Σε λίγους μήνες Dogo Argentino

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Δεν ειναι καθολου σπανιο. Μια χαρα εκτροφεια εχουμε στην Ελλαδα :)
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες το θέμα για να έρθει ο σκύλος θέλει και λεφτά παραπάνω. Και όπως είπα δεν είναι ότι τσιγκουνεύομαι αλλά δεν έχω τα λεφτά και σε τέτοιες εποχές αν ρίξω ενα 1000ρικο να αγοράσω σκύλο πολλοί θα με πουν τρελό και θα έχουν και δίκαιο!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Κοιτα να δεις πετρο , ενας σωστος εκτροφεας πρωτα πρωτα κατεβαζει τα σκυλια του σε αγωνες μορφολογιας, εργασιας οταν το επιβαλει το στανταρτ με σκοπο να κριθουν τα σκυλια του αν ειναι αξια αναπαραγωγης , μετα κανει τις απαραιτητες ιατρικες εξετασεις , να δει οτι δεν εχουν πχ δυσπλασιες η αλλες αρρωστοες που επιρρεαζουν την εκαστοτε φυλη , και αφου τακανουν ολα αυτα προσπαθουν να ταιριαξουν τους γεννητορες ετσι ωστε να εχουν το καλυτερο αποτελεσμα , ελπιζωντας σε εναν και δυο και τρεις αξιους απογονους ωστε να προαγουν την φυλη και τα χαρακτηριστικα της. Ολα αυτα θελουν χρονο κοπο και πολυ χρημα . Οποτε ναι τα χιλια ευρω μη σου φαινεται παραξενο δεν ειναι πολλα .

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όπως είπες η γνώσεις μου είναι ελλιπής δεν ξέρω! Μου είπαν ότι θα βρίσκεται κτηνίατρος παρόν κατά την γέννηση θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στα κουτάβια και θα επιβλέπονται για τους επόμενους 2.5-3 μήνες από τον κτηνίατρο. Εξετάσεις δεν νομίζω να εννοούσε μόνο τα εμβόλια!
Πολύ προχειροδουλειά που δεν κάνει τίποτα!Θα το πω και ας φανώ και γραφικός ή και ακόμα υποστηρικτής των εκτροφέων.

Όσα ξέρει ο εκτροφέας δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Τα αίματα και το τι χαρακτηριστικά δίνει ο κάθε σκύλος στον απόγονο του είναι δουλειά του εκτροφέα!
Δυστυχώς ο κτηνίατρος δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί δεν έχει δει την εξέλιξη των πραγμάτων όσον αφορά την μετάδοση των επιθυμητών χαρακτηριστικών και των ελαττωματικών χαρακτηριστικών!
Ο κτηνίατρος μπορεί να σου εξηγήσει την κλινική εικόνα του σκύλου που βλέπει και φυσικά το πιθανόν παθολογικό πρόβλημα που μπορεί να έχει ο σκύλος στην πορεία της ζωής του!

Το να παρακολουθείται η γέννα από έναν κτηνίατρο είναι σιγά τα ωα! Ή το να επιβλέπεται για 2-3 μήνες μετά.
Αν έχει τσιμπήσει ο σκύλος γονίδιο που δεν έκατσε ο γνωστός σου να το αποκλείσει και να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να το εμφανίσει κλάφτα Χαράλαμπε.

Οι απαραίτητες εξετάσεις δεν είναι αυτές που γίνονται στα κουτάβια που έχουν ήδη γεννηθεί.
Αυτές είναι οι αυτονόητες εξετάσεις.
Οι απαραίτητες εξετάσεις έχουν να κάνουν με τους γονείς.Είτε είναι υγείας, είτε χαρακτήρα, είτε μορφολογίας, είτε εργασίας.

Η δουλειά μου τελείωσε κάπου εδώ!Σε βλέπω αποφασισμένο!Δεν θα ήθελα να επιμείνω άλλο!
Καλή τύχη με το κουτάβι.

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Οκ το θέμα έληξε εδώ θα κοιτάξω για εκτροφέα στο εξωτερικό να δω τη παίζει!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Καλως ηρθες.
Υπαρχουν τουλαχιστον 2 εκτροφεις ντογκο που επαιρνα κουταβι με κλειστα ματια.
Μπες στην σελιδα τους στο facebook(https://www.facebook.com/#!/groups/dogoclubgreece/?fref=ts) να ψαξεις και εκει.
100,00ε τον μηνα θα τα θες για το κουταβι,σε 7 μηνες θα μπορεις να παρεις απο εκτροφεα,απλα τα πραγματα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Ταξιδεύουν αεροπλανικά τα dogo;

Στέλιο...χαρά στην υπομονή σου...!!!

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλημέρα και από μένα. Εγώ δεν θα εστιάσω τόσο στο πως θα αποκτήσεις το σκύλο αλλά ότι θα αποκτήσεις τη συγκεκριμένη φυλή σε μια χώρα η οποία απαγορεύει στην επικράτεια της τέτοιας φυλής σκύλο. Το αν θα συμμετέχεις σε εκθέσεις είναι αδιάφορο. Οι περισσότεροι εξ ημών έτσι κι αλλιώς δεν εκθέτουμε τα σκυλιά μας, δεν είναι αυτό το μείζον. Αν κάποια μέρα σε σταματήσει στο δρόμο αστυνομικός και σου κατασχέσει το σκύλο για εισαγωγή σκύλου ο οποίος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από τη νομοθεσία τι ακριβώς θα κάνεις?...Για να μην το προχωρήσω παραπέρα άμα αρπάξει κανένα άλλο σκυλί και σε καταγγείλει ο άλλος ιδιοκτήτης? Δηλαδή εφόσον στη χώρα σου απαγορεύεται η κατοχή τέτοιου σκύλου τελειώνει εκεί η ιστορία. Εκτός αν ρισκάρεις, κάτι το οποίο συνεπάγεται με έλλειψη υπευθυνότητας.

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Καλημέρα και από μένα. Εγώ δεν θα εστιάσω τόσο στο πως θα αποκτήσεις το σκύλο αλλά ότι θα αποκτήσεις τη συγκεκριμένη φυλή σε μια χώρα η οποία απαγορεύει στην επικράτεια της τέτοιας φυλής σκύλο. Το αν θα συμμετέχεις σε εκθέσεις είναι αδιάφορο. Οι περισσότεροι εξ ημών έτσι κι αλλιώς δεν εκθέτουμε τα σκυλιά μας, δεν είναι αυτό το μείζον. Αν κάποια μέρα σε σταματήσει στο δρόμο αστυνομικός και σου κατασχέσει το σκύλο για εισαγωγή σκύλου ο οποίος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από τη νομοθεσία τι ακριβώς θα κάνεις?...Για να μην το προχωρήσω παραπέρα άμα αρπάξει κανένα άλλο σκυλί και σε καταγγείλει ο άλλος ιδιοκτήτης? Δηλαδή εφόσον στη χώρα σου απαγορεύεται η κατοχή τέτοιου σκύλου τελειώνει εκεί η ιστορία. Εκτός αν ρισκάρεις, κάτι το οποίο συνεπάγεται με έλλειψη υπευθυνότητας.
Συμφωνώ θα το κοιτάξω πρώτα αν και έχω μια λύση αν τύχει κάποτε και με πιάσουν με απαγορευμένη ράτσα σκύλων, αλλά δεν γίνεται να έχει δηλωμένο ένα σκύλο και να είναι απαγορευμένος και να σου επιτρέπουν να τον έχεις θα το κοιτάξω πρίν προχωρήσω σε οποιδήποτε βήμα απόκτησης.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Θα φανώ εγωιστής σε αυτό αλλά είναι η αλήθεια, θέλω dogo αν βρώ dogo αδέσποτο πρίν να γίνει η γέννα θα το υιοθετήσω με χίλια. Εκτροφέα δεν έχω κανένα γιατί όπως είπα απλά δεν μπορώ να δώσω τόσα πολλά.
SAPT Hellas - Δράση για τα Αδέσποτα – Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας
δες το 273 Κάιζερ

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com

demis

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
55
1
Ν. Φάληρο
Πέτρο, σου μιλάει ένας υποψήφιος εκ εκτροφείου λαμπραντορμπαμπάς...μάζεψε λεφτά σιγά σιγά όπως εγώ...κάνε υπομονή και σιγουρέψου για την ζωούλα που θα αποκτήσεις στην ζωή σου...κάνε έρευνα και κατέληξε από ποιον υπεύθυνο εκτροφέα θα αποκτήσεις τον κούταβό σου.

Εγώ διαβάζω το φόρουμ πάρα πολύ καιρό πριν ακόμα εγγραφώ, έχω επισκευτεί εκθέσεις μορφολογίας και έχω δει από κοντά τους εκτροφείς και πλεον είμαι συνειδητοποιημενος για το τι θα πραξω και πως θα το πράξω.

Οι εποχές είναι δύσκολες οικονομικά και πιστεψε με, η σωστή επιλογή απόκτησης που θα κάνω για το κουταβοσκυλοφιλαρακι μου, δεν συγκρίνεται με το ποσό που θα δώσω για να το αποκτήσω ! Όταν έρθει αυτή η ώρα, ακόμα και καλοκαιρινές διακοπές θα θυσιάσω, για να τον αποκτήσω.:)
Φιλικα.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Δεν ειναι ευκολο για ολους να υιοθετησουν ενα τυφλο ή κουφο σκυλι. Πρεπει να εχεις εμπειρια για το πως να φερθεις και να επικοινωνεις με τον σκυλο.
Πρέπει να έχεις καθοδήγηση και βοήθεια στην εκπαίδευση για να αποκτήσεις τον πρώτο, που θα σου δώσει και την εμπειρία για τα επόμενα πιστεύω εγώ. Ό,τι δεν είναι εύκολο το υποθέτω, αλλά μια που είναι συχνό το φαινόμενο στα dogo δε θεωρώ ότι είναι εκτός πλαισίου. Εκτός και αν εννοείς (που δεν το πιστεύω) ότι τις αγγελίες για αδέσποτα με ειδικές ανάγκες δεν πρέπει να τις προβάλουμε.

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Πρέπει να έχεις καθοδήγηση και βοήθεια στην εκπαίδευση για να αποκτήσεις τον πρώτο, που θα σου δώσει και την εμπειρία για τα επόμενα πιστεύω εγώ. Ό,τι δεν είναι εύκολο το υποθέτω, αλλά μια που είναι συχνό το φαινόμενο στα dogo δε θεωρώ ότι είναι εκτός πλαισίου. Εκτός και αν εννοείς (που δεν το πιστεύω) ότι τις αγγελίες για αδέσποτα με ειδικές ανάγκες δεν πρέπει να τις προβάλουμε.
Πιστεύω εννοούσε ότι ενοούσα και εγώ. Δεν συστήνεις σε ένα πρωτάρη να πάρει σκύλο με ιδικές ανάγκες, μιλάμε για την δικιά μου περίπτωση πάντα που δεν θα έχω ούτε ειδικό εκπαιδευτή για να συμβουλευτώ από κοντά.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Πρέπει να έχεις καθοδήγηση και βοήθεια στην εκπαίδευση για να αποκτήσεις τον πρώτο, που θα σου δώσει και την εμπειρία για τα επόμενα πιστεύω εγώ. Ό,τι δεν είναι εύκολο το υποθέτω, αλλά μια που είναι συχνό το φαινόμενο στα dogo δε θεωρώ ότι είναι εκτός πλαισίου.
Αυτο ισχυει!! 2 ντογκο που ξερω ειναι το ενα κουφο και το αλλο τυφλο. Αλλα το ενα ειναι απο πετ σοπ και το αλλο απο ανευθυνη γεννα. Γι αυτο πρεπει να προσεχουμε πολυ απο που περνουμε τον σκυλο μας.

Εκτός και αν εννοείς (που δεν το πιστεύω) ότι τις αγγελίες για αδέσποτα με ειδικές ανάγκες δεν πρέπει να τις προβάλουμε.
Εννοιτε και δεν εννοω αυτο. Απλα εννοουσα οτι δεν εχουν ολοι τις γνωσεις και την υπομονη για ενα τετοιο ζωο.

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Πέτρο, σου μιλάει ένας υποψήφιος εκ εκτροφείου λαμπραντορμπαμπάς...μάζεψε λεφτά σιγά σιγά όπως εγώ...κάνε υπομονή και σιγουρέψου για την ζωούλα που θα αποκτήσεις στην ζωή σου...κάνε έρευνα και κατέληξε από ποιον υπεύθυνο εκτροφέα θα αποκτήσεις τον κούταβό σου.

Εγώ διαβάζω το φόρουμ πάρα πολύ καιρό πριν ακόμα εγγραφώ, έχω επισκευτεί εκθέσεις μορφολογίας και έχω δει από κοντά τους εκτροφείς και πλεον είμαι συνειδητοποιημενος για το τι θα πραξω και πως θα το πράξω.

Οι εποχές είναι δύσκολες οικονομικά και πιστεψε με, η σωστή επιλογή απόκτησης που θα κάνω για το κουταβοσκυλοφιλαρακι μου, δεν συγκρίνεται με το ποσό που θα δώσω για να το αποκτήσω ! Όταν έρθει αυτή η ώρα, ακόμα και καλοκαιρινές διακοπές θα θυσιάσω, για να τον αποκτήσω.:)
Φιλικα.
Για την ζωή μου είμαι σίγουρος. Δυστυχώς για την συγκεκριμένη ράτσα δεν γίνονται εκθέσεις εδώ και γι'αυτό δεν έχω δει ούτε εκτροφείς.(πρέπει να ξεκαθαρίσω το γεγονός εάν απαγορεύονται οι ντόγκο)