Πώς θα το μάθω να "τα κάνει" έξω...

marietakii

Member
24 Ιουνίου 2013
13
0
Καλημέρα κι απο εμένα παιδιά. Είμαι η Κάτια, είμαι νέα σκυλο-μαμά και έχω ένα καθαρόαιμο λαμπραντοράκι θηλυκό, τη Ντάλια.
Η Ντάλια ειναι 3 μηνών (7/Ιουλίου) και ειναι η 5η μερα που βγαίνουμε έξω για τσισακια κ κακακια μας.
Η ώρα είναι 6.39 το πρωί και μόλις γυρίσαμε από την πρωινή (χαράματα) βόλτα.
Δεν έκανε απολύτως τίποτα έξω και μόλις επιστρέψαμε, διαπίστωσα ότι είχε κάνει τσίσα στο χωλ (λίμνη-προφανώς τα κρατούσε όλη νύχτα γιατί της έβγαλα την πάνα).
Χθες το βράδυ, ήμασταν 1 ώρα έξω και έκανε μόνο τσίτα. Με το που γυρίσαμε, κάνει μια φορά κακά στο χωλ, οπου και τη μάλωσα και μετα παει κ κάνει αλλη μια στο σαλόνι!
Έχω σκοπό να τη βγάζω καθε 3 ώρες για αρχή, αλλά μέχρι στιγμής δεν ειναι καθόλου συνεργάσιμη, μιας κ τα κάνε έξω όποτε το θυμάται !
Μήπως ειναι νωρίς για να απελπίζομαι; υπάρχει κάποια συμβουλή που έχετε να μου δώσετε;
Όταν κάνει μέσα τη μαλώνω, υψώνοντας λίγο τη φωνή και δίνοντας μια δυο στη μουσούδα λέγοντας "μη"-"κακό" κλπ...

υ.γ.: πως βαζω εικόνα προφιλ; παιδεύομαι ποση ώρα...!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)
Είναι πολύ μικρή ακόμα για να καταλάβει και ακόμα μικρότερη για να μάθει να κρατιέται τόσες ώρες!!! Τη δικιά μου στις αρχές την πήγαινα 6-7 φορές την ημέρα και σκέψου ότι ξεκινήσαμε μετά τους 5 μήνες. Στους 3 κατουράνε ανα μία ώρα περίπου... Εάν δεν τα κάνει έξω δοκίμασε να τη βγάζεις μια μικρή βόλτα να την επιστρέφεις σπίτι για 5 λεπτά και μετα να την ξαναβγάζεις. Όσο για το ξύλο ποτέ στο κεφάλι και καλά θα ήταν πουθενα, αν και εγω τη δικιά μου όταν κάνει χοντράδες της ρίχνω καμία στο κωλαράκι αλλά πιο πολύ τρομάζει από τον ήχο παρα πονάει...!

vassia

Active Member
29 Ιανουαρίου 2010
30
0
Καλημέρα, αποφάσισα πριν λίγες μέρες να υιοθετήσω ένα ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ το οποίο το είχε πάρει ένας κύριος για τα παιδιά του. Όσο ήταν μικρό το σκυλάκι ασχολιόντουσαν μαζί του , Αυτή τη στιγμή όμως είναι 3 ετών κ έχει καταλήξει να είναι κλεισμένο σε μία ταράτσα χωρίς να πηγαίνει βόλτα χωρίς παιχνίδια κ χωρίς την αγάπη κ τη φροντίδα που θα έπρεπε να έχει. είτε έκανε ζέστη είτε έκανε κρύο τον είχαν πάνω στην ταράτσα κ μόνο τον τάιζαν. πήγα κάποιες φορές και τον έβγαλα βόλτα και όπως καταλαβαίνεται ήταν τόσο ενθουσιασμένος που συνέχεια χοροπήδαγε . δεν με ενοχλεί αυτό ,το πρόβλημά μου είναι οτι δεν του έχει μάθει κανείς που να κάνει την ανάγκη του κ να κρατιέται γιατί ήταν σε έναν ελεύθερο χώρο κ όποτε ήθελε τα έκανε όπου ήθελε. Τώρα όμως που εγώ θέλω να τον πάρω πως θα τον μάθω στην ηλικία που είναι που να κάνει την ανάγκη του? (είναι αρσενικός που σημαίνει ότι θα σηκώνει πόδι οπότε κινδυνεύουν πολύ έπιπλα κ γενικά οι τοίχοι ). Αν ήταν μωράκι θα ήξερα πως να του το μάθω γιατί είχα κ έχω σκυλάκι κ έχω περάσει πολλές φορές απο αυτή τη διαδικασία. Τώρα που είναι όμως 3? πρέπει να απευθυνθώ κατευθείαν σε εκπαιδευτή ?

dimos1988

New Member
5 Δεκεμβρίου 2013
3
0
καλημερα....ειμαι ο Δημος και εχω ενα ημιαιμο λαμπραντορ/λυκο ο οποιος ειναι περιπου 1 ετους σημερα!!
τις τελευταιες 2 εβδομαδες λερωνει στο χωρο του (τον εχω στην ταρατσα του σπιτιου μου) το βραδυ ή νωρις το πριν....δλδ μετα την βραδυνη του βολτα και πριν τη πρωινη! Αυτο δεν μου το κανε (σχεδον) καθολου τους προηγουμενους μηνες. ξερει που πρεπει να παει τουαλετα και ξερει επισης οτι ειναι κακο να τα κανει εκει!!

ξερει κανεις πως μπορω να το διορθωσω αυτο??
ευχαριστω!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ισως θέλει νωρίτερα τη πρωινή και περισσότερη ώρα τη βραδυνή του βόλτα

Στην ταράτσα μένει μόνιμα?

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
καλημερα....ειμαι ο Δημος και εχω ενα ημιαιμο λαμπραντορ/λυκο ο οποιος ειναι περιπου 1 ετους σημερα!!
τις τελευταιες 2 εβδομαδες λερωνει στο χωρο του (τον εχω στην ταρατσα του σπιτιου μου) το βραδυ ή νωρις το πριν....δλδ μετα την βραδυνη του βολτα και πριν τη πρωινη! Αυτο δεν μου το κανε (σχεδον) καθολου τους προηγουμενους μηνες. ξερει που πρεπει να παει τουαλετα και ξερει επισης οτι ειναι κακο να τα κανει εκει!!

ξερει κανεις πως μπορω να το διορθωσω αυτο??
ευχαριστω!

τι κάνει ο σκύλος στην ταράτσα; απλώνει τα ρούχα;

dimos1988

New Member
5 Δεκεμβρίου 2013
3
0
τι κάνει ο σκύλος στην ταράτσα; απλώνει τα ρούχα;
τα χρωματιστα μονο!! τα ασπρα τα απλωνω εγω!!! μερικες φορες ριχνει και κανα σφουγγαρισμα ποτιζει και τα λουλουδια οταν λειπω
τι να κανει σε 94τετραγωνικα?? στο σπιτακι του ειναι, με κουβερτα μεσα εξω για οταν εχει κρυο με τεντα απο πανω για να μην βρεχεται!!

dimos1988

New Member
5 Δεκεμβρίου 2013
3
0
Ισως θέλει νωρίτερα τη πρωινή και περισσότερη ώρα τη βραδυνή του βόλτα

Στην ταράτσα μένει μόνιμα?
η πρωινη του ειναι πριν παω για δουλεια και η βραδυνη ειναι κανα 2,5 ωρο στο ννερο!!!
ναι, μονιμα πανω στη ταρατσα. αλλα ειναι βασιλειας δεν εχει θεμα!!!

ARIS1

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
62
7
LAMIA
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΜΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ!ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Αντιμετώπισα το εξής:
Την ειχα στο κρεββάτι και ήμασταν ξαπλωμένες.
Εγώ με το λαπτοπ και τη χάιδευα με το ενα χέρι.
Ξαφνικά σηκώνετε και μου κατούρησε στο κρεββάτι:|
Σημαίνει κάτι;;;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αντιμετώπισα το εξής:
Την ειχα στο κρεββάτι και ήμασταν ξαπλωμένες.
Εγώ με το λαπτοπ και τη χάιδευα με το ενα χέρι.
Ξαφνικά σηκώνετε και μου κατούρησε στο κρεββάτι:|
Σημαίνει κάτι;;;
Δε της άρεσαν τα σεντόνια :Ρ

Ηλικία; Προηγούμενη συμπεριφορά σχετική με το λέρωμα έξω;

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα

Είμαστε ακόμα στην εκμάθηση...
Είναι 6 μηνών (στις 7/04 μπαίνει συγκεκριμένα)
Κάνει έξω αλλά μπορεί μια φορά στις 2 ημέρες να λερώσει μέσα.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Καλή χρονιά κιόλας!:)

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα

Είναι 6 μηνών (στις 7/01 μπαίνει συγκεκριμένα)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Είναι 6 μηνών (στις 7/04 μπαίνει συγκεκριμένα)

Καλή χρονιά :)
Ίσως αν αυξήσεις τη συχνότητα των βολτών να βοηθήσει. Επίσης καλό θα ήταν να εξαφανίσεις πάνες και ό,τι μοιάζει με αυτές (πχ μικρά χαλάκια όπως του μπάνιου) γιατί μπερδεύεται ο σκύλος.

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Καλή χρονιά :)
Ίσως αν αυξήσεις τη συχνότητα των βολτών να βοηθήσει. Επίσης καλό θα ήταν να εξαφανίσεις πάνες και ό,τι μοιάζει με αυτές (πχ μικρά χαλάκια όπως του μπάνιου) γιατί μπερδεύεται ο σκύλος.
Βγαίναμε αρχικα καθε 3 ωρες (περιπου 5 φορες τη μέρα...) μετά το καναμε σιγα σιγα καθε 4... (4 φορες τη μερα βγαινει). χαλια φετος που πηρα τη dalia τα ξεχάσαμε...
τι αλλο να κάνω ...αρχιζω κι απογοητεύομαι ειδικά μετά από αυτό...
τι δε κανω σωστά δε ξέρω...:confused:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Βγαίναμε αρχικα καθε 3 ωρες (περιπου 5 φορες τη μέρα...) μετά το καναμε σιγα σιγα καθε 4... (4 φορες τη μερα βγαινει). χαλια φετος που πηρα τη dalia τα ξεχάσαμε...
τι αλλο να κάνω ...αρχιζω κι απογοητεύομαι ειδικά μετά από αυτό...
τι δε κανω σωστά δε ξέρω...:confused:
Τι την ταϊζεις; Καλό θα ήταν να συνεχίσεις τη βόλτα/3 ώρες και όταν δε θα έχεις κανένα ατύχημα να τις μειώσεις.

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
καλησπέρα και παλι...

ξηρά τροφή της δίνω..πινει πολυ νερο η ρουφιάνα...
εχθες πχ δε λερωσε
σημερα εκανε μια φορα κακα μεσα...
πάλι ανα τρεις ώρες;

επισης εχω παρατηρησει το εξης...(μια φορα στις χιλιες βεβαια), οταν φευγω και την αφηνω, θα λερωσει μέσα...αντίδραση ε; διορθώνετε αυτό;

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Ναι...παρε crate κ οταν λειπεις βαζε την μεσα..εχει πολλα θεματα στο φορουμ,κανε μια αναζητηση. Βοηθαει πολυ παντως στο θεμα τουαλετας,στο λεω απο προσωπικη εμπειρια.

Sent from my iPad using Tapatalk

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Καλησπέρα παιδιά. Kαλή χρονιά και χρόνια πολλά. Το δικό μας είναι 5,5 μηνών και ακόμα δεν έχει συνηθίσει να τα κάνει έξω. Βασικά τα έχει κανει(λόγω της πολύτιμης βοήθειας του crate) γυρω στις 10 φορές εξω, αλλα δε βλέπω μια συνέχεια στο όλο θέμα. Κάποιες φορές έπρεπε να είμαστε 3-4 ώρες στο πάρκο για να τα κάνει. Και δεν είναι ότι αρχίσαμε με 4ωρο και σιγά σιγά μειώνεται το χρονικό διάστημα. Μπορεί μία φορά να τα κάνει στη μισή ώρα και την επόμενη να τα κάνει πάλι μετά από 3-4 ώρες. Τις τελευταίες τρεις μέρες την έχω πάει σε ένα μεγάλο πάρκο στο οποίο την αφήνω ελεύθερη και μέσα στα πρώτα 10 λεπτά κάνει και κακά και τσίσα. Αλλα απ ότι φαίνεται φταίει το πάρκο. Και είναι το μόνο πάρκο στο οποίο δεν έχει πρόβλημα να τα κάνει μπροστά σε κόσμο και σε πολλά σκυλιά(ισως να της ειναι πιο ευκολο λογω του οτι εκει ειναι χωρις λουρι). Όπου αλλού την πηγαίνω, πρέπει να απομονωθεί για να τα κάνει. Και κυριως τα κανει σε παρκα που την παω με αμαξι.
Επίσης, αν και από τις πρώτες ώρες που τη φέραμε στο σπίτι έμαθε να τα κάνει στην πάνα, έχω καταλάβει ότι δεν έχει πρόβλημα να τα κάνει και στο πατωμα αν δεν έχει πρόσβαση στην πάνα. Άρα δε ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει το να βγάλω την πάνα. Αν βγαλω την πανα και την μαλωνω οταν τα κανει στο πατωμα, θα το κοψει?

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Καλησπέρα σε όλους ..

Σήμερα ήρθα αντιμέτωπη με κάτι που με ανησύχησε πολύ!
Η μικρή μου είναι 6 μηνών και είμαστε στο στάδιο εκπαίδευσης της τουαλέτας.
Σήμερα το πρωί (κατα τις 11.30) κι αφου ειχε ηδη βγει βόλτα στις 9, έκανε κακα μέσα.
Το χειρότερο είναι, ότι....τα έτρωγε.
Ευτυχώς την είδαμε "εγκαίρως".
Έχω διαβάσει ότι το κάνουν λόγω έλλειψης βιταμινών κλπ., όμως, με τα αλλα Κακά (που τυχαίνει να βρίσκουμε έξω στη βόλτα), δε το κάνει. Αυτό με κάνει και σκέφτομαι ότι ενδεχομένως να το έκανε για να τα "κρύψει" και να μη τη μαλώσουμε....
Ποια είναι η γνώμη σας; Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω;

edit: να σημειώσω ότι 3 ημέρες δεν ειχε λερώσει καθόλου!

:(

Last edited:

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Καλησπέρα παιδιά. Kαλή χρονιά και χρόνια πολλά. Το δικό μας είναι 5,5 μηνών και ακόμα δεν έχει συνηθίσει να τα κάνει έξω. Βασικά τα έχει κανει(λόγω της πολύτιμης βοήθειας του crate) γυρω στις 10 φορές εξω, αλλα δε βλέπω μια συνέχεια στο όλο θέμα. Κάποιες φορές έπρεπε να είμαστε 3-4 ώρες στο πάρκο για να τα κάνει. Και δεν είναι ότι αρχίσαμε με 4ωρο και σιγά σιγά μειώνεται το χρονικό διάστημα. Μπορεί μία φορά να τα κάνει στη μισή ώρα και την επόμενη να τα κάνει πάλι μετά από 3-4 ώρες. Τις τελευταίες τρεις μέρες την έχω πάει σε ένα μεγάλο πάρκο στο οποίο την αφήνω ελεύθερη και μέσα στα πρώτα 10 λεπτά κάνει και κακά και τσίσα. Αλλα απ ότι φαίνεται φταίει το πάρκο. Και είναι το μόνο πάρκο στο οποίο δεν έχει πρόβλημα να τα κάνει μπροστά σε κόσμο και σε πολλά σκυλιά(ισως να της ειναι πιο ευκολο λογω του οτι εκει ειναι χωρις λουρι). Όπου αλλού την πηγαίνω, πρέπει να απομονωθεί για να τα κάνει. Και κυριως τα κανει σε παρκα που την παω με αμαξι.
Επίσης, αν και από τις πρώτες ώρες που τη φέραμε στο σπίτι έμαθε να τα κάνει στην πάνα, έχω καταλάβει ότι δεν έχει πρόβλημα να τα κάνει και στο πατωμα αν δεν έχει πρόσβαση στην πάνα. Άρα δε ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει το να βγάλω την πάνα. Αν βγαλω την πανα και την μαλωνω οταν τα κανει στο πατωμα, θα το κοψει?

Βγαλε τις πάνες εντελως και επιβράβευε κάθε φορά που τ κάνει έξω.