Σχεδόν ένας χρόνος BARF

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μπα, ούφο ήταν ούφο έμεινε! :D

Πλάκα κάνω, νομίζω ότι ναι μεν καταλαβαινόμαστε καλύτερα, αλλά πιστεύω πως έχει περισσότερη σχέση με τα χρόνια και τις εμπειρίες.
Μηπως φταίει και το ότι με τη barf δεν προσλαμβάνει τόση γλουτένη (ειχα διαβάσει ότι η γλουτένη εμποδιζει την ομαλή αναπτυξη των νευρώνων του εγκεφάλου)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Μηπως φταίει και το ότι με τη barf δεν προσλαμβάνει τόση γλουτένη (ειχα διαβάσει ότι η γλουτένη εμποδιζει την ομαλή αναπτυξη των νευρώνων του εγκεφάλου)
Για να γίνει πάντως πιο έξυπνος ο δικός μου θα χρειαστεί πολύ περισσότερα από μειωμένη γλουτένη :p

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
μα είναι πανέμορφοι, δεν είναι θέμα

ο ψηλός ομως φωνάζει τον κέδρο 'βλάκαβλάκαβλάκα', με το λάμδα τονισμένο (θεσσαλονίκης) :p

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Εγώ έχω μεγάλο θέμα με τον χρόνο παρασκευής της μπάρφ, και επίσης, φοβάμαι πολύ να αναλάβω να τα αγοράσω και να φτιάξω μόνος μου. Τις ποσότητες,τις δοσολογίες, τις ποιότητες.. Και τον χρόνο που χρειάζεται κλπ.. :(

εδώ κι ένα χρόνο ακριβώς,ταίζω μπάρφ. Το πρώτο 6μηνο έπαιρνα απο τον εκτροφέα μου,που εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Μετά όμως υπήρξε πρόβλημα στην μεταφορά των κρεάτων με Κτελ κλπ..
και εδώ και 6 μήνες παίρνω απο την barfing.gr
Φυσικά και... Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς τρώνε τα σκυλιά μου,κι αν τα σακουλάκια του κιλού περιέχουν οτι λένε οτι έχουν,κι αν ειναι όσα χρειάζεται..
Όμως τρώει με μεγάλη όρεξη,και τα αποτελέσματα φαίνονται άριστα. Κι έτσι είμαι ικανοποιημένος..
Πάω απλώς στα Κτελ,τα φορτώνω,κατάψυξη και τέλος. Κάθε 20 μέρες.
Και οι τιμές είναι καλές. ΠΛηρώνω 55ευρώ τα 25 κιλά..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Eιρήνη τα δόντια των δικών μου που τρώνε ξηρά δεν ειναι σε άριστη κατάσταση.
Μόνο ο Τζιμάκος έχει καθαρά δοντάκια, στον Έλβις βλέπω ήδη λίγη πέτρα.
Δεν νομίζω ότι η ξηρά καθαρίζει τα δόντια, όχι στα δικά μου τουλάχιστον που την καταπίνουν...
(αυτό σε περίπτωση που ανησυχείς μήπως ο κιμάς τους χαλάσει τα δόντια).

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
ουτε και των δικων μου τα δοντια ειναι σε αριστη κατασταση αλλα φοβαμαι
οτι τον κιμα θα τον πηγαινουν αμασητο με οτι συνεπεια συνεπαγεται ενω την
ξηρα την μασανε κανα δυο φορες πριν την χλαπακιασουν. :)

Μπαινω στον πειρασμο. . .

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ειρήνη να μπεις !! μόνο χωρο να βρεις. Ο χρόνος μόλις ξεπερασεις το πρωτο σοκ, που τα ζυγίζεις όλα και εχεις πίνακες και χαρτια κολλημενα σε όλο το ψυγείο είναι ένα μισαωρο την εβδομαδα να φτιαξεις τα πακετα :).
Μετά είναι το ίδιο με το ετοιμο ξεπαγωνεις -συμπληρώνεις-σερβιρεις :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Eιρήνη τα δόντια των δικών μου που τρώνε ξηρά δεν ειναι σε άριστη κατάσταση.
Μόνο ο Τζιμάκος έχει καθαρά δοντάκια, στον Έλβις βλέπω ήδη λίγη πέτρα.
Δεν νομίζω ότι η ξηρά καθαρίζει τα δόντια, όχι στα δικά μου τουλάχιστον που την καταπίνουν...
(αυτό σε περίπτωση που ανησυχείς μήπως ο κιμάς τους χαλάσει τα δόντια).
Πόσο είναι τώρα ο Ελβις;

Εγώ πάντως όταν το γουρουνόπουλο έγινε 3ων ετών άρχισα το τακτικό βούρτσισμα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Πόσο είναι τώρα ο Ελβις;

Εγώ πάντως όταν το γουρουνόπουλο έγινε 3ων ετών άρχισα το τακτικό βούρτσισμα.
3 είναι το δικό μου γουρουνόπουλο.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
θα ερθω να μου κανεις ενα σεμιναριο! :)
και να κανω οικονομια για τον καταψυκτη γιατι με 3 σκυλια
το ψυγειο δεν φτανει νομιζω.
ναι δεν φτανει θελέις καταψυκτη να φτιαχνεις τροφή για 7 με 10 μερες για να είσαι ησυχη και για να πετυχαινεις καλές τιμες και να μπορείς να χτυπας προσφορες :)
εγω πολλές φορές βρίσκω κοτοπουλα στο μακρο με 2,2 και παίρνω κιβώτιο, το ίδιο και με τα ψαρια αν του πω 10 κιλα πεφτει η τιμή αμεσως.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
http://img43.imageshack.us/img43/8490/iq11.jpg
Πετεινε μου πιτσιρικοοο.
στην αρχη το κοιτουσε περιεργα ,το εβαλε δειλα στο στομα και το δοκιμασε ,ε μετα κατασπαραξε και το αλλο ποδι(με τα νυχακια του) και το κεφαλι με το λειρι μπρρρρρ. Με τη μπαρφ δε βαριεσαι ποτε.

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
ουτε και των δικων μου τα δοντια ειναι σε αριστη κατασταση αλλα φοβαμαι
οτι τον κιμα θα τον πηγαινουν αμασητο με οτι συνεπεια συνεπαγεται ενω την
ξηρα την μασανε κανα δυο φορες πριν την χλαπακιασουν. :)

Μπαινω στον πειρασμο. . .
Η Λάρα,τις κροκέτες τις έτρωγε αμάσητες απο κουτάβι σχεδόν,ποτέ δν έκανε πάνω απο 10 δευτερόλεπτα! Όταν της έβαζα γιαουρτάκι παιδευόταν λιγάκι,αφού κολλούσαν οι κροκέτες στο μουσούδι..
Με την μπάρφ.. Σε πληροφορώ ότι είναι σε μορφή κιμά όλα,και θελει 1 ολόκληρο λεπτό να φάει.. το γλύφει και το μασάει !

bensneizer

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
67
1
Αθήνα
Η Λάρα,τις κροκέτες τις έτρωγε αμάσητες απο κουτάβι σχεδόν,ποτέ δν έκανε πάνω απο 10 δευτερόλεπτα! Όταν της έβαζα γιαουρτάκι παιδευόταν λιγάκι,αφού κολλούσαν οι κροκέτες στο μουσούδι..
Με την μπάρφ.. Σε πληροφορώ ότι είναι σε μορφή κιμά όλα,και θελει 1 ολόκληρο λεπτό να φάει.. το γλύφει και το μασάει !
δίνουντάς του έτοιμο κιμά απο μαγαζiα με συσκευασμένες μερίδες δεν ενδυναμώνεται το γαστρεντερικό συστημα και κυρίως τα γαστρικά υγρά. κι επίσης δεν ξέρεις πόσων ημερών κρέας είναι ο κιμάς και τι ποιότητας. και δεν φαίνεται η αναλογια κρέας κοκκαλα

ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
Ξεκινησαμε σουπερ premioum barf την περασμενη βδομαδα.. Παρατηρω τρομερες αλλαγες στην κοκονιτσα μου.. Ποιο ηρεμη, τα κακακια της πιο φυσιολογικα και το ζωακι μου πιο ζωντανο στις κινησεις του. Αν συνεχισουμε ετσι σωθηκα! Ειχα φρικαρει με τις κροκετες .. η ανασα της βρωμαγε σαν ..σκυλι! :)P

ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
Ωραιο θεμα.
Στα 3 χρονια μπαρφ εκτος απο ολα τα παραπανω που εγραψε η μπερνα να προσθεσω και τις ποσοτητες νερου... σχεδον την μιση ποσοτητα νερου πινει ο δικος μου απο την μπαρφ και μετα.
Τωρα που το λες συνειδητοποιω πως και η δικια μου , παρ όλο που ειναι μονο δυο βδομαδες σε barf πινει σχεδον το μισο νερο απο οτι επινε πριν που ανααρωτιομουν γιατι πινει τοσο νερο πια! Επισης κακακια ανευ μποχας και τα θανατηφορα αερια κομμενα!