Στείρωση ή Ζευγάρωμα...;;

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
andronikosbatteries.blogspot.com
Σοφούλι τι ειναιι αυτα που λες ... πλάκα κάνεις... παρε μια ψυχή γιατι την αγαπάς... τι εγγύηση μου λες.... ζωντανό περνεις οχι ψυγείο τηλεόραση... εμένα δεν με ενδιαφέρει η εγγύση του σκύλου.. αν έχει κατι θα ειμαι εκει και θα το περασω μαζι του... οτι και αν ειναι.. οτι και αν εχει.... εγγυηση>? pfff

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Την γνώμη μας την ξέρεις,
και αν διαβάσεις έστω και λίγο τα θέματα του φόρουμ θα την εμπεδώσεις.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του...Ηθικές και...ανήθικες.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Διαβάζεις και καταλαβαίνεις επιλεκτικά! Όλοι εδώ μέσα λατρεύουν όλους τους σκύλους είτε εχούν χαρτιά είτε όχι. Είτε αποκτήθηκαν από pet shop είτε από εκτροφέα είτε από byb, είτε από το δρόμο. Δεν τίθεται θέμα αγάπης προς τους σκύλους.

Στο θέμα του ζευγαρώματος λοιπόν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το "τύπικο χάρτί " δεν ξέρεις αν ο σκύλος σου είναι ικανός αναπαραγωγής, και αυτό γιατί δεν ξέρεις το ιστορικό του!

Τι δεν καταλαβαίνεις? Ποιός μίλησε για αγάπη??? Όσο για τις εγγυήσεις? Μόνος το είπες ζητάς εγγύηση για ψυγείο δεν θα έπρεπε να ζητήσεις για μια ψυχούλα που θα μείνει μαζί σου 10-12 χρόνια? Για να μην ταλαιπωρηθεί ούτε αυτή ούτε εσύ???

Όποιος θέλει να κάνει παιδιά δεν κάνει ένα σωρό εξετάσεις και ελέγχους??? Τι πάει να πει πως δεν αγαπάει τα παιδία??? Εγγυήσεις δεν ζητάει να βρεί???

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ πάντως δεν θα ήθελα να πάρω σκυλί το οποίο θα αγαπήσω και θα δεθώ μαζί του και να μου παρουσιάσει κληρονομική νόσο την οποία θα μπορούσαμε να την αποφύγουμε μέσω επιλεκτικής εκτροφής ....αλλά που δεν κάναμε .....γιατί αγαπάμε(?) τα σκυλιά.......

οξύμωρο;

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
είδες οτι εισαι Πολυ λάθος Grande?.... είσαι στην ελλάδα... ειναι Μπο@#$ ο καθένας κάνει οτι θέλει... μπορείς να βγάλεις πλαστα χαρτιά για παιδιά.... και μου λες πως δεν γίνεται?.... μονο του σπανου τα γένια δεν γινονται εγω ξερω... ο καθένας απο ολους μας δεν ειναι σίγουρος το τι έχει αγοράσει γιατι απλα ειναι μόνο κολόχαρτα..... με λιγο χρημα εγω το chow chow ΤΟ Πουλάω για καννις τερριε και με χαρτιά και θα το πιστέωουν κιολας.. πού μπορει να ξέρει ο καθένας για το σκύλο του?. .. ετσι όπως ειναι τα πράγματα ? ήταν κανένας μπροστά στην γέννα? και αν ηταν.. ηταν στην γέννα της μάνας του σκύλου η της γιαγιάς του?... αρα ποιο εύκολα θα εμπιστευτώ την υγεία του σκύλου και τις εξετάσεις παρα τα χαρτια....το ξέρεις οτι μπορείς να βγάλεις Pedigree στην βουλγαρία με 50 euro?... και με νόμιμες υπογραφες? ... ειναι πολυ κακο αυτο που κάνουν.. αλλα οταν παίζει το χρημα δεν σκέφτονται το ζωντανο.... απλα την τσέπη τους....
φιλε μου... δεν ειδα πως ειμαι λαθος...
τυφλος δεν ειμαι αλλα πρεπει να μου το δειξεις....
ρωτησες αν βγαζεις χαρτια καπου... και σου απαντησα....
αν τωρα εσυ ξερεις για πλαστα για παρανομιες και λαμογιες γιατι δεν τοκανες...?
εδω δεν απαντησα ουτε για παρανομιες ουτε για λαμογιες...
αλλα και παλι δειχνεις την αμαθεια σου σε οσα λες και υποστηριζεις...
τα χαρτια που θα βγαλεις εσυ εστω παρανομα..., περνανε μονο σε κατι τυπους σαν εσενα που δεν γνωριζουν βλεπουν χαρτια και πειθονται....
εγω μιλαω για χαρτια εκδιδομενα απο τον κυνολογικο ομιλο της χωρας
και αν ειναι απο εξωτερικο συνοδευομενα απο το αντιστοιχο export pedigree,,,
χαρτια σαν αυτα που λες εσυ ελα... εχω απο 6 διαφορετικες φυλες στο σπιτι τα σκαναρουμε αλλα ζουμε ονοματα φυλες και ημερομηνιες
διαλεγουμε την ιδια γραμματοσειρα και χαρτι και ειναι ετοιμα...
τετοια χαρτια ομως κοροιδευουν μονο ανθρωπους με τις γνωσεις σου και του ηθους σου....

Απλα το τελευταίο που θέλω να πω... είναι οτι κάποιοι πρέπει να ΜΑΘΟΥΝ να αγαπάνε τα σκυλιά τους για τον χαρακτήρα τους και γιαυτό που ειναι και όχι για τα χαρτιά.... αυτο που θέλω να σας πώ ειναι οτι χαρτια ειναι το μονο ευκολο να βγαλεις... δεν εχει να λεει τπτ.... γω αυτο που ρώτησα ηταν την συμβουλή σας.... οχι για τα χαρτια και μπλα μπλα μπλα....δεν ζήτησα να μου το παίξει κάποιος εξυπνος η να μου πει ΓΙΑ τα χαρτια του σκύλου.... 2011 εχουμε.. υπάρχει το ιντερνετ. οποτε αν θέλεις μαθένεις πολλα... αν ηθελα να μαθω για τα χαρτιά και για τα σχετικά θα ρωτούσα κατι αλλο η θα το έψαχνα.... Γιαυτο μην λετε συνέχεια την ίδια καραμέλα (τι εχεις να προσφέρεις στην φυλή) το μόνο που εχω να προσφέρω ειναι αγάπη... και η αποφασή μου στο να κανω στείρωση αν ηταν 75-80% τωρα έγινε 85-90% γιατι ειναι κρίμα να γεννηθούν υπέροχα κουταβάκια και να πεθάνουν στον δρομο γιατι οι περισότεροι δεν θα τα πάρουν οσο ομορφα και αν ειναι.. οσο γλυκα.... Οπως τελος παντων και αν ειναι αυτο το ζωντανό απλα επιδει δεν εχει χαρτια.... Μάθεται να αγαπάτε το σκύλο και να προσπαθήσεται να τον κάνεται τον καλύτερο σκύλο του κόσμου.. οτι και να εχει όπως και να είναι και οχι ενα Κολοχαρτο....ειναι κρίμα να μην βρίσκουν τα 4αποδα σπιτι ητε ειναι καθαρόαιμα ητε οχι επιδει δεν εχουν χαρτια...
δυστυχως για σενα η ερωτηση σου ηταν ξεκαθαρη και γραμμενη.... γυρισε και διαβασε την...
και πηρες ξεκαθαρη απαντηση
αν γνωριζεις τοσα κακως βρεθηκες εδω.... με αποριες... μπορουσες να βαλεις αγγελια πως εκδιδεις χαρτια και οποιος τσιμπησει....

Ναι κοπέλα μου... γιατι δεν απάντησες στην ερώτηση που εκανα.... απλα ξεκίνισες να λες για χαρτιά Και σου λέω.. Οτι μπορει να βγάλει ο καθένας.... αρα τα χαρτία δεν μου λένε τιποτα.... η ερωτηση ηταν (Η γνώμη σας για στείρωση η ζευγάρομα)
επαναλαμβανω.... γυρισε και διαβασε στο θεμα σου... τι ρωτησες λιγο παραπανω......

ωραία να κάνω μια ερώτηση που πραγματικά με ενδιαφέρει πολύ. Αν κάποιος εχει ενα σκύλο χωρις Pedigre. Μπορει να βγάλει? Μπορουν να το ελένξουν το σκύλο.... και να πούν την γνώμη τους κάποιος και να γίνει αυτο το σκυλί νόμιμο 100%? στον καθένα μπορεί να τύχει. ο καθένας μπορει να εχει 2 σκυλια ιδιας ρατσας που τα εχει πληρώσει αρκετα και να τα ζευγαρώσει και να πουλίσει κουτάβια χωρις χαρτια.. γιατι απλά δεν εχει το χρόνο,όρεξη,χρήματα για τα χαρτιά του σκυλιού.. η πολυ απλα γιαυτον μπορει να μην σημαίνουν τίποτα.....
εδω τι ρωτας.... γιατι τελευταια.... εχω κι ενα προβλημα με τα ματια μου... δεν διαβαζω σωστα.... παρανοω κι ευκολα λογω ηλικιας....

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
Τι ειναι αυτα που λες? ... τα πιστεύεις κιόλας?... δηλαδη εσυ θες να μου πεις οτι εισαι 100% σιγουρος για το σκύλο σου? τι 8ες να μ πεις?
οτι πλαστα αυτοι που σου πούλησαν το σκύλο δεν μπορουν να βγάλουν? και αν οχι αυτοι οι προηγούμενοι? .... βλέπε εσυ τι γραφεις και θα ηταν ποιο ευχάριστω να απαντάτε ευθέως στην ερώτηση που κανει ο καθένας και οχι να το πατε γυρω γυρω... οπως μου ειπατε τι εχεις να προσφέρεις εσυ στη φυλη? .. Οτι γουστάρω ... δεν ηταν η ερωτηση μ αυτη? ... και στο κατω κατω τι σε νοιάζει.. εγω απλα θεωρώ σωστο να το κάνω στείρωσει και ήθελα να μάθω αν είναι ποιο καλο το ζευγάρομα .. αν ειχα αποριες θα σε ρωτούσα.. γιαυτο κόψε το υφάκι σου... και να απαντάς σε αυτο που σε ρωτάω αν θέλεις.. αν δεν θέλεις πολυ απλο.. Δεν απαντας...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Οταν ρωταμε κατι καλο ειναι να εχουμε την διαθεση να ακουσουμε και το τι θα μας πει ο συνομιλητης μας
Προφανως και εχεις μια παγειομενη αποψη επι του θεματος και δεν υπαρχει και καποιο νοημα να συνεχιστει η συζητηση

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
τι ρωτάω ρε ?... την ερώτηση που βλέπεις... με ενδιαφέρει η απάντηση στην ερώτηση που κανω... αν ήθελα να το κάνω δεν θα ζητούσα γνώμες απο εδω μεσα.... θα πήγενα θα το εκανα και θα εβγαζα λεφτα.. δεν ειμαι ομως τέτοιο καθαρμα....

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Απλά τα πράγματα! Δεν υπάρχει λόγος να στειρώσεις αρσενικό αν δεν έχει πρόβλημα υγείας ή συμπεριφοράς και ΔΕΝ υπάρχει κανένας λόγος να ζευγαρώσει! 1+1=2 Τόσο απλά!

Σε κάλυψα?

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
ναι ιο μαρια.... καλο ειναι δεν ειπα εγω οτι δεν ειναι... αλλα θα μπορουσε να μου πει 1,002 για την στείρωση.. για την στείρωση γιατι δεν ειπε κανένας τπτ? που στο κατω κατω αυτο με ενδιαφέρει και αυτο ρώτησα.... γιατι να κρινεται μόνο το ζευγάρομα.....

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
υφακι φιλε μου εχεις εσυ...
εκανες μια ερωτηση
εδωσα μια απαντηση
απο εκει και περα αρχισες να λες ενα σωρο ασυναρτησιες και μεχρι που εφτασες να αρνηθεις και την ερωτηση...
ευτυχως ολα ειναι καταγεγραμμενα... ο κοσμος διαβαζει και βγαζει τα συμπερασματα του...
οταν ρωτας να λες νωριτερα και τι απαντηση θελεις να παρεις.... ετσι ωστε να μην κανουμε τσαμπα κοπον και γραφουμε...
αν δεν σου αρεσει η απαντηση μην δινεις σημασια...
για να απαντησω σημαινει οτι ηθελα...
μαλον βιαστηκα.....

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
Elli kai nacho Πραγματικά με καλύψατε.. δεν κοροιδεύω απλα ήθελα να μάθω.... αυτο ειναι όλο τετοιές απαντήσεις με καλύπτουν.... :)

Εντάξει Κυριε Αστυνόμε Μπέκα... μάλλον βιάστικες... ;) η απάντηση της ellis kai toy nacho με κάλυψαν πλήρως.... μου ηταν υπερ αρκετο

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
τα λογια μου χαριζω σε αδεσποτα σκυλια στα παρκα σε πλατειες και ταβερνες....
μοιραζω την ζωη μου σαν την σταλαγματια μα δεν γιομιζουν ευκολα οι στερνες.....

εγω θα σου φωναζω και λεγε με τρελο....
που γραφει στην ζωη του πραμυθια....
εγω θα τραγουδαω τσιγγανος σε σταθμο
που παιζει με ταμπουρλο την αληθεια.......

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
καλά θα κάνεις να διαβάσεις όλες τις απαντήσεις καλά και προσεκτικά...
απ΄όλες έχεις να μάθεις χρήσιμα πράγματα......

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
τα λογια μου χαριζω σε αδεσποτα σκυλια στα παρκα σε πλατειες και ταβερνες....
μοιραζω την ζωη μου σαν την σταλαγματια μα δεν γιομιζουν ευκολα οι στερνες.....

εγω θα σου φωναζω και λεγε με τρελο....
που γραφει στην ζωη του πραμυθια....
εγω θα τραγουδαω τσιγγανος σε σταθμο

που παιζει με ταμπουρλο την αληθεια.......
Που το θυμήθηκες??? σωστός!!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Sodas
όταν ρωτάς και κάποιοι αφιερώνουν χρόνο να σου απαντήσουν, θα πρέπει να τους σέβεσαι γι αυτό.
Τις πήρες τις απαντήσεις σου και επιλέγεις από κει και πέρα.

Μην συνεχίσεις αυτό το ύφος γιατί το θέμα θα καταλήξει να κλειδωθεί.
Ευχαριστώ.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Τα έχουν πει όλα οι παραπάνω. Προσωπικά για να απαντήσω ακριβώς στο ερώτημά σου θα σου πω οτι εγώ εννοείται οτι δε θα τον ζευγάρωνα και δεν θα τον στείρωνα γιατί δεν βρίσκω λόγο. Α και θα άλλαζα κτηνίατρο γιατί δεν τον θεωρώ άξιο εμπιστοσύνης. Αν θες πληροφορίες για αυτά τα θέματα μπορείς να βάλεις στην αναζήτηση "γιατί δεν ζευγαρώνουμε το σκύλο μας", "στείρωση στα αρσενικά" κτλ. Και στο google βάλτα, θα σου βγάλει πληροφορίες. Όρεξη για μάθηση να χει κανείς και δόξα το θεό υπάρχουν πηγές. Διάβασε, άκου και κρίνε. Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία στα όσα διαβάσεις εδώ είμαστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Sodas αν νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις καλό στην φυλή ζευγάρωσε τον σκύλο σου,με όποιον τρόπο εσύ νομίζεις,αλλά πρόσεχε γιατί μπορεί να είσαι υπέυθυνος που στο μέλλον κάποια σκυλιά βρεθούν στο δρόμο,κάποια άλλα ζουν άρρωστα και ταλαιπωρημένα.
Και μετά έλα να μου πεις πόσο αγαπάς τα σκυλιά και τι κατάφερες να κάνεις..

Και για τα πλαστά χαρτιά μην φοβάσαι,υπάρχουν εκτροφείς που βγάζουν σκύλαρους,άριστους μορφολιγικά και εργασιακά και μόνο συμφέρον δεν έχουν να βγάλουν πλάστα χαρτιά,κάτι τέτοιους τύπους εμπιστέυεσαι και πέρνεις σκύλο.απλά!

Και κόψε επιτέλους την καραμέλα πως αν είναι υγυείς είναι άξιος επιβήτορας.
Ξέρεις πόσα ''καθαρά''σκυλιά με ''καθαρούς'' γονείς έχουν βγάλει κουτάβια με δυσπλασία C,D??

Και τέλος,α σου πω πως οι κτηνίατροι δεν είναι αυτοί που μπορούν να κρίνου την μορφολογία του σκύλου.
Θα εμπιστευόσουν έναν εκπαιδευτή για ιατρικά θέματα??οχι
Εναν κτηνίατρο για μοργολογικά γιατί θα τον εμπιστευόσουν????(μήπως γιατί αυτό θες να ακούσεις??)

Last edited: