Πώς θα το μάθω να "τα κάνει" έξω...

Κων/νος

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2010
222
0
Αθηνα,Μελισσια
Εμεις ξεκινησαμε καλα με την πανα στο μπαλκονι(ειχαμε βεβαια ατυχηματακια μεσα στο σπιτι),αλλα εδω&κατι μερες ενω παει στην πανα,τα κανει&σε αλλο σημειο του μπαλκονιου(κακακια&τσισα)στο σημειο μαλιστα που του εχω βαλει το σπιτακι του αρκετα κοντα του(στο σπιτακι ακομα δεν εχει κοιμηθει απλα εχει κανει μπασιματαστροφες&εχει βγει...).Τι μπορει να φταιει&ενω στην αρχη πηγαινε συνεχεια πανα τωρα εχει κανει λαδιες...:) ? Πανα αλαλζω καθε ποτε,δηλ σε καθε λερωμα?
Οσο για καθαρισμο δοκιμσα ξυδι μετα απο το σφουγγαρισμα με χλωρινη αλλα μαλλον δεν επιασε για να ξαναπαει...Τι προτεινετε?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
αδιαφορία αν τα βρείς σε "λάθος" σημείο, ΜΗΗΗΗ, αν την πετύχεις την ώρα που τα κάνει σε λάθος σημείο(και μεταφορά της στο σωστό, επιβραβευση όταν την πετυχαίνεις να τα κάνεις στο "σωστό". Δηλαδή αυτά που κάνεις ήδη! Από εκεί και πέρα παρακολούθηση επιμονή κι υπομονή!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το ξύδι πάντα το αγαπούσα, αλλά κατά την κουταβόπερίοδο το λάτρεψα, όντως εξουδετερώνει τη μυρωδιά. Η μικρή σου όμως εκτός από μύτη έχει και μνήμη, οπότε πρέπει να την παρακολουθήσεις μερικές φορές και να την αποτρέψεις από το σημείο που δείχνει προτίμηση(γιατί για κάποιο λόγο τη βολεύει-μήπως είναι κανένα σιφώνι εκεί κοντά και βγάζει αυτό μυρωδιές?) αλλά σε ενοχλεί εσένα...

Κων/νος

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2010
222
0
Αθηνα,Μελισσια
Oχι.Ο ειναι το σημειο κοντα στη μπαλκονοπορτα του δωματιου μου&σεχτικα κοντα στο σπιτακι του(αν&δεν το εχει χρησιμοποιησει περα απο 2-3φορες που εχει μπει για 5-10λ).Το περιεργο ειναι οτι τις 2 πρωτες εβομαδες&σχεδον απο τη δευτερη μερα εμαθε την πανα του στην αλλη ακρη της βεραντας&αυτα μου τα κανει τωρα την 3προς 4 εβδομαδα που ειναι σπιτι.Μεσα στη μερα 1-2 φορες θα το κανει.

Κων/νος

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2010
222
0
Αθηνα,Μελισσια
Oλα ωραια και καλα...Αρχισαμε τις βολτες πριν 3-4 μερες.Εχει αρχισει&κανει τα τσισα εξω (οχι παντα)& κακακια (εκανε μια φορα σημερα πρωι μετα το φαγητο που τον ειδα οτι ψαχνοταν&τον κατεβασα) μια φορα μονο.Η πανα αναγκαστικα υπαρχει εξω στο μπαλκονι ακομα...Τι κανω?την βγαζω η την αφηνψω ακομα?Ειναι νωρις να εχω απαιτησεις για τσια&κακα σε καθε εξοδο&τπτ πανω στο σπιτι?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
νωρίς είναι ακόμα. Υπομονή και επιμονή!
Γνώμη μου, την πάνα την αφήνεις αλλά δεν επιβραβεύεις πιά και στήνεις πανηγύρι όποτε τα κάνει έξω. Του λές πόσο περήφανο σε κάνει και τι καλό σκυλί που είναι και ότι άλλη χαζοχαρούμενη ατάκα σου έρθει (και αγνοείς τους γύρω σου που σε κοιτάνε σαν τρελό-αυτοί δεν εκπαιδευουν τουαλέτα σε κουτάβι!) και του δίνεις και καμιά λιχουδιά. Όταν τα κάνει μέσα, αδιαφορία. Κι όποτε ψάχνεται, λουρί, βούρ και κάτω!

kmits777

New Member
19 Ιουνίου 2011
1
0
βοηθεια...νεος

καλησπερα και απο μενα παιδια.εχω ενα spitz αλλα ειναι ακομα μωρακι..3μηνων.το εχω 3 μερες..εχω διαβασει ολες τις τακτικες της εν οικο αφοδευσης αλλα στην πανα πηγε απο τις 10 φορες την μια ενω ειχα αφησει "μυρωδιες" απο την προηγουμενη....και εχοντας σφουγγαρισει ολοκληρη την υπολοιπη περιοχη περιπολιας του.εκτος απ΄το να περιμενω να κανει τα εμβολια του καπιοα αλλη λυση...?και μια αλλη ερωτηση.να του παρω απο τωρα σπιτακι...δεν του πηρα διοτι μου περασε απο το μυαλο οτι θα κρυβεται εκει και θα τα κανει..εως τωρα εχει βολευτει στη μαξιλαρα του..ευχαριστω!​

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
Παιδια καλησπερα. εχω ενα shih tsu 2,5 μηνων kαι προς το παρον εχω λυσει το θεμα με τσισα και κακα με τις πανες στο πατωμα σε συγκεκριμενο σημειο. πηρα ενα σπρευ to attracrive το οποιο ψεκαζω λιγο το σημειο και μολις το μυρισει παει και τα κανει εκει.

martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μάλλον τελικά όπως είπαν και πολλά μέλοι στη συζήτηση χρειάζεται απλάυπομονή...Εμάς είναι 6 μηνών και μέχρι τώρα τα έκανε μόνο στην πάνα καιεντελώς ξαφνικά μια μέρα άρχισε να κλαίει και να στριφογυρνάει.. Ο λόγος???Μόλις πάτησε χώμα στο απέναντι πάρκο τα έκανε ΟΛΑ.. Από τότε κάθε 3 ώρες (γιατίμέχρι τόσο μπορεί και κρατιέται) τα κάνει έξω και συνήθως μας προειδοποιεί.. Καιέτσι απλά με συνοπτικές διαδικασίες κόψαμε την πάνα...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Α μπα τουλάχιστον μέχρι κάποια ηλικία δεν έχουν το μυαλουδάκι να μαρκάρουν...

Αν έχεις πάρει τον σκύλο 2 μηνών, 3 μηνών βγει βόλτες, 4-5 μηνών έχεις λύσει το πρόβλημα της τουαλέτας!
Δεν νομίζω ότι 4-5-6 ακόμα και 7 μηνών πες που έχει μάθει την τουαλέτα την έχει μάθει επειδή έχει ανάγκη να μαρκάρει!
Νομίζω τα περισσότερα αρσενικά σκυλιά από 8-9+ αρχίζουν να μαρκάρουν!Νομίζω...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
τι να σου πω. Εγώ έγραψα ότι μου έχουν πει κατά καιρούς μη άσχετοι με σκύλους. Πως τα αρσενικά εκπαιδεύονται στο θέμα τουαλέτας πιο εύκολα. Τι να πω. Συγνώμη αν είναι λάθος.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Α μπα τουλάχιστον μέχρι κάποια ηλικία δεν έχουν το μυαλουδάκι να μαρκάρουν...

Αν έχεις πάρει τον σκύλο 2 μηνών, 3 μηνών βγει βόλτες, 4-5 μηνών έχεις λύσει το πρόβλημα της τουαλέτας!
Δεν νομίζω ότι 4-5-6 ακόμα και 7 μηνών πες που έχει μάθει την τουαλέτα την έχει μάθει επειδή έχει ανάγκη να μαρκάρει!
Νομίζω τα περισσότερα αρσενικά σκυλιά από 8-9+ αρχίζουν να μαρκάρουν!Νομίζω...
Μηπως αυτο ισχυει για τα μεγαλοσωμα που ωριμαζουν πιο αργα απο τα μικροσωμα?Θυμαμαι τον δικο μου που σηκωνε το ποδι του απο πολυ μικρος,3-4 μηνων και μαρκαρε εξω συνεχεια οπως και τωρα.Δεν εχει αφησει δεντρο,θαμνο,τιποτα.

martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μηπως αυτο ισχυει για τα μεγαλοσωμα που ωριμαζουν πιο αργα απο τα μικροσωμα?Θυμαμαι τον δικο μου που σηκωνε το ποδι του απο πολυ μικρος,3-4 μηνων και μαρκαρε εξω συνεχεια οπως και τωρα.Δεν εχει αφησει δεντρο,θαμνο,τιποτα.

Μάλλον είναι απο σκύλο σε σκύλο..Εμάς είναι 6 μηνών μικρόσωμος και κάνει πιπί όπως έκανε ούτε πόδι ούτε τίποτα..

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Μάλλον είναι απο σκύλο σε σκύλο..Εμάς είναι 6 μηνών μικρόσωμος και κάνει πιπί όπως έκανε ούτε πόδι ούτε τίποτα..
Καλησπέρα! Ο δικός μου είναι 9,5 μηνών και ακόμα δεν έχει σηκώσει το πόδι του στο κατούρημα.

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Καλησπέρα, εμένα η Yoko μου που είναι σχεδόν 3 μηνών έμαθε αρκετά εύκολα να τα κάνει σε εφημερίδες (την πάνα απλά την ξέσκιζε). Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να μας πουν το κόλπο με τις εφημερίδες που στρώνεις σε κάθε δωμάτιο από 1, μας είχε ταλαιπωρήσει αρκετά για 2-3 μέρες. Μόλις όμως μπήκαν οι εφημερίδες πάει πάντα εκεί και τα κάνει. Το πρόβλημά μας όμως είναι ότι μάλλον έχει συνδέσει την τουαλέτα με τα σημεία που είναι οι εφημερίδες και αν ξεχάσουμε να αντικαταστήσουμε μία λερωμένη εφημερίδα αφού την πετάξουμε, πάει και τα ξανακάνει στο σημείο εκείνο κ ας μην υπάρχει εφημερίδα! Φοβάμαι ότι σε 1 μήνα που θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε την τουαλέτα έξω εξαφανίζοντας σιγά σιγά τις εφημερίδες απ'το σπίτι αυτό θα είναι πρόβλημα!