Δεν ξέρω εάν 9 στους 10 δεν έπρεπε να έχουν σκύλο, πάντως δεν είναι και πολύ λιγότεροι αλλά όχι για τους λόγους που ανέφερες. Όταν βλέπω στον δρόμο ανθρώπους με σκυλιά να βαράνε ή να βάζουν τα δικά τους να επιτίθενται σε αδέσποτα πιστεύω πως ΌΧΙ αυτοί δεν πρέπει να έχουν σκυλο. Όταν βλεπω ανθρωπους να λύνουν τα σκυλιά τους να τους φεύγουν και αυτοί με το πάσο τους από πίσω το φωνάζουν και το διαολοστεκνουν θεωρώ ότι ΌΧΙ αυτοι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να εχουν σκυλο. Όταν όμως βλεπω τον 26χρονο Ο οποίος πήρε ένα σκυλάκι από τη φιλοζωική αλλά λόγο σπουδών δεν μπορεί να του αφιερώνει όσο χρόνο χρειάζεται όμως παρόν αυτά κόβει από το υστέρημα του, τις βόλτες τα ξενύχτια κλπ. για το καλο του σκυλου του. Εκεί δεν το βλεπω ως κακοποίηση αλλά ως ένδειξη αγάπης και ας μην έχει το ζωντανό δική του αυλή και ας είναι η βόλτα του μισή ώρα την φορά περπάτημα στο πεζοδρόμιο.Μα δεν λέω ότι με έχει βολέψει εμένα. Αντίθετα, εμείς είμαστε 2-3 ώρες βόλτα τη μέρα. Παρόλο που το σκυλί είναι ώρες έξω και για μένα σκυλί που περνά τη μέρα μέσα ακούγεται εντελώς αλλόκοτο.
Αλλά δε θεωρώ ότι όποιος δεν κάνει όπως εγώ είναι και εγκληματίας. Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι που ζουν σε διαμέρισμα, σε περιοχή με πολυκατοικίες, χωρίς πράσινο, δουλεύουν πολλές ώρες και αφήνουν το σκύλο μόνο υποχρεωτικά, δεν είναι της βόλτας γενικώς ή δεν προλαβαίνουν/αντέχουν, και βγάζουν το σκύλο με λουρί σε κέντρο πόλης για την ανάγκη του, άντε να μυρίσει και μερικά δέντρα. Αν θεωρήσουμε τη μη επαρκή εκτόνωση, τη μη επαρκή κοινωνικοποίηση και τη μοναξιά αρκετές ώρες ως κακοποίηση, 9 στους 10 σκύλους θα έπρεπε να αλλάξουν αφεντικό. Που δεν ακούγεται ρεαλιστικό.