Στείρωση ή Ζευγάρωμα...;;

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
andronikosbatteries.blogspot.com
Καλημέρα παιδιά. εδώ και λίγο καιρό έχω ενα chow chow. Δουλεύουμε πολύ μαζι και κάνουμε πραγματικά πολυ καλή εκπαίδευση και άσκηση... η ηλικία του (Taro) ειναι 3,5 μηνών και εχω τρελαθεί με το πως αντιλαμβάνεται και ακούει τις εντολές που του δίνω. αλλα πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι την απόφαση ανάμεσα στο τι θα διαλέξω. Στείρωση ή Ζευγάρομα?? θα ήθελα να ακούσω και την δικιά σας γνώμη... αν και εγώ πιστεύω οτι κατα 75-80% καλό ειναι η στείρωση. Διότι ζευγαρώνουν και Δύσκολα αυτα τα σκυλιά. Πείτε μου το τι πιστεύετε και εσύς.. σας ευχαριστώ πολυ... !!!

DSC00533..jpg

Ο Μικρός μου Taro Ποζάρει :):D;)

Δεν έβαλα το TOPIC στο θέμα (Αναπαραγωγή) γιατι το έγραψα οσο αφορά την υγεία του σκύλου... μαλλον εκανα λάθος... δεν γνωρίζω ομως τωρα πως μπορώ να το μεταφέρω στο θέμα αναπαραγωγή αν μπορεί καποιος υπεύθυνος να το κάνει καλό θα ήταν .. Ευχαριστώ

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Sodas
διάβασε εδώ.

Στην αναπαργωγή πρέπει να μπαίνουν καθαρόαιμοι κατάληλοι σκύλοι που έχουν εξετασθεί και κριθεί για την καταλληλότητα τους.

Ο δικός σου αν θυμάμαι καλά δεν έχει χαρτιά και τον πήρες από ένα τύπο στο Internet γιατί δεν είχες λεφτά για εκτροφέα.

Οπότε για ποιο λόγο να θέλεις να ζευγαρώσεις έναν ακατάλληλο σκύλο, που δεν γνωρίζεις από που κρατάει η σκούφια του και τι κληρονομικές ασθένειες μπορεί να φέρει στα γονίδια του;;

Εάν θέλεις να τον στειρώσεις, αυτό είναι μια επιλογή, βέβαια δεν είναι απαραίτητο, αλλά εκεί το ζυγίζεις εσύ το θέμα :)

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Τιποτα απο τα δυο.
Δεν θα μπω σε λεπτομερειες,διαβαζοντας καποια παλιοτερα topic σου θεωρω οτι εχεις παρει την απαντηση σου

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
Μιλάω σύμφωνα με το σκύλο μου... τον έκανα εξετάσεις αίματος ούρον και και γενικά τον έκανα οτι εξετάσεις έπρεπε για να δώ αν ο σκύλος εχει κληρονομικά η οτι δίποτε για την ράτσα του.. ΟΙ κτηνίατρος βρήκε τις εξετάσεις πολυ καθαρές και μου ειπε οτι δεν εχω λόγο να ανησυχώ για τίποτα το σκυλι σύμφωνα με τις αιματολογικές ειναι πολυ καθαρό και δεν έδειξαν κατι το κακό... βέβαια αυτο που μας κινεί την περιέργια ειναι γιατι ενα τοσο καθαρό και μορφολογικα πολύ καλο κουτάβι δεν έχει χαρτιά.... είναι ενα μέγαλο μυστίριο... τωρα τι και πώς δεν γνωρίζω. αλλα ο κτηνίατρος μού ειπε οτι θα μου το ζητήσουν πολυ για ζευγάρομα για το το σκυλί εχει αυτα ολα που πρεπει στο στήσιμο του. αλλα και αυτός μου είπε για στείρωση γιατι λεει οτι βοηθά το ζωο να ηρεμήσει...

Σοφία τι θέλεις να πεις? .... δεν σε καταλαβένω.. αν δεν θέλεις να μπεις σε λεπτομέριες απλα μην σχολιαζεις κουκλα μου.. εγω ζητησα βοήθεια οπως μου έδωσε η σοφούλι... δεν ζητησα να μου τέτοιες απαντήσεις....

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Μακαρι αγαπητε να αρκουσε μια αιματολογικη και ενα καλοπιασμα ενος κτηνιατρου,μακαρι

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Sodas
θα ήθελες να μου πεις τι εξετάσεις έκανες στον σκύλο σου;

Επίσης οι κτηνίατροι δεν έχουν γνώσεις συνήθως για το "στήσιμο" κάθε σκύλου, και για την καταλληλότητα τους ως προς την εμφάνιση.
Και λογικό διότι θα έπρεπε να είχαν μελετήσει πολύ καλά όλες αυτές τις φυλές,
πράγμα σπάνιο.

Εκτός αυτού,
και να σημειωθεί πως δεν γνωρίζω τον κτηνίατρο σου, και ούτε υπονοώ κάτι συγκεκριμένα για αυτόν,
πολλοί κτηνίατροι δίνουν συμβουλές για να τσιμπήσουν το κατι τις του από την γέννα ;)

Last edited:

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Σοφία τι θέλεις να πεις? .... δεν σε καταλαβένω.. αν δεν θέλεις να μπεις σε λεπτομέριες απλα μην σχολιαζεις κουκλα μου.. εγω ζητησα βοήθεια οπως μου έδωσε η σοφούλι... δεν ζητησα να μου τέτοιες απαντήσεις....
Αγαπητε να με συνχωρεσεις,αλλα νομιζα οτι ειχες διαβασει αυτα που σου ειχε γραψει η Dr.Zivago

στο δικο σου topic http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?12489-Η-επιλογη-του-σκυλου-μου/page3
στο post 25.

Την καλημερα μου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Sofouli δεν είμαστε γιατροί για να μπορούμε να κρίνουμε τις όποιες ιατρικές εξετάσεις. Ούτε και ο Sodas ασφαλώς.
Η προηγούμενη απάντησή σου, ήταν υπερπλήρης. Του έδωσες όσες πληροφορίες μπορούσες. O Sodas ας κάτσει να διαβάσει και μόνος του, ποιές εξειδικευμένες εξετάσεις απαιτούνται για να κριθεί αν ο σκύλος του είναι κατάλληλος ή όχι. Γιατί όντως αγαπητέ, μια απλή εξέταση αίματος και ούρων δεν είναι αρκετή. Και βεβαίως, ας κάτσει να σκεφτεί αν και τι θα προσφέρει κυνολογικά, η αναπαραγωγή του σκύλου του :)

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
σοφούλι να τονίσω οτι είχα πολλους γνωστους κτηνιατρους αλλα δεν τον πήγα σε κανέναν... εψαξα να βρω κτηνίατρο που να ξέρει πολλα πανω στην συγγεκριμένει ρατσα.. και βρήκα κάποιον που ειχε chow chow εχει τωρα ενα ακόμα και πηγένει και σε εκθέσεις... οποτε μιλάμε για κάποιον ανθρωπο που εχει πείρα πάνω σε αυτο

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Αγαπητέ φίλε
Καταρχάς
3,5 μηνών σκύλος
πότε πρόλαβες να τον δείς τι λέει και τι κάνει??? είναι πολύ μικράκι ακόμα για να κρίνεις τον χαρακτήρα του....
δευτερον
Αιματολογικές δεν λένε τίποτα για κληρονομικά
τρίτον
ο κτηνίατρός σου είναι εκτροφέας chow chow?
αν όχι τότε πολύ απλά δεν ξέρει τι λέει και ,τρόπος του λέγειν, δώσε μου και το τηλέφωνό του να του το πώ και αυτοπροσώπως
άσε που 3,5 μηνών δηλαδή ακόμα και εκτροφέας να ηταν θα μπορούσε να κάνει μιά ασφαλή εκτίμηση μέν αλλά με τίποτα δεν θα μπορούσε να πεί υπευθυνα ότι το σκυλί θα βγεί εξαιρετικό για να δικαιολογήσει την χρήση του ώς γεννήτορα....

πέρα όμως και απο όλα αυτά
Βάλε τον εαυτό σου στην θέση ενός εκτροφέα chow chow
Ποιός ο λόγος να ζευγαρώσεις την σκύλα σου με ένα αγνώστου πατρός και μητρός σκύλο? που ξέρεις ότι ο παπούς του σκύλου σου ή η προγιαγιά του δεν ήταν ευρασίας ας πούμε? γιατί να διακινδυνέψεις την στιγμή που υπάρχει άλλος αρσενικός που έχει καταγεγραμμένους όλους του προγόνους του και ήταν όλοι chow chow και ίσως και να ήταν πρωταθλητές στην χώρα τους ή και παγκόσμιοι

όλα αυτά θα μπορούσα να στα έλεγα και με μία φράση
"δεν έχει πεντιγκρί-μην τον ζευγαρώνεις"
για να καταλάβεις όμως καλύτερα στο ανέλυσα κομματάκι κομματάκι

απο εκεί και πέρα....τι να σου πώ???
....ας κάνω πιο ξεκάθαρο ότι ο κτηνίατρός σου σου χαιδευει τα αυτιά.....

http://www.barkbytes.com/bremed/chow.htm λυπάμαι δεν το βρήκα στα ελληνικά-διάβασε την εισαγωγή (που εξηγεί γιατί η λίστα είναι τόσο μακριά)
και μετά δές την λίστα των προβλημάτων κατα κάτω
και μετά πές μου αν θές να γίνεις μία ακόμα απο τους συνένοχους του μήκους της λίστας
Α
δείχτειν και στον κτηνίατρό σου......(ειδικά εκεί που λέει ότι δεν αντέχουν όλων των ειδών της αναισθησίες...μην στείλει κανένα και το έχει και βάρος στην συνείδησή του)

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σαφώς και δεν είμαι γιατρός mareco,
και δεν μπορώ να κρίνω τις όποιες ιατρικές εξετάσεις,
η απάντηση όμως που περίμενα από τον Sodas,
την οποία και μας έδωσε
Τον έκανε αιματολογικές ουρόν και τα κοπρανάτου αλλα τα κοπρανα του για αλλο λογο....
είμαι σε θέση να του απαντήσω πως αυτές οι εξετάσεις είναι κάποιες από τις εξετάσεις που κάνουμε για την υγεία του σκύλου μας,
και όχι για την καταλληλότητα αναπαραγωγής του, που ίσως λανθασμένα να πιστεύει ο φίλος Sodas,
και σαφώς δεν είναι αρκετές.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
3,5 μηνων κουταβι... ποιος μπορει να ξεχωρισει οτι το στησιμο του ειναι καταπληκτικο και θα το θελουν για επιβητορα...
ακομα.... αλλο οι εξετασεις που δειχνουν οτι το σκυλι σημερα χαιρει ακρα υγειας ... κι αλλο εξετασεις για κληρονομικες ασθενεις...
δεν μπορεις να γνωριζεις απο τωρα τι σου επιφυλλασει το μελον...
αν ηξερες τους γονεις και γενικα τους προγονους του σκυλου θα γνωριζες αν ηταν υγιεις και δεν φεραν καποια ασθενεια, ισως να ειχες πιθανοτητες να μην σου παρουσιασει κατι... αυτη την στιγμη ομως δεν γνωριζεις τιποτα...
αν ο γιατρος σου σε ενημερωνει με τετοιο τροπο δινοντας τετοιες πληροφοριες ισως θα πρεπει να αναρωτηθεις αν σε βλεπει για την υγεια του σκυλου σου η για το πορτοφολι σου.....

Last edited:

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
ναι παιδιά μην μπερδεύσται δεν είπα οτι εκανα το σκυλο εξαιτάσεις για να δω αν ειναι ο σκύλος ειναι κατάληλος για ζευγάρομα...φυσικα και δεν μπορουμε να το ξερουμε αυτο ακομα.απλα εκανα για να δω την υγεία του και οτι φένεται απο τα κληρονομικα.. δεν ειπα οτι με μια φορα ειμαι καλημενος για τον σκυλο.. εννοειτε οτι θα συνεχίσω να τον παρακολουθω και θα τον ξανακανω εξετασεις σε μεγαλητερη ηλικια. και πιστευω οτι δεν γνωρίζει τοσα μονο ένας εκτροφέας αλλα και ενας καλος κτηνίατρος.. που έχει ασχολιθει και αγαπήσει την συγκεκριμένη ράτσα....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ξέχασα να σου αναλύσω επι της στείρωσης του σκύλου σου-σόρυ

Υπάρχει αυτή η τάση μεταξύ κάποιων εκπαιδευτών να στειρώνουν τα "ατίθασα" "απείθαρχα" σκυλιά και όντως πολλές φορές αποδίδει

στην θέση σου όμως θα φρόντιζα με κοινωνικοποίηση και εκπαιδευση να φροντίσω όσο είναι κουτάβι να κάνω πρόληψη και να μην χρειαστεί να υποβληθεί ο σκύλος σε νάρκωση και επέμβαση ,που ούτως η άλλως δεν είναι και "μιά βόλτα στην εξοχή" για τον σκύλο
αντιθέτως-απο ότι λέει και στο άρθρο που σου επισύναψα ίσως και να αποβεί μοιραία (η νάρκωση)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
δεν φαινεται τιποτα απο τα κληρονομικα σε αυτη την ηλικια δυστυχως...
αλλοιως θα καναμε υπομονη κι αντι 2,5 μηνων κουταβι θα τα αγοραζαμε 4 με τις εξετασεις του και ολα καλα...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ναι παιδιά μην μπερδεύσται δεν είπα οτι εκανα το σκυλο εξαιτάσεις για να δω αν ειναι ο σκύλος ειναι κατάληλος για ζευγάρομα...φυσικα και δεν μπορουμε να το ξερουμε αυτο ακομα.απλα εκανα για να δω την υγεία του και οτι φένεται απο τα κληρονομικα.. δεν ειπα οτι με μια φορα ειμαι καλημενος για τον σκυλο.. εννοειτε οτι θα συνεχίσω να τον παρακολουθω και θα τον ξανακανω εξετασεις σε μεγαλητερη ηλικια. και πιστευω οτι δεν γνωρίζει τοσα μονο ένας εκτροφέας αλλα και ενας καλος κτηνίατρος.. που έχει ασχολιθει και αγαπήσει την συγκεκριμένη ράτσα....
ο εκτροφέας έχοντας δεί τοκετομάδες να εξελίσσονται ,να γερνάνε και να πεθαίνουν
έχοντας επισκεφτεί άλλα εκτροφεία
έχοντας πάει σε εκθέσεις και παρατηρήσει σκυλιά της φυλής
έχει αναπτύξει πολύ καλό κριτήριο για την φυλή
ΑΝ ο κτηνίατρός σου έχει κάνει τα παραπάνω,συμφωνώ, ότι έχει κι αυτός καλό κριτήριο
ΔΕΝ νομίζω όμως για να σου λέει αυτά που σου είπε....;)

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
ρωτα τον σε παρακαλω (ετσι για να τον τεσταρεις) οι αιματολογικες του διχνουν αν εχουν οι γονεις του προβλημα στην καρδια,στα ποδια,στους αγκωνες,αν εχουν αλεργιες,αν ειναι αδελφια και οτι αλλο σου ερθει στο μυαλο.

Δεν σου κανουμε επιθεση,το σκυλι σου ειναι το πιο ομορφο του κοσμου,,,,, το πιο υγειες του κοσμου,αυτο ομως δεν σημαινει οτι και τα γονιδια του ειναι τοσο.

Μην σου φουσκωνουν α μυαλα !!! ακομα ειναι κουταβι και αναρωτιεσε τι θα κανεις μετα απο 2 χρονια ....
Μην τον ζευγαρωσεις,δεν εχεις κατι να προσφερεις στη φυλη που εχεις διαλεξει,αντιθετος εχεις πολλες πιθανοτητες να δωσεις λαθος δειγματα (σε συνδιασμο με τη θυληκια)

Ασχολησου με την εκπαιδευση του (οπως πολυ καλα κανεις) με την κοινονικοποιηση του (με σκυλια και παιδια-νεους-γερους) και βγαλε στη φορα τα καλα στοιχεια του κουκλου σου !

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
35
Kalamaria thessaloniki
ωραία να κάνω μια ερώτηση που πραγματικά με ενδιαφέρει πολύ. Αν κάποιος εχει ενα σκύλο χωρις Pedigre. Μπορει να βγάλει? Μπορουν να το ελένξουν το σκύλο.... και να πούν την γνώμη τους κάποιος και να γίνει αυτο το σκυλί νόμιμο 100%? στον καθένα μπορεί να τύχει. ο καθένας μπορει να εχει 2 σκυλια ιδιας ρατσας που τα εχει πληρώσει αρκετα και να τα ζευγαρώσει και να πουλίσει κουτάβια χωρις χαρτια.. γιατι απλά δεν εχει το χρόνο,όρεξη,χρήματα για τα χαρτιά του σκυλιού.. η πολυ απλα γιαυτον μπορει να μην σημαίνουν τίποτα.....

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
οχι...
αν δεν εχεις χαρτια δεν σου βγαζουν...
κι αυτο ακριβως γιατι δεν ξερουν τους γονεις και δεν γνωριζουν τι κληρονομικα χαρακτηριστικα καλα η κακα φερουν......
ωστε να μην μπορει να ζευγαρωσει "νομιμα"
μπορει απλα οταν μεγαλωσει το κουταβι σου να το πας να το δει ενας εκτροφεας αν ειναι καλο η σωστο δειγμα της φυλης και μεχρι εκει....