ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ PUPPY OWNERS

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
OK, kango, είμαι αφελής. :):) Ας μην το συνεχίσουμε.
Δεν αναφερθηκα σε εσενα kopritis..
Aναφερομαι καθαρα στους υπευθηνους του παρκου που προφανως το κανουν..;):):)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΟΚ. Εγώ πάντως εμπιστεύομαι τον ιδιοκτήτη περισσότερο από τον εαυτό μου στην επίλογή των σκυλων. Οσο για τη "στραβη" πάντα μπορει να γίνει (γι'αυτό και έχουν και ένα λαστιχο stand by, για παν ενδεχόμενο....:):):)), αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και στο πεζοδρόμιο με το μα..κα που βγάζει τον επιθετικό σκύλο έξω χωρίς λουρί.... δεν νομίζω ότι είναι περισσότερες οι πιθανότητες σε ένα καλα οργανωμένο πάρκο (γενικά μιλάω τώρα) απ'ότι στο δρόμο ή σ'ενα βουνό, γιατί παρα που είναι περισσότεροι οι σκύλοι, είναι πολύ πιο κοινωνικοποιημένοι και υπο επιτήρηση.

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ολα είναι θέμα χώρου και εμπειρίας - προσωπικής εμπλοκής του επαγγελματία ...

Αν πίνω καφέ μαζί σου δεν γίνεται η δουλειά ... ούτε αν ο χώρος είναι ακατάλληλος (το πώς είναι ο κατάλληλος είναι μεγάλο θέμα - δεν είναι πάντως ενας περιφραγμένος επίπεδος χώρος απλά ... )

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Α και κάτι άλλο: στο εξωτερικό τα πάρκα τέτοιου τύπου οπου πας κι αμολας το σκύλο σου μαζί με 30 άλλους είναι παντού.... τουλάχιστον στη Νεα Υορκη που έζησα... σπάνια δημιουργούνταν πρόβλημα και πάντως σπανιοτερα απ'οτι στα πεζοδρόμια της Αθήνας... δεν είναι τόσο απίθανο σκύλοι με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες και μεγέθη να συνυπάρξουν... βρίσκουν ισοροπίες.....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
kango, εννοω ότι ο επιθετικός σκύλος μπορεί να σου προκύψει παντου... είτε δεσποζόμενος από ανεύθυνο ιδιοκτήτη, είτε αδέσποτος..... και ναι, με την έννοια των πιθανοτήτων μιλάω.... δεν είναι και τόσο λίγες... εγώ στο δρόμο μου έχω δυο για παράδειγμα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Στο εξωτερικό τα σκυλιά είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ επι γενεές ...
ούτε στα πάρκα υπάρχει πρόβλημα ούτε πουθενά ...
Αυτοί οι χώροι είναι πολύ καλό να υπάρχουν, ναι, δε διαφωνεί κανείς ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
επισης τα παρκα αυτα ειναι ενα βημα και ολοι θελουμε να υπαρξουν..εχεις δει τα παρκα στα οποια αναφερεσαι?
Καμια σχεση...,δεν υπαρχει συγκριση..
Για να μπορουν να σταθουν τετοια παρκα θα πρεπει να υπαρξουν αλλοι ιδιοκτητες με παιδεια και γνωσεις με σκυλια κοινωνικοποιημενα γενιες για γενιες για να μπορεσει να σταθει στη Ελλαδα..
Ο λογος ειναι προφανες και τον ειπες μονος σου..
Υπαρχει πιθανοτητα να συμβει κατι και στον δρομο...που κατι τετοιο σε αυτες τις χωρες οι πιθανοτητες ειναι μηδαμινες..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οποιος είναι τόσο σίγουρος ότι το να έχεις να κανεις με ζώα με ποικίλες ιδιοσυγκρασίες μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα τσουλουβιαστουν,τσακωθούν και διαφορα αλλα..
Για μένα είναι απλά αφελής..
Προσπαθούσα να απαντήσω στο παραπάνω.... υποθέτω ότι εννοούσες μονο έλληνες;;:p
Συμφωνώ κι εγώ ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στο εξωτερικό (και ναι, έχω δει τετοια πάρκα.... μάλιστα εμπαινα κι εγώ μέσα για να μου φύγουν τα στερητικά που δεν είχα σκύλο τοτε....). Αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε κι εμείς..... και νομίζω ότι τα υπάρχοντα πάρκα στην Ελλάδα, δεν είναι η χειρότερη των ιδεών.... σιγά σιγά μπορεί να βοηθήσουν και στην περιβόητη κυνοφιλική παιδεία.

Α και ας μην εξιδανικέυουμε τα πραγματα στο εξωτερικό..... κι έκει τα μισά από τα ίδια puppy mills προέρχονται που έρχονται και τα δικά μας..... δεν είναι στο γονίδιο τους η κοινωνικοποίηση.... στον ιδιοκτήτη επαφίεται και πάλι.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
δεν είναι στο γονίδιο τους η κοινωνικοποίηση.... στον ιδιοκτήτη επαφίεται και πάλι.
H παιδεια στο να θεωρουμε δεδομενη την κοινωνικοποιηση στον σκυλο ,ειναι κατι που επιτυγχάνεται απο γενιά σε γενιά..στους ανθρωπους.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Φυσικά ισχύει και στον σκύλο ...
Δές και μόνο τις αντιδράσεις μίας αδέσποτης φοβισμένης μάνας και πώς αυτές μεταίδονται στα κουτάβια της

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oπου συμβαίνει και στον ανθρωπο..φοβίες των γονιών ,να τις μεταδίδουν στα παιδιά τους..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι, αλλά συζηταμε τις διαφορές ελλάδας/εξωτερικού ως προς την κοινωνικοποίηση. Και νομίζω οτι το 90% του προβληματος ειναι ο άνθρωπος, όχι ο σκύλος (ο οποίος και στις δυο περιπτώσεις προέρχεται πολύ συχνά από puppy mill... ουτε αδέσποτος είναι ουτε από εκτροφέα).

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Εγώ ξαναπροτείνω το Λυκαβηττό. Είναι και καταπράσινος αυτήν την εποχή. Και έχει και σκυλάκια κάθε μεγέθους και χαρακτήρα για κοινωνικοποιηση με αρκετά συνεργασιμους ιδιοκτήτες. Συνήθως είναι χωρίς λουρί, αλλά τα μαζεύουν αν ξέρουν ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Δεν έχει αδέσποτα (τουλάχιστον όχι επιθετική αγέλη). Δε χρειάζεται να φέρετε νερό, εχει πηγούλα για τα σκυλιά. Καλό θα ήταν να φέρετε καφέ αν θέλετε (τραπεζάκια και παγκάκια εχει παντου), γιατι δεν προτείνω να ανεβήτε προς τα καφενεία.....
Ωραια εχουμε λοιπον : Λυκαβητος, Φιλοπαππου, Γλυφαδα & Παρνηθα. Ποιοι θα θέλαν να κοινωνικοποιήσουν τα κουταβια τους να δουμε τελικά σε ποιο μέρος, ποσα κουταβια και τι ηλικιας και φυλης?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εμένα δεν είναι κουτάβι (κοντέυει τα δυο χρόνια τώρα), αλλά αν έχετε αλλους έφηβους, ερχόμαστε. Ειναι ράτσας Μπαθ, μέγεθος L. Πλύσιμο μόνο στο χερι, στους 40 βαθμούς. :D:D:D

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ειναι μεγαλοσωμο? Εχει κοινωνικοποιηθει? Πως τα παει με τα μικροσωμα κουταβια?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Βρε jennie τι λεγαμε μια ώρα για το σκυλοπάρκο;; Ναι, έχει κοινωνικοποιηθεί! :p:p

Είπαμε, μέγεθος Large. Πολυ πολύ καλός με όλα τα σκυλιά, μικρά και μεγάλα, ανέχεται τα πάντα από κουτάβια (το έχω καρατσεκάρει στο σκυλοπάρκο). Είναι και πολύ ήσυχος και δεν τρομάζει τα άλλα σκυλιά, ούτε τα φοβικά, αλλά ούτε και τα κυριαρχικά, γιατι δεν είναι απειλητικός, παρά το μεγεθός του.

Αντε πολλή διαφήμηση του έκανα.....:p:p

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Μου ειπε η Stalitsa σε π.μ οτι θα με παρει τηλεφωνο αυριο αν ειναι καλος ο καιρος και μια που μένει νοτια προαστεια να βρισκομασταν καπου στα νοτια. Αν με παρει γιατι εγω δεν εχω τηλεφωνό της θες να σε ειδοποιήσω και πως?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog