Σχεδόν ένας χρόνος BARF

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σε ευχαριστώ πολύ Μαργαρίτα!
Αυτό θα κάνω. Τα κόκκαλα είναι πολύ μαλακά αλλά έχουμε στην οικογένεια φοβίες για σαλμονέλα για αυτό θέλω να τα ψήνω λίγο. Αν αποφάσιζα αποκλειστικά εγώ θα τα έδινα ωμά. Ε και αν μία στις χίλιες πάθαινα και καμία σαλμονέλα υπάρχουν και οι αντιβιώσεις. Αλλά δεν μένω μόνη μου και δεν μπορώ να μην σεβαστώ και κάποιες φοβίες άλλων..
Καλά αυτό με το ωμό και τις σαλμονέλες δεν το καταλαβαίνω. Οταν αγοράσεις κρέας να ετοιμάσεις φαΐ για τον ευατό σου, δεν θα πιάσεις/κόψεις ωμό κρέας;

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
καλησπέρα παιδια!!εχω ένα σταφακι 6 μηνων και από σημερα ειπα να ακολουθησω αυτή τη διατροφή....σε οποιον όμως το ειπα,,,,μου λεει ότι όταν μεγαλωσει θα με φαει ζωντανη,,,,,,!!!!!!
Μηπως εισαι γνωστή του ferozasea???....΄΄΄΄΄΄?????

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
κι εγω με λαιμους θ' αρχισω που δε χρειαζονται και καταψυξη, οπως και τα πλαταρια.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Καλά αυτό με το ωμό και τις σαλμονέλες δεν το καταλαβαίνω. Οταν αγοράσεις κρέας να ετοιμάσεις φαΐ για τον ευατό σου, δεν θα πιάσεις/κόψεις ωμό κρέας;
Δεν είναι το ίδιο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Πώς δεν είναι;
Καθαρίζεις τα χέρια σου ή χρησιμοποιείς γάντια, όπως και τον πάγκο εργασίας ή τον νεροχύτη που τα πλένεις. Αν έχεις όμως έναν σκύλο με σαλμονέλα που τον φιλάς και ζεις μαζί του δεν μπορείς να τον απολυμαίνεις για να μην κολλήσεις κάτι.
Βέβαια ψάχνοντας όσον αφορά το ψήσιμο των λαιμών μάλλον δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Μόνο άψητα είναι απολύτως ασφαλή τα κοκκαλάκια.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Οκ, εντάξει, μην τα φιλάς στη μουσούδα!

Εγώ πάντως να σου πω δεν έπαθα τίποτα. Μέχρι τώρα. ;)
Να σου πω την άποψη μου όσον αφορά την σαλμονέλα. Δεν θα ισχυριστώ ότι με την barf δεν μπορεί να νοσήσει ο σκύλος από κάποιο μικρόβιο. Ασφαλώς και μπορεί και έχει συμβεί. Και δεν είναι επιχείρημα ότι δίνω τόσα χρόνια μπαρφ και δεν έχει πάθει τίποτα. Κάποια παθαίνουν. Οπότε σταθμίζεις τα υπέρ και τα κατά και προχωράς.
Η ξηρή τροφή τώρα είναι από το μεγαλύτερο success story του μάρκετινγκ και έχει σίγουρα αλλάξει προς το χειρότερο την υγεία των κατοικιδίων, και η πλύση εγκεφάλου καλά κρατει. Και στο προφιτερολ που φτιάχνω βάζω άψητα αβγά αλλά κανείς δεν μου παραπονιέται ότι θα πάθει σαλμονέλα. Μπορεί να συμβει, μπορεί και να μην συμβεί ποτέ. Άσε που σαλμονέλα έχει και το κέλυφος του αβγού και πολλές φορές μπορεί κάποιος να τηγανίσει αβγά και μετά να φάει το ψωμάκι του χωρίς να έχει πλύνει τα χέρια του.
Οπότε το θέμα είναι περισσότερο ψυχολογικό και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Ξέρει κάποιος από τι εξαρτάται αν ένας σκύλος θα διασπάσει τα κόκκαλα; Είναι θέμα "τύχης" ή εξαρτάται από κάποιους (προβλέψιμους) παράγοντες;
Ειναι καθαρά θέμα ph πεπτικών υγρών
Alexia ευχαριστώ για την απάντηση! :)
Υπάρχει κάτι πιο πρακτικό που μπορούμε να προσέξουμε;
Φαντάζομαι ότι ακόμα και αν μέχρι σήμερα ο σκύλος μας δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα κόκκαλα δεν αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον. Από τι δηλαδή θα επηρεαζόταν το ph των πεπτικών υγρών;

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Berna μπορεις να γραψεις ενα εβδομαδιαιο προγραμμα στο περιπου τι δινεις στο σκυλακο σου; Αν δεν σου ειναι κοπος φυσικα..
Σκεφτομαι να ξεκινησω κι εγω στη δικη μου barf αλλα εχω μπλεξει λιγο.. Οσοι εχετε δοκιμασει barf ειχατε ποτε κανενα παραπονο;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Βέβαια ψάχνοντας όσον αφορά το ψήσιμο των λαιμών μάλλον δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Μόνο άψητα είναι απολύτως ασφαλή τα κοκκαλάκια.
Βρε συ..αφού και ψημένα να είναι βρασμένα..αν τα μασήσεις εσύ με τα δικά σου δόντια..σπάνε..
Απλά ο λαιμός να είναι μόνο λαιμός και να μην συνδέεται με την σπονδυλική στήλη..να μην έχει μείνει δηλαδή κανένα κοκαλάκι από εκεί..
Αν και το πιο αιχμηρό σημείο του κοτόπουλου είναι το μπούτι..και η φτερούγα (η βάση πάνω) ίσως ..

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Είμαι ο μονος που ποτε δεν απολυμαινω τιποτα οταν κοβω κρεας στο ξυλο κοπής (το οποιο απλώς καυαριζω μ' ενα κοινο καθαριστικο?). Ηρεμηστε καλεεεε....

(πφφ.. γυναικες)

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Είμαι ο μονος που ποτε δεν απολυμαινω τιποτα οταν κοβω κρεας στο ξυλο κοπής (το οποιο απλώς καυαριζω μ' ενα κοινο καθαριστικο?). Ηρεμηστε καλεεεε....

(πφφ.. γυναικες)
Οχι. Κι εγω το εκανα μεχρι που μπηκα στο νοσοκομειο 10 μερες απο βακτηριο και φυσικα απο τοτε φυλαγομαι περισσοτερο.

Γενικα για πολλα πραγματα αναθεωρεις οταν σου τυχουν.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
χαχα με τη διαφορα οτι εδω δεν υπαρχουν προληπτικα μετρα ούτε θεραπεία , μόνο προσευχη (να μη σου τυχει), μετανοια (αν της τυχει) και εξομολογηση (σπανια)..