Στο εκπαιδευτήριο

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ο επομενος σκυλος θα αποκτηθει απο εκτροφεα, τον οποιο θα περασω απο 10 ψιλά κοσκινα ή θα εχω γι αυτον εγγυησεις απο ανθρωπους μεγαλης εμπιστοσυνης.
αλλο και τουτο παλι...ποιους θεωρεις ανθρωπους μεγαλης εμπιστοσυνης (καλα, οχι ονομαστικα) και πως θα σου δωσουν αυτοι εγγυησεις για τον εκτροφεα η τον σκυλο του και τι ειδους εγγυησεις?:D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Τα βελγικά έτσι είναι Άρη. Τρομερά υπερκινητικά, προσκολλημένα στο αφεντικό κ πολύ επιφυλακτικά με τους ξένους

Χρειάζεσαι καλό εκπαιδευτή ό,τι ράτσα κ να πάρεις ('καλόβολη' ή μη).

Κ η λώρα ήρθε από αξιέπαινο εκπαιδευτήριο του Βελγίου, αυτό όμως δεν παύει να την κάνει εναν 'δύσκολο' σκύλο με απαιτήσεις κ ιδιομορφίες στον χαρακτήρα της. ;)

Οπότε ενημερωνόμαστε πρώτα πάρα πολύ καλά για τον χαρακτήρα της ράτσας που μας ενδιαφέρει, ύστερα βρίσκουμε ένα καλό εκτροφείο κ μετά έναν σωστό εκπαιδευτή, υπομονή εις το άπειρο, επιμονή, φροντίδα, αγάπη κ μετά μια ζωή μαζί να μοιραστείτε στιγμές... αυτά! :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οσο περναει ο καιρος τοσο περισσοτερο (καλως ή κακως) αρχισω να πιστεύω ότι δεν πρεπει ποτέ να την εμπιστευομαι με παιδια ακομα και όταν ειμαι παρών.
Επιθετικοτητα σε παιδια δεν εχει δειξει ποτέ και πολλα παιδια την εχουν χαϊδεψει κι εχουν παιξει μαζι της.
Το θεμα είναι ότι μπορει να την τρομαξουν και δεν ξερεις μετα πώς θα αντιδρασει.
Μπορει να την κανουν με τον ενθουσιασμο τους να διεγερθει στο παιχνιδι, να πηδηξει και να τα ριξει κατω.
Αντε, πες ότι ελεγχουμε καποια στιγμη την επιθετικοτητα και δουλευουμε την υπακοη κλπ. Μπορουμε να ελεγξουμε τν ενθουσιασμο?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
είναι πολύ ενθουσιώδη σκυλιά, ναι, είναι γεγονός.

Εγώ, μετά από αρκετό καιρό (πολύ χρήμα για εκπαίδευση :Dκ πολύ χρόνο ενασχόλησης), ναι, πλέον την εμπιστεύομαι κ με παιδιά κ ελεύθερη μαζί τους στο παιχνίδι.
Κ είναι 2 χρόνων κ 3 μηνών τώρα.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
No1 κανόνας καλής συμβίωσης είναι αν θες να περνάς καλά φρόντισε αυτοί που συμβιώνουν μαζί σου να περνούν καλά.
Ναι, αλλά εδώ δεν κάνουμε συζήτηση για σεμινάρια New Age, ούτε για νευρογλωσσικό προγραμματισμό, αλλά για συμπεριφορά σκύλων και συγκεκριμένα για φοβίες και τρόπους διάγνωσής των.

Δεν θα αναφερθώ στα βασικά που είναι η αρχή για να καταλάβει ο σκύλος το συμφέρον του.
Όπως είναι τιμωρίες και περιορισμοί.

Αν ο σκύλος εκτελεί ότι του πει ο ιδιοκτήτης του και είναι συνέχεια προσηλωμένος πάνω του, κερδίζει το ενδιαφέρον του.
Δεν είναι λίγο πράγμα το ενδιαφέρον του αφεντικού σου. Να παίζει και να ασχολείται μαζί σου.

Δεύτερον υπάκουος σκύλος δεν δημιουργεί προβλήματα και κερδίζει χώρο δίπλα στο αφεντικό του.

Και τρίτο υπάκουος σκύλος κερδίζει ελευθερία.
Σκύλος που δεν εκτελεί άμεσα στο "έλα" είναι καταδικασμένος στο λουρί και στο σπίτι.
Αυτά είναι ωραία και καλά όταν έχεις να τα μεταδώσεις σε παιδί που έχει βιώσει περιβάλλον δουλεμπορίου και εφόσον υπάρχει η γλωσσική ευχέρια.

Διαφορετικά μου θυμίζουν εκπαίδευση σκύλων στην Γερμανία της δεκαετίας του 1950.

Το "διαφορετικά τι θα γίνει?" δεν είχε σκοπό να υπογραμμίσει τη μορφή τελεσιγράφου που προσπαθείς να περάσεις, αλλά να σου δείξει την δυσκολία του τρόπου κατανόησης των όσον τόσο εξανθρωπισμένα προσπαθείς να πεις.

Το ζήτημα ήταν οι φοβίες, αλλά και ο τρόπος διάγνωσής των... και πρέπει να πω πως μάλλον αισιόδοξος ήμουν στην εκτίμησή για το ποσοστό των εκπαιδευτών (στην Ελλάδα?!) που θα μπορούσαν να διαγνώσουν με ασφάλεια την ύπαρξη ή μη φοβιών.

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Αυτά είναι ωραία και καλά όταν έχεις να τα μεταδώσεις σε παιδί που έχει βιώσει περιβάλλον δουλεμπορίου και εφόσον υπάρχει η γλωσσική ευχέρια.

Διαφορετικά μου θυμίζουν εκπαίδευση σκύλων στην Γερμανία της δεκαετίας του 1950.

Το "διαφορετικά τι θα γίνει?" δεν είχε σκοπό να υπογραμμίσει τη μορφή τελεσιγράφου που προσπαθείς να περάσεις, αλλά να σου δείξει την δυσκολία του τρόπου κατανόησης των όσον τόσο εξανθρωπισμένα προσπαθείς να πεις.
Ναι δεν διαφωνώ. Δεν είμαι ειδικός και συγνώμη εάν δεν έγινα κατανοητός.

Πιστεύεις αρκεί το να μάθει ο σκύλος την εκτέλεση των εντολών.
Και αν όχι τι άλλο χρειάζεται;
Είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο εκπαιδευτής;
Ο ιδιοκτήτης;
Πρέπει να το έχει ο σκύλος;

Νομίζω χρήσιμα θα είναι τα όσα θα μας πεις.

Το ζήτημα ήταν οι φοβίες, αλλά και ο τρόπος διάγνωσής των... και πρέπει να πω πως μάλλον αισιόδοξος ήμουν στην εκτίμησή για το ποσοστό των εκπαιδευτών (στην Ελλάδα?!) που θα μπορούσαν να διαγνώσουν με ασφάλεια την ύπαρξη ή μη φοβιών.
Νομίζω ότι το ζήτημα ήταν πιο γενικό αλλά, όταν λες ύπαρξη φοβιών εννοείς κάποια συγκεκριμένη φοβία (πχ κροτοφοβία, υψοφοβία, κλειστοφοβία, αγοραφοβία) ή γενικώς φοβικός σκύλος.
Το δεύτερο μου φαίνεται πιο εύκολο στην διάγνωση. Εμένα δύο κουτάβια μου έτυχαν και δεν χρειάστηκε μία μέρα για να καταλάβω ότι είναι φοβικά.
Το πρώτο τι να σου πω πρέπει να τεσταριστεί ο σκύλος σε πάρα πολλές διαφορετικές συνθήκες.

Εσύ έβγαλες κάποιο ασφαλή συμπέρασμα στην συγκεκριμένη περίπτωση;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αρη γιατί δεν βάζεις ένα βίντεο να ξέρουμε γιατί πράγμα μιλάμε ? Εχει γίνει τεράστιο μπλέξιμο υποψιάζομαι χωρίς λόγο ... :)

Βάλε ένα με υπακοή, με τα παιδιά, με άλλα σκυλιά, με γάτες και ένα στην λαική της γειτονιάς σου. Επίσης ένα που να την κρατάει και να της δίνει εντολές ένας άγνωστος παρουσία σου.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Νομίζω χρήσιμα θα είναι τα όσα θα μας πεις.
Νομίζω πως δεν θα είναι χρήσιμα τα όσα θα πω, διότι όταν γράφεις
Πιστεύεις αρκεί το να μάθει ο σκύλος την εκτέλεση των εντολών.
Και αν όχι τι άλλο χρειάζεται;
Είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο εκπαιδευτής;
Ο ιδιοκτήτης;
Πρέπει να το έχει ο σκύλος;
δείχνεις πως δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις με ποιον τρόπο έχω τοποθετηθεί νωρίτερα.

Επίσης
Νομίζω ότι το ζήτημα ήταν πιο γενικό αλλά, όταν λες ύπαρξη φοβιών εννοείς κάποια συγκεκριμένη φοβία (πχ κροτοφοβία, υψοφοβία, κλειστοφοβία, αγοραφοβία) ή γενικώς φοβικός σκύλος.
Το δεύτερο μου φαίνεται πιο εύκολο στην διάγνωση. Εμένα δύο κουτάβια μου έτυχαν και δεν χρειάστηκε μία μέρα για να καταλάβω ότι είναι φοβικά.
Το πρώτο τι να σου πω πρέπει να τεσταριστεί ο σκύλος σε πάρα πολλές διαφορετικές συνθήκες.

Εσύ έβγαλες κάποιο ασφαλή συμπέρασμα στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Δεν μίλησα εγώ για φοβίες, αλλά ο εκπαιδευτής. Και είναι και ο μόνος ο οποίος απ' όλη αυτή τη διαδικασία έβγαλε ασφαλή συμπεράσματα (φοβία).
Κάθε άνθρωπος που γνωρίζει στο ελάχιστο την σμπεριφορά σκύλων μπορεί να παρούσιάσει σε κάποιον που δεν γνωρίζει παρά μόνον τα στοιχειώδη πως ο σκύλος του έχει πρόβλημα! Αυτό δεν είναι τέχνη, είναι σενάριο...
Αν είναι σενάριο εξαπάτησης ή όχι δεν μπορώ εγώ να το κρίνω!

Αλλά θα είχε ενδιαφέρον αν έπαιρνε ο Άρης τον γεράκο και άρτια εκπαιδευμένο Γ.Π. μαζί σπίτι του και γύρναγε ένα βιντεάκι!

Μια χαρά προβληματικό θα μπορούσε να του τον βγάλει!

Υ.Γ.: Η υπερβολή υπάρχει για να τονιστεί το μέτρο!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αρη γιατί δεν βάζεις ένα βίντεο να ξέρουμε γιατί πράγμα μιλάμε ? Εχει γίνει τεράστιο μπλέξιμο υποψιάζομαι χωρίς λόγο ... :)

Βάλε ένα με υπακοή, με τα παιδιά, με άλλα σκυλιά, με γάτες και ένα στην λαική της γειτονιάς σου. Επίσης ένα που να την κρατάει και να της δίνει εντολές ένας άγνωστος παρουσία σου.
Denis, αν βαλω βιντεο με υπακοη πιθανον θα σας χαρίσω ενα καλο γελιο :p
Για βιντεο δε με γάτα, θα χρειαστω σκηνοθετη και καμερα-μαν.
Πιστευεις οτι εγω θα μπορω να κραταω σταθερη την καμερα στην φαση γάτας? :confused::D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul