισμου απο την εκτροφη και την εκθεση

ολα αυτα ειναι προβληματα τα οποια δεν μπορεις να τα βρεις

στις εκθεσεις δεν κρινουν ορθοδοντικοι και πλαστικοι για να του δουν

αυτη η εμμονη μας να ριχνουμε τις ευθυνες και το μπαλακι σε αλλους μας εχει φαει

ψάξτε βρητε σωστους εκτροφείς

εσυ γιατι το εκανες ???????

εναν σκυλο πρωταθλητη των κανουν τα CAC και οι εκθεσεις μορφολογιας

ΓΕΝΝΗΤΟΡΑ ο συνδυασμος χαρακτηρα - μορφολογιας - υγείας

δεν εχω κατι αλλο να πω.-

Last edited:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Αν δεν ειναι σαφες οτι μιλαμε πλεον για εναν ιδεατο (σκυλο)κοσμο , τοτε οντως δεν καταλαβαινομαστε ...

Καλοι μου ανθρωποι , ξαναλεω (αφηνοντας εξω τις εκθεσεις γιατι μαλλον μπερδευτηκατε - οι εκθεσεις θα ειναι το επομενο βημα) :

Θα θελατε να βγει ενας νομος αυριο που να λεει πως :

''Οι σκυλοι εκτροφης οφειλουν να καταθεσουν στους αρμοδιους ομιλους ολα τα πιστοποιητικα υγειας που μπορει να εχουν - αλλιως θα διαγραφονται ''

Θελετε τελοσπαντων η εξεταση υγειας των εκτροφικων σκυλων εστω σε καποια σημεια , να γινει νομος-απαραιτητη συνθηκη εκτροφης ή θελετε να μιλαμε για παντα περι ''ηθικου'' και ''ανηθικου'' εκτροφεα ?

Ευκολα γινεται δημοσκοπηση το παραπανω θεμα :rolleyes:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οχι δεν θελω

κανεις δεν μπορει να με υποχρεωσει να κανω η να μην κάνω κάτι

πουθενα δεν γίνετε

ΜΠΟΡΕΙ ομως ο ΚΟΕ να εκδιδει pedigree διαφορετκου χρωματος για τα κουταβια τα οποία θα προερχοντε από γονεις οι οποιοι θα πληρουν αυτες τις προυποθεσεις

η διαφορα μας ειναι οτι εσυ θελεις εναν ΚΟΕ αστυφύλακα να επιβλέπει

εγω θελω εναν ΚΟΕ που να επιβραβευει