Γειά σας παιδιά κ από εμένα.Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε κάποιο φόρουμ γενικά.Κι αυτό γιατί θέλω απεγνωσμένα τη συμβουλή σας!Έχω μεγαλώσει μιά ζωή με σκυλιά,1,2 και 3 ταυτόχρονα.Όλα αυτά όμως με αφεντικό τον πατέρα μου και στα πλαίσια της οικογένειας,οπού η μαμά έμενε σπίτι κ αναλάμβανε βόλτα τάισμα κτλ. κ εγώ με την αδελφή μου ασχολούμασταν μόνο με το παιχνίδι.Τους γονείς μας τους έχουμε χάσει κ εγώ έχω τριανταρήσει πλέον.Τα τελευταία 7 χρόνια φροντίζαμε αποκλειστικά μόνες το Πόιντερ μας (εκπαιδευμένο απο μπαμπά),η οποία όμως ήταν ένας άγγελος.Φεύγαμε το πρωί 8 ηώρα για την δουλειά κ μέχρι τις 6 ηώρα που επιστρέφαμε περίμενε να τη βγάλουμε βόλτα για να κάνει την ανάγκη της.Και αυτά που διαβάζω για πάνω από μία ώρα βόλτα σε εμάς μόνο τα Σαββατοκύριακα και άν!Βέβαια εγώ τώρα συγκρίνω κουτάβια με ενήλικο κ στο τέλος υπερήλικο σκύλο.Γενικά είμαι πολύ υπεύθυνο άτομο κ λατρεύω τα ζώα.Το Πόιντέρ μας το χάσαμε πρίν απο ένα χρόνο περίπου κ εγώ δεν μπορώ να ζήσω χωρίς σκυλί.Έψαχνα πολύ καιρό για σκύλο μέχρι που διάλεξα ένα Βαιμαράνερ.Σε δύο μέρες έχω κανονίσει να το πάρω.Σας γράφω την ιστορία της ζωής μου για να καταλήξω στο εξής:ενώ έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση σε ότι αφορά το θέμα σκύλος,γνωρίζω συνήθειες,πώς να το ''κουμαντάρω'',πώς να μιλάω στη γλώσσα του κτλ,το ανυπέρβλητο εμπόδιο(που το αντιλαμβάνομαι τώρα διαβάζοντας αυτή τη συζήτηση,γιατί ποτέ δεν είχα την πλήρη επίβλεψη κουταβιού) είναι το οτι φέυγω το πρωί στις 9 για τη δουλειά μου και επιστρέφω 6...με ρεπό αγοριού μου κ δικό μου το λιγότερο που θα μένει μόνο του το κουτάβι απ'την πρώτη κιόλας μέρα στο σπίτι θα είναι 3μέρες την εβδομάδα.Τί κάνω αυτές τις μέρες?Εχω πανικοβληθεί με τη βόλτα ανα 3-4 ώρες που λέτε κ πως πρέπει να είμαστε απο πάνω του κ τάισμα 3 φορές την ημέρα.Με τους δικούς μου ρυθμούς ζωής αυτό είναι αδύνατο!Απορώ πώς τα καταφέρνετε όλοι σας κ πώς δεν έχει αναφέρει κανείς αυτό το πρόβλημα.Άλλο είναι το θέμα της συζήτησης να μου πείτε...με αφορμή όμως την εκπαίδευση τουαλέτας μπορείτε να μου πείτε την αποψή σας στο αν :θα μπορέσω να μεγαλώσω ένα κουτάβι με τέτοια ωράρια,μένοντας μόνο του αρκετή ώρα(κι ας μου κάνει το χώρο του χάλια) αλλά έχοντας μεγάλη φροντίδα υπομονή κ προσοχή τις υπόλοιπες ώρες?:θα μπορέσει να μάθει τα απαραίτητα?Υπάρχουν ελπίδες κ για εμένα?Αύριο έχω ραντεβού με τον κτηνίατρο πρίν το πάρω για συμβουλές... ΥΓ:Δεν υπάρχει κάποιος άλλος για βοήθεια τις ώρες που θα λείπω ΥΓ2:Πρίν διαβάσω αυτη τη συζήτηση σκεφτόμουν ''Θα το παίρνω μαζί μου στο μαγαζί(δική μας επιχείρηση) ,θα το παίρνω παντού μαζί μου...μετά διάβασα για τη ρουτίνα που χρειάζεται σε ένα σκυλί κ για το οτι απαγορεύεται το έξω πρίν την ολοκλήρωση των εμβολίων κ ξαναπανικοβλήθηκα!Τη συμβουλή σας παρακαλώ!