Σκυλακι κλεισμενο σε αυτοκινητο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
@byroncity καλό είναι, να βολιδοσκοπούμε πρώτα την κατάσταση, με ψυχραιμία. Δηλαδή, στην περίπτωση που περιγράφεις, μάλλον η κοπέλλα είχε λόγο, που το είχε αφήσει στο αμάξι, και απ'ότι λες, είχε φροντίσει [σε βάρος της ασφάλειας του αμαξιού της] για την ασφάλεια του σκυλιού. Οπότε, δεν χρειαζόταν να φωνάξεις την αστυνομία. Μπορούσες απλώς, να παρακολουθείς τι γίνεται. Και βλέποντας και κάνοντας.

Mommy_in_a_jungle

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
89
137
44
Πραγματικά για ακόμη μια φορά πέφτω από τα σύννεφα! Προφανώς δεν γνωρίζουν καν τις ιδιαιτερότητες των γαλλικών σχετικά με τα αναπνευστικά τους προβλήματα. Σχετικά με το χτύπημα και τις αντιδράσεις όλων τους δεν έχω λόγια. Όπως είπατε το μήλο κάτω απο τη μηλιά. Μακάρι να ζήσει όμορφα το κουτάβι και να επανέλθει.
Παρένθεση, έχω να πάω το γαλλικό του συντρόφου μου σήμερα στον κτηνίατρο και θα της έχω σε όλη τη διαδρομή aircondition λόγω της ευαισθησίας τους, δε μπορώ να διανοηθώ πόση ώρα ήταν εγκλωβισμένο αυτό το μικρό μέσα στο λιοπύρι!

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
@byroncity καλό είναι, να βολιδοσκοπούμε πρώτα την κατάσταση, με ψυχραιμία. Δηλαδή, στην περίπτωση που περιγράφεις, μάλλον η κοπέλλα είχε λόγο, που το είχε αφήσει στο αμάξι, και απ'ότι λες, είχε φροντίσει [σε βάρος της ασφάλειας του αμαξιού της] για την ασφάλεια του σκυλιού. Οπότε, δεν χρειαζόταν να φωνάξεις την αστυνομία. Μπορούσες απλώς, να παρακολουθείς τι γίνεται. Και βλέποντας και κάνοντας.

Ασφαλως και δεν φωναξα ετσι απλα την αστυνομια... Το σκυλι το ειχα δει απο το προηγουμενο βραδυ, οταν εβγαζα βολτα τα δικα μου... Ηταν και σχετικα αργα, και την ψιλιαστηκα πως μαλλον δεν θα ερχοταν ο ιδιοκτητης να το βγαλει... Συνεχισα την βολτα, ξαναπερασα απο το το σημειο, το σκυλι ακομα εκει... Ανεβηκα σπιτι επικοινωνησα με φιλοζωικη και μου ειπαν να κατεβω να βγαλω φωτογραφιες και να περιμενω μεχρι την επομενη ημερα... Κατεβηκα εβγαλα, και ξανακατεβηκα αλλες δυο φορες (με την τελευταια να ειναι γυρω στις 3 το βραδυ) με την ελπιδα μπας και ειχε δεησει και εβγαλε το ζωντανο απο εκει μεσα οποιος το ειχε, αλλα ματαια...
Την επομενη σηκωθηκα απο τις 9 κατεβηκα κατω το ξαναειδα μεσα και μιλησα παλι με την φιλοζωικη (Σαλαμινας ενω μενω Βυρωνα και μου ειπε η κοπελα πως προτιμαει να μην ασχοληθω εγω με το θεμα, επειδη δεν εχω εμπειρια αλλα να φωναξει δικο της ατομο απο Βυρωνα). Δεν ηρθε κανεις (να σημειωσω πως οταν εγραψα οτι ειχε ανοιξει την ηλιοροφη δεν την ειχε ανοιξει ολη αλλα ελαχιστα, και επισης μπορει να μην ειχαν ποιασει τρελες ζεστες ακομα, αλλα ειχε αρκετο ηλιο)... Και εγω δεν ηξερα τι να κανω γιατι δεν το εβλεπα καλα το σκυλι...
Επισης εκανα ερευνα στην γειτονια και ρωτουσα αν κανεις γνωριζει ποιανου ειναι το αμαξι κτλπ... Μια γρια λοιπον μου ειπε πως το σκυλι το εχει νια κοπελα και πως το εχει και ζει εκει γιατι λεει δεν το θελει σπιτι ο γκομενος της(νομιζω πως εδω κραζουμε αν καποιος εχει τον σκυλο του απλα να ζει στην αυλη, και οχι σε αμαξι οπως στην προκειμενη!).
Για να νην τα πολυλογω, αν ακουγες και τι ελεγε μολις ηρθε αυτη (εφτασε 10 λεπτα πριν την αστυνομια) θα αηδιαζες...
Τεσπα, εν τελει πηγαμε στο αστυνομικο τμημα, εδωσα καταθεση, (και η ηταν και η θεια μου που ηταν μαζι μου εξω καθως και μια αλλη κοπελα, οπου κατεθεσε) την εβαλαν αυτοφωρο αυτεπαγγελτα, και ειχαμε και δικαστηριο, αλλα ακυρωθηκε δυο φορες λογω της απεργιας των δικηγορων...
Κρινοντας λοιπον εκ του αποτελεσματος (δικαστηρια κτλπ) νονιζω πως καλα εκανα και φωναξα την αστυνομια γιατι προφανως εαν η συγκεκριμενη δεν ειχε εγκληματισει δεν θα ειχαν ασχοληθει και τοσο μαζι της οι αστυνομικοι...Τα δεδομενα ηταν πως σιγουρα το σκυλι ηταν ενα ολοκληρο βραδυ μεσα σε αμαξι, μεχρι την επομενη ημερα το μεσημερι χωρις να εχει ασχοληθει κανεις μαζι του(αφηνω οτι μου ειπε η γρια που προφανως ηταν αληθεια, γιατι δεν ηθελε να ερθει στο αστυνομικο τμημα να το καταθεσει, οποτε δεν εχει σημασια για το δικαστηριο κτλπ, αλλα για εμενα ναι, γιατι ισως εσωσα μια ψυχη, αν της το παρουν).
Δεν εγραψα ολο αυτο το μακρηναρι χθες, γιατι νομιζω πως δεν χρειαζοταν... Ηθελα απλα να πω στην Κυβελι πως οταν εχεις πολυ ωρα εναν σκυλο μεσα σε αμαξι (στην δικη μου περιπτωση μαλιστα εμενε εκει), η αστυνομια πρεπει να ερθει ακομα και αν το ζωο δεν κινδυνευει αμεσα...Εγω οταν τους πηρα παντως δεν γελασαν καθολου, ουτε χλευασαν κατι... Το αντιθετο μαλιστα... Απλα αργησαν κανενα 5ωρο να ερθουν:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Μην είσαι καθόλου σίγουρη για την εξέλιξη του δικαστηρίου.
Το πιθανότερο είναι, να εκπλαγείς.
Εκτός, αν βλακωδώς, τα κάνει θάλασσα η κατηγορούμενη.

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34

Τι να σου πω, θελω να ελπιζω οτι θα το φαει το προστιματακι της παντως, γιατι αλλιως μυαλο μερικοι δεν βαζουν...
Παντως αν κρινω απο τις βλακειες που ελεγε οταν εφτασε (αρλουμπες στην κυριολεξια που δεν εβγαζες ακρη) και τα κατεθεσε ετσι μετα και στο αστυνομικο τμημα, δεν νομιζω να την γλιτωσει ετσι απλα...
Παντως την δευτερη φορα που ηταν το δικαστηριο και ειχαμε παει μας φωναξαν στην εδρα (εμενα, την αλλη κοπελα που ηταν μαρτυρας, και αυτην). Την ρωταει η προεδρος "το σκυλακι σας που βρισκεται" και απανταει η αλλη "στους γονεις μου". Με ρωταει εμενα μετα "ξερετε που βρισκεται τον εν λογω σκυλι" και απανταω οχι... Και ειπε η προεδρινα πως της φανηκε περιεργο που δεν της το πηρε εισαγγελεας γιατι συνηθως ετσι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις... Η αλλη πεταχτηκε εντωμεταξυ και λεει "μα γιατι να μου το ειχε παρει εισαγγελεας αφου δεν ηταν κακοποιηση" και την σταβοκοιταζει η προεδρος και λεει "κυρια μου αν δεν το εχετε καταλαβει για κακοποιηση ειστε εδω και το δικαστηριο δικαζει, οχι εσεις". Και η αλλη το βουλωσε... Το ποσο το ευχαριστηθηκα:)
Τεσπα, ασχετα με το τι θα γινει, εγω οτι περνουσε απο το χερι μου το εκανα... Απο εκει και περα θα προτιμουσα και εγω να ειχει ερθει καποιος απο την φιλοζωικη μαζι μπας και πιεζαν να παρουμε το σκυλι και θα το φιλοξενουσα εγω, δεν ηταν αυτο το θεμα... Αλλα αφου δεν ηρθαν, απο μεριας μου δεν γινοταν κατι αλλο...

• Like
Reactions: l.Kyveli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Δεν εχει σημασία μονο η έκβαση αλλά και η κινητοποίηση από μόνη της.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Μάλλον δεν έχω γίνει σαφής :rolleyes:

Εχω αμφιβολίες, για την ενοχή της κοπέλλας, σχετικά με κακοποίηση, απ'όσα διάβασα.
Από αυτά λοιπόν που διάβασα, με έναν καλό δικηγόρο, θα περάσει και δεν θα την ακουμπήσει καν.
Περαιτέρω ανάλυση, δεν χρειάζεται :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Εχω αμφιβολίες, για την ενοχή της κοπέλλας, σχετικά με κακοποίηση, απ'όσα διάβασα.
Από αυτά λοιπόν που διάβασα, με έναν καλό δικηγόρο, θα περάσει και δεν θα την ακουμπήσει καν.
Ε το να ζει ένας σκύλος στο αυτοκίνητο κακοποιηση θεωρείται οπως και να το κάνουμε. Εκτός αν εννοείς ότι έχεις αμφιβολίες ότι όντως ζούσε εκεί.

• Like
Reactions: byroncity

byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
34
Μάλλον δεν έχω γίνει σαφής :rolleyes:

Περαιτέρω ανάλυση, δεν χρειάζεται :)
Αμφιβολιες εχεις ως προς τι?
Αν δεν ειναι αυτο κακοποιηση τοτε τι ειναι? Μονο να ριχνεις φολα, η να σκοτωνεις ενα σκυλο?
Τεσπα, το δικαστηριο θα αποφασισει ουτε εγω ουτε εσυ...
Εγω εκανα αυτο που θεωρησα σωστο συμφωνα με τα δικα μου πιστευω (που απο οτι φανηκε δεν ηταν μονο δικα μου).
Απο εκει και περα δεν θα παρθει απο εμενα η ετυμηγορια...
Αλλα πες μου, εσυ στην θεση μου τι θα εκανες?
Το δεν χρειαζεται περαταιρω αναλυση δεν το καταλαβαινω παντως, συζητηση κανουμε :)