Σκύλος & Παραλίες

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
44
Αθήνα - Μαρούσι
Ακόμα δεν το έχουμε ψάξει αυτό αλλά πολύ σύντομα θα το δούμε κι αυτό γιατί έχουν αρχίσει οι ζέστες και η παραλία είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό το Σ/Κ.

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
εγω αναβυσσο που πηγαινα περυσι(χωρις τον σκυλο) ειχε μεγαλη παραλια και πηγαινα πιο περα που ηταν πιο χαλαρα!!!ειχα δει και βελγο εκει!!!πρωτη φορα που ειδα απο κοντα!!!φοβερος!!

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
44
Αθήνα - Μαρούσι
Σίγουρα θα υπάρχουν παραλίες πιο χαλαρές για εμάς τους σκυλογονείς!
Κομμένες πλέον οι οργανωμένες. Εξάλλου είναι και ασύμφορες για τις εποχές που ζούμε. Καλύτερα έτσι, πιο ήσυχα όπως ταιριάζει στο καλοκαιράκι.
Εμείς θέλουμε να μάθουμε για παραλίες απο Σχοινιά, Μαραθώνα και γενικά προς αυτά τα μέρη.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
ναι υπαρχει κολυμπαει ο σκυλος ..... και εγω και δεν εχω το προβλημα με την καθε θεια .... ακτες με βραχια αρκετες στην Αττικη και δεν μπορουν να σου βαλουν και χερι

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
μαθετε τα σκυλια σας να κανουν μπανιο απο βραχια ( οχι τιποτα γκρεμους :))

Σοβαρα το λεω δεν κανω πλακα ......................
για κανε μια αναλυση βρε χρηστο σε αυτο που λες

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Panoramio - Photo of Piraeus, Piraiki

ενα παραδειγμα.... στην Πειραικη για παραδειγμα που μενει ο αδρφος μου τα σκυλια μας ριχνουν τις βουτιες τους :)

Εγω μιλαω για το Πορτο ραφτη θα το βρω στο google maps και θα δωσω το σημειο το θεμα ειπαμε να γουσταρει να βουτηξη ο σκυλος δεν ειναι ευκολο και δεν το κανουν ολα τα σκυλια αλλα λεω και εγω μια ιδεα

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Panoramio - Photo of Piraeus, Piraiki

ενα παραδειγμα.... στην Πειραικη για παραδειγμα που μενει ο αδρφος μου τα σκυλια μας ριχνουν τις βουτιες τους :)

Εγω μιλαω για το Πορτο ραφτη θα το βρω στο google maps και θα δωσω το σημειο το θεμα ειπαμε να γουσταρει να βουτηξη ο σκυλος δεν ειναι ευκολο και δεν το κανουν ολα τα σκυλια αλλα λεω και εγω μια ιδεα

Porto Rafti, Markopoulo Mesogaias, Greece - Google Maps

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Στο κεφάλαιο Σκύλος και Παραλία υπάρχουν δύο σκέλη! Το πρώτο αφορά την παρουσία του σκύλου στην παραλία και το δεύτερο την είσοδο του στη θάλασσα!

Όσο αφορά το πρώτο σκέλος σύμφωνα με τον νόμο 3170/2003 ο σκύλος μπορεί να μας ακολουθεί σε υπαίθριους χώρους – άρα και στην παραλία – αρκεί να είναι δεμένος, να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος αν μας ζητηθεί.

Στο διαδίκτυο γενικώς αναφέρεται ότι απαγορεύεται η παρουσία σκύλων στις οργανωμένες παραλίες. Μόνο που «οργανωμένες παραλίες» είναι οι πλαζ του ΕΟΤ και ελάχιστες άλλες με εισιτήριο και συγκεκριμένες εγκαταστάσεις (λουτήρες, τουαλέτες, αποδυτήρια κ.λπ.). Ψάχνω να βρω σε πιο ΦΕΚ αναφέρεται αυτό γιατί έχω μπλεχτεί. Αλλού μιλάει για χώρους λουομένων και αλλού για οργανωμένες παραλίες. Έχει τεράστια διαφορά το ένα με το άλλο!

Σχετικά με το δεύτερο σκέλος που αφορά την είσοδο του σκυλο στη θάλασσα στο άρθρο 230, παραγρ. Ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένων (ΦΕΚ 912/11-10-99) ορίζεται ότι: « Απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων». Η παράβαση τιμωρείται με 50-150 € πρόστιμο (το ύψος του προστίμου καθορίζει ο λιμενάρχης). Ψάχνω να βρω αυτό το ΦΕΚ από το Εθνικό Τυπογραφείο και δεν έχω καταφέρει ακόμα τίποτα δυστυχώς...

Όμως η εγκύκλιος Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠΕΝ διευκρινίζει πως η παραπάνω απαγόρευση δεν περιλαμβάνει απομακρυσμένες τοποθεσίες ακόμα κι αν εκεί συχνάζουν λουόμενοι. Την εγκύκλιο αυτή έχω ζητήσει από το Υπουργείο να μου τη στείλουν αλλά που απάντηση ακόμα....

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, τα πράγματα είναι πολύ ασαφή ώς προς τι ισχύει στις λεπτομέρειες. Τι είναι οργανωμένη παραλία, ποια θεωρείται απομακρυσμένη και ερημική. Πρέπει να συγκεντρώσω όλους τους Νόμους, τα ΠΔ, τα ΦΕΚ και δεν συμμαζεύεται για να καταλήξω κάπου....

Τέλος όσο για τα πάρκα με τις πινακίδες εγώ έκανα στον Δήμο μου (Μαρούσι) αίτηση για απομάκρυνση καθότι είναι παράνομες. Αναμένω απάντηση σε μία εβδομάδα περίπου!

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
χθες παντως στην αναβυσσο που ανεφερα σε αλλο θεμα ειδα και τον ΕΛΛΗΝΑΡΑ στο φουλ!!!!εσκασε με τον σκυλο γτ εχει και ενα ΣΑΝ παρκακι εκει,αραξε στο παγκακι,ο δικος μου να εχει λυσαξει,το αλλο χωρις λουρι εκανε βολτες γυρω γυρω,και μετα τις τσαρκες του πηγε στην αμμουδια μπροστα στην θαλασσα,με τον ιδιοκτητη να εξακολουθει να καθεται στο παγκακι 50-60 μετρα πιο περα,πηγε εκανε τα κακα του και εφυγε κυριος για τον ''κυριο'' ιδιοκτητη του!!!!τι να πεις!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
χθες παντως στην αναβυσσο που ανεφερα σε αλλο θεμα ειδα και τον ΕΛΛΗΝΑΡΑ στο φουλ!!!!εσκασε με τον σκυλο γτ εχει και ενα ΣΑΝ παρκακι εκει,αραξε στο παγκακι,ο δικος μου να εχει λυσαξει,το αλλο χωρις λουρι εκανε βολτες γυρω γυρω,και μετα τις τσαρκες του πηγε στην αμμουδια μπροστα στην θαλασσα,με τον ιδιοκτητη να εξακολουθει να καθεται στο παγκακι 50-60 μετρα πιο περα,πηγε εκανε τα κακα του και εφυγε κυριος για τον ''κυριο'' ιδιοκτητη του!!!!τι να πεις!!!
Και δεν τα μάζεψε???? Σε κάτι τετοιες περιπτώσεις πάντως χρειάζεται κάποιος να τον ξεχέσει...
Να υποθέσω ότι ήταν του στυλ "καλά δείτε τι σκυλαρο μοβορο εχω" ???

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
τα μαζεψε;;;σιγα μην τα μαζεψε..εδω σου λεω χωρις λουρι,εγω να προσπαθω να μαζεψω τον δικο μου που ειχε λυσαξει και να μου κανει δεν εχω και το λουρι του!!!σιγα μην τα μαζευε κιολας!!!αφου καθοταν 50-60 μετρα πιο πανω στο παγκακι αραχτος!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
τα μαζεψε;;;σιγα μην τα μαζεψε..εδω σου λεω χωρις λουρι,εγω να προσπαθω να μαζεψω τον δικο μου που ειχε λυσαξει και να μου κανει δεν εχω και το λουρι του!!!σιγα μην τα μαζευε κιολας!!!αφου καθοταν 50-60 μετρα πιο πανω στο παγκακι αραχτος!!!
Αυτό το είχε κάνει κάποτε ενας σε συγκρότημα εξοχικών κατοικιών. Αφηνε το σκυλί του να κάνει βόλτα μόνο του στον κοινόχρηστο κήπο και στην παραλία. Να χέζει παντου και φυσικά δεν τα μάζευε.
Μια μέρα λοιπόν, ένας άλλος που ζούσε σε διπλανό σπίτι και κατέβαινε στον κήπο, τα μαζεψε σε μια σακούλα και τα αδειασε στην πορτα του πρώτου... Ειλικρινά το καταχάρηκα!

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Ε καλα σε τετοιες περιπτωσεις σιγουρα καλη λυση αυτη!!!τωρα εκει τι να εκανα;;;ασε που μαζευα να φυγω εκεινη την ωρα εγω!!!σκεψου οτι μεχρι να φτασει στον ιδιοκτητη ο σκυλος ειχα ξεκινησει ηδη

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εσύ σαφως και δεν μπορούσες να κάνεις κατι τετοιο γιατι στην καλύτερη θα τσακωνόσουν και θα εχανες το χρόνο σου. Τετοια άτομα δεν χαμπαριάζουν.
Στο σκηνικό που σου περιέγραψα γινόταν ξανα και ξανα... οπότε υπήρχε η δυνατότητα "αντίδρασης". Όχι βεβαια πως ο ιδιοκτήτης εβαλε μυαλό, αλλά τεσπα επειδη ξέρω αμφότερες τις πλευρες... ο μεν ειναι της νοοτροπίας "παρατάω το σκυλι και κάνει ό,τι θελει μέσα και εξω από το σπιτι" και ο δε "με ποιον θα τσακωθώ σήμερα"
Τουλάχιστον ήταν "διασκεδαστικό" το σκηνικό!