Στείρωση ή Ζευγάρωμα...;;

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
οι περισστερες κληρονομικες ασθενειες δεν φανονται απο κοπρανα και ουρα φιλε μου οσον αφορα το στησιμο και τα χαρακτριστικα της φυλης πηγαινε σε μια εκθεση να δεις τους "ανταγωνιστες" σου και θα καταλαβεις πολλα πραγματα

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Το να κάνεις αιματολογικές εξετάσεις ή άλλες βιοχημικές εξετάσεις δεν έχεις καμία διαβεβαίωση ότι το σκυλί σου δεν μεταφέρει γενετικές ασθένειες! Και εξετάσεις ανίχνευσης γονιδίων να κάνεις... δεν είναι αρκετές καθότι για πολλές ασθένειες δεν έχει εξακριβωθεί ο γενετικός τόπος (γονίδιο) που ελέγχει την παθολογική εικόνα και την κληρονομικότητα. Επιπροσθέτως κάποιες γενετικές ασθένειες είναι πολυπαραγοντικές, δηλαδή ελέγχονται από παραπάνω από ένα γονίδια. Έτσι προτείνω να μην ζευγαρώσεις το σκυλάκι σου (πολύ όμορφο φαίνεται στην φωτογραφία). Δεν έχει σημασία τί σου λέει κάποιος κτηνίατρος. Δεν έχω σκοπό να προσβάλω αλλά δεν είναι υπεύθυνος για να δώσει λευκό χαρτί γενετικών ασθενειών! Για την στείρωση δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω γιατί δεν γνωρίζω κατάλληλες λεπτομέρειες και δεν θέλω να σε επιφορτίσω με παραπάνω απορίες.

Kazia

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2011
92
0
13
Αθήνα
Πολλοι ιδιοκτητες προχωρανε σε αυτο για διαφορους λογους και κυριοτερος λογος ολων (στα θυληκα) δεν παρουσιαζουν προβλημα στα οργανα τους στο μελλων που μπορουν να ειναι και θανατηφορα.. τι λετε εσεις για αυτο; Μιλαμε για θυληκο σκυλι.. Ποια τα συν και ποια τα πλην..που γινεται η επεμβαση (Αθηνα) ..;​

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Προσωπικά στείρωσα τη Λάρα πρώτον για να αποφύγουμε την εγκυμοσύνη και δεύτερον για να αποφύγουμε την πυόμητρα.
Είναι ένα μεγαλόσωμο σκυλί που δυστυχώς δεν μου είναι εύκολο να κοντρολάρω πάντα. Βόλτα με οίστρο απλά δε γίνεται. Λάρα χωρίς βόλτα είναι ένας εφιάλτης μέσα στο σπίτι. Επίσης έχει φτάσει 5+ χρονών πια και άρχισα να αγχώνομαι ότι ΑΝ τύχει κάτι αργότερα θα είναι πιο επικίνδυνο να γίνει η επέμβαση. Έτσι το αποφάσισα.

Στο δικό μου σκυλί δεν βλέπω τίποτα αρνητικό μετά τη στείρωση. Ούτε έχει παχύνει, ούτε έχει αλλάξει ο χαρακτήρας της, ούτε τίποτα. Προς το παρόν τουλάχιστον.
Το κάθε σκυλί όμως είναι διαφορετικό!

Η επέμβαση γίνεται σε κτηνιατρείο φυσικά! Ο κτηνίατρός σου δεν κάνει στειρώσεις?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Καλησπερα σε ολη την παρεα μετα απο πολυ πολυ καιρο πλεον μεγαλωσαμε αρκετα!!!! και η μορφολογια μας ειναι καπως ετσι!
Μια χαρά η "μορφολογία" σας!...:D

Να είσαστε καλά και να...την χαιρόσαστε!...Πέρα από τις ευχές όμως (και το χιούμορ που ελπίζω να μην παρεξηγηθεί), "μορφολογικά" είσαστε...κομπλέ;

Δηλαδή, τελικά τι απαντήσατε στο "Ζευγάρωμα ή στείρωση;" και τι σας ώθησε/βοήθησε στην απόφαση;

* ...και ένα σχετικό ή και άσχετο video

[video=youtube;98-RO9Jee00]http://www.youtube.com/watch?v=98-RO9Jee00[/video]

27 Σεπτεμβρίου 2011
7
0
Παιδια να σας ρωτησω κατι,μηπως ξερετε πως ακριβως γινετε η στειρωση?Εχω ακουσει πως γινετε κ με επεμβαση αλλα κ με ενεση....Αν γνωριζει καποιος κ μπορει να βοηθησει...Ευχαριστω.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Παιδια να σας ρωτησω κατι,μηπως ξερετε πως ακριβως γινετε η στειρωση?Εχω ακουσει πως γινετε κ με επεμβαση αλλα κ με ενεση....Αν γνωριζει καποιος κ μπορει να βοηθησει...Ευχαριστω.
H σωστοτερη μεθοδος ειναι η επεμβαση. Ειναι χειρουργειο που δεν κρατα πολυ, γινεται ωοθηκυστερεκτομη και το ζωο επανερχεται στα φυσιολογικα του τις επομενες ημερες. Η "χημικη στειρωση" αφορα ενεσεις ορμονων σε καθε οιστρο (περιοδο). Ειναι πλεον ξεπερασμενη σαν μεθοδος, καθως πολλα σκυλια εμφανισαν πυομητρα μετα απο μερικες επαναληψεις. Η πυομητρα σε περιπτωση που δεν ξερεις μπορει να αποβει πολυ επικινδυνη εως και μοιραια.