Σκυλιά και δέσιμο

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλά, εγώ το έχω 1,5 μήνα και ίσως δε πιάνεται η άποψή μου.Δε τον έχω δέσει, παρά μία φορά, που ζορίστηκε πολύ και τον έλυσα αμέσως,Πίστεύω όμως ότι θα πρέπει να το μάθει, γιατί δεν ξέρεις στο μέλλον αν χρειαστεί για κάποια ώρα.Όταν θέλω να τον περιορίσω, βγαίνει στο μπαλκόνι που έχει σπιτάκι.Το έχει μάθει και παίζει, κοιμάται, κτλ.Γενικά όμως, είναι ελεύθερο, όλη την ημέρα.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
μπορει να το μαθει το δεσιμο, χωρις πιεση ομως και οχι στη συγκεκριμενη (ευαισθητη) φαση.

γενικα εκει που περπαταει ο σκυλος γλιστραει το πατωμα?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ο σκύλος χρειάστηκε να δεθεί περίπυ 17 μηνών όταν βάφαμε εξωτερικά το σπίτι..
ήταν ήδη εκπαιδυμένος δόθηκε εντολή κάτω μείνε... και δέθηκε ... δεν κουνήθηκε για δυο ώρες.... δεν χρειάζεται να μάθει ειδικά το δέσιμο αν δεν σκοπεύεις να δένεις τον σκύλο, σε κάτι έκτακτο αν είναι εκπαιδευμένος δίνεις την κατάλληλη εντολή και .. τον δένεις καλού κακού.... δεν κταλαβαίνει διαφορά..

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
οπως ελεγαν και οι αρχαιοι παν μετρον αριστον!

υπαρχουν περιπτωσεις που πρεπει καποιος να δενει το σκυλι του πχ για την ασφαλεια του.αλλα φυσικα δεν ειναι σωστο να ειναι ολη μερα δεμενο με μια αλυσιδα.σε ποιον θα αρεζε αυτο??? αν το σκυλι ειχε την απιλογη να διαλεξει σιγουρα δεν θα ηθελε να ειναι δεμενο.
δεν συμμεριζομαι την αποψη να ειναι το σκυλι δεμενο ολη μερα παρα μονο σε καποιες πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις και αυτο για λιγο χρονικο διαστημα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
οπου κινείται το σκυλι, έστρωσα μοκετα, αλλά όταν βγαίνει τρεχοντας στο μπαλκόνι, εχει γλυστρισει αρκετες φορες.Αν εμφανισει προβλημα διορθωνεται;Δε γινεται να στρωσω το μπαλκονι.Το μονο που κανω είναι να τον προσεχω όταν το βλεπω να παιρνει φορα.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
To προβλημα οταν εμφανιστει θα ειναι αργα...και οταν λεμε για προβλημα εννοουμε και καταστασεις που δεν διορθωνονται...:( Μπορεις να βαλεις μια αντιολισθητικη επιφανεια στο μπαλκονι (οι διαδρομοι απο φυσικη ινα σιζαλ ειναι ιδανικοι και φθηνοι) ή να μην το αφηνεις να τρεχει στο μπαλκονι. Με θεληση ολα γινονται. Δεν υπαρχει δεν μποω, υπαρχει δεν θελω...:)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
το είδα κι αυτό, και μάλιστα το φωτογράφισα!!!

Λυπάμαι, προσπάθησα με το καλό να εξηγήσω στους απαράδεκτους ιδιοκτήτες του ότι δεν πρέπει να είναι αυτή η μοίρα ενός σκύλου, αλλά... πριν από την ανύπρακτη "σκυλοαστυνομία", στους συγκεκριμμένους ανθρώπους θα έπρεπε να παρέμβει η Πρόνοια για την κατάσταση που βρίσκονται τα παιδιά τους, την πλημμελέστατη φροντίδα σε αυτά, και επέμεινα πιο πολύ στο θέμα των παιδιών παρά στου σκύλου...

Μπορεί σε ορισμένους να φαίνεται άσχετα θέματα, αλλά... κάποιος που είναι απαράδεκτος με τον σκύλο του, πολύ δύσκολα θα είναι σωστός γονιός.

Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος, λυπάμαι και τα παιδιά των ανθρώπων αυτών, και το σκυλάκι τους!!! Η ανευθυνότητα και η αφασία σε όλο τους το μεγαλείο.

Δεν νομίζω ότι βοήθησα σε κάτι με την συζήτηση. Ο κάθε βλάκας, έχει την δικιά του εξήγηση για όσα συμβαίνουν, και πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι, οι συνθήκες, η ατυχία κλπ!!!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
συμφωνω Αντωνη

και εχω παρατηρησει απο φιλους και γνωστους πως αυτοι που αδιαφορουν για τον σκυλο τους εχουν και τους αναλογους γονεις

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
ένας γνωστός μου, που στο παρελθόν είχε εναν γερμανικό ποιμενικό και κατόπιν ροτβάηλερ, έμπλεξε με μια κοπελιά που φαινόταν μια χαρά για γκόμενα, αλλά η τύπισα είναι η πιο άχρηστη μάνα-συζυγος που έχω δει στην ζωή μου, και της το έχω πει κατάμουτρα!!!

Αραδιάσανε 2 παιδάκια, το ένα έχει φτάσει 3 χρονών, το άλλο 2, και σπίτι τους γίνεται χαμός!!! "Νταντάδες αμέσου δράσεως" έχετε δει στον ΣΚΑΪ? Αυτά που συμβαίνουν σε αυτό το σπίτι, είναι χειρότερα!!!!! Το άλλο που πάνε κάτι καθαρίστριες και φρικάρουν? Και από αυτό!!!

Πριν 3-4 μήνες έφτασαν στα όρια τους, εγώ θα ήμουν ευτυχής να χωρίσουν, αυτή ήθελε να παρατήσει τα παιδιά στον πατέρα, αυτό θα ήταν ευχής έργο, αλλά... τελικά αντί να χωρίσουν, αγοράσανε από το ΠΕΤ ΣΙΤΥ με δόσεις(!!!) αυτό το πατσαβουράκι...

Αφού (φυσικά) κανένας δεν ασχολήθηκε, το σκυλάκι κατάληξε δεμένο, γιατί τα κακομαθημένα και κακοποιημένα από κάθε άποψη (και ψυχικά και σωματικά) παιδάκια τους γκρινιάζανε που το σκυλάκι μπερδευόταν στα πόδια τους, φυσικά έχεζε και κατουρούσε παντού (χωρίς να επιβαρύνει την άθλια κατάσταση του σπιτιού από πλευράς υγιεινής και καθαριότητας)...

Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά, ότι κι αν τους έχω πει πάει στον βρόντο, ο πατέρας είναι πολύ μαλακός άνθρωπος και φοβάται μην χάσει τα παιδιά του εαν αυτή σηκωθεί και φύγει, η δε μητέρα δεν κάνει τίποτα μέσα στο σπίτι, η πιο άχρηστη γυναίκα που ποτέ έχω δει!!! όλη μέρα γκρινιάζει ότι όλα της φταίνε, και δεν βλέπει ότι 99% αυτή είναι που προκαλεί την κατάσταση που την ενοχλεί, με την τεμπελιά της και την ακαματοσύνη της.

Φυσικά, η κατάσταση είναι τέτοιο μπουρδέλο, που... εαν δεν κάτσουν διπλοβάρδια 2-3 άνθρωποι για 10 ημέρες, το σπίτι δεν μαζεύεται, και με 2 παιδάκια να απαιτούν 24 ώρες αγγαλιά, κλάματα, γκρίνια, βρωμιά, ακαταστασία, χαμός, ένας φαύλος κύκλος χωρίς αρχή και τέλος!!!

Δεν τους έφταναν όλα τα άλλα, καταδίκασαν κι ένα σκυλάκι σε αυτήν την μοίρα... Δεν είχα ελπίδες ότι το σκυλάκι θα γινόταν ισοροπημένο, διότι την βια που εισπράτουν τα παιδιά στα συνεχή ξεσπάσματα νεύρων του ζευγαριού μεταξύ του, αλλά και τα βιαια ξεσπάσματα της μάνας προς τα παιδιά της (λεκτικά αλλά και ξύλο), τα παιδιά την αναπαράγουν μεταξύ τους αλλά και προς το κακόμοιρο το σκυλάκι, που εκεί στην άκρη δεμένο, μάλλον είναι τυχερό που έχει πιάσει πόστο σε κάποια άκρη, παρά όσο ήταν στα πόδια τους!!!

Εγώ δεν μπορώ να το πάρω, δεν τους το έχω καν προτείνει, διότι η δικιά μου δεν ανέχεται άλλα σκυλιά στον χώρο της, αλλά σκέφτομαι να τους προτείνω να το δόσουν. Δεν ξέρω εαν θα το κάνουν.

Τα παιδάκια τους σε λίγο καιρό θα πάνε σχολείο, κι ελπίζω ότι με την πίεση των άλλων συνομίληκων παιδιών, των δασκάλων κλπ θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν!!! Ήδη έχουν κάποια μικρή (ελάχιστη) βελτίωση, γιατί ξεκινήσανε εδώ και ένα μήνα να πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό.

Σίγουρα κι εκεί θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά... δεν τα γνωρίζω.

Δεν ξέρω τι να κάνω!!!
Υποθέτω πως σε κάποια πιο πολιτισμένη χώρα, με κοινωνικές υπηρεσίες, με αρμόδιους, κλπ, κάπου θα έπρεπε να μπορούσα να "καταγγείλω" το γεγονός, για να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι και να ζήσουν κάπως καλύτερα αυτά τα παιδάκια κατ αρχάς, αλλά και το σκυλάκι τους εν συνεχεία.

Είναι τόσο άθλια η κατάσταση, που το σκυλάκι είναι σε δεύτερη μοίρα στις προτεραιότητες, κατά την γνώμη μου. Αλλά η εικόνα είναι χαρακτηριστική: Δεν νομίζω να έχετε ξαναδεί τέτοιο σκυλάκι δεμένο σε αλυσίδα!!!

Κάπου έπρεπε να τα πω, συγνώμη εαν είμαι εκτός θέματος...

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
γιατί τα κακομαθημένα και κακοποιημένα από κάθε άποψη (και ψυχικά και σωματικά) παιδάκια τους ...

Ξέρω ότι βγαίνω εκτός topic και ζητάω συγνώμη,
αλλά amangos για ποιο λόγο δεν κάνεις καταγγελία στην αστυνομία για την κακοποίηση των παιδιών?
Ακόμη και αν δεν θέλεις να εμφανιστείς εσύ υπάρχει το Χαμόγελο του Παιδιού (τηλ. 1056) που θα το αναλάβει.
Σε αυτό το forum συζητάμε για το πώς υα σώσουμε τα ζώα από την κακοποίηση και δεν βρίσκουμε εύκολα τρόπο.
Αλλά όσο αναφορά την κακοποίηση παιδιών πιστεύω ότι αλλάζει το θέμα.

liajoe

Well-Known Member
Καλημέρα :)

Τι ζητάς συγνώμη, για αυτό δεν είμαστε εδώ?
Να μοιραζόμαστε εμπειρίες και βοηθάμε όπως μπορούμε :)

Η κατάσταση ακούγετε τραγική πάντως και κρίμα που σε
αυτήν την ζωή τα ζώα πληρώνουν για εμάς, πολλές φορές
προκαταβολικά :(

Όσο για την μη - κατάλληλη μητέρα / σύντροφος, προχτές
είχαμε μια συζήτηση με τους γονείς μου και καταλήξαμε
στο συμπέρασμα πως για να γίνεις γονιός καλό θα ήταν να
περνάνα τα ζευγάρια από κάποιο τέστ - Είσαι κατάλληλος για να την δουλειά? ;)

Τώρα, έτσι όπως έχουν τα πράγματα εδώ...πιστεύω ότι το να δώσουν το
σκυλάκι είναι η καλύτερη λύση, δε έχεις να χάσεις και τίποτα αν τους
το προτίνεις, έτσι?

:)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Κάποιος τόσο ανώριμος και με προφανή ελλείματα σαν άνθρωπος, δεν αντιλαμβάνεται το κακό που κάνει στα ίδια του τα παιδιά, ούτε φυσικά και στον σκύλο του. Αισθάνεται θύμα της κατάστασης, και όχι ο θύτης.
Σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι (και οι δυο) χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη.

Θα επικοινωνήσω με το χαμόγελο του παιδιού, θα πω τι έχω δει και τι έχω καταλάβει, και θα δω τι θα με συμβουλεύσουν να κάνω.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
oυφ. Δυσκολες και θλιβερες καταστασεις. Το ιδανικο ειναι ο φιλος σου να δωσει σκυλι. Μετα να τζασει συζυγο, να κρατησει παιδια και να βαλετε ολοι ενα χερακι.. γιαγιαδες παππουδες φιλοι να σωσετε οτιδηποτε, αν σωζεται:(

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Είπα στην γυναίκα μου ότι το συζητάω εδώ πέρα, και μου είπε κάτι που δεν το είχα δει να συμβαίνει:

Τα παιδιά μου, στην αυλή, πήγαν να παίξουν με την αχυρένια σκούπα (που σκουπίζουν την αυλή) και το σκυλάκι μόλις είδε την σκούπα στα χέρια τους, πανικοβλήθηκε, και κόντεψε να πνιγεί με την αλυσίδα, και η γυναίκα μου είπε στα παιδιά μου να αφήσουν την σκούπα κάτω, και το σκυλάκι ηρέμησε!!!

Τι κάνει μιαου μιαου στα κεραμμύδια?
Ποιός ξέρει τι ξύλο έχει φάει το σκυλάκι με αυτήν την σκούπα!!!

Οχι ότι αμφέβαλλα, αλλά αυτή είναι η επιβεβαίωση...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εελα αν τους το παρετε..? Ε και βρειτε οικογενεια? Πατσαβουρακια ουουου πολλοι θα θελουν.. Νομιζω η γυναικα σου μετα απο αυτο που ειδε θα ψηθει.. Βρε το καημενο.. τι γκαντεμικο πατσαβουρι ειναι αυτο?:(:(

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
μίλησα με κάποιαν στο Χαμ του Παιδιού, και μου είπε πως πρέπει να κάνω επώνυμη καταγγελία, να τους επισκεφτούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δημοσίου, και εαν αποφανθούν οτι τα παιδιά όντως κακοποιούνται (λες και θα γίνει μπροστά τους, τέλος πάντων!!!) θα λάβουν μέτρα!!!

Οι ίδιοι, μόνο μετά την απόφαση των αρχών, μπορούν να παρέμβουν.

Θα κάνω κάτι άλλο:
Θα ζητήσω να μιλήσω μόνος μου με τον φίλο μου, και θα του πω να απευθυνθεί ο ίδιος για βοήθεια, γιατί εαν δεν το κάνει, θα τον καταγγείλω!!!

Ελπίζω να πιάσει.

Το ίδιο θα κάνω και για τον σκύλο. Θα τους πιέσω να το δόσουν, για να μην κάνω καταγγελία.

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
συγχώνευση posts

Πίστεψε με amangosτο καταλαβαίνουν μόλις δουν και μιλήσουν με τα παιδιά!
Ελπίζω όλα να πάνε καλά!!

Και επίσης πες του, ότι αν εκείνος πάει και ζητήσει βοήθεια δεν θα χάσει τα παιδιά του, γιατί έτσι θα δείξει καλό πρόσωπο.

Last edited by a moderator:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog