Σε λίγους μήνες Dogo Argentino

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πιστεύω εννοούσε ότι ενοούσα και εγώ. Δεν συστήνεις σε ένα πρωτάρη να πάρει σκύλο με ιδικές ανάγκες, μιλάμε για την δικιά μου περίπτωση πάντα που δεν θα έχω ούτε ειδικό εκπαιδευτή για να συμβουλευτώ από κοντά.
Επειδη ολα τα υπολοιπα στα είπαν εμπειρότερα μέλη, εγώ θα σου πω το εξης μόνο:
Το dogo argentino -ακόμα και υγιες- θεωρείται απαιτητική φυλη (οχι ρατσα) και οχι προτεινόμενη σε αρχάριους αν δεν εχουν εκπαιδευτή να τους συμβουλεύει σε καθε μα κάθε βήμα της ζωής του σκύλου, ωστε να εξελιχθεί σε σωστό χαρακτήρα (πράγμα που σε γέννα ιδιώτη σχεδόν αποκλειεται να μην βγάλει το σκυλι προβληματα συμπεριφοράς που εξαιρετικά δύσκολα θα αντιμετωπίσεις... ακόμα δυσκολότερα αφού εισαι και αρχάριος)

εδιτ΅: αληθεια με στρατο και λοιπές υποχρεώσεις εχεις ξεμπερδεψει? μεταφορικό μέσο για το σκύλο?

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Επειδη ολα τα υπολοιπα στα είπαν εμπειρότερα μέλη, εγώ θα σου πω το εξης μόνο:
Το dogo argentino -ακόμα και υγιες- θεωρείται απαιτητική φυλη (οχι ρατσα) και οχι προτεινόμενη σε αρχάριους αν δεν εχουν εκπαιδευτή να τους συμβουλεύει σε καθε μα κάθε βήμα της ζωής του σκύλου, ωστε να εξελιχθεί σε σωστό χαρακτήρα (πράγμα που σε γέννα ιδιώτη σχεδόν αποκλειεται να μην βγάλει το σκυλι προβληματα συμπεριφοράς που εξαιρετικά δύσκολα θα αντιμετωπίσεις... ακόμα δυσκολότερα αφού εισαι και αρχάριος)

εδιτ΅: αληθεια με στρατο και λοιπές υποχρεώσεις εχεις ξεμπερδεψει? μεταφορικό μέσο για το σκύλο?
Ο φίλος που θα μου έδινε σκύλο έχει εκπαιδεύσει πάρα πολύ καλά τον δικό του, άριστη συμπεριφορά και έχει εμπειρία παλιότερα με σκυλιά γιαυτό δεν θα είχα πρόβλημα με την εκπαίδευση του σκύλου. Όπως είπα κοίταξα καλά την ράτσα πριν πάρω την τελική απόφαση(αν και στην αρχή μου φάνηκε αρκετά απαιτητική). Ναι έχω τελειώσει με οτιδήποτε υποχρεώσεις, όσο για το μεταφορικό έχω αυτοκίνητο.

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Πέτρο καλησπέρα. Εμένα προσωπικά καρφί δε μου καίγεται από πού θα πάρεις το κουτάβι σου. Τις πληροφορίες τις έχεις, οπότε η επιλογή είναι δική σου για το τί θα κάνεις τελικά.
Επειδή όμως τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω ότι τα dogo έχουν γίνει κάτι σαν μόδα και επειδή γνωρίζω κανα δυο άτομα που θεωρούν ότι έχουν dogo, θα ήθελα να σε ρωτήσω τί εννοείς όταν λες κοίταξα καλά την ράτσα πριν πάρω την τελική απόφαση(αν και στην αρχή μου φάνηκε αρκετά απαιτητική; Και εξηγούμαι : Μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το πρότυπο της φυλής; Έχεις δει από κοντά πώς πρέπει να είναι και να φερεται ένα καθαρόαιμο dogo; Γνωρίζεις ποια είναι η "εργασία" του σκύλου σου; Αν είναι πχ φύλακας ή κυνηγόσκυλο; Μπορώ να γράψω πολλές ερωτήσεις ακόμα αλλά θα σταματήσω εδώ.

Πάντως τα άτομα - ιδιοκτήτες που γνωρίζω και έχουν; dogo , εγω που είμαι ανίδεη και άσχετη με τη φυλή, με μια απλή ματιά και έχοντας γνώση του προτύπου τους είδα ότι μορφολογικά τουλάχιστον και τα δύο σκυλιά έχουν σοβαρά ελαττώματα! Ψάξτο λίγο καλύτερα να θέλεις dogo....

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Και εμένα καρφί δεν μου καίγεται αν τα ντόγκο έγιναν μόδα. Δεν το παίρνω γιατί είναι τις μόδας το παίρνω γιατί μου αρέσουν εξωτερικά, μου αρέσουν που είναι αθλητικά, μου αρέσει που είναι έξυπνα, μου αρέσει που είναι μεγάλα, δυνατά. Το ξέρω ότι είναι για κυνήγι μεγάλων θηραμάτων και σίγουρα εγώ κυνήγι δεν θα τον πάρω. Εξαρτάται τι εννοείς εσύ καθαρόαιμο. Να έχει pedigree ή να είναι από εκτροφέα; Πάντως ντογκο έχω δει.

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Εννοώ να έχει pedigree! Και σε ρώτησα αν έχεις δει καθαρόαιμο dogo όχι απλώς dogo! Επίσης το πρότυπο της φυλής το διάβασες;
Έχω δει ντογο μου είπανε ότι έχει και pedigree αλλά δεν του είπα να μου το δείξει κιόλας. Ναι έχω διαβάσει το πρότυπο.

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Οκ, αυτό μου φτάνει... Διάβασε το ξανά για να μπορείς να ξεχωρίσεις το είναι dogo από το φαίνεται dogo...
Και πάλι δεν νομίζω να είμαι στην θέση να το ξεχωρίσω όπως είπα δεν έχω εμπειρίες πέραν από το διάβασμα, ξέρω ότι ένας ντογκο είναι ψηλός, κάτασπρος(εκτός από ενα σημάδι μαύρο στο κεφάλι και μόνο), συνήθος παρουσιάζει και μαύρες βούλες στο δέρμα, κεφάλι μεγάλο, γυμνασμένο λαιμό και γενικά μύες που δεν τα παρατηρείς σε όλα τα σκυλιά. Π.χ ο σκύλος φίλου είναι σε πολλά ίδιος με πολλούς ντογκο απο εκθέσεις(που βρίσκω σε διάφορες σελίδες και σε εκθέσεις από το youtube) αλλά δεν έχει pedigree οπότε και να μου έλεγε ότι είχε θα τον πίστευα καθώς είναι ίδιος.

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Γιαυτό σε ρώτησα αν έχεις δει καθαρόαιμο dogo! Έχεις πάει σε έκθεση ας πούμε;;; Και το πρότυπο διάβασέ το καλά! Έχει πολλές λεπτομέρειες! Αυτά που λες είναι πολύ γενικά! Δηλαδή αν σου φέρω ένα άσπρο σκυλί με ένα μαύρο σημάδι στο κεφάλι, ψηλό, γυμνασμένο και με μύες θα είναι dogo;; Αν έχει ανοιχτόχρωμα μάτια; Αν είναι 60 κιλά; Αν τα καπούλια είναι ψηλότερα από το ακροώμιο; Αν είναι 70 εκ ύψος; Θα είναι dogo;

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Γιαυτό σε ρώτησα αν έχεις δει καθαρόαιμο dogo! Έχεις πάει σε έκθεση ας πούμε;;; Και το πρότυπο διάβασέ το καλά! Έχει πολλές λεπτομέρειες! Αυτά που λες είναι πολύ γενικά! Δηλαδή αν σου φέρω ένα άσπρο σκυλί με ένα μαύρο σημάδι στο κεφάλι, ψηλό, γυμνασμένο και με μύες θα είναι dogo;; Αν έχει ανοιχτόχρωμα μάτια; Αν είναι 60 κιλά; Αν τα καπούλια είναι ψηλότερα από το ακροώμιο; Αν είναι 70 εκ ύψος; Θα είναι dogo;
Όχι όπως είπα δεν γίνονται εκθέσεις για ντόγκο εδώ! Ναι βρε εγώ είπα απλός είπα τα επιφανειακά και όχι τις λεπτομέρειες(θα μου πεις οι λεπτομέρειες είναι που θα κρίνουν το σκυλί..)

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Το πρώτυπο το διάβασες καλά; Μπορεί να μην έχει καθολου σημάδια στο κεφάλι αλλά δεν παύει να είναι dogo.
Ήθελα να πω ότι επιτρέπετε και να έχει ένα μαύρο σημάδι κάπου στο κεφάλι.

kaisaras90

Member
21 Απριλίου 2013
20
0
εγω ξερω οτι στα ντογκο επιτρεπετε μεχρι τρεις βουλες ακομα και στο σωμα και μαλιστα τα λενε και σπανια.παραπανω ειναι ελατωμα...ενας φιλος του πατερα μου εχει ενα αρσενικο ντογκο 3 ετων που εχει μια βουλα πανω στην πλατη.το εχει παρει απο εκτρωφεα και εχει παρει 2 βραβεια γιατι το πηγαινει σε εκθεσεις.το εχω δει απο κοντα..και εγω ετσι ηξερα οτι τα ντογκο ειναι ασπρα και επιτρεπετε μονο σημαδια μαυρα μεχρι το σημειο του αυτιου η πειρατης.αλλα αυτα που μου ειπαν ανθρωποι που ασχολιουνται με την ρατσα χρονια με διεψευσαν...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
εγω ξερω οτι στα ντογκο επιτρεπετε μεχρι τρεις βουλες ακομα και στο σωμα και μαλιστα τα λενε και σπανια.παραπανω ειναι ελατωμα...ενας φιλος του πατερα μου εχει ενα αρσενικο ντογκο 3 ετων που εχει μια βουλα πανω στην πλατη.το εχει παρει απο εκτρωφεα και εχει παρει 2 βραβεια γιατι το πηγαινει σε εκθεσεις.το εχω δει απο κοντα..και εγω ετσι ηξερα οτι τα ντογκο ειναι ασπρα και επιτρεπετε μονο σημαδια μαυρα μεχρι το σημειο του αυτιου η πειρατης.αλλα αυτα που μου ειπαν ανθρωποι που ασχολιουνται με την ρατσα χρονια με διεψευσαν...
Ρε σεις... διαβαστε το προτυπο!
Οσα λες δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Τι 3 βουλες? τι εχει παρει βραβειο με βουλα στην πλατη ? τι δρακοι ειναι αυτοι?? ημαρτον!

kaisaras90

Member
21 Απριλίου 2013
20
0
καλα..το προτυπο το εχω διαβασει...και οχι μια φορα.εγω λεω τι ξερω δεν ειναι αναγκη να με ποιανετε απο την μυτη...απο την ωρα που γραφτηκα εδω δεν κανετε τπτ αλλο απο να μου τα χωνετε χωρις λογο..δλδ ελεος...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
καλα..το προτυπο το εχω διαβασει...και οχι μια φορα.εγω λεω τι ξερω δεν ειναι αναγκη να με ποιανετε απο την μυτη...απο την ωρα που γραφτηκα εδω δεν κανετε τπτ αλλο απο να μου τα χωνετε χωρις λογο..δλδ ελεος...
Κανεις δε σου χωνεται...
Λες πραγματα που δεν εχουν απολυτως καμια σχεση με την πραγματικοτητα... και μαλιστα τα υποστηριζεις! Τι περιμενεις ?
Αν εχεις διαβασει το προτυπο λοιπον που αναφερει 3 βουλες? Επισης, που εχεις δει οτι μπορει σκυλος με βουλα στην πλατη να συμμετεχει σε εκθεσεις? Μην μεταφερεις οτι ακους απο ανθρωπους που δεν εχουν καμια επαφη με τη φυλη και ας εχουν κατι που μοιαζει με ντογκο.

demis

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
55
1
Ν. Φάληρο
Να σας παραθέσω με τη σειρά μου και το αρχείο για το πρότυπο του Dogo Argentino :)

FCI-St. N°292 / 02.08.2012 :

και συγκεκριμένα στην παράγραφο GENERAL APPEARANCE

γράφει :All-white; can have a single dark spot on the skull.

Από την σελίδα του FCI το αρχείο :

http://www.fci.be/uploaded_files/292g02-en.doc

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Αυτό που πάλι που όλοι έχουμε έναν γνωστό.... Αφήστε του γνωστούς γνώστες της κάθε φυλής και διαβάστε τα πρότυπα για να έχετε έναν μπούσουλα!

Ένας γνωστός μου με θηλυκό dogo πιστεύει ότι το σκυλί του είναι καθαρόαιμο αλλά τα καπούλια του είναι μερικά εκατοστά ψηλότερα από το ακροώμιο Το σκυλί είναι μονίμως σαν να είναι σκυφτό!! Να τον βγάλω από τον κόσμο του; Μπα!!!! Επίσης, ενας άλλος με αρσενικό dogo γουστάρει που το καθαρόαιμό του είναι 60 kιλά και θα πάρει κιάλλο "καμια 70αριά θα φτάσει"! Ουφ, δε μιλάω δε μιλάω... θα σκάσω καμιά ώρα...

Last edited:

Petros92

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
56
0
Αυτό που πάλι που όλοι έχουμε έναν γνωστό.... Αφήστε του γνωστούς γνώστες της κάθε φυλής και διαβάστε τα πρότυπα για να έχετε έναν μπούσουλα!
Ένας γνωστός μου με θηλυκό dogo πιστεύει ότι το σκυλί του είναι καθαρόαιμο αλλά τα καπούλια του είναι μερικά εκατοστά ψηλότερα από το ακροώμιο! Να τον βγάλω από τον κόσμο του; Μπα!!!! Επίσης, ενας άλλος με αρσενικό dogo γουστάρει που το καθαρόαιμό του είναι 60 kιλά και θα πάρει κιάλλο "καμια 70αριά θα φτάσει"! Ουφ, δε μιλάω δε μιλάω... θα σκάσω καμιά ώρα...
Αυτό με τα kg δεν παίζει και ρόλο ο ιδιοκτήτης; Θέλω να πω μπορεί να έχω ένα καθαρόαιμο από εκτροφέα με χαρτιά αλλά να μην ασκείται ο σκύλος και να είναι περισσότερα kg απ'ότι προϋποθέτει το πρότυπο, αυτό το κάνει λιγότερο καθαρόαιμο;(just asking!)

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Από τα κιλά που αναφέρει το πρότυπο μέχρι τα 60 που είναι το σκυλί και όταν δεν μιλάμε για υπέρβαρο σκύλο τότε όχι, καμία σχέση δεν έχει ο ιδιοκτήτης Πέτρο. Τα γονίδια την κάνουν όλη τη δουλειά!