Σκυλιά Ring vs IPO

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Πώς μεταφραζεται αυτο στο δρομο και τη βολτα αλλα και στη γενικοτερη συμπεριφορα του με αλλους. Πιο επιθετικος? Πιο ετοιμος για κατι πραγματικο? Πιο επικινδυνος ή το ιδιο?Πρεπει να προσεχει παραπανω καποιος που ο σκυλος του κανει ring? (Συγκριτικα με σκυλο που κανει ιπο)
Σε αυτό θα 'θελα να διαβάσω κ εγώ την απάντηση.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
τα ρεαλιστικα αφορουν ατομα που δεν μπορουν να καταλαβουν οτι το δυνατοτερο δαγκωμα και η περισσοτερη μαχητικοτητα βγαινει απο εναν ανετο σκυλο υπο κυνηγετικο ενστικτο και οτι ο σκυλος δεν γινεται να κανει οτι δαγκωνει στην φορμα και στο μανικι και τελικα να υποκρινεται οτι δαγκωνει με αποτελεσμα " εξω " να μην δαγκωσει - και επιτελους πρεπει να καταλαβει ο κοσμος οτι σεναριο εχει το ιπο και σεναριο εχει και η προστασια του αυτοκινητου

prey drive σημαινει καθαρο μυαλο
το defence αποτι καταλαβαινω θα πρεπει να το καταργησουμε.
τα θολωνει τα σκυλακια το defence ? τι τα κανει το ρημαδιασμενο και πρεπει να γινουν ολα πρεοσκυλα

και στο γαλλικο ο σκυλος πρεπει να δαγκωνει βαθια αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να δαγκωσει ουτε με μισο κυνοδοντα
μια χαρα την ποιανουν την φορμα και μετα μπροστινα.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Δεν παιρνεις εναν σκυλο και τον βαζεις κατευθειαν να δουλεψει αμυντικα , πρωτα αναπτυσεις το παιχνιδι και το κυνηγετικο και παραλληλα την μαχητικοτητα και τελευταια την επιθετικοτητα , για την αμυνα οι γνωμες διυστανται ακομα και μεταξυ καταξιωμενων εκπαιδευτων

στα ρινγκ ο σκυλος δεν πρεπει να μπαινει σε αμυνα , αν μπει σε αμυνα ειτε βγαλει επιθετικοτητα , ειτε αν επιτεθει στο προσωπο του βοηθου οταν αυτος σκυβει απο πανω του και ειναι ακινητος ειτε ο σκυλος δαγκωνει οπου βρισκει , ο κριτης τον αποβαλει

Ο σκυλος πρεπει να κυνηγαει , στην αμυνα δεν ειναι σιγουρο αν θα παλεψει ή αν θα λακισει , την μαχη και στις δυο περιπτωσεις παντως θα την δωσει ενστικτωδως για να αποφυγει τα χειροτερα και οχι για την μαχη , για αυτο στα σπορ βαθμολογειται η μαχητικοτητα του σκυλου

Δεν εννοω οτι βαθμολογειται αν δαγκωνει βαθεια και δεν βαθμολογειται αν δαγκωνει ρηχα , αλλα οτι για να εχει πιθανοτητες να δαγκωσει με το ενα δοντι τον βοηθο που τον αποφευγει πρεπει ο σκυλος να πηγαινει για να γεμισει ολο το στομα και ας πιασει στο τελος μονο με τα μπροστινα

και η εκπαιδευση για ρινγκ στην αρχη αυτο μαθαινει στον σκυλο πρωτα φουλ δαγκωμα και σταση του χειρηστη πισω απο τον σκυλο συγκεκριμενη ωστε ο σκυλος να μην μαθαινει οτι μολις δαγκωσει τραβαει αλλα , αντιθετα να παιρνει μαζι του στην πορεια του το μερος που δαγκωσε

Last edited:

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Δεν παιρνεις εναν σκυλο και τον βαζεις κατευθειαν να δουλεψει αμυντικα , πρωτα αναπτυσεις το παιχνιδι και το κυνηγετικο και παραλληλα την μαχητικοτητα και τελευταια την επιθετικοτητα , για την αμυνα οι γνωμες διυστανται ακομα και μεταξυ καταξιωμενων εκπαιδευτων
κανεις νοημων ανθρωπος δεν θα πιεσει κουταβι αλλα δεν μιλαμε για κουταβια

στα ρινγκ ο σκυλος δεν πρεπει να μπαινει σε αμυνα , αν μπει σε αμυνα ειτε βγαλει επιθετικοτητα , ειτε αν επιτεθει στο προσωπο του βοηθου οταν αυτος σκυβει απο πανω του και ειναι ακινητος ειτε ο σκυλος δαγκωνει οπου βρισκει , ο κριτης τον αποβαλει
δηλαδη το μονο που πρεπει να κανει στο ring ειναι να κυνηγαει? στο ring δεν πιεζονται καθολου?

Ο σκυλος πρεπει να κυνηγαει , στην αμυνα δεν ειναι σιγουρο αν θα παλεψει ή αν θα λακισει , την μαχη και στις δυο περιπτωσεις παντως θα την δωσει ενστικτωδως για να αποφυγει τα χειροτερα και οχι για την μαχη , για αυτο στα σπορ βαθμολογειται η μαχητικοτητα του σκυλου
δηλαδη τα σκυλια στο ring δεν εχουν defence και δεν ειναι σιγουροι τι θα κανουν εαν τα πιεσουν?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Σε γενικές γραμμές και άσχετα με οποιοδήποτε sport:

Το σκυλί που μπαίνει σε άμυνα, θα νοιώσει ένα κάποιο βαθμό ανασφάλειας, ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, άρα στο μυαλό του νομίζει ότι δαγκώνει για να σώσει τη ζωή του (αναλόγως και το πόσο θα πιεστεί).

Το σκυλί που δουλεύει μέσα από prey, νοιώθει ότι είναι κυνηγός (=πιο δυνατός) και υπάρχουν αρκετές μέθοδοι εκπαίδευσης όπου βγαίνει επιθετικότητα προς τον άνθρωπο μέσα από το κυνηγητικό (αυξάνεται η μαχητικότητα).

Φυσικά υπάρχουν και φυλές όπου δεν έχουν στο full ανεπτυγμένο το κυνήγι, οπότε δουλεύονται και μέσα από την άμυνα.

Από εκεί και πέρα, το να υποβάλεις ένα σκυλί το οποίο δεν έχει ενηλικιωθεί πλήρως όσον αφορά το χαρακτήρα σε πίεση για να μπει σε άμυνα, το θεωρώ απλά τραγικό.

:)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Η ταχύτητα, η εκρηκτικότητα, το διαφορετικό δάγκωμα... τα πάντα είναι πολύ πιο απαιτητικά από το ΙΡΟ.
..τα πάντα , εκτός από την υπακοή , την ιχνηλασία . . . Sport δεν είναι μόνο τα δαγκώματα, right? Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να συγκρίνουμε δύο διαφορετικές εξετάσεις. Είναι απλά διαφορετικές. ;)

και ρωτάω εγώ ο ζαλισμένος τώρα:
Πως μπορεί να είναι ρόδινο το μέλλον ενός κυναθλήματος που για τρίτη συνεχόμενη φορά απέτυχε να αναγνωριστεί επίσημα από την FCI?
Αυτό απαντήθηκε ποτέ; Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο, που είναι "ψιλο - απάντηση" .. Ποιος γ@**** την FCI? Ξεκινώντας με τους Βέλγους, τον Raiser και σίγουρα άλλους που δεν γνωρίζω..

ολη η ιστορια στο ρινγκ ειναι τα σκυλια να δαγκωνουν υπο πιεση αλλα να παραμενουν υπο prey drive
.. εκκολαπτόμενε αντάρτη! Δεν αναλύεις λίγο τα περί FCI , Βελγίου , WSVU , Raiser κλπ κλπ , που τα ξέρεις και καλύτερα; (και άμα γουστάρεις, το τραβάς και προς ΚΟΕ μεριά έτσι για το ξεμάλλιασμα..)

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Θα ηθελα να ρωτησω εσας που ασχολειστε γιατι εγω το εχω κοψει το αθλημα.

Με ποιο κριτιριο,οχι ενας αλλα πολλοι σε ενα club σου λενε οτι ο σκυλος σου κανει μονο για ring?

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Με ποιο κριτιριο,οχι ενας αλλα πολλοι σε ενα club σου λενε οτι ο σκυλος σου κανει μονο για ring?
Ελα ντε , και εγω θα ηθελα να το ακουσω

Εμενα αν και μου αρεσει η διαδικασια της υπακοης οταν δουλευω τον σκυλο και της ιχνηλασιας δεν μπορω να κατσω να δω την διαδικασια οταν την κανει αλλος με τιποτα

Σπορ που υφιστανται εκτος FCI υπαρχουν πολλα

στην περιπτωση του Βελγικου ρινγκ αυτο γινεται κατω απο την σκεπη του Ν.V.B.K. που την FCI την γραφει στα αποτετοια του και οσο η ποιοτητα των μαλινουα τους παραμενει αυτη που ειναι και μπορουν να πουλανε γυρω γυρω σκυλους μια χαρα θα πατανε στα ποδια τους

Το γαλλικο ρινγκ παρουσιαζει την μεγαλυτερη ανθιση παγκοσμιως μεταξυ των ρινγκ , τα σκυλια βαση του γαλλικου κυνολογικου ομιλου πρεπει να εχουν fci pedigree , πραγμα που δεν ενοχλει τους γαλλους γιατι καλα σκυλια εχουν και απο μονοι τους και αμα θελουν να βαλουν και κανενα N.V.B.K. βγαζουν πλαστα χαρτια και το κανουν fci ευκολα

Στο Ολλανδικο ρινγκ παλι τα ιδια η FCI ειναι καπου στην γη , πολλα σκυλια τους ειναι N.V.B.K. πολλα FCI , κανουν τα πειραματα τους πουλανε ζευγαρωματα Ολλανδικων Ποιμενικων στους εκθεσιακους της FCI , συνεχιζουν να υπαρχουν

Οι Γερμανοι μια χαρα τα εχουν με την FCI το ΙΡΟ η FCI το αναγνωριζει αποφασισαν να κανουν τον DMC σηκωσε μπαιρακι η FCI και τους ειπε αν θελετε θα κανετε γερμανικο ομιλο βελγικων ποιμενικων οπως ολοι της ειπαν ολοι οι βοηθοι επιθεσης ειναι δικοι μας και ειτε θα μεινεις χωρις βοηθους στα παγκοσμια ειτε θα τον κανουμε μονο μαλινουα τον ομιλο , τους ειπε οκ η FCI και ολα βαινουν καλως τωρα

Ο WUSV ειναι αδερφακι του SIEGERSAU και τα εχουν πλακακια με την διεθνη κυνολογικη ομοσπονδια

Ο RSV ειναι ομιλος " ανταρτης " και δημιουργηθηκε για την αναπτυξη του γερμανικου ποιμενικου ανεξαρτητα απο τα συμφεροντα των καραχαριων του σιγκερσαου ωστε να βελτιωθει η φυλη , με τον σιγκερσαου ειναι στα μαχαιρια και φωλιασαν 4 σκυλια του RSV σε εκθεση μορφολογιας στην Γερμανια προσφατα

Με λιγα λογια οπως ειπες ποιος την γα**** την FCI ;

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Yasemin, μπορείς να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος;

Οι λόγοι μπορούν να είναι πολλοί, και πιο πιθανός, ένα σκυλί που είναι "νεκρή φύση" από άποψη νεύρων (δεν το λέω υποτιμητικά). Δηλαδή, γερό δάγκωμα, αλλά χωρίς απολύτως καμία μαχητικότητα.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Να γινω πιο συγκεκριμενη.

Εχω γπ,τερβυρεν,ντομπερμαν και παω στο τοτε schutzhund club.Καποια απο τα σκυλια τα προχωρανε για ιπο και το ενα μου γερμανικο,μου λενε οτι κανει μονο για ring.

Εξηγηση δεν μου δοθηκε καμμια.και εγω εμεινα με την απορια και μια πικρα θα ελεγα.
Εγω δεν μπορεσα να καταλαβω τι ηταν αυτο που δεν τους εκανε.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ρε Νίκο, πάρε για παράδειγμα το δικό μου σκύλο, που ενώ έχει κυνηγητικό στο full, από μαχητικότητα υπολείπεται και δουλεύεται πάνω σε αυτό

;)

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
σκυλια περα απο μαλινουα και τερβυρεν που κανουν για ρινγκ ειναι σπανιοτατες εξαιρεσεις , να επεσες σε τετοια περιπτωση ; ποσο πιθανο το βλεπεις ;

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το πιο πιθανό είναι αυτό που σου έγραψα πιο πάνω.

Σκυλί που δαγκώνει μεν καλά και βαθιά, αλλά δεν παλεύει καθόλου, πράγμα που στο schutzhund ειδικά (και λιγότερο στο IPO) δεν ήταν επιθυμητό

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Δεν ξερω σε τι περιπτωση επεσα απλα μου φανηκε λιγο προχειρο.
Δηλ μια που τον ειδαν τον σκυλο και μια που τον απερριψαν.Εγω τι μπορουσα να κανω και μου το χρεωσαν?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Η μαχητικοτητα εχει σχεση με το παιχνιδι και το παιχνιδι εχει σχεση με το κυνηγετικο ενστικτο ομως
Θεωρείς ότι ο σκύλος μου δεν έχει κυνηγητικό;

Τον έχεις δει ότι αν μη τι άλλο είναι κυνηγιάρης στο full

Από εκεί και πέρα, χάνει κάθε ενδιαφέρον για το μανίκι, εφόσον ο ερεθιστής δεν κουνιέται (το θήραμα είναι νεκρό), αφού κάνει αυτόματο aus, ακόμα και χωρίς εντολή. Άρα έλειψη μαχητικότητας και επιθετικότητας...

@ yasemin

Το ότι ο σκύλος σου δεν έχει μαχητικότητα (υποθετικά πάντα) δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά σε κάποια sport επιθυμητό! Για το Schutzhund πάντως χρειάζεται ΚΑΙ η μαχητικότητα, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το IPO.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
απο συνεντευξη απο τον ραιζερ

Fighting Drive

Again the question of whether or not an independent fighting drive exists has not yet been answered. Some dog-experts feel that a fighting drive must exist and that it is related to the play drive. The term fighting drive is an oxymoron. It combines the word drive refers to an inherited trait which serves to preserve life and species, with the word fight which refers to physical combat. A drive to fight would then be an internal motivation which leads the animal into a potentially harmful situation. But even in social aggression the non-physical ritualistic showdowns are much more common than the injurious physical fights. However, that argument aside, the term fighting drive is a useful description of a desirable behaviour in the dog. We want to see a dog who has fun fighting with the helper. But only a dog who doesn't feel like he is fighting for his life can be unstressed and have fun. Therefore I (Raiser) feel that fighting drive is an extension of prey drive.

για τον σκυλο σου δεν θεωρω τιποτα