ΣΟΣ! Επίθεση γάτας σε κούταβο!!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
μαλον μπερδευετε το αεροβολο οπλο με το πλαστικο παιχνιδι...
Ξερω πολύ καλα τι ειναι το airsoft
Και παρ ότι ίσως απο πολύ κοντινη απόσταση να μπορει να προξενησει βλαβη σε ένα ματι, δεν είναι αυτός ό λόγος που έγραψα ότι έγραψα!
Το airsoft έιναι ίσως η πρωτη επαφη ενός παιδιου με ένα «εργαλειο» που βάλλει (έστω και αν οι βολίδες είναι πλαστικες και σχετικα ακίνδυνες)
Πρέπει να μαθει λοιπόν τους κανόνες χρησης των όπλων που είναι πολύ αυστηροί!

Τα παιδια αν θελουν να παιζουν ας παιζουν με ψεύτικα πιστολια!
Κι επειδη ενας απ τους κανονες λέει ότι «δεν στρεφεις ποτε όπλο προς άλλον ακόμα κι αν είσαι απολύτως σίγουρος ότι είναι άδειο, εκτός αν προτίθεσαι να τον σκοτώσεις, » δεν θεωρω σωστο να «παιζουν» ουτε με άδεια airsoft, γιατι πρεπει να τους γίνει συνήδηση ότι το κάθε όπλο είναι ένα εργαλείο που χρειαζεται γνωση και αυστηρη εφαρμογη στους κανόνες και τον χειρισμό.
Αν το μαθουν αυτο, τοτε θα μαθουν να σέβονται καθε όπλο. Και να μην κινδυνευουν αυτα ή καποιοι άλλοι αν τυχει να πεσει καποιο στα χέρια τους είτε τωρα είτε όταν ενηλικιωθούν!

• Like
Reactions: Aslan

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Ενώ απαντούσα με μια χαβαλέτζιδικη διάθεση, βλέπω ότι το θέμα σοβαρεψε και θα προσπαθήσω να απαντήσω τήσω σοβαρά (όσο μου το επιτρέπουν οι ρακες που έχω πιει ) .

@.LEO. Δεν θεωρώ ότι έχεις κακή πρόθεση, απλά λέω ότι η π_π_ρια που χρησιμοποιείς είναι πιο επικίνδυνη από όσο νομίζεις. (Εμείς με αυτό σπαγαμε λάμπες φωτισμού στην πλατεία του χωριού μου πιτσιρικάδες).
Εξάλλου όσο και να πετυχαινεις τις γάτες τι νομιζεις, ότι θα φύγουν; (προτιμότερο να βάλεις σου σημάδι τον ιδιοκτήτη όπως σου έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα).

@GRDANE Σίγουρα δεν είναι αεροβολο (στο λέω εγώ που έχω φάει σφαιρα αεροβολου στο κεφάλι έτσι για χαβαλε) αλλά σίγουρα μπορεί να κάνει ζημιά (όπως έγραψα πριν λάμπες δημοτικού φωτισμού σπαγαμε με αυτά τα διαολια).

@epial Καλό είναι να μην μαθαίνουν τα παιδιά μας σε όπλα γενικά και όχι πως να μάθουν να τα χρησιμοποιούν.
Τα παιδιά μας μια χαρά θα μάθουν να χρησιμοποιούν τα όπλα στον στρατό και γνώμη μου είναι πως δε χρειάζεται νωρίτερα. Βασικά τα παιδιά μας το μόνο που χρειάζεται είναι να τα μάθουμε πως να σκέφτονται και να έχουν ανοικτό μυαλό γενικά και από κει και πέρα θα βρουν την άκρη μόνα τους.
Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου.

Υ. Γ:Και άλλα πολλά ήθελα να γράψω αλλά τα ξέχασα γιατί φταίει η καταραμένη η ρακη. Καλό βράδυ Και συγνωμη:)

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
Επισης, κανεις θεωρώ δεν προτείνει κλωτσιες σαν πρωτη κίνηση. Ούτε ειπε κανεις αγαπαω μόνο το δικό μου σκυλο και κανέναν αλλο. Απλώς όπως σε ολα τα θέματα, μπαίνουν προτεραιότητες.. Το καλυτερο ειναι να προσπαθήσεις να αποφύγεις οποιαδήποτε κατάσταση που μπορει να αποβεί μοιραία. Αν ομως δεν γίνεται, προφανώς και θα προστατέψεις το δικό σου σκυλο, γάτο ή ανθρωπο..

Και για να σας θέσω ένα παράδειγμα, ισως τραβηγμένο αλλα ποτε δεν ξερεις:
Είστε με ενα δικό σας πρόσωπο και εμφανίζεται κάποιος με όπλο και απειλεί και εσάς και τον ανθρωπο σας. Θελει κάποιος να μου πει οτι αν εκείνη τη στιγμή σας δοθεί η δυνατοτητα να τον αφοπλίσετε κάπως, με μεγαλο κίνδυνο να τον στείλετε τουλάχιστον στο νοσοκομείο, εσεις θα κατσετε να το συζητήσετε;

Το παράδειγμα ισως ειναι τραβηγμένο, αλλα θελω να εξηγήσω οτι οταν φτανεις σε ενα σημειο που δεν μπορεις να κανεις διαφορετικά, δεν θα προστατέψεις εναν άσχετο ειδικά αν σε απειλεί. Μα ειναι άνθρωπος, σκυλί, γατί ή οποιοδηποτε αλλο πλάσμα του ζωικού βασιλείου.

αποτελεις ακτινα φωτος στο σκοταδι της ελλειψης αντιληψης...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Επισης, κανεις θεωρώ δεν προτείνει κλωτσιες σαν πρωτη κίνηση. Ούτε ειπε κανεις αγαπαω μόνο το δικό μου σκυλο και κανέναν αλλο. Απλώς όπως σε ολα τα θέματα, μπαίνουν προτεραιότητες.. Το καλυτερο ειναι να προσπαθήσεις να αποφύγεις οποιαδήποτε κατάσταση που μπορει να αποβεί μοιραία. Αν ομως δεν γίνεται, προφανώς και θα προστατέψεις το δικό σου σκυλο, γάτο ή ανθρωπο..

Είστε με ενα δικό σας πρόσωπο και εμφανίζεται κάποιος με όπλο και απειλεί και εσάς και τον ανθρωπο σας. Θελει κάποιος να μου πει οτι αν εκείνη τη στιγμή σας δοθεί η δυνατοτητα να τον αφοπλίσετε κάπως, με μεγαλο κίνδυνο να τον στείλετε τουλάχιστον στο νοσοκομείο, εσεις θα κατσετε να το συζητήσετε;
Αγαπητέ ή αγαπητή όταν φέρνουμε παραδείγματα είναι καλό οι αναλογίες να είναι σε ισορροπία. Όταν λες για άνθρωπο που απειλει με όπλο μέλος της οικογένειας μας και τον συγκρίνεις με μία γάτα που έχει μωράκια και φοβούμενη επιτίθεται το παράδειγμα είναι ατυχές για λόγους ευνοητους και δεν θα το εξηγήσω.

Νομίζω ότι συμφωνούμε όμως ότι κανείς από τους δυό μας δεν θα αφήσει κάποιο μέλος της οικογένειας του που έχει υπό την προστασία του να κινδυνεύσει . Απλώς σαν νοήμοντα όντα θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και την απειλή και η αντίδραση θα είναι ανάλογη. Αυτό λέω πολύ απλά. Δεν θα αντιμετωπίσω δηλαδή μία γάτα σαν να είναι πάνθηρας και ούτε έναν ένοπλο σαν να είναι γατάκι......

.LEO.

Active Member
6 Νοεμβρίου 2013
28
1
Πάμε άλλη μια φορά.

Δεν σπάει λάμπες φωτισμού και δεν μελανιάζεις.
Σας χτυπάγανε με φλόμπερ μάλλον

Α και στα 7-8 μέτρα που απέχουν οι μάντρες από το μπαλκόνι μια χαρά σημάδι έχω, -δλδ όχι στα μάτια- στα 10 δε φτανει.

Του έχω και φακό και λέιζερ πάνω για εφέ :D

Αλλα καταλαβαίνω την κριτική σας... εδώ πάει η γάτα να στραβώσει το σκύλο σας και σκέφτεστε να μην πληγωθεί η γάτα γιατί ποιος ξέρει τι πέρασε μικρή.

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Λέμε τα ίδια πράγματα επί της ουσίας κυρία Kyveli. Το ειπα εξαρχής οτι το παράδειγμα ισως ειναι τραβηγμένο. Σας έθεσα ομως μια κατάσταση προτετελεσμενων γεγονότων.

Μπορει για σας η γάτα να μην ειναι επικίνδυνη. Και σε γενικές γραμμές όντως δεν ειναι.. Στην περίπτωση που έτυχε σε μένα ομως, όπως και σε ορισμένους αλλούς, μιλάμε για μια γάτα που ναι μπορει να θελει να προστατέψει τα μικρα της, αλλα μπορει να κανει ζημιά. Το μέλος που άνοιξε το thread αναφέρθηκε σε κουταβι. Ο δικός μου σκυλος δεν το εχει και πολυ με το θεμα της γάτας. Αν ειχα γάτο στο σπιτι θα ειχε φάει το bullying της ζωής του (Το σκυλί οχι το γατί). Κι απο την αλλη εχω μια γάτα που εχει πεταχτεί απο το πουθενα και κανει σα νιντζα προσπαθώντας να επιτεθεί στη μούρη του και λιγο χώρο να αντιδράσω. Κι αν η παρομοίωση σου ακουγεται υπερβολική, ξαναδιαβασε το πρώτο μου post. Θα δεις οτι αναφέρθηκα σε δυο γάτες απλά η μια ναι μεν επιχείρησε να μας διώξει, αλλα δεν ηταν επικίνδυνη και μετα υποχώρησε. Αυτη που έκανε πρωτα την κίνηση ομως δεν ηταν χαλαρή επίθεση. Και το σκυλι μου δεν ειναι κανενα 5κιλο να το πάρω αγκαλιά και να φυγω. Έκανα το καλυτερο που θεωρούσα εκείνη την ωρα ώστε να φύγουμε όλοι αλώβητοι, αλλα αν με έφτανε σε σημειο να μην μπορω να κανω διαφορετικά, δεν θα σκεφτόμουν αν θα προστατέψω τη γάτα..

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@.LEO. Και όμως με ένα τέτοιο (ναι αυτό που είναι σαν πιστόλι και πετά πλαστικά σφαιρακι) ενα βράδυ σπασαμε όλες τις λάμπες τις πλατείας (γυάλινο σαν αυτές που έχουμε στα σπίτια μας, όχι οικονομίας και ποιο μεγαλες) που ήταν στην σειρά πάνω σε καλώδιο.

Αλλά το θέμα για μενα δεν είναι αν κάνει ζημιά στις γάτες. Απλά το θεωρώ χαζό ολό αυτο. Εκτός και αν είσαι 12 χρονών. Αν κρίνω ότι έχεις βάλει και λέιζερ μάλλον τόσο θα είσαι και έχεις βρει παιχνίδι να περνάς την ώρα σου.
Υπομονή. Πριν το καταλάβεις θα γίνεις 15 και τότε θα αφήσεις τις γάτες και θα κυνηγας κοριτσάκια.;)

Last edited:
  • Like
Reactions: TheCat

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Είναι εμφανες ότι κανει χιούμορ για λεϊζερ και φακό στο airsoft

Εν ταξει! Οι λαμπες πυρακτώσεως σπάνε και αν τους πετάξεις ένα στραγάλι...

@.LEO. Το φλόμπερ είναι πυροβόλο και παίρνει φυσίγγιο με σκάγια...:p

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Επίθεση δεχτήκαμε και εγώ με τον αδέσποτο που φιλοξενώ. Τον είχα βγάλει τη βραδινή του βόλτα και εκεί που περπατούσαμε αμέριμνοι και οι δύο, πετάχτηκε κάτω από ένα κάδο μία γάτα και πήγε να του βγάλει τα μάτια. Ευτυχώς είναι 12κιλος και τον σήκωσα στον αέρα, χτυπώντας το πόδι μου κάτω και φώναξα (όσο μου επέτρεπε η ώρα, 00.20). Δεν υποχώρησε με τίποτα και έτσι απλά τον πήρα όπως τον είχα στον αέρα και φύγαμε άρον άρον. Την επόμενη το πρωί είδα 3 μωράκια δίπλα της, αν και το φαντάστηκα και την προηγούμενη το βράδυ.
Ευτυχώς δεν είχα την 30κιλη μαζί μου. Να με έβλεπα πως θα την σήκωνα στον αέρα αυτήν :p

• Like
Reactions: ioanna a

.LEO.

Active Member
6 Νοεμβρίου 2013
28
1
@manolo 29 είμαι και δεν έχω χόμπι να βασανίζω τα γατιά, αλλα όταν το σκυλί γαυγίζει στις 2 το πρωί μία είναι η λύση :D:D:D

και αυτό αν είναι τυχερές γιατί ο ιδιοκτήτης τους τώρα το καλοκαίρι ειδικά που κοιμάται έξω... τα είπα πριν

@epial σωστός. εδώ το λένε τσαγκρί οπότε λέω έτσι το αεροβόλο εγω

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Γράψτε, γράψτε κι' άλλα τραγικά!
Πολλοί, έχουν καταντήσει, ο σκύλος τους, να είναι η προέκταση του ανθρωποκεντρικού εαυτού τους. Μόνο γι' αυτόν μας νοιάζει. Βρέθηκε στον δρόμο μας ένα άλλο ζωντανό, ή κυρίως, εμείς στον δικό του?? Τιμωρία χωρίς δεύτερη σκέψη και με κάθε τρόπο.
Ολοι αγαπάμε τα σκυλιά μας και γενικά τα ζώα μας. Χωρίς όμως να χάνουμε την ανθρωπιά μας στο ελάχιστο, για τα άλλα, κυρίως αδέσποτα, που προσπαθούν να επιβιώσουν, ή να προστατευτούν, στην κόλαση του πουθενά!
Με την ίδια λογική, αν ένας σκύλος, επιτίθετο σε μία μάνα γάτα, λογικά θα έπρεπε χωρίς δεύτερη σκέψη, να τον πυροβολήσω, με ό,τι "ρημάδι" όπλο και αν ήταν αυτό!!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Μηπως εκτός του ότι εξάγεις λάθος συμπεράσματα, γενικεύεις άστόχως;
Που, πότε και κυρίως από ποιόν γράφτηκαν τέτοια;
Εαν θεωρείς ότι έχεις καταλάβει σωστά, κάνε παράθεση το ποστ του και απάντησε στον ίδιο, ωστε να έχει την δυνατότητα να σου δώσει επεξηγήσεις!

• Like
Reactions: dimitris-skg

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Πιο παλιά στις πρωινές βόλτες του Ερμή περναγα έξω από μια αυλή και ο βελγος που ήταν αραχτός μέσα σήκωνε την γειτονιά στο πόδι από τα γαβγισματα. Ο Ερμής δεν του γαβγιζε πποτέ. Ένα Σάββατο πρωί και ενώ περνούσα κλασικά ο βελγος γαβγιζε. Τότε βγαίνει η ιδιοκτήτρια του σκύλου και αρχίζει το κράξιμο. Έλεος ούτε το Σάββατο δεν μας αφήνετε να κοιμηθουμε; μου λέει. Μα ο σκύλος μου δεν γαβγιζε. Ο δικός σου είναι τις απαντάω. Και είναι ανάγκη να περνάς από εδώ κάθε πρωί; λέει αυτή. Το τι της απάντησα δεν το γράφω, θα φάμε πρόστιμο από το ΕΣΡ.

Άσχετη ιστορία με το θέμα αλλά μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας το τελευταίο μήνυμα σου @.LEO.

Μπορεί να είναι μια λύση να κυνηγας τις γάτες για να μην γαβγιζει ο σκύλος σου, αλλά εγώ σου έχω μια πιο εύκολη. Βάλε τον σκύλο σου μέσα τα βράδια και έτσι γλιτώνεις από γαβγισματα και άλλα πολλά (σκνιπα , φολες κτλ)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Μισό γιατί κάηκα λιγο.. Οταν λες πλαστικές μπιλιτσες εννοεις αυτές τις ψιλές διαμέτρου περιπου 5 mm; Γιατι σόρι κιόλας αυτές και τσούζουν και ειναι επικίνδυνες! Κι αν ειναι αυτές, μου κανει εντύπωση που βρήκες ανάλογο τουφέκι στα jumbo.. Ειχα την αίσθηση οτι ειχαν απαγορευτεί αυτα τα παιχνίδια καθώς αν σημαδέψεις σε λαθος σημειο και λαθος απόσταση βγάζουν μάτι για πλακα!

Το παράδειγμα ισως ειναι τραβηγμένο, αλλα θελω να εξηγήσω οτι οταν φτανεις σε ενα σημειο που δεν μπορεις να κανεις διαφορετικά, δεν θα προστατέψεις εναν άσχετο ειδικά αν σε απειλεί. Μα ειναι άνθρωπος, σκυλί, γατί ή οποιοδηποτε αλλο πλάσμα του ζωικού βασιλείου.
Συμφωνώ απόλυτα, έχεις δίκιο. Κι εγώ θα παλέψω για τους δικούς μου ανθρώπους και τα δικά μου ζώα σα.. λυσσασμένη γάτα αν δεν έχω άλλη επιλογή. Το θέμα είναι να ξέρεις πότε έχεις φτάσει όντως στο σημείο που πραγματικά δε μπορείς να κάνεις διαφορετικά από το να καταφύγεις σε τραυματισμό - ή χειρότερα. Το πόσο υπερβολικά εύκολα κάποιοι σηκώνουν πόδια, πέτρες, airsoft και δε συμμαζεύεται όμως ενώ μπορούν να κάνουν πολλά μέχρι εκείνο το σημείο...

Από την άλλη δεν καταλαβαίνω πώς μια γάτα που είναι μια σταλιά ευαίσθητο πλάσμα και μπορείς να τη σκοτώσεις με μισή χεριά λογίζεται ως επικίνδυνο οπλισμένο όπλο... Το λέω με πλήρη επίγνωση του τι ζημιά μπορεί να κάνει μια γάτα επιτιθέμενη. Τα σκυλιά δεν τα φοβάμαι, τις γάτες τις φοβάμαι. 16 χρόνια το χω το σημάδι (ένα από τα πάμπολλα) από επίθεση γάτου που πραγματικά ήθελε να σκοτώσει (όχι εμένα, αλλά εγώ προστάτεψα, εγώ την πλήρωσα), σε φάση παράνοιας (σίγουρα υπήρχε νευρολογικό πρόβλημα). 2 μέρες κάναν να σταματήσουν να τρέχουν αίμα οι πληγές μου. Αυτό ΗΤΑΝ πραγματικά επίθεση, όχι αυτά έχω δει που περιγράφονται. Και πάλι, πώς έγινε ρε παιδί μου, δεν τον σκότωσα τον γάτο. Κοίτα να δεις που γίνεται κι αυτό.

Σ.σ. δεν ειρωνεύομαι εσένα elrandir, απλά θέλω να τονίσω μέσω της ειρωνείας το υπερβολικό και επιπόλαιο των σπασμωδικών βίαιων αντιδράσεων που συγκαλύπτονται πίσω από το "ήμουν σε άμυνα".

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Ξερω πολύ καλα τι ειναι το airsoft
Και παρ ότι ίσως απο πολύ κοντινη απόσταση να μπορει να προξενησει βλαβη σε ένα ματι, δεν είναι αυτός ό λόγος που έγραψα ότι έγραψα!
Το airsoft έιναι ίσως η πρωτη επαφη ενός παιδιου με ένα «εργαλειο» που βάλλει (έστω και αν οι βολίδες είναι πλαστικες και σχετικα ακίνδυνες)
Πρέπει να μαθει λοιπόν τους κανόνες χρησης των όπλων που είναι πολύ αυστηροί!

Τα παιδια αν θελουν να παιζουν ας παιζουν με ψεύτικα πιστολια!
Κι επειδη ενας απ τους κανονες λέει ότι «δεν στρεφεις ποτε όπλο προς άλλον ακόμα κι αν είσαι απολύτως σίγουρος ότι είναι άδειο, εκτός αν προτίθεσαι να τον σκοτώσεις, » δεν θεωρω σωστο να «παιζουν» ουτε με άδεια airsoft, γιατι πρεπει να τους γίνει συνήδηση ότι το κάθε όπλο είναι ένα εργαλείο που χρειαζεται γνωση και αυστηρη εφαρμογη στους κανόνες και τον χειρισμό.
Αν το μαθουν αυτο, τοτε θα μαθουν να σέβονται καθε όπλο. Και να μην κινδυνευουν αυτα ή καποιοι άλλοι αν τυχει να πεσει καποιο στα χέρια τους είτε τωρα είτε όταν ενηλικιωθούν!
Α μα δε γίνεται, εσύ απλά θέλεις να με εκνευρίσεις όταν πρωτομπαίνεις σε μια συζήτηση και κατόπιν επανεμφανίζεις το συνετό σου πρόσωπο! (n)

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Μηπως εκτός του ότι εξάγεις λάθος συμπεράσματα, γενικεύεις άστόχως;
Που, πότε και κυρίως από ποιόν γράφτηκαν τέτοια;
Εαν θεωρείς ότι έχεις καταλάβει σωστά, κάνε παράθεση το ποστ του και απάντησε στον ίδιο, ωστε να έχει την δυνατότητα να σου δώσει επεξηγήσεις!
Ουτε γενίκευσα αστόχως, "είπα πολλοί έχουν καταντήσει" και καταλαβαίνω πολύ καλά, ό,τι δεν θέλουν να καταλάβουν ορισμένοι!
Τέλος, το πως θα συγκροτώ την απάντηση μου, είναι επιλογή μου (νομίζω)! Αρκεί να μην είναι υβριστική και άδικη! Τώρα αν κάποιοι θίγονται άνευ λόγου, ας το ψάξουν!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Α μα δε γίνεται, εσύ απλά θέλεις να με εκνευρίσεις όταν πρωτομπαίνεις σε μια συζήτηση και κατόπιν επανεμφανίζεις το συνετό σου πρόσωπο! (n)
Mα δεν έκανα τίποτα ο καημένος στα αρχικα πόστ για να σε εκνευρίσω!
Την εκτίμησή μου ανέφερα ότι στην απόσταση που σύμφωνα με τη λογική υπεθεσα ότι βρίσκονται οι γάτες όταν τους ρίχνει για να τις διώξει ο .LEO., δεν πονάνε αλλά απλώς ξαφνιάζονται!

(αν και η ένταση του πόνου είναι κάτι πολύ σχετικό! Συνηθως οι γυναίκες ενω τρυπάνε αυτια, αφαλούς κλπ, ξεριζωνουν φρυδια και ομαδικα με κερι τις λοιπες τριχες, και άλλα ων ουκ εστιν αριθμός, αν τις χτυπήσει ενα πλαστικό μπαλακι ακομα κι από απόστση, πονάνε πολύ! Όπως και θεωρούν κάποια αθλήματα ή αθλοπαιδιές «βίαια») Αν έχω κρίνει σωστά...Τώρα σε τσάντισα!

Τα λοιπά τα είπα ως έχων βαρύνουσα γνώση στα περι όπλων, λόγω της για πολλά χρόνια ενασχόλησης μου με Ολυμπιακό άθλημα της σκοποβολής ώς αθλητης και μετα ώς διεθνής κριτής!
Τα παιδιά μου μεγάλωσαν μέσα στα σκοπευτήρια και τα όπλα.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Mα δεν έκανα τίποτα ο καημένος στα αρχικα πόστ για να σε εκνευρίσω!
Την εκτίμησή μου ανέφερα ότι στην απόσταση που σύμφωνα με τη λογική υπεθεσα ότι βρίσκονται οι γάτες όταν τους ρίχνει για να τις διώξει ο .LEO., δεν πονάνε αλλά απλώς ξαφνιάζονται!

(αν και η ένταση του πόνου είναι κάτι πολύ σχετικό! Συνηθως οι γυναίκες ενω τρυπάνε αυτια, αφαλούς κλπ, ξεριζωνουν φρυδια και ομαδικα με κερι τις λοιπες τριχες, και άλλα ων ουκ εστιν αριθμός, αν τις χτυπήσει ενα πλαστικό μπαλακι ακομα κι από απόστση, πονάνε πολύ! Όπως και θεωρούν κάποια αθλήματα ή αθλοπαιδιές «βίαια») Αν έχω κρίνει σωστά...Τώρα σε τσάντισα!

Τα λοιπά τα είπα ως έχων βαρύνουσα γνώση στα περι όπλων, λόγω της για πολλά χρόνια ενασχόλησης μου με Ολυμπιακό άθλημα της σκοποβολής ώς αθλητης και μετα ώς διεθνής κριτής!

Τα παιδιά μου μεγάλωσαν μέσα στα σκοπευτήρια και τα όπλα.
Mωρ' δε με τσάτισες, αλλά δεν καταλαβαίνω το συσχετισμό ανάμεσα στη διαφορετική αίσθηση του πόνου, που δεν την αμφισβητώ, και τη "μεγαλύτερη ευαισθησία" στο να κρίνει κάποιος αθλημάτα ή δραστηριοτήτες ως βίαια. Βιολογικά που το παίρνεις θαρρώ, σύμφωνα με τα λίγα που ξέρω, εντελώς διαφορετικά κέντρα του εγκεφάλου δραστηριοποιούνται.

Πάνω σε αυτό το off, να σχολιάσω ότι όλα τα αθλήματα "επαφής" γενικά έχουν potential βίας, ενώ τα ατομικά συνήθως όχι. Αλλά αυτό έγκειται και στο "πώς το παίζεις το παιχνίδι". Κάποια απλά μπορεί να έχουν μεγαλύτερη δυναμική επικινδυνότητας στη μία τοις χιλοίς περίπτωση που θα γαμηθεί ο δίας πέρα από όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και θα γίνει στραβή. Άλλο αυτό όμως. Εν ολίγοις, δεν είναι λογικό για μένα να θεωρείς τη σκοποβολή πιο βίαιη ως άθλημα από τη μπάλα ας πούμε. Επίσης βίαια μπορεί να γίνουν παιχνίδια, αθλήματα και αθλοπαιδειές που ευνοούν περισσότερο στο μεγάλο ανέβασμα αδρεναλίνης (παραπάνω δλδ από την έξαρση που προκαλεί η προσήλωση του αγωνίζεσθαι). Άμα σου ανέβει η αδρεναλίνη και μήλα να παίζεις που λέει ο λόγος μπορεί να χτυπήσεις τον άλλον.

Και πίσω στο θέμα, τη διαφορά στην αίσθηση του πόνου ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και ένα ζώο δε μπορεί κανείς μας να την καταλάβει. Οι γάτες παρότι survivors είναι πολύ, πολύ ευαίσθητα πλάσματα.

• Like
Reactions: epial

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
για να κλεισω με την δικια μας ιστορια το πάθημά μας εγινε μαθημα.
φυλαγόμαστε όταν περναμε από τη περιοχή της γατουλας και δεν ξανααντιμετωπίσαμε θεμα. καθεται και μας κοιταει με μσο ματι ειναι η αλήθεια και φουντωνει την τριχα οταν μας βλεπει αλλα δεν ξαναόρμηξε.
θα την κερασω καμια κονσερβουλα μηπως την εξευμενίσω :D

• Like
Reactions: Ran Tan Plan

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πάρτε κάνα ψεκαστήρι νερού, βάλτε το στη ρύθμιση που ρίχνει χοντρή δέσμη νερού και ρίξτε κάπου στο σώμα...σιγά μην κάτσει η γάτα να επιτεθεί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν