Σπουδές κτηνιατρικής

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Για τα μαθήματα και τις κατευθύνσεις, επειδή νομίζω άλλαξε πάλι το πρόγραμμα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση από το υπουργείο, καλό θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον καθηγητή στο σχολείο σου. Σίγουρα πάντως θα σου χρειάζονται μαθηματικά και φυσική, οπότε θα μιλούσα και με το μαθηματικό και τον φυσικό της τάξης, ζητώντας (με ειλικρίνεια και προθυμία) να με βοηθήσουν να βελτιωθώ. Ψάξε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία (αν υπάρχουν ακόμα, στα χρόνια μου είχαμε) και δες το σοβαρά! Το 15 και το 16 δεν είναι απαγορευτική αφετηρία για ένα 18 ή 19, μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά όχι απαγορευτικό. Καλή επιτυχία!!!
(υγ: στα τελευταία χρόνια πια του πανεπιστημίου κατάλαβα αυτό που λες @Sara για τη δικτύωση στο κλάδο και την επιστήμη. Επίσης, αυτό που υποβαθμίζεται στην Ελλάδα αλλά μετράει πολύ και στην Ευρώπη - φαντάζομαι περισσότερο στο Αμέρικα - είναι το βιογραφικό! Γράψε σε φοιτητικά περιοδικά, γράψε εργασίες και ζήτα από το καθηγητή να δημοσιευθούν, πάρε μέρος σε συνέδρια, ασχολήσου με δραστηριότητες πχ στη περίπτωση της κτηνιατρικής φιλοζωικές... Μετράει περισσότερο απ' όσο νομίζει ο μέσος Έλληνας φοιτητής!!!)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γενικά τα μαθηματικά είναι χρήσιμα, ό,τι και να κάνεις στη ζωή, και στο λέω εγώ που είμαι αρχαιολόγος και τα αντιπαθούσα. Τα χρειάζεσαι. Από κει και πέρα, ανάπτυξε το ενδιαφέρον σου για τα υπόλοιπα και μπες Κτηνιατρική. Δεν υπάρχει αδύνατον στη ζωή εφόσον το παλέψεις και το θέλεις.

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Μιας και λέτε όλοι από κάτι ας πω και εγώ :p μπορεί να βγει λίγο μεγάλο το κείμενο αλλά δεν πειράζει :) για αρχή ειμαι 23 χρονων (δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά υγεία ) σε όλη μου την ζωή από τότε που με θυμάμαι ελεγα θα γίνω κτηνίατρος ποτέ δεν είπα άλλο επάγγελμα έτσι λοιπόν στο γυμνάσιο το πήρα θερμά το όλο θέμα και εριχνα διάβασμα στα μαθήματα που έπρεπε (μαθηματικά,χημεία,φυσική,βιολογία) 3 χρόνια διάβασμα πάω στο λυκειο λοιπόν έτοιμη για όλα περναω την πρώτη λυκείου και στην δεύτερα επιλέγω θετική κατεύθυνση και βουρ για κτηνιατρική η αλήθεια είναι πως δεν διαβζα τόσο πολύ γιατί εε λίγο το ένα λίγο το άλλο αλλά αυτό δεν έχει σημασία !! Τα μαθήματα που έκανα όσα θυμάμαι τουλάχιστον ήταν μαθηματικά γενικής μαθηματικά κατεύθυνσης χημεία χημεία κατεύθυνσης φυσική φυσική κατευθυνσης και βιολογία αν θυμάμαι καλά !! Μιλάμε να τα βλέπεις και να βαρας το κεφάλι σου στον τοίχο !! Με το που τελείωνω την δευτέρα λυκείου και πλέον έχω μπει στην τελική ευθεία κατά κάποιο τρόπο κάνω μία απότομη στροφή και λέω στον εαυτό μου ιωαννα οκ θες να γίνεις κτηνίατρος δεκτό ΑΛΛΑ θα μπορεσεις να κάνεις ευθανασία ?? Θα μπορέσεις να αντέξει έναν θάνατο ? Ή απάντηση ήταν ΟΧΙΙ !! Δεν μπορώ να ξέρω ότι κάποιο ζώο πέθανε στα χέρια μου και δεν μπόρεσα να κάνω κάτι για να το σώσω δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ !!! Και άλλα πολλά !! Οπότε επέλεξαν στην τρίτη λυκείου τεχνολογική κατεύθυνση με μάθημα επιλογής πάντα βιολογία για να μπορέσω να ξεκλειδώσει και το 3ο πεδίο που είναι τα επιστημονικά αν θυμάμαι καλά αλλά και επειδή λατρεύω την βιολογία !!! Έτσι λοιπόν πήγα στις πανελλήνιες χωρις να έχω ανοίξει βιβλίο στα μαθήματα που έχει παρά μόνο στην βιολογία και φυσικά δεν πέρασα πουθενά καθώς δεν με ένοιαζε να περάσω πλέον πουθενά αλλού !!! Και κάπου εκεί όλα έγιναν σκατά την επόμενη των αποτελεσμάτων γράφτηκαν στο πρώτο ιεκ που βρήκα μπροστά μου έμαθα 2 τέχνες έτσι για να λέω ότι έχω κάτι και πέρσι ΞΑΦΝΙΚΑ εμφανίστηκε από το πουθενά η ειδικότητα βοηθός κτηνιατρου την οποία και τελειωσα με μεγάλη επιτυχία πριν λίγο καιρό και φυσικά δεν άφησα αυτή την ευκαιρία να φύγει την αρπαξα από τα μαλλιά !! Ήταν η ΕΥΚΑΙΡΙΑ μου!! Πλεον έχω βάλει σκοπό να κάνω και άλλες ειδικότητες που έχουν σχέση με την υγεία και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να πάω και στην κτηνιατρική !! Αλλά ακόμα και έτσι όπως είμαι τώρα νιώθω ολοκληρωμένη γιατί κατάφερα να σπουδασω κάτι το οποίο ονειρευόμουν όλη μου την ζωή !!! Οπότε επειδή είπα ήδη αρκετά θα πω στα παιδιά που θέλουν να γίνουν κτηνίατροι ότι τους το εύχομαι ολόψυχα και ότι λύσεις υπάρχουν είτε εδώ πλέον είτε στο εξωτερικό !! Και αν δεν περάσετε δεν πειράζει δεν χάλασε και ο κόσμος η ΕΥΚΑΙΡΙΑ σας θα σας βρει μόνη της όταν πρέπει γιατί πιστεύω πως σε αυτή τη ζωή όλα γίνονται για κάποιο λόγο :) και συγνώμη για το μακρυναρι :p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ απόλυτα. Το ζήτημα είναι να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί και όποτε σε ευχαριστεί. Σκέφτεσαι αμερικάνικα και μ' αρέσει!!

• Like
Reactions: Ioanna93

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Συμφωνώ απόλυτα. Το ζήτημα είναι να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί και όποτε σε ευχαριστεί. Σκέφτεσαι αμερικάνικα και μ' αρέσει!!
πιστευω πως απαντησα στα ερωτηματα τν παιδιων μεσα απο την δικη μου ιστοριουλα !! μεγαλωσα με αλλη νοοτροπια αλλα εδω ειναι δυσκολα αμα σκεφτεσαι αλλιως .. το θεμα ειναι να κανεις παντα αυτο που γουσταρεις και οχι να γινεις κατι επειδη σου ειπαν να πας στο πανεπιστημιο πχ .. και στην τελικη και στα 40 να το αποφασισεις μπορεις να το κανεις ποτε δεν ειναι αργα για κανεναν .. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πολυ σωστά. Γι' αυτο και οι Αμερικανοί αποφεύγουν τα τέλματα στη ζωή. Στη Βόρεια Ευρώπη πάντως ειναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

• Like

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Πολυ σωστά. Γι' αυτο και οι Αμερικανοί αποφεύγουν τα τέλματα στη ζωή. Στη Βόρεια Ευρώπη πάντως ειναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.
παντου ειναι χειροτερα εκτος απο την αμερικη το λεω και το πιστευω αυτο .. αλλη κουλτουρα οπως και να το κανουμε .... αν δεν ειχα προβλημα με τοσες ωρες ταξιδι στο αεροπλανο θα ερχομουν ανετα !!!!!!

• Like
Reactions: Sara

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν ειναι τέλειοι οι Αμερικανοί, έχουν κι αυτοί τα στραβά τους και τις εμμονές ιδέες τους. Βλέπε Τραμπ. Αλλα σε ορισμένα ζητήματα, έχουν δίκιο.

• Like

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Δεν ειναι τέλειοι οι Αμερικανοί, έχουν κι αυτοί τα στραβά τους και τις εμμονές ιδέες τους. Βλέπε Τραμπ. Αλλα σε ορισμένα ζητήματα, έχουν δίκιο.
καλα αυτος εχει ξεφυγει χαχαχα που τον βρηκατε αυτον ?? xD

κωστασ123

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2015
105
66
34
Για το κοριτσι που θελει να περασει κτηνιατρικη,τα μαθηματα που θελεις για να μπεις κτηνιατρικη ειναι βιολογια χημια φυσικη ή μαθηματικα.Το ξερω απο πρωτο χερι αφου ενημεροθηκα..

• Like

κωστασ123

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2015
105
66
34
Επισης εγω ειμαι απο Κυπρο αλλα λογικα δεν εχει καμια διαφορα αφου Ελλαδα θελω να περασω.Ακομη ελπιζω να ξερεις ποσο διαβασμα θα χρειαστει ωστε να περασεις.Αυτο στο λεει ενας 16χρονος που ακομη ειναι 2α λυκειου και τρελαθηκε απο την Βιολογια,φυσικη και χημεια μην σε ανησιχουν,αν τα διαβαζεις απο την αρχη ειναι παιχνιδακι.

• Like

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, οι εξετάσεις θέλουνε πολύ διάβασμα όπου και να πας. Ακόμα θυμάμαι τις δικές μου. Ουσιαστικά πρέπει να ανεβάσει επίσης τους βαθμούς της, το οποίο νομίζω μπορεί να κάνει. Το καλό είναι ότι στην Ελλάδα η Κτηνιατρική δεν είναι τόσο δύσκολη όσο η Ιατρική, αντίθετα με την Αμερική, όπου για να μπεις Κτηνιατρική πρέπει να πεθάνεις στο διάβασμα και να κάνεις ένα σωρό εξετάσεις και συνεντεύξεις. Πιο εύκολο είναι να μπει κανείς εδώ στην Ιατρική. Βέβαια η πιο δύσκολη ειδικότητα να μπει κανείς είναι η ορθοπεδική φυσιοθεραπεία ανθρώπων, διότι εκεί διακυβεύονται όλα τα δισεκατομμύρια του NFL. Γι' αυτό όμως και έχει προχωρήσει η Ιατρική στην Αμερική και επομένως για χάρη του βασιλικού (αθλητών), ποτίζεται και η γλάστρα (οι κοινοί θνητοί).

• Like

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καμάρια μου, για τις πανελλήνιες βλέπω ξεχνάτε την ΕΚΘΕΣΗ... Και δεν θα έπρεπε γιατί τα παιδιά της θετικής κατεύθυνσης μπορούν να βοηθηθούν πολύ από αυτή μία και παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια στα μαθηματικά το κάτω απ τη βάση πάει σύννεφο...;)

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
@Sara σε ένα άλλο φόρουμ (ιδεατό) θα είχε πολύ ενδιαφέρον να άκουγα τη γνώμη σου για την επιρροή της οικονομίας στην εκπαίδευση (και τη πορεία της παιδείας εν γένει θα έλεγα), ιδίως στα πανεπιστήμια... Εδώ στην Ελλάδα όπως θα ξέρεις είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, αλλά ήδη φαίνονται οι επιρροές (τοσο θετικές όσο αρνητικές) (σορρυ, πιο off topic πεθαίνεις το σχόλιο:oops::oops::oops:)

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
@Sara σε ένα άλλο φόρουμ (ιδεατό) θα είχε πολύ ενδιαφέρον να άκουγα τη γνώμη σου για την επιρροή της οικονομίας στην εκπαίδευση (και τη πορεία της παιδείας εν γένει θα έλεγα), ιδίως στα πανεπιστήμια... Εδώ στην Ελλάδα όπως θα ξέρεις είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, αλλά ήδη φαίνονται οι επιρροές (τοσο θετικές όσο αρνητικές) (σορρυ, πιο off topic πεθαίνεις το σχόλιο:oops::oops::oops:)

Καλη ερώτηση. Δεν βλεπω κανένα off topic.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
η αλήθεια είναι πως δεν διαβζα τόσο πολύ γιατί εε λίγο το ένα λίγο το άλλο αλλά αυτό δεν έχει σημασία !!
το είχες ρίξει στους γκόμενους, πες το απλά να το καταλάβουμε ! :giggle:
( με όλο το σεβασμό και το θάρρος ε.. just χούμορ ) :)

• Like
Reactions: Tri

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
το είχες ρίξει στους γκόμενους, πες το απλά να το καταλάβουμε ! :giggle:
( με όλο το σεβασμό και το θάρρος ε.. just χούμορ ) :)
Άμα είχε τα τυχερά της, κομμάτια να γίνει. :LOL:

• Like
Reactions: ntoulis

κωστασ123

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2015
105
66
34
βεβαιως και η εκθεση ειναιι πολυ σημαντικη,αλλα αν εισαι καλος στα αλλα,και 5 να γραψεις στα νεα,θα περασεις..

κωστασ123

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2015
105
66
34
Οσο για το παραδοσιακα μαθηματικα κατω απο τη βαση.Με το νεο συστημα ουτε καν χρειαζονται,χημεια φυσικη βιολογια!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie