Ποσοι σπο το φορουμ εχουν συμμετασχει/ δει σκυλους να κανουν εκπαιδευση ρινγ(MODIO/NVBK, French etc);; Πως μεγαλωνει ενα κουταβι που ειναι επιλεγμενο να εκπαιδευτει στις ρουτινες των ρινγκ; Η κοινονικοποιηση χρειαζεται στον σκυλο ειτε το πιστευουμε εμεις ειτε οχι. Οι αλλαγες συμπεριφορας μπορει να ειναι τοσο δυσδιάκριτες που εμεις να νομιζουμε οτι ο σκυλος μας περνα ολα τα προβληματα. Εχω δουλεψει σαν ερεθιστης σε ρινγκ στο Βελγιο και την Ολλανδια και εχω δει πως εκπαιδευονταν πολλοι σκυλοι των κλαμπ που επισκευτηκα. Η εκπαιδευση του σκύλου χωριζεται σε τρια σταδια : Teach/Train/Proof. Κανενας κυναγωγος/ χειριστης δεν θα πρεπει να περνα απο το πρωτο στο τριτο ή και με διαφορους συνδιασμους νομιζοντας και κρινοντας οτι δεν χρειαζεται. Ολοι θα θελαμε ενα σκυλο με το που γεννιεται να εχει τιτλο ΙΡΟ ή KNPV αλλα δεν μπορει να γινει ετσι. Ο σκυλος θα πρεπει να δοκιμαζεται συνεχεια σε νεες εικονες και ηχους σε ολη του σχεδον τη παιδικη, εφηβικη ζωη. Βλεποντας εδω στο Κεντρο αναπαραγωγης των Αμερικανικων Ε.Δ την ανατροφη των κουταβιων και τους χωρους που εχουν φιαξει για την απευαισθητοποιηση τους, ειναι καταπληκτικο το ποσοστο του 60% που πετυχαινουν σε καθε σχεδον γεννα. Περιττο να πω οτι οι γεννητορες ειναι της ταξεως αρκετων χιλιαδων Ευρω ενω η διαδικασια απο τη επιλογη μεχρι τη γεννα ειναι παρακολουθησιμη απο εμπειρο προσωπικο 24/7. Λοιπον οχι μονο Λαϊκη θα παω τον σκυλο μου , αλλα και σε ποδοσφαιρικο αγωνα, σε πανηγυρια , σε σκοπευτηριο και σε αλλα πολυπληθη μερη για να του δωσω την ευκαιρια ειτε την χρειαζεται ειτε οχι να δεχθει νεα δεδομενα στη καθημερινοτητα του.