Μια πορτα παντως την αφηνεις just in case που λεμεΈχω να δηλώσω πως είμαι πιστός και δεν κάνω τέτοια.
Έτερον ήμισυ αν δεις το παρόν θέμα αυτούς να λένε. Εγώ είμαι πιστός.
Η γειτονισα αν και κούκλα, δεν υπάρχει περίπτωση.
Μια πορτα παντως την αφηνεις just in case που λεμεΈχω να δηλώσω πως είμαι πιστός και δεν κάνω τέτοια.
Έτερον ήμισυ αν δεις το παρόν θέμα αυτούς να λένε. Εγώ είμαι πιστός.
Η γειτονισα αν και κούκλα, δεν υπάρχει περίπτωση.
Γι' αυτό το λόγο έκανα το account (κάπως προφανές). Γιατί έφτασα στα πρόθυρα καυγά μαζί της και ήθελα να το ψάξω το θέμα τουλάχιστον νομικά. Απλά έγραψα το θέμα τη στιγμή που το σκυλί γάβγιζε εξώ εν βρασμώ ψυχής. Δεν άντεχα. Δεν έχω καμμία είδους κακή πρόθεση αλλά πρέπει επιτέλους οι ιδιοκτήτες σκύλων να καταλάβουν ότι αυτοί έχουν εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για τη ανάθρεψη και διαμόρφωση συμπεριφοράς του σκύλου κάτι που έχει άμεση σχέση με το σεβασμό προς τον άλλο. Δε μπορεί να περιμένει από εμένα να κάνω υπομονή επειδή αποφάσισε να αποκτήσει κατοικίδιο. Τουλαχιστόν στα βασικά καθήκοντα πιστεύω όλοι έχουμε τη στοιχειώδη λογική.Για τα υπόλοιπα προσωπικά θα αποφύγω να δώσω συμβουλές ή τρόπους σε ένα account που η πρωτη επαφή του με το φόρουμ είναι αυτή η ερώτηση. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αληθεύουν όσα λέει, αν όντως υπάρχει πρόβλημα ή απλά ενοχλείται από την ύπαρξη σκύλου και μόνο, τηχόν προςωπικές προςτριβές με το γείτονα κλπ, κλπ, αλλά γνωρίζω καλά πως σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως χαμένος βγαίνει ο σκύλος.
Τι όμορφη, ρε,@jeejeejee Άμα η γειτονισα είναι όμορφη να έρχεσαι να γαβγιζει το σκυλί της.
Ασχετως το προγραμμα που εχει ο καθενας, οφειλει να βρει πολυ και ποιοτικο χρονο για να μην παραμελει το σκυλι του. Η γενικη ερωτηση που θετεις δε μπορει να απαντηθει με ενα ναι ή ενα οχι λοιπον. Στο απαντησε αναλυτικα η @noni_papaΔηλαδή όσοι εργάζονται, σπουδάζουν κλπ παραμελούν τα σκυλιά τους;
Αν αυτη ειναι μια δικη σου αποψη, εχεις καθε δικαιωμα να την εκφραζεις. Αν ειναι συμπερασμα που εβγαλες απο την συζητηση, απλα δεν βρισκω πως προεκυψε. Εγω παντως δεν εγραψα πουθενα κατι τετοιο.Είναι μία άποψη και αυτή, ότι πρέπει να έχεις σκύλο μόνο αν δεν έχεις απασχόληση εκτός σπιτιού, αλλά είναι λίγο ακραία.
Χιχιχι καλώς ήρθες στο dogforum. Εμένα πάντως μ αρέσει όταν γίνεται αυτο μιας και μερικές φορές προκύπτουν ενδιαφερουσες συζητήσειςΡε σεις, πάτε καλά; Μια ερωτησούλα έκανα και ήδη έχουμε ανοίξει και δεύτερη σελίδα
Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλευτική συνδρομή όλων σας. Χρειαζόταν τελικά να γίνει παρεξήγηση για να βάλει μυαλό αλλά φαίνεται ότι κάτι καταφέρθηκε.
Και εμένα μου φάνηκε ενδιαφέρον. Ένιωσα υπερβολικά σημαντικός για μια στιγμή . Και έχοντας πονοκέφαλο από το γάβγισμα που άκουγα όλο το απόγευμα, ξεχάστηκα λιγάκι.Χιχιχι καλώς ήρθες στο dogforum. Εμένα πάντως μ αρέσει όταν γίνεται αυτο μιας και μερικές φορές προκύπτουν ενδιαφερουσες συζητήσεις
Αυτό εξυπακούεται. Μου φαίνετε όμως ότι δε διάβασες τη πρώτη μου ανάρτηση (και ίσως και τις επακόλουθες). Εκτός κι αν κάνεις γενικό σχόλιο.Πριν μερικά χρόνια, γιόρτασα τα γενέθλιά μου με φοιτητικό πάρτι. Κάποια στιγμή, αργά, πολύ μετά τις 23:00 είδαμε περιπολικό στο πίσω στενό, που έβλεπε το μπαλκόνι μου και λίγο μετά χτύπησε το κουδούνι μου, όπου κατέβηκα κάτω με την ταυτότητά μου και, δικαίως, μου έγινε σύσταση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να καταγγέλλει στην άμεση δράση την διατάραξη κοινής ησυχίας. Αυτό από τυπικής πλευράς.
Από ανθρώπινης πλευράς, συζητάς ήρεμα το πρόβλημα με την γνωστή σας, παντρεμένη πενηντάρα,μέσα στις ρυτίδες, μια, δύο, τρεις. Μετά, αν δείξει αδιαφορία, δείχνεις την ενόχλησή σου συζητώντας πιο έντονα μια, δύο τρεις. Ε, αν δεν το δει αυτή από την ανθρώπινη πλευρά, δες το, μετά, εσύ από την τυπική.
Μακαρι να ειναι ετσι!!Διευκρίνησα το ότι της κάναμε παρατήρηση τρεις φορές. Τελικά, έγινε φασαρία με αλλους γείτονες και έτσι άρχισε να συνειδητοποιεί το πρόβλημα που προκαλούσε το σκυλί της.
Τώρα γίνεσαι αισχρός@jeejeejee Άμα η γειτονισα είναι όμορφη να έρχεσαι να γαβγιζει το σκυλί της.
Αν δεν πας σε εισαγγελέα, λογικά δεν είναι δουλειά της αστυνομίας. Δηλαδή, με ποια εξουσία θα έρθει ο αστυνομικός να κάνει τι; Φαντάζομαι στο πόσο θα ασχοληθούν μαζί σου, και εννοώ στο επίπεδο να γίνει μία ανεπίσημη σύσταση από την αστυνομία (που το έχω δει να γίνεται, αν και δεν εχει καμία κύρωση) παίζει ρόλο και το αν είσαι μόνος ή και άλλοι γείτονες. Έχουμε για παράδειγμα στη γειτονιά έναν τύπο που διαμαρτύρεται για τα πάντα στους πάντες, από το γιατί μιλάνε στο μπαλκόνι μέχρι γιατί μαγειρεύουν ψάρια και μυρίζουν. Υποθέτω ότι είναι αρκετά δύσκολο για ένα αστυνομικό να διαχωρίσει το πότε υπάρχει πραγματικό πρόβλημα ενόχλησης και πότε ο καταγγέλων είναι περίεργος.Μακαρι να ειναι ετσι!!
Εγω ζω εδω και χρονια σε παρομια κατασταση! Η γειτονες εχουν τον σκυλο τους μονιμος στην πολυ μικρη τους αυλη δεμενο με 1.5 μ αλυσιδα!
Ουτε καν 2 πενταμετρες βολτες εκτος αυλης!
Ο σκυλος πολλες φορες γαυγιζει παρα πολυ και με το παραμικρο.
Εχω καλεσει αστυνομια, φιλοζωικες και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις- εχω κανει και απειρες καυγαδες μαζι της- χωρις απολυτος κανενα αποτελεσμα!
Στην αστυνομια μαλιστα μου ειπαν, οτι οταν ο σκυλος ταιζεται, ποτιζεται, καθαριζεται και δεν ειναι εκτεθημενος στης καιρικες συνθηκες και το "μονο κακο" που κανουν ειναι οτι τον εχουν συνεχος δεμενο, δεν επεμβαινουν! Εχουν αλλα να κανουν!
Την ιδια απαντηση πηρα και απο 2 πελατες μου αστυνομικους, οταν τους ρωτουσα τι θα μπορουσε να γινει- οτι αυτο απαντουν και αυτοι!
Δεν καταλαβαίνω γιατί Έχει δαιμονοποιηθει τόσο πολύ το κρειτ. Εννοειται πως είναι προτιμότερο το κρειτ από το μπαλκόνι. Αν Έχει γίνει σωστά η εκμάθηση του το σκυλί Μια χαρά κάθεται μεσα. Αλλωστε και το μπαλκόνι κλουβί ειναι, με τη διαφορά ότι εκεί μπορεί να κινδυνεύσει, να ενοχλησει, να δέχεται συνεχώς ερεθισματα Που το αναστατώνουν κτλ. Οπότε κρειτ και παλι κρειτ.Δεν μπορω να ξέρω γιατί ο καθένας δεν έχει το σκύλο μέσα ή πόσο ενοχλεί και μέσα, δεδομένου ότι δε μένουν όλοι σε μονοκατοικία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάω για σκυλί δεμένο ή μπαλκονόσκυλο, αλλα ναι ήταν έξω κάποιες ώρες και γάβγιζε, με το πιο ενοχλητικό κατα τις 6μιση το πρωί, όπου τα αφεντικά έφευγαν. Ήταν ομως σαφώς σκυλί που το πρόσεχαν, γι αυτό αναρρωτιεμαι αν η αλλαγή σπιτιού είναι παντα για το καλύτερο, από τη σκοπιά του σκύλου.
To σκυλί σε crate μεσα 8 ώρες που ο άλλος δουλεύει, δεν μπορώ καν να το διανοηθώ και ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη. Είναι μέσα το σκυλί και δε φαίνεται για να ενοχλήσει το θέαμα, αλλά για μένα και πολύ άλλο κόσμο είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα από το μπαλκόνι για ένα 8 ωρο. Δεν εννοω ως προς την ενόχληση των άλλων, εννοώ για το σκυλί. Οπότε αν αυτή πχ ήταν η μοίρα του συγκεκριμένου σκυλιού σε ένα νέο σπιτικό, το θεωρώ τραγωδία. Κι ας μην ενοχλεί τους γείτονες.
Δεν καταλαβαίνω αντόθετα γιατί ονομάζοντας το κλουβί crate γίνεται ηθικό. Αλλο περιορισμός σε κλουβί για εκμάθηση τουαλέτας ή για ασφάλεια σε περιορισμένο χρόνο, άλλο όλη μέρα στο κλουβί για να μην γίνονται ζημιές. Από εκεί και περα, το σκυλί της παλιάς μου γειτόνισσας στο διαμέρισμα, έκλαιγε μία χαρά κλειδωμένο στο υπνοδωμάτιο όσες ώρες έλειπε. Ενοχλούσε λιγότερο κόσμο, δηλαδή άλλα δύο διαμερίσματα, από ότι ένα σκυλί σε μπαλκόνι. Μας ενοχλούσε απίστευτα παρόλα αυτά και το ίδιο υπέφερε πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας, όσο και ένα μπαλκονόσκυλοΔεν καταλαβαίνω γιατί Έχει δαιμονοποιηθει τόσο πολύ το κρειτ. Εννοειται πως είναι προτιμότερο το κρειτ από το μπαλκόνι. Αν Έχει γίνει σωστά η εκμάθηση του το σκυλί Μια χαρά κάθεται μεσα. Αλλωστε και το μπαλκόνι κλουβί ειναι, με τη διαφορά ότι εκεί μπορεί να κινδυνεύσει, να ενοχλησει, να δέχεται συνεχώς ερεθισματα Που το αναστατώνουν κτλ. Οπότε κρειτ και παλι κρειτ.
Ε μα...δεν το είχαν εκπαιδεύσει, τις ώρες που λείπουν, να κάνει καμιά δουλειά βρε παιδί μου, στο σπίτι. Φασίνα κι έτς. Και να πήγαινε και καμιά βόλτα, για το καφεδάκι του, μετά. Να μην υποφέρει μωρέ το κακόμοιρο!Μας ενοχλούσε απίστευτα παρόλα αυτά και το ίδιο υπέφερε πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας, όσο και ένα μπαλκονόσκυλο
Μου αρέσει φοβερά ο τρόπος που σκέφτεσαι Οποιος έχει κήπο ή μπαλκόνι είναι κακός, γιατί υπάρχουν μπαλκονόσκυλα και αυλόσκυλα παραμελημένα. Όποιος έχει τοσκυλί σε κλουβί (συγγνώμη ... crate) είναιι υπεύθυνος και το σκυλί βλέπει το κλουβί σαν φωλιτσα. Το ότι το σκυλί κλαίει και μασάει τα κάγκελα, δεν θα πει κάτι, η φύση του σκύλου ως γνωστόν είναι στο κλουβί σε εσωτερικό χώρο και αν ο σκύλος δεν συνεργάζεται, είναι πολύ ζωηρός και θέλει εκπαίδευση. Το έχω καταλάβει, μην ανησυχείς.Ε μα...δεν το είχαν εκπαιδεύσει, τις ώρες που λείπουν, να κάνει καμιά δουλειά βρε παιδί μου, στο σπίτι. Φασίνα κι έτς. Και να πήγαινε και καμιά βόλτα, για το καφεδάκι του, μετά. Να μην υποφέρει μωρέ το κακόμοιρο!