Σκυλακι κλεισμενο σε αυτοκινητο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Χμμ τόσο καιρό νόμιζα ότι το τσάι στους αγώνες στη θάλασσα το παίρναμε έτσι για εναλλακτική ενυδάτωσης, δεν ήξερα ότι έχει και ηλεκτρολύτες, θενξ.

Αν στο συστήσαν για γατάκια @SofiaEve λογικά θα κάνει και για σκυλιά. Θα κάνω μια ερώτηση στην κτηνίατρο.

(@vasilis_mike να ψάξω να σου βρω μια εκπληκτική συνταγή για "σπιτικό" ισοτονικό που με έφερε από την πλήρη αφυδάτωση σε κατάσταση να μπορώ να τρέξω αγώνα μέσα σε 2 μερούλες; Φαντάζομαι ότι θα σου είναι χρήσιμο για την πεζοπορία).

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Υγρα δεν μπορεις να δωσεις,αναπνεει τοσο γρηγορα ο σκυλος,η γλωσσα ειναι στο πλαι.
Καλα αν εχει χασει τις αισθησεις του αστα....

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Απο οσο ξερω δεν βοηθαει.
Θα πρεπει να βαλεις και κατι στο στομα να μην μπορει να δαγκωσει τη γλωσσα σε περιπτωση που αρχισουν οι επιληπτικες κρισεις.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Βρεξιμο της γλώσσας δεν βοηθάει;
Εφόσον από τη γλώσσα ρυθμίζει θερμοκρασία, μου φαίνεται λογικό να βοηθάει, αλλά ίσα να βραχεί η γλώσσα και με προσοχή, να μην πνιγεί, ειδικά αν είναι λιπόθυμο.

• Like
Reactions: vasilis_mike

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Ναι, εννοείται πως σε παροχή πρώτων βοηθειών, η θερμοπληξία (να κατεβάσεις τη θερμοκρασία του σώματος) προέχει της αφυδάτωσης.

Πάντως εγώ, σε κουτί πρώτων βοηθειών, έχω δυο φακελάκια Almora και μια πετσέτα, για ελαφριές περιπτώσεις.

Edit: @Estranged να μη πάρω κανένα στο λαιμό μου, ο γιατρός που μου είπε για το τσάι, δεν μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Ρώτα για να ξέρουμε για έκτακτη ανάγκη, αλλά η καφείνη είναι δηλητήριο και για σκύλους, και για γάτες.

Last edited:

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
(@vasilis_mike να ψάξω να σου βρω μια εκπληκτική συνταγή για "σπιτικό" ισοτονικό που με έφερε από την πλήρη αφυδάτωση σε κατάσταση να μπορώ να τρέξω αγώνα μέσα σε 2 μερούλες; Φαντάζομαι ότι θα σου είναι χρήσιμο για την πεζοπορία).
κατάλογος.jpg
γεμάτο με τσάι μέντας, το οποίο το έχεις βάλει στο ψυγείο να κρυώσει, μερικά ξηροκάρπια (για να πάρεις άλατα) και καμιά μπανάνα, τα ιδανικά συστατικά για πεζοπορία και αντιμετώπιση αφυδάτωσης είτε στην ζέστη είτε στο κρύο.
Δοκιμασμένο σε 100αδες χιλιόμετρα, παντώς καιρού και εδάφους!!! ;)

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
μια που το ζητημα πηγε σε αφυδατωσεις,ηλεκτρολυτες και τα συναφη,εχετε υπ οψιν οτι σε μεγαλες πεζοποριες βοηθουν πολυ οι παστιλιες αλατιου...

παμπαλαιη μεθοδος κατακρατησης υγρων που χρησιμοποιειται ακομη και σημερα...

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Για τον μαικ, έχω πάντα μαζί μου:

Μπουκάλι με νερό
σακουλίτσες για τα απαραίτητα "λερώματα"
λίγα χαρτομάντηλα
λίγες κροκέτες (απο την τροφή του)
ενα ελβετικό σουγιά
και τώρα το καλοκαίρι όταν πάμε εξοχή ή βουνό μια ένεση αδρεναλίνης (για τα φίδια)

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
μια που το ζητημα πηγε σε αφυδατωσεις,ηλεκτρολυτες και τα συναφη,εχετε υπ οψιν οτι σε μεγαλες πεζοποριες βοηθουν πολυ οι παστιλιες αλατιου...

παμπαλαιη μεθοδος κατακρατησης υγρων που χρησιμοποιειται ακομη και σημερα...
Γιαυτό μίλησα για ξηροκάρπια "αλατισμένα". Ιδανικά τα κάσιους με αλάτι ;)

• Like
Reactions: reinmeister2

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Α, τελικά τσάι βέβαια, δεν είχα δώσει, ποτέ στα γατιά, φοβήθηκα για τη καφείνη, πήρα almora, που είναι σκόνη - διάλυμα ηλεκτρολυτών, που την αραιώνεις σε νερό. Ένας γρήγορος τρόπος να τσεκάρεις για αφυδάτωση είναι να τραβήξεις το δέρμα στη ράχη: αν "μένει", και επανέρχεται πολύ αργά, σημαίνει πως το ζώο είναι αφυδατωμένο. Αυτά, ό,τι ξέρω για την αφυδάτωση.

Καλό είναι να μην περιμένεις να τον δεις αφυδατωμένο. Με την ζέστη, μικρές παύσεις σε σκια κάθε λίγο με μικρές γουλιές νερού (όχι ολο το μπουκάλι) και πάλι ξανά. Αποφεύγουμε τις βόλτες μετά τις 11 το πρωι και πριν τις 530-6 το απόγευμα, εκτός αν είναι απαραίτητο.

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Καλά ναι, κι εγώ έτσι θεωρητικά το έγραψα, γιατί δεν το ήξερα μέχρι που το αντιμετώπισα, με εκείνα τα γατάκια που αφυδατώθηκαν από μία κωλοδιάρροια, 150 γραμμάρια έκαστο ήταν τότε. Με τη δικιά μου που τις αρέσουν πολύ οι πεζοπορίες, πλέον τις κάνουμε με χίλια δυο μέτρα ασφαλείας καθώς είναι 12 χρονώ γριέτζω ( :love: ) και την έχω στα ώπα-ώπα.

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Μου το εξηγείς λίγο αυτό?
Δηλαδή ΕΑΝ τσιμπήσει φίδι το σκυλί που θα ωφελήσει η ένεση αδρεναλίνης?

εγω την αδρεναλινη την ξερω αν είναι για αναφυλακτικο σοκ σε αγωγη κατά του τσιμπηματος .
δεν ηξερα ότι την δινεις και στο τσιμπημα .
Βασίλη κάνε δωσε τα φωτα σου ...

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
Η ένεση αδρεναλίνης είναι για αλλεργικό σοκ που είναι και η κυριότερη αιτία θανάτου σε ανθρώπους και μεγάλα ζώα απο τσίμπημα φιδιού.
Επειδή όμως θέλεις αυτοπειθαρχία και οχι πανικό, δεν συνιστάται να την έχει μαζί του ο καθένας.
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ με τις οδηγίες και κατευθύνσεις του γιατρού σας.

• Like
Reactions: vek

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Αν το σκυλάκι σας το δαγκώσει φίδι, έχετε τουλάχιστον 24 ώρες χρόνο για να το πάτε στον γιατρό. Θα το καταλάβετε απο το πρήξιμο που θα δημιουργηθεί και απο άλλα συμπτώματα.
Οπότε ας μην υπάρχει πανικός σε μία τέτοια περίπτωση.

• Like
Reactions: mareco

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Εγώ το τσάι το ήξερα για διουρητικό και ότι γι αυτό το αποφεύγουμε σε πορείες. Ούτε έχω διαβάσει πουθενά ότι έχει ηλεκτρολύτες. Έχεις κάποιο λινκ?
Το αλατάκι είναι καλό πράγμα για να αντικαθιστά το νάτριο που χάνεται με τον ιδρώτα, πράγμα που σε σώζει από την υπονατριαιμία αν πιεις μόνο νερό μετά παό μεγάλη εφύδρωση. Για τον ιδιο λόγο, προστατεύει τα κύταρρα από το να πάθουν όσμωση και σε γλιτώνει από κράμπες. Το σκυλί χάνει νάτριο όταν λαχανιάζει?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Εγώ το τσάι το ήξερα για διουρητικό και ότι γι αυτό το αποφεύγουμε σε πορείες. Ούτε έχω διαβάσει πουθενά ότι έχει ηλεκτρολύτες. Έχεις κάποιο λινκ?
Το αλατάκι είναι καλό πράγμα για να αντικαθιστά το νάτριο που χάνεται με τον ιδρώτα, πράγμα που σε σώζει από την υπονατριαιμία αν πιεις μόνο νερό μετά παό μεγάλη εφύδρωση. Για τον ιδιο λόγο, προστατεύει τα κύταρρα από το να πάθουν όσμωση και σε γλιτώνει από κράμπες. Το σκυλί χάνει νάτριο όταν λαχανιάζει?
Κι εγώ αυτό που ξέρω για το τσάι είναι ότι έχει παρόμοια ουσία με τον καφέ, και είναι διουρητικό. (καφείνη, τεΐνη). Θα ήθελα να δω κι εγώ κάποια πηγή για αυτές τις πληροφορίες.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Το αλατάκι και το τσάι απευθυνόταν σε μας, όχι στα ζώα μας.
Διουρητικός είναι ο καφές, γι αυτό και αποφεύγεται στις πορείες.
Έχω διασχίσει τις Άλπεις 2 φορές. Μία με πορεία/ορειβασία μέχρι τα 4200μ και μία με σκι απο την Αυστρία εως την Ιταλία μέσω Ελβετίας.
Και στις δύο περιπτώσεις όλες οι ομάδες μας πίναμε λιτρα τσάι και στα καταφύγια που κάναμε στάσεις, έβραζαν καζάνια για να μοιράζουν στους ορειβάτες :)
Όπως καταλαβαίνεις δεν μιλάω για πορείες της 1-2 ωρας υπο σκιά.. ;)

Συγνώμη αν φανεί λίγο εγωιστικό αυτό που θα πω, αλλά μου ζητάτε λινκ για να τεκμηριώσετε τις εμπειρίες/γνώσεις 25 ετών. Σαν να λέω πχ σε ένα επίσημο εκπαιδευτή σκύλων με ενα τοίχο πτυχία να μου δώσει λινκ για αυτά που μου λέει. Τέλος πάντων, μόλις βρω κάτι, που το λέει κάποιος ξένος επιστήμονας θα σας το γράψω.

• Like
Reactions: tzini and vasgial

nas

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
69
270
Μου θυμήσατε ταινιάρα.. :D

Πολλά μπράβο και απο μένα στην @yasemin ... O 19χρονος έκανε πολλές μαλακίες μαζεμένες αλλά ευτυχώς που έκανε και την τελευταία, να κλείσει δηλαδή ολόκληρο πάρκινγκ για να πάει να πιει καφέ..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie