Σκυλί γειτόνισσας γαβγίζει ασταμάτητα.

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Μα δεν λέω ότι με έχει βολέψει εμένα. Αντίθετα, εμείς είμαστε 2-3 ώρες βόλτα τη μέρα. Παρόλο που το σκυλί είναι ώρες έξω και για μένα σκυλί που περνά τη μέρα μέσα ακούγεται εντελώς αλλόκοτο.
Αλλά δε θεωρώ ότι όποιος δεν κάνει όπως εγώ είναι και εγκληματίας. Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι που ζουν σε διαμέρισμα, σε περιοχή με πολυκατοικίες, χωρίς πράσινο, δουλεύουν πολλές ώρες και αφήνουν το σκύλο μόνο υποχρεωτικά, δεν είναι της βόλτας γενικώς ή δεν προλαβαίνουν/αντέχουν, και βγάζουν το σκύλο με λουρί σε κέντρο πόλης για την ανάγκη του, άντε να μυρίσει και μερικά δέντρα. Αν θεωρήσουμε τη μη επαρκή εκτόνωση, τη μη επαρκή κοινωνικοποίηση και τη μοναξιά αρκετές ώρες ως κακοποίηση, 9 στους 10 σκύλους θα έπρεπε να αλλάξουν αφεντικό. Που δεν ακούγεται ρεαλιστικό.
Δεν ξέρω εάν 9 στους 10 δεν έπρεπε να έχουν σκύλο, πάντως δεν είναι και πολύ λιγότεροι αλλά όχι για τους λόγους που ανέφερες. Όταν βλέπω στον δρόμο ανθρώπους με σκυλιά να βαράνε ή να βάζουν τα δικά τους να επιτίθενται σε αδέσποτα πιστεύω πως ΌΧΙ αυτοί δεν πρέπει να έχουν σκυλο. Όταν βλεπω ανθρωπους να λύνουν τα σκυλιά τους να τους φεύγουν και αυτοί με το πάσο τους από πίσω το φωνάζουν και το διαολοστεκνουν θεωρώ ότι ΌΧΙ αυτοι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να εχουν σκυλο. Όταν όμως βλεπω τον 26χρονο Ο οποίος πήρε ένα σκυλάκι από τη φιλοζωική αλλά λόγο σπουδών δεν μπορεί να του αφιερώνει όσο χρόνο χρειάζεται όμως παρόν αυτά κόβει από το υστέρημα του, τις βόλτες τα ξενύχτια κλπ. για το καλο του σκυλου του. Εκεί δεν το βλεπω ως κακοποίηση αλλά ως ένδειξη αγάπης και ας μην έχει το ζωντανό δική του αυλή και ας είναι η βόλτα του μισή ώρα την φορά περπάτημα στο πεζοδρόμιο.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
είναι οφειλή του κάθε υπεύθυνου ιδιοκτήτη, αλλά πέραν της υπευθυνότητας είναι και δείγμα αγάπης προς τον τετράποδο φίλο μας και εκπλήρωσης των ποικίλων αναγκών του
οτι το να το χεις εστω στον κηπο του με τα παιχνιδια του με την παρεα του με τις ασχολιες του ειναι ανευθυνο ενω το να τοχεις κλεισμενο μεσα σε crate 16 ωρες (θυμαμαι καλα?) κ να κατηγορεις για οοολλλααααα του τα προβληματα την προελευση του,εσυ τι να φταις?εσυ εισαι απλα μια κοινη ιδιοκτητρια,εεε πως?ειναι υπευθυνο...κ εετττσσσιιιιιιιιι βρε παιδι μου δειχνεις την αγαπη σου,right???
κ ελεγα τι μου θυμιζεις τι μου θυμιζεις...

οποτε,λεω,λεω τωρα εγω,πριν κατηγορησεις την επομενη φορα για ανευθυνοτητα κ ελλειψη αγαπης να το καλοσκεφτεις πρωτα...
κοινως πρωτα κοιταμε την καμπουρα μας!

Ζούκι

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2014
59
126
39
Rethimno
Πώς κολλάνε όλα αυτά που ανέφερες σε όλα αυτά που είπα πρωτύτερα δεν καταλαβαίνω. Και ποιον κατηγόρησα επίσης δεν καταλαβαίνω. Το κήρυγμα εκεί που σε παίρνει και στο μεταξύ πρόσεχε μην κολλήσει κάτι η δικιά σου από τα ανεμβολίαστα αδέσποτα και έχε την στην αυλή με τις ασχολίες της.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Θα απαντησω ηλιθιωδως κ εν γνωση μου...
αλλα απτην πρωτη στιγμη που διαβασα τα ποστ σου...
ενα πραμα μου ρθε να σου πω....

ασε μας κουκλιτσα μου!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.920
Το σκυλί δεν ενοχλεί. Ακόμα και τις φορές που πήδηξε στην αυλή οι δικοί μου δεν ενοχλήθηκαν. Το σκυλί είναι όλη μέρα μόνο του. Οι γείτονες βγαίνουν έξω σχεδόν μία φορά τη μέρα και καθαρίζουν την αυλή (κατά τη διάρκεια της καθαριότητας είναι δεμένος γιατί κυλιέται στις λάσπες) και άλλες 2 φορές που του βάζουν φαί. Κάποιες φορές μπορεί να βγουν για λίγο, αλλά μόνον όταν ακούσουν φασαρία (πχ έχω πάει εγώ με τη δικιά μου και γαυγίζουν). Το σκυλί φοράει το scalibor του, έχει κάνει εμβόλια, έχει καθαρό νερό και φαί καθημερινά. Επίσης, δεν ζει μέσα στη βρώμα και έχει σκιά στην αυλή.
Γι' αυτό ζητάω γνώμες, γιατί - πέρα από την έλλειψη βόλτας - δεν κακοποιείται με τη τυπική έννοια. Απλά είναι μόνο του. (το μόνο που δεν ξέρω, λόγω ώρας είναι αν τα βράδια μπαίνει μέσα ή κοιμάται έξω). Πάντως είναι "αθόρυβος" σκύλος.
Το βασικό μου θέμα είναι να μην δημιουργήσω εντάσεις επειδή εγώ τα έχω αλλιώς τα πράγματα στο μυαλό μου και επειδή μπορεί να επηρεάζομαι από το πως κάνει κάθε φορά που βλέπει να βγαίνουμε στην αυλή εμείς και τρέχει μέσα από τα κάγκελα να το χαϊδέψουμε (το οποίο δε ξέρω κιόλας αν είναι λάθος και πρέπει να το κόψουμε)
Δυστυχώς πρόκειται για περίπτωση που η παραμέληση δεν νομίζω ότι αποδυκνείεται γιατί αφορά την ψυχή του ζώου και όχι τις βιολογικές του ανάγκες. Χιλιάδες τέτοια σκυλιά υποφέρουν στους κήπους κάφρων. Μόνο αν πάρεις το θέμα στα χέρια σου, πας και πάρεις τον σκύλο που πιθανότατα να στον δώσουν κιόλας λύνονται τέτοια θέματα.

• Like
Reactions: Ζούκι

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
ηλιθιωδως για την τετριμμενη ατακα
κ επειδη χαλαω το σαλιο μου σε ατομα ανεπιδεκτα
με γραμματικη,συντακτικο κλπ ασχολουνται ατομα φαντασμενα
δεν ειμαι ουτε θα γινω ποτε

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Δεν ξέρω εάν 9 στους 10 δεν έπρεπε να έχουν σκύλο, πάντως δεν είναι και πολύ λιγότεροι αλλά όχι για τους λόγους που ανέφερες. Όταν βλέπω στον δρόμο ανθρώπους με σκυλιά να βαράνε ή να βάζουν τα δικά τους να επιτίθενται σε αδέσποτα πιστεύω πως ΌΧΙ αυτοί δεν πρέπει να έχουν σκυλο. Όταν βλεπω ανθρωπους να λύνουν τα σκυλιά τους να τους φεύγουν και αυτοί με το πάσο τους από πίσω το φωνάζουν και το διαολοστεκνουν θεωρώ ότι ΌΧΙ αυτοι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να εχουν σκυλο. Όταν όμως βλεπω τον 26χρονο Ο οποίος πήρε ένα σκυλάκι από τη φιλοζωική αλλά λόγο σπουδών δεν μπορεί να του αφιερώνει όσο χρόνο χρειάζεται όμως παρόν αυτά κόβει από το υστέρημα του, τις βόλτες τα ξενύχτια κλπ. για το καλο του σκυλου του. Εκεί δεν το βλεπω ως κακοποίηση αλλά ως ένδειξη αγάπης και ας μην έχει το ζωντανό δική του αυλή και ας είναι η βόλτα του μισή ώρα την φορά περπάτημα στο πεζοδρόμιο.
To θέμα είναι ότι πολλά πράγματα είναι σχετικά. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις απόψεις του, το χαρακτήρα του, τον τρόπο ζωής του και άλλες προτεραιότητες. Όπως άλλος περνά όλο τον ελεύθερο χρόνο του στην τηλεόραση και άλλος στο γυμναστήριο, έτσι έχει και ο καθένας άλλες απόψεις για το πότε κάνει το σωστό για το κατοικίδιό του. Αν δε μιλάμε για ακραία πράγματα (ζώα δεμένα, περιορισμένα σε μπαλκόνια, σε αποθήκες, όλη μέρα σε ένα crate, υποσιτισμένα κλπ κλπ) δεν μπορούμε να φωνάζουμε για κακοποίηση.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Οντως η βόλτα εχει πολλα οφέλη. Κυριως ομως, πιστευω, και διορθωστε με αν κανω λαθος, η βολτα ειναι προσομοιωση της περιπλανησης του σκυλου-λυκου προς αναζητηση τροφης ή ταιριού. Τα αδέσποτα, οι αγριοι σκυλοι και οι λυκοι τριγυριζουν με τις ωρες, κανουν πολλα χιλιόμετρα καθε μερα. Αρα η βολτα ειναι στη φυση του σκυλου. Βοηθαει σε ολα αυτα που ειπατε - κοινωνικοποιηση, εκτόνωση, φυσικες αναγκες - αλλα και συσφιξη σχεσεων της αγέλης. Την ωρα της βολτας μου δινεται η εντυπωση οτι συμμετεχω σε κατι αρχεγονο και πολυ μου αρεσει.
Γι αυτο οσα στρεμματα και να χει ο σκυλος, η βολτα ειναι αναντικατάστατη.

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
To θέμα είναι ότι πολλά πράγματα είναι σχετικά. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις απόψεις του, το χαρακτήρα του, τον τρόπο ζωής του και άλλες προτεραιότητες. Όπως άλλος περνά όλο τον ελεύθερο χρόνο του στην τηλεόραση και άλλος στο γυμναστήριο, έτσι έχει και ο καθένας άλλες απόψεις για το πότε κάνει το σωστό για το κατοικίδιό του. Αν δε μιλάμε για ακραία πράγματα (ζώα δεμένα, περιορισμένα σε μπαλκόνια, σε αποθήκες, όλη μέρα σε ένα crate, υποσιτισμένα κλπ κλπ) δεν μπορούμε να φωνάζουμε για κακοποίηση.
Ίσως να μην μπορούμε να φωνάξουμε για κακοποίηση αλλά δεν πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κατάλληλοι για σκύλο. Να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα σήμερα στην απογευματινή μας βόλτα μια κύρια με ρώτησε εάν θα τον στειρωσουμε, εγω της απαντησα οτι το σκεφτομαι και οτι έχουμε καιρό να αποφασίσουμε Ή απάντηση της ξέρεις ποιά ήταν?
"Μα αφού είναι τόσο όμορφος γιατί να τον στειρώσεις ξέρεις πόσα δίνουν για αυτα;" δεν συνέχισα την συζήτηση απλά εκείνη την στιγμή της επισήμανα ότι ο ΛΥΤΟΣ ΑΣΤΕΙΡΩΤΟΣ σκύλος της έφυγε από το πάρκο και κυνηγαγε μια θυληκια.

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
Εν γνώσει ή εις γνώσιν. Όντως ηλιθιωδώς απάντησες
από πότε στο forum αυτό κρινόμαστε με βάση τις γραμματικές μας γνώσεις?ή τα λάθη που πιθανότατα να γίνουν πάνω στη βιασύνη?

όλοι μας σχεδόν γράφουμε κατά καιρούς μαργαριτάρια......
αλλά το σχόλιο σου μόνο κακεντρέχεια μου βγάζει και μικρότητα

κρίμα γιατί τα επιχειρήματα σου επί του θέματος θα είχαν προφανώς ενδιαφέρον ...για μένα όμως εδώ το έχασες
αν είναι έτσι κάτσε να ξεκρεμάσουμε τα πτυχία μας και μετά να σχολιάζουμε

ελπίζω οι δικές μου γνώσεις να είναι ανάλογες του επιπέδου σου και να μη χρειαστεί να κατεβάσω τον Μπαμπινιώτη

και επειδή τώρα το θυμήθηκα...εσύ δεν είσαι που το κουτάβι σου ήταν byb και τα αδέρφια του τα έφαγαν τα κοράκια?plus και άλλα πολλά που δεν έχω καμία διάθεση να σκαλίσω τώρα?
αυτό μπορώ στο σχολιάσω καθώς άπτεται της θεματολογίας του forum
το αν λέμε εν ή εις γνώση....ε όπως είπε η @Μαρια&Ηρα
ασε μας κουκλίτσα μου

• Like
Reactions: Ilianna_tzl