Πώς θα το μάθω να "τα κάνει" έξω...

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
:( Πόσο κρίμα..... Στην εποχή της πληροφορίας να αρνούμαστε τόσο σθεναρά τη γνώση. Μόνο ότι μας συμφέρει διαβάζουμε και αποδεχόμαστε τελικά.....

MADDY

Member
7 Μαρτίου 2014
5
0
Άσχημη η εμπειρία μου από συμμετοχή στο πρώτο μου φόρουμ...τον προηγούμενο σκύλο τον έβγαζα εννοείται το πρωί,μετά με ρεπό δικό μου,αγοριού μου κ αδελφής μου...άντε 2 μέρες την εβδομάδα να μην έβγαινε μεσημέρι βόλτα,οπου κρατιόταν,στα γεράματα έβγαινε βεράντα κ τα έκανε στην ακρούλα.Βέβαια αυτό το σκυλί ήταν ένας άγγελος,δεν μπορώ να το συγκρίνω με ένα νέο κουτάβι.Το ωράριο που ανέφερα στο προηγούμενο post είναι γιατί δεν θέλω να επιβαρύνω πλέον την αδελφή μου,αλλά απ´οτι καταλαβαινω θα αναγκαςτεί να βοηθήςει.Εγώ πάντως θα ψάξω την αγγελία που έβαλα...δεν θα διστάσω να κάνω ένα ταξίδι να δω τα κουτάβια,κ ας μην πάρω,αν η φωτό είναι πραγματική θα φανεί...έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου κ στους ανθρώπους,ρώτησα κτηνίατρο κ εκπαιδευτή,η μορφολογία φαίνεται απο μάνα κ πατέρα,δεν με ενοχλεί να πληρώσω καθαρόαιμο σκύλο χωρίς πιστοποιητικό.Το νέο κουτάβι θα έχει δικό του δωμάτιο(άδειο εννοείται) με κρεβατάκι παιχνιδάκια,μουσικουλα κ ότι άλλο μπορώ να σκεφτω ωστε να την παλέψει μεχρι να επιστρέψω.Μετά θα του αφιερώνω όλο τον χρόνο μου.Είναι πολύς ο κόσμος που μεγάλωσε σκυλιά με τέτοια ωράρια.Θα δείξει.Αν κ δεν σας γνωρίζω,έχω προσβληθεί με τις απαντήσεις σας για το θέμα ιδιώτη-σκυλέμπορα κ εκτροφέα.Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει την εξέλιξη της ιστορίας αυτής να μου το πει,μην κάθομαι κ γράφω άδικα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Η μορφολογια ΔΕΝ φαινεται με το μάτι το δικο σου, του εκπαιδευτη ή του κτηνιατρου. Φαινεται μόνο από κριτη και εμπειρο εκτροφεα της φυλης. Οποτε θα σου ελεγα να μην εμπιστευεσαι τον εαυτό σου γιατι ήδη εχεις κάνει λάθη.
Να του βάλεις και τηλεοραση τον Cesar Millan μπας και μάθει και τις εντολές βασικής υπακοής όσο θα λειπεις.
Επισης κανεις τεραααααααααστιο λάθος αν νομιζεις οτι τα φορουμ ειναι για να λέμε "αααα τι ωραία θα παρεις κουταβάκι κλπ".... χμ ισως κάποια αλλα. Εδώ ομως όχι. Εδω ξεστραβωνομαστε όσοι θέλουμε κ ενδιαφερόμαστε να μαθουμε κατι....

Και επειδη δεν μπορώ να πηγαινοερχομαι σε thread να κοιτάω τι γινεται, μεινε σε ενα για να γινεται νορμαλ διάλογος.

MADDY

Member
7 Μαρτίου 2014
5
0
Η μουσική είναι εντολή εκπαιδευτή.Οκ δεν θα ειναι καθαρόαιμο,θα είναι ενα κουταβι που θα μοιαζει με τη ρατσα αυτή κ εγω το κοροιδο θα εχω πληρωσει γι αυτο.

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Συγνωμη αλλά δεν θα είσαι απλά ένα κορόιδο που πλήρωσε για ένα ημίαιμο σκυλάκι αλλά θα έχεις γίνει συνεργός στη διαιώνιση αυτού του εγκλήματος. Όσο εσύ και αρκετοί άλλοι συνεχίζεται να αγοράζεται "καθαρόαιμα" αυτού του είδους τόσο κάποιοι θα καταδικάζουν σκυλιά ως κουταβομηχανές και θα τα πετάνε όταν όλοκληρώσουν τον παραγωγικό τους κύκλο. Όταν θα είναι άχρηστα δηλαδή.

Μη μου πεις οτι εγώ είδα το χώρο που ζούνε τα σκυλιά.... Κανένας byb δε θα σε πάει στην "πίσω αυλή" του.

Επίσης όσο εσύ αγοράζεις ημίαιμα τόσο άλλα εξίσου ημίαιμα σκυλάκια πεθαίνουν μέσα σε κλουβιά χωρίς να έχουν ζήσει ποτέ στη ζεστασιά ενός σπιτιού.

Μπορεί να είδες και τους δύο γονείς (που δεν μπορείς να είσαι σίγουροι ότι είναι αυτοί που βλέπεις και όχι άλλα σκυλάκια στην "πίσω αυλή") αλλά δεν μπορείς να κρίνεις την μορφολογία τους (δεν είσαι κριτής της φυλής) και δεν μπορείς να ξέρεις το αν έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις (όχι απλά αιματολογικές). Επίσης δεν έχεις δει και αξιολογήσει (είπαμε όχι εσύ αλλά κάποιος γνώστης) του γονείς των γονιών του κουταβιού. Το υπόλοιπο γενεολογικό δέντρο δηλαδή.

Τέλος είναι πάρα πολύ εγωιστικό να πάρεις ένα τέτοιο σκύλο, με τεράστια αποθέματα ενέργειας, με έντονη ανάγκη άσκησης όταν εξαρχής δηλώνεις ότι θα αδυνατείς να καλύψεις τις ανάγκες του.

zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα, έχω διαβάσει αρκετά απο το συγκεκριμένο θέμα και με βοήθησαν πολύ για να μάθει που τα κάνει και να μάθει να κρατιέται.
Είναι 7 μηνών και το πρόβλημα είναι πως το βράδυ που θα τον αφήσουμε μόνο του θα κάνει τα κακά του.
Μόνο 2 μέρες δεν τα έχει κάνει το βράδυ αλλά μετά ξανάρχισε.
Κατούρημα καθόλου, κρατιέται πολύ καλά. Τον βγάζω αρκετές βόλτες,τον βγάζω πάντα και αργά το βράδυ για να κουράζεται και να μην κρατιέται πολλές ώρες μέχρι το πρωί.

Επιμένει όμως,καμία ιδέα;;

zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
den koimatai se crate. se enan xoro pou ton periorizoume ti nixta. panta ekei koimotan.
palia eixe mathei tin pana kai pigene ekei. twra otan thelei tha ta kanei opou na nai ston xoro auto,makria bebea apo to krebati tou.

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
Λοιπον να με και εγω.....μεχρι τωρα σας διαβαζα και γελουσα..κ ελεγα τι τυχερη που ειμαι κ δεν εχω τετοια! Εμενα ειναι σχεδον 12 μηνων πλεον...την ειχα παρει απο 7 μηνων (αδεσποτακι)ολα καλα...τσισα κακακια τα καναμε στην βολτα μας...πρωι μεσημερι κ βραδυ (3 φορες την μερα) ειχαμε ενα ατυχημα τις πρωτες μερες στο χαλι..αλλα φυσιολογικο μεχρι να μαθει το σπιτι....μετα απο 3 μηνες λοιπον.....αρχισε και μου κανει νερα!!!!! η σκατοφατσα ενω βγαινουμε πρωι μεσημερι κ βραδυ! παμε βολτα κανει τσισα..κανει κακα..ξανακανει τσισα..την πενευω την χαιδευω... κ με το που γυρναμε σπιτι...περνει την λιχουδια της..παιζουμε και μετα απο 10 λεπτα τα ξανακανει τσισα στο χαλι!!!!!! με βλεπει περνει το χαζο βλεμα και με το που πω τι εκανες? πριν προλαβω να παω...εχει κατεβασει μουρη αυτια ουρα...κ τρεχει να κρυφτει χωρις να την μαλωσω....να σημειωσω..οτι την λιχουδια σαν επιβραβευση δεν την τρωει εξω με τπτ...της τη δινω κ την φτυνει...θελει να την φαει οταν γυρναμε...σφουγγαρισα και τα δυο χαλια με ξυδι...)πουφουυυυυυυυυυυυ) αλλα και παλι τα ιδια... τι γινετε? δεν ειχαμε ποτε πανα...ουτε χρειαστηκε..οταν ηθελε να παει ποιο νωρις παει στην πορτα και με κοιταει κ την βγαζω...τωρα δεν κανει ουτε αυτο!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πότε πήγε στον κτηνίατρο τελευταία φορά? Αν δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά κάτι στη ζωή της την εποχή που άρχισε τις κουτσουκέλες, ωστε να είναι αγχωμένη, εγώ θα πήγαινα μια βόλτα από τον κτηνίατρο, να τσκάρει ότι είναι οργανικά καλά.

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
πριν δεκα μερες πηγαμε κτηνιατρο..γιατι επερνε γαλαστοπ για 6 μερες και 9 μερες εκανε αποθεραπεια...ειμαστε υγιεστατες μας ειπε...(ειχε ψευδοκυηση για πρωτη φορα) γενικα ειναι υπερκινητικο σκυλι (βλεπε ρατσα ημιαιμο τζακ ρασελ) πολυ ενεργεια..πολυ τρελα! αλλα ξαφνικα εδω και 3-4 μερες μου τα κανει στο χαλι..ενω τα εχει κανει κ στην βολτα 2 φορες...(σε καθε βολτα) το νερο που πινει ειναι φυσιολογικο..το φαγητο της δεν εχει αλλαξει ωρα... δεν ξερω τι να κανω :( να ξεκινησω να βαζω εφημεριδα στο μπαλκονι στην αλλη μερια απο το σπιτακι της? γιατι της αρεσει να κοιμαται στο μπαλκονι...παει εκει μονη της κ κοιμαται..δεν 8ελει μεσα στο σπιτι...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Στη φωτογραφία, πάντως πιο πολύ μου μοιάζει με ημίαιμο μπιγκλάκι (ή έστω κάτι παρόμοιο αν πρέπει ντε και καλά να μου μοιάσει με κάτι σε καθαρόαιμο). Ίσως να έχει σχέση με τα ορμονικά της? Τι να σου πω? Ρώτα την κτηνίατρο να σου πει τη γνώμη της. Αν σου αποκλείσει το ιατρικό, τότε ξεκινάς εκπαίδευση εκ νέου. Αν δεν θεωρεί επιβράβευση τη λιχουδιά στη βόλτα, ίσως θα μπορούσες να της προσφέρεις το αγαπημένο της παιχνίδι ή μπαλάκι μετά από κάθε επιτυχία σε ούρηση ή αφόδευση έξω.

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
ναι κ εγω για μπιγκλακι την εκανα..αλλα μας ειπε ο γιατρος οτι εχει ποιο πολυ απο ρασελ...οπως και να εχει εγω το αγαπω κ ας ειναι κ τσοπανοσκυλο με τιγρη κ πιθηκακι....αχαχαχαχ αυτο με το παιχνιδι δεν το ειχα σκεφτει.....θα το παρω μαζι την επομενη φορα.....!!!! οποτε εκπαιδευση απο την αρχη.....που ποτε δεν μας χρειαστηκε....να μην ξεκινησω εφημεριδες στο μπαλκονι..μηπως στην εκτακτη αναγκη τα κανει εκει? γιατι παντα εχω ανοιχτα να μπαινωβγαινει αλλα προτιμα να τα κανει μεσα μαλλον...στα ωραια μας χαλια...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ακόμα και αυτό με τις εφημερίδες να θέλεις να ξεκινήσεις, θα πρέπει να της μάθεις τι εστί εφημερίδα. Το αν θέλεις να το ξέρει για μια έκτακτη ανάγκη, είναι δικό σου θέμα. Εγώ προσωπικά διαφωνώ, αλλά είναι άλλοι που το προτιμούν, ώστε ο σκύλος να μη ζορίζει ποτέ την κύστη και το έντερό του, και οι καθημερινές βόλτες παρέχουν την σωματική και πνευματική εκτόνωση. Νομίζω είναι θέμα προσωπικής επιλογής.

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
θα συμφωνησω μαζι σου τοτε...δεν ειχαμε ποτε το θεμα εφημεριδα γιατι να το ξεκινησω τωρα....αλλωστε σημερα κανονικα τα εκανε εξω....να δουμε το βραδυ παλι

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
ουφφφ παει κ αυτη η μερα...4 φορες βγηκαμε..με το που την εβλεπα να μυριζει στα ενοχα σημεια...αγκαλια και βολτα! βεβαια μερικες φορες πηγαινε απλα να κατσει..αλλα εγω φοβομουν οτι ετοιμαζοταν να τα κανει παλι..κ ειμαστε συνεχεια με ενα ελα ελα ..μη μη....και μετα αγκαλιες και αυστηρη επιτηρηση....ασε που οι γειτονες με κοιτανε σαν χαζη που καθε φορα που εκανε τσισα-κακα...την χαιδευα την παινευα..κ παιζαμε με το παιχνιδι της......πρωτη μερα λοιπον επιτυχιας! Χαρουλα vs Γκρινια 1-0! (τα εχω παιξει απο το αγχος! λιχουδια εγω δεν εχω???)

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Καλησπερα και απο μενα! Μου χάρισαν ενα ημιαιμο σκυλάκι μικρου μεγέθους! Τωρα ειναι 4 μηνων και την εχω ενα μήνα! Προτίμησα αντι για crate να τη περιορίζω στο μπανιο οταν λείπω! Εκει της εχω βαλει το μαξιλαρακι της και τα πιατακια της! Το θεμα ειναι ενω οταν λειπω ακομα και για αρκετες ωρες και ειναι στην τουαλετα κρατιέται και ποτε δεν λερωνει τον χωρο της κανει κανονικά εξω την τουαλετα της αλλα οταν ειμαστε στο σπιτι και την εχω ελεύθερη μπορει να κανει ή τσισα ή κακα... Τι να κανω?

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Καλησπερα και απο μενα! Μου χάρισαν ενα ημιαιμο σκυλάκι μικρου μεγέθους! Τωρα ειναι 4 μηνων και την εχω ενα μήνα! Προτίμησα αντι για crate να τη περιορίζω στο μπανιο οταν λείπω! Εκει της εχω βαλει το μαξιλαρακι της και τα πιατακια της! Το θεμα ειναι ενω οταν λειπω ακομα και για αρκετες ωρες και ειναι στην τουαλετα κρατιέται και ποτε δεν λερωνει τον χωρο της κανει κανονικά εξω την τουαλετα της αλλα οταν ειμαστε στο σπιτι και την εχω ελεύθερη μπορει να κανει ή τσισα ή κακα... Τι να κανω?

Όταν τα κάνει έξω της δίνεις "μπράβο" (καμία λιχουδίτσα κλπ);

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Η αλήθεια είναι πως όχι γιατί τα για 2-3 βδομάδες δεν είχαμε θέμα... Τώρα άρχισε να μου κάνει νερά...