ΣΟΣ! Επίθεση γάτας σε κούταβο!!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Και εγώ σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Αν εμπιστεύεσαι απόλυτα τον κτηνίατρο σου, τότε προσπάθησε να ηρεμήσεις και έχε τον νού σου στο μικρούλι. Αν δεν βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά για το πόσο καλός είναι ή δεν τον γνωρίζεις καιρό (τον κτηνίατρο), τότε οπωσδήποτε δεύτερη γνώμη - ο εξειδικευμένος στα οφθαλμολογικά κτηνίατρος που σου σύστησαν ακούγεται καλή περίπτωση. Μακάρι να μην είναι τίποτα !

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Περαστικα κ απο εμας!
Ενηνερωσε μας αν θελεις... Υπαρχει περιπτωση το κουταβι σου να εχει καποιο φοβο απεναντι τους κ να ειναι πιο μαζεμενο την επομενη φορα...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Απλα πολλες φορες αδικουμε τις γατες λεγοντας τες υπουλες...
Αυτο εγω το ειπα και πραγματικα το πιστευω. Ειμαι φιλοζωη, δεν θα εκανα ποτε κακο σε κανενα ζωο αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να τα "συμπαθω" κ ολα. Ενα σκυλι και να το χτυπησεις αυτο θα γυρισει να σου γλυψει το χερι, ενω μια γατα οσο και να την αγαπας και να τη φροντιζεις και οσο χαδιαρα και γλυκια να φαινεται μπορει να ερθει στιγμη που θα γυρισει να σου βγαλει τα ματια. Ειναι απο τη φυση τους επιφυλακτικες..

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Αυτο εγω το ειπα και πραγματικα το πιστευω. Ειμαι φιλοζωη, δεν θα εκανα ποτε κακο σε κανενα ζωο αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να τα "συμπαθω" κ ολα. Ενα σκυλι και να το χτυπησεις αυτο θα γυρισει να σου γλυψει το χερι, ενω μια γατα οσο και να την αγαπας και να τη φροντιζεις και οσο χαδιαρα και γλυκια να φαινεται μπορει να ερθει στιγμη που θα γυρισει να σου βγαλει τα ματια. Ειναι απο τη φυση τους επιφυλακτικες..
σωστα! Δεν ειναι αγελαιο ζωο οπως ο σκυλος....:)

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
μακάρι όλα να πάνε καλά..εμενα ήταν το πρώτο πρόβλημα που είχα για το σκυλάκι μου, και μάλιστα και του σπιτονοικοκύρη μου το πρόβλημα επειδή έχει μια γάτα εδώ και γυρίζει ελεύθερη.

thp

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
101
3
Στην αυλή μου μια γάτα έχει γεννήσει εδώ και μισό μηνα περίπου, 2 μέρες πριν πάρω το κουτάβι. Από τότε είμαι κανονικός φρουρός. Δεν το αφήνω ποτε μονο στην αυλή αν και η γάτα δεν έχει δείξει διάθεση επιθετικότητας καταλαβαίνει πως το κουτάβι είναι ακίνδυνο (προς το παρόν). Λογικά θα τα μεταφέρει αλλου αφού όπως είπα όταν γέννησε δεν υπήρχε σκυλί.
Από την άλλη και οι εμπειρίες μου δεν είναι καλές, το χάσκει που είχα είχε δεχτεί επίθεση αν και ΔΕΝ ήταν κουτάβι, με αποτέλεσμα να έχει αρκετές γρατζουνιές στην μουσούδα. Από τότε αποτε έβλεπε γάτα όπλιζε και κυνήγαγε.

• Like
Reactions: marblk

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
ναι μου έχει βγει πολύ καλός χαρακτήρας,τον πειράζω επίτηδες όταν τρώει για να μην αγριεύει γιατί δεν ξέρεις καμια φορα!!!όταν νυχτώσει όμως αλλάζει η συμπεριφορά του απέναντι τους!!!όταν νυχτώσει όμως αλλάζει η συμπεριφορά του απέναντι τους!!!

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
SCARLETT σε ευχάριστω πολυ!! Με βοήθησες πολυ κ εσωσες το μάτι του κουταβού μου...τελικά ο κτηνίτρος που τον πήγα το πρωι ηταν το λιγότερο που μπορω να πω αναξιος για το επάγγελμα του κ μας τον είχαν συστήσει κιολας..Τελικα τηλεφώνησα εκει που μου είπες κ απο έκει βρηκα ενα κτηνιατρό στο ηράκλειο κ απο εκεί ενα κτηνιατρό στο ρεθυμνο κ απο εκεί ένα κτηνιατρο ειδικό για μάτια στο ρεθυμνο οπου κ μένω. Ειχάμε μερικη αποκόλλησει κερατοείδους κ για 8 μέρες περνουμε αντιβιωτικό κολλύριο κ βλέπουμε τι αλλο θα χρειαστει..αλλα ολα καλα θα πάνε !! Σε ευχαριστω παρα πολυ!!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ευτυχώς, όλα καλά !!! Περαστικά του !!! :):)

Σκάρλετ, να είσαι καλά που βοήθησες ... :):)

Νίκος6

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2015
156
311
44
Νίκαια
nikospachakis.blogspot.gr
Καλησπέρα παιδιά μολις μας συνέβη και εμας αυτό. . .το Κωλογατο.δεν ενοχλησε ο Γιόχαν και του εκανε ντου. τον χτυπησε κατω απο το μάτι σλλα πρέπει να ειναι επιφανειακό.Η κτηνιατρος ανοιγει στις 5 και δεν ξέρω τι να κανω

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Απο φοβο επιτέθηκε κ το γατι...αμυνα ειναι...δεν επρεπε καν να έρθουν τοσο κοντα εξαρχης ωστε να γινει ολο αυτο! Τιποτα, αμα οπως λες ειναι επιφανειακο κ εχεις λιγο βαμμα ιωδιου βαλτου λιγο (οχι μπεταντιν) κ στις 5 πηγαινε τον στον κτηνιατρο να χεις το κεφαλι σου ησυχο!
Ελπιζω να μην ειναι κατι σημαντικο κ γρηγορη αναρρωση!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Ψυχραιμία. Αν δεν είναι και μες στο μάτι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, θα πας στις 5 κτηνίατρο και θα πράξει τα δέοντα.

Οι γάτες υπόψιν αν έχουν μωρά ορμάνε στα σκυλιά κι από σχετικά μακριά, με αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, για να προστατέψουν τα μωρά τους, ενώ μπορεί το σκυλί να μην τους έχει δει καν. Και είναι εποχή που (δυστυχώς) τα αδέσποτα γατιά γεννάνε. Οπότε αν καταλάβεις ότι παίζει γατο-οικογένεια, καλό είναι να αποφεύγεις να περνάς από το σημείο που βρίσκεται για κάποιο καιρό. (Εκτός κι αν πας μόνος σου να βάλεις λίγο νεράκι και φαγάκι :D )

Καλή ανάρρωση!

Side story:
Σε ανάλογη περίπτωση, έχω προλάβει κι έχω βάλει το σώμα μου μπροστά για να προστατέψω το σκυλί, αποτέλεσμα μια νυχιά τεράστια σε χοντρό τζιν (το κανε και τρέντυ με ξέφτια κ'ετσ') ΚΑΙ γρατζουνιά στο πόδι από κάτω. Μιλάμε για καλή επίθεση για να τραβήξει το τζιν και να να φτάσει και μέσα. Άμα βλέπω γατί πλέον που μας κοιτάει από μακριά χωρίς να κάνει κίνηση να χαμηλώσει το σώμα (με φόβο) ή να κρυφτεί, αλλά ίσα ίσα να κάνει και κανά prey-style βήμα κατά την κατεύθυνσή μας, ψιλιάζομαι ότι μπορεί να παίζουν μωρά και φίλε τρέχω μακριά!

• Like
Reactions: anastasiak

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
σημερα μας επιτεθηκε και εμας μια νεαρή γατουλα. δεν εχω ξανα φοβηθεί ετσι για τον σκυλο μου.
την τρομαξαμε εμεις στην αρχη, και για αυτο μας ορμηξε δυο φορες, μετα προλαβαμε και φυγαμε...
και σκυλια μας εχουν επιτεθει αλλα τουλαχιστον εκει ξερουμε (και εγω και η σκυλα μου)πώς να το αντιμετωπίσουμε.
το γατι πώς το κρατάμε μακριά;;;;;;
την σκυλα μου την εψαξα δεν βρηκα γρατσουνια πανω της. αν και σε καποια στιγμη ,εκει που μας επιτιθονταν το γατι, εβγαλε πονεμενη φωνή.

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Δύσκολο να ξεφύγεις από μαινόμενο γατί αν σου επιτεθεί.
Σε αντίστοιχη δικιά μας περίπτωση η γάτα πήδηξε 2 φορές στην ράχη του σκύλου,
προσπάθησα να την διώξω με το πόδι, αλλά δεν καταλάβαινε τίποτα, ώσπου επενέβη περαστικός και της έχωσε δυνατό σούτι και την εκσφενδόνισε.
Καλώς ή κακώς πρέπει να επιστρατεύσεις τις όποιες ποδοσφαιρικές σου ικανότητες, δεξί ή αριστερό δουλεύεις καλύτερα Ιωάννα;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Παιδιά καταλαβαίνω ότι τις κλωτσιές τις προτείνετε για να σώσετε το σκύλο σας αλλά μην το κάνετε τόσο αβίαστα. Από μία κλωτσιά μπορεί να σπάσει πανεύκολα η γνάθος της γάτας και όντας αδέσποτη να πεθάνει από βασανιστικό θάνατο καθώς δεν θα μπορεί να φάει.