Σκυλιά και δέσιμο

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
George K said:
Τα δένω έξω απο το dvd club για να διαλέξω ταινία, το μανάβη, το ψιλικατζίδικο ή το φούρνο.
Έχω πάντα το φόβο ότι σε τέτοια περίπτωση μπορεί να μου τον κλέψουν! Ακόμη και τώρα που είναι παππούς.
Δεν τον έχω δέσει παρά ελάχιστες φορές, που ήταν απολύτως απαραίτητο.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Chloe said:
George K said:
Τα δένω έξω απο το dvd club για να διαλέξω ταινία, το μανάβη, το ψιλικατζίδικο ή το φούρνο.
Έχω πάντα το φόβο ότι σε τέτοια περίπτωση μπορεί να μου τον κλέψουν! Ακόμη και τώρα που είναι παππούς.
Δεν τον έχω δέσει παρά ελάχιστες φορές, που ήταν απολύτως απαραίτητο.
Το ιδιο και εγω.
Την δενω μονο, οταν το μαγαζι ειναι μικρο και η πορτα κοντα μου- και απο μεσα να μπορω να την βλεπω!!

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Στον (σχεδόν) ένα χρόνο που ζώ με τον μικρούλι μου, τον έχω δέσει 3 φορές, όταν σπίτι είχαμε μαστόρους :wink:
Απο εκεί και πέρα όταν θέλω να τον περιορίσω απλά του λέω να πάει στο δωμάτιο που κοιμάτε και μισο κλήνω την πόρτα, ή τον βγάζω στη αυλή ελεύθερο αν σπίτι έχουμε κόσμο :wink: :wink:

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Δεν έχω δέσει το σκυλί μου ποτέ,
δεν υπήρχε λόγος, αν την παίρνω μαζί μου την παίρνω εκεί που επιτρέπετε να μπει (και video club, ψιλικατζίδικο, 2-3 μαγαζιά, ακόμα και φαρμακείο πάει μαζί μου).
Στην βόλτα της είναι πάντα ελεύθερη, μόνο 50 μέτρα περπατάει με λουρί μέχρι να φτάσουμε στο πάρκο :) .

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Γενικώς τα σκυλιά μου δεν τα δένω. Έχει τύχει να δέσω τον Λέων σε εκδρομή γιατί σηκωνόταν κι έφευγε συνέχεια και πήγαινε σε άλλους ανθρώπους.

Πιστεύω όμως ότι είναι απαραίτητο να μάθουν τα σκυλιά να είναι δεμένα ή περιορισμένα. Την προηγούμενη σκυλίτσα μου δεν την έδενα ποτέ, ούτε καν έξω από το σούπερ-μαρκετ, και πολύ σπάνια της φόραγα λουρί. Χρειάστηκε να τη δέσω 3 φορές στην 8χρονη συμβίωσή μας και το σκυλάκι τα έπαιξε, γαύγιζε , φοβήθηκε μην την εγκαταλείψω και γενικά στρεσσαρίστηκε πολύ. Γι αυτό και μόνο το λόγο προτείνω να τα δένουμε περιστασιακά.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Το σύστημα... τελεφερίκ :lol: που έχει βάλει ο Denis χρησιμοποιείται στα σκυλιά που έχουν κρίσεις επιληψίας ώστε να έχουν ελευθερία κινήσεων χωρίς να κινδυνεύουν να χτυπήσουν σε περίπτωση κρίσης.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Εμείς την Μάγια στην αρχή όταν την φέραμε σπίτι,υπήρξαν φορές που την δέναμε για λόγους δικής της ασφάλειας,μετά έμαθε στο κλουβί και έτσι δεν χρειαζόταν.

Μην μπερδεύουμε βέβαια το δέσιμο του σκυλιού για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή για λόγους ασφαλείας(για περιορισμένο χρονικό διάστημα)με το δέσιμο του σκυλιού επί μονίμου βάσεως σε ένα χωράφι,σε ένα εξοχικό,σε ένα εργοστάσιο(εικόνες που βλέπουμε δυστυχώς συχνά)

Μήπως το να έχω το σκυλί μόνο του σε ένα χώρο 2Χ2 μόνιμα χωρίς αλυσίδα αλλά και χωρίς την ανθρώπινη παρουσία και μόνο να το βλέπω όταν του βάζω φαγητό και νερό,δεν είναι σκληρό?

Η φωτό που έβαλε η ROTTIE είναι όντως θλιβερή ΑΝ μένει εκεί το σκυλί πολλές ώρες,αν όχι,δεν με βρίσκει αντίθετη.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Aπο εχθες ετυχε να δω 3 περιπτωσεις δεμενων και περιορισμενων σκυλιων σε ασχημη κατασταση τα οποια εκαναν πανω-κατω στην αλυσιδα τους σαν τρελαμενα,και το σκεφτομουν πολυ και τελικα ειδα το topic αυτο.
ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΣΙΜΑΤΟΣ ειδικα μεσα σε οικοπεδα,μαντρες που τα παρατηρουμε συνηθως :wink:
Βεβαια αν κριθει απαραιτητο για καποια δεδομενη στιγμη καλο ειναι να δεσουμε το σκυλι μας για την προστασια ολων και αποφυγη προβληματων πχ.εξω απο καποιο μαγαζι,σε καποια παραλια,σε χωρο με αλλα σκυλια.
Προσπαθω να μην περιοριζω ΠΟΤΕ τα σκυλια μου.
Τωρα για το θεμα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που εχει τεθει ο καθε ανθρωπος το αντιλαμβανεται διαφορετικα πιστευω.Για μενα οταν αναγκαστω να περιορισω οποιοδηποτε μελος της οικογενειας δεν σημαινει οτι του ΣΤΕΡΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σημαινει ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Δεν μιλάμε για το δέσιμο λίγης ώρας με σκοπό να κάνουμε κάτι που εάν δεν δέσουμε δεν μπορούμε να το κάνουμε .
Σε αυτό που διαφωνώ και κατά την γνώμη μου είναι απαράδεκτο είναι να έχουμε τον σκύλο μας δεμενο μόνιμα να τον λύνουμε απλά για καμία βόλτα και μετά ξανά λουκέτο και προφανώς για να γίνετε αυτό ο σκύλος δεν μένει μαζί μας στο σπίτι που και αυτό δεν μου αρέσει

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Noela said:
Πιστεύω όμως ότι είναι απαραίτητο να μάθουν τα σκυλιά να είναι δεμένα ή περιορισμένα. Γι αυτό και μόνο το λόγο προτείνω να τα δένουμε περιστασιακά.
Συμφωνω να μαθούν να είναι δεμενα για ασφαλεια δικιά τους , ή σε περίπτωση που δεν γίνεται αλλιώς αλλα για πολύ περιορισμένο χρονικό διαστημα και αυστηρώς περισταστιακά.

Το δικό μου δεν τον έδεσα ποτε παρα μόνο με το λουράκι του για να πάμε βόλτα, Όταν πήγαμε σε καμπιγκ το καλοκαιρι, και επρεπε καποια στιγμη να πάω τουαλέτα σήκωνε όλό το κάμπιγκ στο πόδι. Και τώρα αν τυχει να θελω να μπω να πάρω τσιγάρα και δεν τον πάρω αγκαλια στο περίπτερο(γιατι θα 'έχει γινει μάυρος απο τη βρώμα) και τον δέσω εξω ακριβώς, ενω με βλέπει κανει πολύ σαματα. Μπορεί όμως αυτό να είναι φοβία εγκαταλειψης και οχι αντίδραση στο δέσιμο?? :-k

Πάντως παραδείγματα στην ελλάδα κακοποίησης σκύλων με δέσιμο άπειρα.
Και από προσωπική εμπειρία πιστεύω το σκυλί υποφέρει και γίνεται αγνωριστο και επικινδυνό. Η θεία μου είχαν ένα γερμανικό λυκόσκυλο δεμένο με 2μέτρα αλυσίδα, ολη μέρα κάθε μέρα ( και ζούνε και σε χωριό-χωρις όμως περιφραγμένη αυ΄λη) ούτε βόλτα όυτε τίποτα. Λες και είναι άψυχο το ζωντανο. Το σκυλί τυρανιόταν, φυσικά ούτε αυτοι μπορούσαν να τοπ πλησιασουν, τελικά τουσ έπεισε ό πατέρασ μου να του το δώσουν.το σκυλί τωρα είναι σε περιφραγμένο μεγάλο οικοπεδο, ελευθερο με το σπιτάκι του, έχει κοινονικοποιηθεί (και με άλλα σκυλιά και με ανθρωπους) και έχει γίνει αγνωριστό. όλα αυτα με πολύ προσπάθεια βεβαια γιατί ουτε ο πατερας μου μπορούσε στην αρχη να το πλησιασει.. τα σκυλια πληρώνουν τις δική μας αμάθεια και στενοκεφαλια..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνούμε λοιπόν όλοι πως το μόνιμο δέσιμο του σκυλού στην αλυσίδα, τον κάνει για «δέσιμο» και θεωρείται κακοποίηση. Τότε γιατί είναι τόσο συνηθισμένη η εικόνα δεμένων σκύλων σε πυλωτές, αυλές και μπαλκόνια?

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
γιατί μας θεωρείς αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού???όσον αφορά στα θέματα που αφορούν τα ζώα?
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
ROTTIE said:
Συμφωνούμε λοιπόν όλοι πως το μόνιμο δέσιμο του σκυλού στην αλυσίδα, τον κάνει για «δέσιμο» και θεωρείται κακοποίηση. Τότε γιατί είναι τόσο συνηθισμένη η εικόνα δεμένων σκύλων σε πυλωτές, αυλές και μπαλκόνια?
Γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν τις πρακτικές αυτές δεν είναι ζωόφιλοι, και κατά συνέπεια δεν έχουν και λόγο να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο forum.

Λογικό είναι όλοι εδώ μέσα να διαφωνούμε. Δε νομίζω όμως ότι είμαστε αντιπροσωπευτικό δείγμα των κατόχων σκύλων στην Ελλάδα, μόνο των πραγματικά ζωόφιλων.

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
για τον ίδιο λόγο που ρίχνουν φόλες στα σκυλιά, για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν αδεσποτα, για τον ίδιο λόγο που σ'όλα τα πεζοδρόμια υπάρχουν κακα σκυλων.Γιατι δεν υπάρχει παιδεία...όλα στο ίδιο θέμα καταληγουν
Εμεις τι μπορούμε να κάνουμε εκτός από την προσωπική προσπάθεια του καθενός?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
απαντηση δεν υπαρχει πιστευω :wink: αυτο σκεφτομουν το πρωι καθως ερχομουν οταν ειδα ενα ντοπερμαν με 2 μετρα αλυσιδα να χτυπιεται περα δωθε στην περιοχη αεροδρομιου....
οποιον βλεπω να δενει το σκυλο του τον ρωταω παντοτε..απαντηση αληθινη δεν πηρα ποτε για να βγαλω ακρη,αλλος λεει του λερωνει παντου,αλλος φοβαται ο κοσμος τετοιες δικαιολογιες:

μια πελατισσα προχθες: φοβαμαι να ανεβω στον επανω οροφο εχετε το σκυλακι το ειδα :shock:
εγω:δεν πειραζει,μην ανεβαινετε :D
πελ:να το δεσετε να ανεβω :!:
εγω:δεν δενετε κυρια το παιδι, πως να το κανουμε τωρα εσεις θα δενατε το παιδι σας?
πελ:δεν εχω παιδι,φοβαμαι το σκυλι,θα κατσω κατω.
εγω:ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ 8)

αφηστε τα τα ζωντανα μην τα παιρνετε αφου τα τυρρανατε...
(να πω την αμαρτια μου και τα κλουβια την ιδια αποψη εχω,καταπιεση :!: )

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν δένω τα σκυλιά μου ποτέ (ούτε έξω στο μπαλκόνι, ούτε σε ένα δέντρο μόνιμα... :? ) αλλά τα έχω μάθει να μένουν μόνα τους πχ στο αμάξι για όσο διαρκέσουν τα ψώνια μου ή έξω από ψιλικατζίδικο για να μπω να πάρω κάτι.
Κ εννοείται στη βόλτα είναι πάντα με λουρί, εκτός κ αν πάμε παραλία ή πάρκο ή σε χώρο που να μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος από αυτοκίνητα.

Ν.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
ΜΑΚΗΣ said:
σορρυ αλλά το δέσιμο ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΊΤΕ κακοποίηση
ποιο δεσιμο?αυτο που ειναι δεμενο σε πασαλο το σκυλι και κινειται γυρω απο τον αξονα του ολη μερα,εκει που τρωει - χεζει και εκει που χεζει κοιμαται,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ?sorry :roll:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog