Προφανώς ΔΕΝ καταλαβαίνεις να διαβάσεις!!! Αφενός ΔΕΝ αναφέρω πουθενά συγκεκριμένα για την ηπατίτιδα (λέω "κολλητικές ασθένειες"), αφετέρου λέω ξεκάθαρα "όταν ΜΠΟΡΕΙ να κολλήσει ο άλλος"! (Και επειδή βλέπω πως ή δεν κατανοείς να ερμηνεύσεις ή ηθελημένα καταλαβαίνεις ό,τι σου έρχεται στο κεφάλι, το "μπορεί" εν προκειμένω κρύβει και την έννοια του "ίσως" μαζί). Και κάποιες ασθένειες όταν τις έχεις οφείλεις να είσαι εντελώς απομονωμένος από τον πληθυσμό (όπως επί παραδείγματι η ψωρίαση) και όχι μόνο να μην μπαίνεις στο νερό, αλλά να μην ακουμπάς ΚΑΝΕΝΑΝ! Υπάρχουν πολλλλλές ασθένειες και χιλιάδες τρόποι μετάδοσης! Σε καμία περίπτωση ούτε δαιμονοποιώ, ούτε παραπληροφορώ κανέναν!
Για εμένα αυτό που έγραψες είναι παραπληροφόρηση γιατί αν δεν γνωρίζεις κάτι 100% δεν έχεις το δικαίωμα να το βγάζεις "τελάλη"!!!
Το πόσο μπορεί να φρικάρει κάποιος από την παραπληροφόρηση ή τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν για τις ιδιαιτερότητές του το ΓΝΩΡΙΖΩ πάρα πολύ καλά λόγω και του αντικειμένου των σπουδών μου!
Εκεί λοιπόν κατάλαβα ότι με κάτι παραϊατρικό θα ασχολείσαι...
Και λόγω του αντικειμένου των δικών μου σπουδών γνωρίζω 10000% ότι η μετάδοση της ψωρίασης συγκεκριμένα (αφού το έφερες σαν παράδειγμα) είναι αυτοάνοση
μη μεταδοτική ασθένεια!!!Και αφού λοιπόν σπουδάζεις ψυχολογία θα έπρεπε να ξέρεις ότι κάποιοι από τους λόγους που είναι σε έξαρση η ψωρίαση είναι το στρες,η μειωμένη αυτοεκτίμηση η κατάθλιψη η κακή ποιότητα ζωής κλπ κλπ κλπ.
Δεν θυμάμαι να είπα πως έχω σπουδάσει κάτι σχετικό με τις ασθένειες και τον τρόπο μετάδοσής των! Διάβασε πάλι καλύτερα τι έχω γράψει, γιατί ούτε εσύ καταλαβαίνεις τι διαβάζεις! Ψυχολόγος είμαι, σου λύθηκε η απορία τώρα;;;
Ότι απάντησα και παραπάνω!
Όσο για την ψωρίαση, επειδή κόλλησε πριν 2 χρόνια ένας φίλος μου, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ήταν απομονωμένος σχεδόν από όλους (φίλους, σχέση κλπ) μέχρι να γίνει καλά! Εντάξει και ως προς αυτό;;
Όχι εντάξει!Ο γιατρός ήξερε την τύφλα του!Να τον αλλάξετε!
Έχω έρθει σε επαφή
τουλάχιστον με 10 άτομα (αυτά μου έρχονται
τώρα στο μυαλό) που πάσχουν από ψωρίαση και δεν έπαθα τίποτα ούτε εγώ ούτε οι άλλοι 20 συμφοιτητές μου..
Τώρα, σχετικά με το κομμάτι περί αλλοδαπών, διάβασε και τις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου, και (ευελπιστώ) να καταλάβεις τι ακριβώς είπα και τι ΔΕΝ είπα!
Επιτέλους, διαβάζετε τι γράφεται προτού δημοσιεύσετε την οποιαδήποτε ασυναρτησία!
Σχετικά με αυτό το κομμάτι λοιπόν μάλλον εγώ φταίω που δεν έβαλα παράθεση το κείμενο του μέλους που μας τα διηγήθηκε...Πάντως δεν πήγαινε σε εσένα
το συγκεκριμένο σχόλιο.
Για να μη θίξω καθόλου τα περί Σπιναλόγκας και τα συναφή!! Αν θεωρείς πως με την ειρωνεία κάνεις διάλογο και έχεις την οικογενειακή θαλπωρή που αναφέρεις, δεν έχω να συμπληρώσω κάτι επ' αυτού...!!
Εγώ θεωρώ άκρως ειρωνικό και ασεβή το άνωθεν ποστ σου γι αυτό και απάντησα με αυτόν τον τρόπο!Τώρα το τι πιστεύεις και τι όχι δεν με απασχολεί!
Έντιτ. Και ψώρα να ήταν πάλι η μετάδοση δεν είναι τόσο εύκολη ώστε να μην μπαίνει στο νερό και να μην αγγίζει κανέναν...
Μεταδίδεται με παρατεταμένη και στενή επαφή!Ο γιατρός σας μάλλον είπε να κάνει αποχή από το σεξ παρά να μείνει κλεισμένος μέσα στο σπίτι και να μην κυκλοφορήσει πουθενά...
Όμως όλα αυτά δεν αφορούν το
σκυλοφόρουμ αλλά το
γιατροφόρουμ οπότε μπες εκεί να ενημερωθείς..και ας μην συνεχιστεί αυτή η αντιπαράθεση γιατί δεν οδηγεί πουθενά!