Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το ότι έκανε εμετό είναι επειδή τον τάισες πριν την ολική ανεσθησία. Δεν σου είπανε να τον αφήσεις νυστικό πριν την επέμβαση; Επίσης η συχνοουρία είναι φυσιολογική, από τους ορούς που έχει πάρει και από τα φάρμακα. Αν είναι ακόμα ζαλισμένος καλό θα ήτανε να του βάλετε ορό για να επανέλθει πιο γρήγορα και να αποβάλλει τα φάρμακα από τον οργανισμό του.

Το πρήξιμο και τα αίματα θα έπρεπε να τα δει γιατρός.

• Like
Reactions: spyv

vasilakis13

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2014
106
18
Το ότι έκανε εμετό είναι επειδή τον τάισες πριν την ολική ανεσθησία. Δεν σου είπανε να τον αφήσεις νυστικό πριν την επέμβαση; Επίσης η συχνοουρία είναι φυσιολογική, από τους ορούς που έχει πάρει και από τα φάρμακα. Αν είναι ακόμα ζαλισμένος καλό θα ήτανε να του βάλετε ορό για να επανέλθει πιο γρήγορα και να αποβάλλει τα φάρμακα από τον οργανισμό του.

Το πρήξιμο και τα αίματα θα έπρεπε να τα δει γιατρός.
Είπα εγώ πως τον ταϊσα;;;;νηστικός ήταν.ούτε νερό.δεν ζαλίζεται.μίλησα πριν μαζί του και είπε πως θα τον ανοίξει λίγο αύριο να τον καθαρίσει και θα είναι μια χαρά.μακάρι..

vasilakis13

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2014
106
18
Τι εμετό έκανε τότε; Αν δεν είχε τίποτα να βγάλει;
Ελα ντε...μαλλον γαστρικα υγρα..και γω οταν χειρουργηθηκα εκανα εμετο συχνα το πρωτο 24ωρο..

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Λοιπόν παιδιά χθες πηγαμε για εξετάσεις (55€ γενική, βιοχ. Νεφρά συκωτι αλκαλ.φωσφαταση, ζάχαρο και διροφιλαριωση) και κλείσαμε και για τη στειρωση...
Του ζητησα να μην την αφήσω και συμφώνησε υπό προϋποθέσεις ( πρώτο 24ωρο από πάνω της, να μην έχει καθόλου αιμοραγία ή οτιδήποτε άλλο κρίνει εκεινος) ...θα την κάνουμε 11:30 ..
Δε χρεώνει έξτρα τη νύχτα και μου έδειξε τις εγκαταστάσεις που είχαν μέσα περίπου 35 σκυλιά χθες...άψογες πεντακάθαρες και ήσυχες...
Ή αντιστροφη μέτρηση ξεκίνησε και μαζί το άγχος μου...

• Like
Reactions: dimitris-skg

vasilakis13

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2014
106
18
καλησπερα!9η μερα σημερα μετα τη στειρωση και καθε πρωι βγαζει ακομα λιγο αιμα αλλα το οσχεο εχει ξεπρηστει κατα πολυ και παιρνει και αντιφλεγμονωδη..Δευτερα τον πηγαμε κτηνιατρο και μας ειπε πως παει καλυτερα και την Παρασκευη θα παμε παλι για τα ραμματα...ειχε καποιες επιπλοκες,φοραει ακομα το κολλαρο,αλλα αλλο ειναι που θελω να ρωτησω..
μετα τη στειρωση καποιες φορες κατουραει μεσα στο σπιτι πραγμα που δεν ειχε κανει ποτε του!οπως και στην βεραντα που εχουμε την πανα του,οποτε ηθελε,του ανοιγαμε και πηγαινε εκει...καποιες φορες ομως τα κανει οπου να ναι...φυσιολογικο??

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Φυσιολογικό δεν το λες. Όμως σκέψου ότι το σκυλί πονάει, δεν είναι στα νορμάλ του, ούτε καν το κολάρο που φοράει δεν τον βοηθάει να νιώσει νορμάλ... Δεν ξερω αν είναι και διουρητικά τα φάρμακα που παίρνει.... Τι θα έκανα εγώ; Προς το παρόν επιβραβευση οπότε τα κάνει σε επιθυμητό σημείο κι αδιαφορία οπότε κάνει λάθος. Και μετά από την αφαίρεση κολάρου και το σταμάτημα των φαρμάκων θα έβλεπα αν η συμπεριφορά επανήλθε στο νορμάλ ή θα γίνει και διόρθωση.

Περαστικά του...

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Όλα πήγαν καλά... Τρία ράμματα και δεν ασχολειτε μαζι τους (ακόμα?)... Οι εξετάσεις καλές ... Η μόνη τιμή κάτω από τα φυσιολογικά ή γλυκόζη!!?? Ζαβλακωμενη λίγο αλλά γενικά κεφατη... Έφαγε σαν τρελλή και λιώνει στον υπνο

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Αργησαμε λίγο την Παρασκευη λόγω εκτάκτου χειρουργίου και την κράτησε το βράδυ μέσα...την πήραμε σημερα με μόνη οδηγία betadine στα ραματα και όχι ταρζανιες...

• Like
Reactions: Orilis and ghelly

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Λέω να την αφήσω να κοιμηθεί στον καναπέ σήμερα..δείχνει να έχει βολευτει το κορίτσι μου... Εκτιμώ ότι δε θα είναι πρόβλημα να κατέβει κάποια στιγμή μόνη της...??

Lia Mocca

Active Member
14 Οκτωβρίου 2015
32
4
Λέω να την αφήσω να κοιμηθεί στον καναπέ σήμερα..δείχνει να έχει βολευτει το κορίτσι μου... Εκτιμώ ότι δε θα είναι πρόβλημα να κατέβει κάποια στιγμή μόνη της...??
H μποξερίνα μας έγινε χθες 1 έτους!! Της ήρθε δε περίοδος/οίστρος στις 10 Ιανουαρίου 16 για 1η φορά. Προσανατολιζόμαστε για στείρωση όταν θα μπορεί να γίνει (περίπου σε 2 1/2 μήνες) κάπου στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Ωστόσο, έχουμε έντονη ανησυχία για το αν είναι καλύτερα για το ζώο να στειρωθεί μετά τον πρώτο ή δεύτερο οίστρο. Μιλάω συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις ακράτειας που αυξάνεται το ποσοστό. Έχουμε εμπιστοσύνη στον κτηνίατρό μας, ωστόσο δεν ξέρω αν η ακράτεια εξαρτάται από αυτόν.

Από την άλλη αν αφήσουμε να έρθει ο δεύτερος οίστρος, αυτό θα συμβεί αρχές Ιουλίου περίπου, που σημαίνει τρομερό πρόβλημα Ιούνιο και Αύγουστο μέσα στο καλοκαίρι και τις διακοπές (την παίρνουμε μαζί μας).
Τρελό δίλημμα, εσείς τι λέτε?

Gkontos10

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2015
154
21
37
καλημέρα παιδιά !!

έχω μια μικρή ημιαιμη τεριερ !
η Ναλα είναι 1 χρόνου
και είχε δει πρώτη φορά περίοδο 11/09 όπου διέρκισε περίπου μέχρι 10-15/10 όπου είχε ενα μικρό ανεμογκάστρι ..

Τώρα σκεφτόμαστε με την γυναίκα μου για στείρωση
έγω προσωπικά δεν το κάνει η καρδία μου να την πάρω για στείρωση αλλά η γυναίκα μου επιμένει ...

έχω διαβάσει το νήμα και νομίζω περισσότερο γέμισα απορίες και αμφιβολίες παρά να πάρω μια ξεκάθαρη απόφαση ..

εσείς τι πιστεύετε ρε παιδιά !!

Υ.Γ. σύντομα λογικά θα δεί δεύτερη φορά περίοδο άρα πρέπει να πάρω την απόφαση άμεσα !!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
εσείς τι πιστεύετε ρε παιδιά !!
Οτι τώρα, μ'αυτή την ερώτηση, θα προκαλέσεις άλλες καμμιά 20αριά σελίδες τσακωμού, οι οποίες απλώς θα επαναλαμβάνουν ότι και οι προηγούμενες, που έχεις ήδη διαβάσει και σε έχουν μπερδέψει.

Και στο μεταξύ, η σκυλίτσα σας, θα έχει πάλι οίστρο.

Αν δεν σε ενοχλεί η ενδεχόμενα περίεργη συμπεριφορά και η τεράστια δυσκολία στην βόλτα για τόσες μέρες, και είσαι 1000% σίγουρος ότι δεν θα σας ξεφύγει και ζευγαρώσει ποτέ, μην την στειρώνεις. Αν βέβαια, από τον πρώτο της κιόλας οίστρο, σας έκανε ψευδοκύηση, θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας 104 για πυομήτρα, οπότε αν ο μη γένοιτο, αναγκαστικά θα την στειρώσετε.

• Like
Reactions: GRDANE and stamatia