Ψυχραιμία. Αν δεν είναι και μες στο μάτι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, θα πας στις 5 κτηνίατρο και θα πράξει τα δέοντα.
Οι γάτες υπόψιν αν έχουν μωρά ορμάνε στα σκυλιά κι από σχετικά μακριά, με αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, για να προστατέψουν τα μωρά τους, ενώ μπορεί το σκυλί να μην τους έχει δει καν. Και είναι εποχή που (δυστυχώς) τα αδέσποτα γατιά γεννάνε. Οπότε αν καταλάβεις ότι παίζει γατο-οικογένεια, καλό είναι να αποφεύγεις να περνάς από το σημείο που βρίσκεται για κάποιο καιρό. (Εκτός κι αν πας μόνος σου να βάλεις λίγο νεράκι και φαγάκι
)
Καλή ανάρρωση!
Side story:
Σε ανάλογη περίπτωση, έχω προλάβει κι έχω βάλει το σώμα μου μπροστά για να προστατέψω το σκυλί, αποτέλεσμα μια νυχιά τεράστια σε χοντρό τζιν (το κανε και τρέντυ με ξέφτια κ'ετσ') ΚΑΙ γρατζουνιά στο πόδι από κάτω. Μιλάμε για καλή επίθεση για να τραβήξει το τζιν και να να φτάσει και μέσα. Άμα βλέπω γατί πλέον που μας κοιτάει από μακριά χωρίς να κάνει κίνηση να χαμηλώσει το σώμα (με φόβο) ή να κρυφτεί, αλλά ίσα ίσα να κάνει και κανά prey-style βήμα κατά την κατεύθυνσή μας, ψιλιάζομαι ότι μπορεί να παίζουν μωρά και φίλε τρέχω μακριά!