Στείρωση ή Ζευγάρωμα...;;

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
andronikosbatteries.blogspot.com
είδες οτι εισαι Πολυ λάθος Grande?.... είσαι στην ελλάδα... ειναι Μπο@#$ ο καθένας κάνει οτι θέλει... μπορείς να βγάλεις πλαστα χαρτιά για παιδιά.... και μου λες πως δεν γίνεται?.... μονο του σπανου τα γένια δεν γινονται εγω ξερω... ο καθένας απο ολους μας δεν ειναι σίγουρος το τι έχει αγοράσει γιατι απλα ειναι μόνο κολόχαρτα..... με λιγο χρημα εγω το chow chow ΤΟ Πουλάω για καννις τερριε και με χαρτιά και θα το πιστέωουν κιολας.. πού μπορει να ξέρει ο καθένας για το σκύλο του?. .. ετσι όπως ειναι τα πράγματα ? ήταν κανένας μπροστά στην γέννα? και αν ηταν.. ηταν στην γέννα της μάνας του σκύλου η της γιαγιάς του?... αρα ποιο εύκολα θα εμπιστευτώ την υγεία του σκύλου και τις εξετάσεις παρα τα χαρτια....το ξέρεις οτι μπορείς να βγάλεις Pedigree στην βουλγαρία με 50 euro?... και με νόμιμες υπογραφες? ... ειναι πολυ κακο αυτο που κάνουν.. αλλα οταν παίζει το χρημα δεν σκέφτονται το ζωντανο.... απλα την τσέπη τους....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ο ΚΟΕ δεν κάνει αναγνωρίσεις για Τσόυ
μπορεί σε κάποια άλλη χώρα
αλλά και πάλι
όταν υπάρχουν τσόου που πήραν αναγνώριση πρίν 30 γεννιές
γιατί να ζευγαρώσει ένα που ,ξαναλέω, μπορεί η γιαγιά του να ήταν ευρασίας (στην καλύτερη) ???

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δηλαδή sodas σε ενδιαφέρει να βγάλεις χαρτιά πλαστά? Οκ στην λαμογιά το μόνο εύκολο! Αλλά έχεις ιδέα τι ακριβώς είναι το pedigree?? Το γενεαλογικό δέντρο του σκύλου είναι σε απλά λόγια με το ιστορικό των προγόνων. Που θα τους βρουν για να στο βγάλουν?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
είδες οτι εισαι Πολυ λάθος Grande?.... είσαι στην ελλάδα... ειναι Μπο@#$ ο καθένας κάνει οτι θέλει... μπορείς να βγάλεις πλαστα χαρτιά για παιδιά.... και μου λες πως δεν γίνεται?.... μονο του σπανου τα γένια δεν γινονται εγω ξερω... ο καθένας απο ολους μας δεν ειναι σίγουρος το τι έχει αγοράσει γιατι απλα ειναι μόνο κολόχαρτα..... με λιγο χρημα εγω το chow chow ΤΟ Πουλάω για καννις τερριε και με χαρτιά και θα το πιστέωουν κιολας.. πού μπορει να ξέρει ο καθένας για το σκύλο του?. .. ετσι όπως ειναι τα πράγματα ? ήταν κανένας μπροστά στην γέννα? και αν ηταν.. ηταν στην γέννα της μάνας του σκύλου η της γιαγιάς του?... αρα ποιο εύκολα θα εμπιστευτώ την υγεία του σκύλου και τις εξετάσεις παρα τα χαρτια....το ξέρεις οτι μπορείς να βγάλεις Pedigree στην βουλγαρία με 50 euro?... και με νόμιμες υπογραφες? ... ειναι πολυ κακο αυτο που κάνουν.. αλλα οταν παίζει το χρημα δεν σκέφτονται το ζωντανο.... απλα την τσέπη τους....
πολύ λάθος είναι αυτοί που αναφέρεις εσύ στην Βουλγαρία ή όπου αλλού....
Ο συνφορουμίτης σου που σπαταλάει απο τον χρόνο του για να σε ενημερώσει (ή μήπως νομίζεις ότι πληρώνεται ? ) σε τι να είναι λάθος....

στην ουσία οι περισσότεροι όμιλοι δεν κάνουν πιά αναγνωρίσεις φυλών που είναι σταθεροποιημένες χρόνια αφού κανείς δεν δέχεται να ζευγαρώσει με αμφιβόλου γεννεολογίου σκύλους

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
Elli δεν ειπα οτι θέλω να βγάλω πλαστα χαρτιά μην μπερδεύσαι.. αλλα ποιος σας λεει ολους εδω μέσα οτι καποιος Ηλίθιος δεν ειχε κανει μια λαμογιά πριν 10- 20 -30 χρονια... μετα παει γεννα στην γέννα

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
sodas θα σου φέρω ένα παράδειγμα:

στην φυλή μου (βέλγικα ποιμενικά) μια συχνή κληρονομική ασθένεια είναι η επιληψία...
τα τελευταία χρόνια γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο μια προσπάθεια μελέτης και καταγραφής του προβλήματος με στόχο την εξάλειψη της ασθένειας απο την φυλή...
έτσι όσοι σκύλοι εμφάνισαν την πάθηση όπως και οι απόγονοί όσων πρόλαβαν να ζευγαρώσουν, βγαίνουν απο την αναπαραγωγή....

εδώ λοιπόν ερχόμαστε στην χρησιμότητα του pedigree (που καταγράφει όλους τους προγόνους του σκύλου)και στην δυνατότητα που μας δίνει για την επιλογή των υγειών δειγμάτων της φυλής .Εννοείται ότι όποιος έχει σκυλί που στο pedigree του υπάρχει πρόγονος με πρόβλημα δεν θα έπρεπε ούτε να το σκεφτεί.....

εσύ που δεν ξέρεις απολύτως τίποτα για το γονιδιακό παρελθόν του σκύλου σου γιατί το σκέφτεσαι;Τι καλό θα προσφέρεις στην φυλή σου;

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
ναι,γιαυτο και ''εσυ'' δεν πρεπει να εισαι κοροιδο και να αγοραζεις απο οπου και οπου
Και να συμπληρώσω ούτε να κάνεις και εσύ το ίδιο σε άλλους αγοραστές!

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
Ρε παιδιά... τι δεν καταλαβένεται... πρώτον ειπα οτι 75-80% θελω να κάνω στείρωση..... Δευτερον και Ακιρο, ο πατέρας μου ειχε βέλγικο... το ειχε φέρει απο εξω και ηταν το καλύτερο σκυλί που πέρασε απο τα χέρια του.... αλλα πέθανε απο ηλικία... οταν έψαχνα για chow chow.. βρήκα μια γγελια.. που πουλούσε ενας ιδιοκτητης βέλγικα... και αυτος ηταν στην Λάρισα αν θυμάμαι καλα... μου ειπε οτι δίνει 450ευρο το κουτάβι χωρις χαρτια.. αλλα εχει τους γονείς του... και τα χαρτιάτους που οι γονείς των γονιών τους ειχαν έπαθλα... και με ένα τοσο καλο γεναιολογικο δέντρο τα καινούργια κουταβάκια δεν εχουν χαρτια.... Απλα σας λέω οτι μπορεί να το κάνει ο καθένας....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το τι μπορεί να κάνει ο "καθένας" προκειμένου να κοροιδέψει σε τι προσφέρει στην συζήτηση επι του ερωτήματός σου?

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
το σωστο σου λεμε,αυτο δεν θελεις να μαθεις? τοσοι ανθρωποι σου λενε το ιδιο πραγμα

.... και δεν υπαρχει λογος να τον στειρωσεις αν δεν εχει καποιο προβλημα υγειας

(θα χασμουριεται το σκυλακι χαχαχα)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ναι βρε χρυσέ μου άνθρωπε αλλά τα κουτάβια που δεν έχουν χαρτιά δεν μπορούν να μπουν στην αναπαραγωγή! Αυτό λέμε!!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
βρήκα μια γγελια.. που πουλούσε ενας ιδιοκτητης βέλγικα... και αυτος ηταν στην Λάρισα αν θυμάμαι καλα... μου ειπε οτι δίνει 450ευρο το κουτάβι χωρις χαρτια.. αλλα εχει τους γονείς του... και τα χαρτιάτους που οι γονείς των γονιών τους ειχαν έπαθλα... και με ένα τοσο καλο γεναιολογικο δέντρο τα καινούργια κουταβάκια δεν εχουν χαρτια.... Απλα σας λέω οτι μπορεί να το κάνει ο καθένας....
λόγια...λόγια...λόγια....
όταν λέμε χαρτιά εννοούμε pedigree...
όποιος έχει ένα ζευγάρι σκύλων με pedigree και τα ζευγαρώνει θα ήταν το λιγότερο ανόητος αν δεν δήλωνε την γέννα στον ΚΟΕ άρα θα έβγαζε και pedigree στα κουτάβια...(όχι ότι θα έκανε ντε και καλά καμιά σούπερ γέννα....αλλά λέμε)

Μην είσαι ευκολόπιστος ......μπαρούφες πουλάει ο τύπος...

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
Απλα το τελευταίο που θέλω να πω... είναι οτι κάποιοι πρέπει να ΜΑΘΟΥΝ να αγαπάνε τα σκυλιά τους για τον χαρακτήρα τους και γιαυτό που ειναι και όχι για τα χαρτιά.... αυτο που θέλω να σας πώ ειναι οτι χαρτια ειναι το μονο ευκολο να βγαλεις... δεν εχει να λεει τπτ.... γω αυτο που ρώτησα ηταν την συμβουλή σας.... οχι για τα χαρτια και μπλα μπλα μπλα....δεν ζήτησα να μου το παίξει κάποιος εξυπνος η να μου πει ΓΙΑ τα χαρτια του σκύλου.... 2011 εχουμε.. υπάρχει το ιντερνετ. οποτε αν θέλεις μαθένεις πολλα... αν ηθελα να μαθω για τα χαρτιά και για τα σχετικά θα ρωτούσα κατι αλλο η θα το έψαχνα.... Γιαυτο μην λετε συνέχεια την ίδια καραμέλα (τι εχεις να προσφέρεις στην φυλή) το μόνο που εχω να προσφέρω ειναι αγάπη... και η αποφασή μου στο να κανω στείρωση αν ηταν 75-80% τωρα έγινε 85-90% γιατι ειναι κρίμα να γεννηθούν υπέροχα κουταβάκια και να πεθάνουν στον δρομο γιατι οι περισότεροι δεν θα τα πάρουν οσο ομορφα και αν ειναι.. οσο γλυκα.... Οπως τελος παντων και αν ειναι αυτο το ζωντανό απλα επιδει δεν εχει χαρτια.... Μάθεται να αγαπάτε το σκύλο και να προσπαθήσεται να τον κάνεται τον καλύτερο σκύλο του κόσμου.. οτι και να εχει όπως και να είναι και οχι ενα Κολοχαρτο....ειναι κρίμα να μην βρίσκουν τα 4αποδα σπιτι ητε ειναι καθαρόαιμα ητε οχι επιδει δεν εχουν χαρτια...

Δεν είμαι ευκολοπιστως απλα σου είπα ενα παράδειγμα..... και τα χαρτια εννοώ pedigree

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
αυτο καλαλαβες? οτι δεν θελουμε σκυλια χωρις χαρτια?

+ το οτι εσυ ρωτησες πως βγαζουμε χαρτια και μας επισημανες φυσικα οτι μπορουμε να βγαλουμε και πλαστα

κριμα

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αγαπητέ μου φίλε, αγαπάμε τα σκυλιά μας είτε έχουν χαρτιά είτε όχι.
Μην αμύνεσαι.

Η συζήτηση μας δεν είναι περί αγάπης και μην το γυρνάς εκεί.
Η συζήτηση μας είναι για την καταλληλότητα αναπαραγωγής του σκύλου σου και του εκάστοτε σκύλου άνευ pedigree.
Το ότι μπορείς να πάρεις πλαστό pedigree και να κοροιδέψεις κάποιον αδαή πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες το γνωρίζουμε, αλλά στην προκειμενη δεν προσφέρει κάτι στην συζήτηση η οποία είναι να ακούσεις απόψεις για στείρωση η ζευγάρωμα.

Δεν μπορείς να αποδείξεις ότι ο σκύλος σου είναι καθαρόαιμος, και εσύ ο ίδιος δεν γνωρίζεις το γενεαλογικό του δένδρο άρα και το τι είναι και το τι κουβαλάει.
Εντάξει ως εδώ;

Και πες πως κάνεις γέννα και δίνεις τα κουτάβια.
Ποια η εγγυήση που θα δώσεις στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες των κουταβιών, πως θα είναι υγιή- χέσε την μορφολογία,
ότι θα έχουν υγεία;

Δεν θα μπορείς να δώσεις, άρα θα είσαι ένας άνθρωπος που παίζει με την μοιρά μερικών αθώων ψυχών,
και με την ψυχική ηρεμία μερικών οικογενειών.
Γιατί να θέλεις να το κάνεις αυτό;

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
Ναι κοπέλα μου... γιατι δεν απάντησες στην ερώτηση που εκανα.... απλα ξεκίνισες να λες για χαρτιά Και σου λέω.. Οτι μπορει να βγάλει ο καθένας.... αρα τα χαρτία δεν μου λένε τιποτα.... η ερωτηση ηταν (Η γνώμη σας για στείρωση η ζευγάρομα)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Απλα το τελευταίο που θέλω να πω... είναι οτι κάποιοι πρέπει να ΜΑΘΟΥΝ να αγαπάνε τα σκυλιά τους για τον χαρακτήρα τους και γιαυτό που ειναι και όχι για τα χαρτιά.... αυτο που θέλω να σας πώ ειναι οτι χαρτια ειναι το μονο ευκολο να βγαλεις... δεν εχει να λεει τπτ.... γω αυτο που ρώτησα ηταν την συμβουλή σας.... οχι για τα χαρτια και μπλα μπλα μπλα....δεν ζήτησα να μου το παίξει κάποιος εξυπνος η να μου πει ΓΙΑ τα χαρτια του σκύλου.... 2011 εχουμε.. υπάρχει το ιντερνετ. οποτε αν θέλεις μαθένεις πολλα... αν ηθελα να μαθω για τα χαρτιά και για τα σχετικά θα ρωτούσα κατι αλλο η θα το έψαχνα.... Γιαυτο μην λετε συνέχεια την ίδια καραμέλα (τι εχεις να προσφέρεις στην φυλή) το μόνο που εχω να προσφέρω ειναι αγάπη... και η αποφασή μου στο να κανω στείρωση αν ηταν 75-80% τωρα έγινε 85-90% γιατι ειναι κρίμα να γεννηθούν υπέροχα κουταβάκια και να πεθάνουν στον δρομο γιατι οι περισότεροι δεν θα τα πάρουν οσο ομορφα και αν ειναι.. οσο γλυκα.... Οπως τελος παντων και αν ειναι αυτο το ζωντανό απλα επιδει δεν εχει χαρτια.... Μάθεται να αγαπάτε το σκύλο και να προσπαθήσεται να τον κάνεται τον καλύτερο σκύλο του κόσμου.. οτι και να εχει όπως και να είναι και οχι ενα Κολοχαρτο....ειναι κρίμα να μην βρίσκουν τα 4αποδα σπιτι ητε ειναι καθαρόαιμα ητε οχι επιδει δεν εχουν χαρτια...
Χάνεις το νόημα... Σκυλιά χωρίς χαρτιά υπάρχουν σε 10άδες καταφύγια σε όλη την Ελλάδα (δυστυχώς) τα οποία περιμένουν να βρουν ένα σπίτι κ η πλειονότητα αυτών προέρχεται από ανεξέλεγκτα ζευγαρώματα ιδιωτών που φυσικά κάνουν το συγκεκριμένο φαινόμενο ακόμα χειρότερο.
Τα ''χαρτιά'', που λες, δεν σχετίζονται μόνο με την καθαροαιμία της φυλής, αλλά με το ότι ο συγκεκριμένος εκτροφέας έχει μπει στοιν ''κόπο'' κ έχει κάνει όλα τα απαραίτητα για να γεννηθούν σωστά μορφολογικά-ισορροπημένα, σε ταπεραμέντο κ σε υγεία κουτάβια (πώς; Με τις απαραίτητες εξετάσεις των γονέων, με προσοχή στους χαρακτήρες των σκύλων που ζευγαρώνουν, εγγραφή στον ΚΟΕ κλπ κλπ).

Κ αυτό είναι ο μονοαδικός λόγος που τα παιδιά γράφουν τα παραπάνω - κάποιοι δε, είναι κ ιδιοκτήτες ημίαιμων-σκύλων από καταφύγια.

Last edited: