Πώς θα το μάθω να "τα κάνει" έξω...

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Βγαλε τις πάνες εντελως και επιβράβευε κάθε φορά που τ κάνει έξω.
Καθε φορα που τα κανει εξω, την επιβραβευω και της δινω και μιση χουφτα λιχουδιες. Τις πανες εννοεις να τις εξαφανισω εντελως? Ουτε τη νυχτα να μην τις βαζω? Γιατι απο τη στιγμη που ακομα κανει τσισα πολυ συχνα, φανταζομαι οτι το βραδυ θα εχουμε θεμα. Αλλα και τη μερα θα πρεπει να τη βγαζω εξω 5-6 φορες, για αν μη λερωσει μεσα. Θα μου πεις οτι αυτο πρεπει να κανω. Αλλα, δυστυχως, δεν εχω δυνατοτητα να το κανω καθημερινα.

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Καθε φορα που τα κανει εξω, την επιβραβευω και της δινω και μιση χουφτα λιχουδιες. Τις πανες εννοεις να τις εξαφανισω εντελως? Ουτε τη νυχτα να μην τις βαζω? Γιατι απο τη στιγμη που ακομα κανει τσισα πολυ συχνα, φανταζομαι οτι το βραδυ θα εχουμε θεμα. Αλλα και τη μερα θα πρεπει να τη βγαζω εξω 5-6 φορες, για αν μη λερωσει μεσα. Θα μου πεις οτι αυτο πρεπει να κανω. Αλλα, δυστυχως, δεν εχω δυνατοτητα να το κανω καθημερινα.
Ναι..εντελώς . Εμένα 3,5 μηνών και το πρώτο βράδυ που τις εβγαλα δε λερωσε καθόλου .

Sent from my LG-E610v using Tapatalk

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Ναι..εντελώς . Εμένα 3,5 μηνών και το πρώτο βράδυ που τις εβγαλα δε λερωσε καθόλου .

Sent from my LG-E610v using Tapatalk
Οκ ευχαριστω. Θα το κανω, αλλα μαλλον εσυ ησουν τυχερη. Φανταζομαι ειναι και θεμα σκυλου. Γιατι οπως εγραψα στο πρωτο μηνυμα, οταν της ειχα κοψει καποιες φορες την προσβαση στην πανα, δεν εκανε ιδιαιτερη προσπαθεια να κρατηθει(σε αντιθεση με οταν ειναι στο crate ή οταν ειναι εξω). Αν τη μαλωσω οταν παει να τα κανει στο πατωμα, εχει αποτελεσμα? Ή απλα θα νομιζει οτι δεν πρεπει να τα κανει στο συγκεκριμενο σημειο και μετα θα παει να τα κανει αλλου? Φανταζομαι δεν ειναι τοσο ευκολο να το καταλαβει , οσο οταν της λεμε μη για καποια αλλα πραγματα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν στήνεις πανηγύρι χαράς (ναι ναι, θέατρο κανονικό) και της δίνεις λιχουδίτσα κάθε φορά που τα κάνει έξω, σιγά σιγά θα δει ότι την συμφέρει να τα κρατάει για έξω, εφ'οσον μπορεί να ελέγξει την κύστη και το έντερό της.

Giafkaman

Active Member
11 Ιανουαρίου 2014
39
1
Καλημέρα!
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι περί του θέματος!Έχω μια σκυλίτσα(λαμπραντόρ) 2μηνών και έχω το εξής θέμα με την τουαλέτα..Πρώτον να πω ότι από την πρώτη στιγμή που την πήρα έμαθε την πάνα και κάνει τα τσίσα της εκεί.
Σπάνια,πολύ σπάνια ισως τα κάνει και αλλού αλλά αναλογικά 1στις 10 τη μέρα και αν.Δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό!Το κύριο θέμα μου είναι με τα κακά της.Την ταίζω στανταρ ώρες και την επιβλέπω συνέχεια.Ωστόσο παρόλο που την προλαβαίνω τη στιγμή που πάει να τα κάνει τη σταματάω και την πάω στην πάνα μυρίζει λίγο και ξαναφεύγει να πάει σε άλλο σημείο να συνεχίσει.την ξαναμαζεύω την πάω πίσω στην πάνα αλλά πάλι τα ίδια αυτή.Γίνεται 2-3φορές αυτό μέχρι που δεν μπορεί να κρατηθεί άλλο και καθώς την σηκώνω να την βάλω στην πάνα της φεύγουν μερικά στη διαδρομή και μετα συνεχίζει εκεί.
Την επιβραβεύω αμέσως αφού τα αφήσει στην πάνα αλλά δεν φαίνεται να καταλαβαίνει.Το θέμα μου δεν είναι το καθάρισμα ούτε το σφουγγάρισμα.Δεν με ενοχλεί καθόλου,κουτάβι είναι και τα περίμενα αυτά.Αυτό που με προβλημάτιζει είναι γιατι αποφεύγει την πάνα?Μήπως μυρίζει τα τσίσα της και έχει την εντύπωση ότι εδώ μόνο κατουράω τα κακά αλλού?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μπορείς να δοκιμάσεις με μια δεύτερη πάνα για τα κακά της. Επιπλέον όταν τη μεταφέρεις προς την πάνω μπορείς να την έχεις ψιλοόρθια και με το χέρι που τη στηρίζεις να την έχει "καθιστή" στην ουρά της. Κάπου είχα διαβάσει (όταν ο δικός μου ήταν κουτάβι) ότι αυτό κόβει προσωρινά το αντανακλαστικό της ουρησης (ή της αφόδευσης? ή και τα δύο? πάνε και 4 χρόνια πια)

Πάντως δύο μηνών είναι μικρή ακόμα για να καταλάβει με την μια. Υπομονή κι επιμονή και θα το πιάσει το νόημα!

Θέλεις να ανοίξεις ένα καινούριο θέμα και να μας την παρουσιάσεις?

(edit: Μόλις είδα ότι έχεις ανοίξει, πάω να διαβάσω)

(Αλήθεια, που είναι η γιάφκα, μαν?)

Giafkaman

Active Member
11 Ιανουαρίου 2014
39
1
Χαχα!Το γιάφκα είναι παρατσούκλι από παλιά κόλλησα και το μαν και εμεινε!!!Δεν αντιλέγω ότι είναι μικρή και πραγματικά δεν με πειράζει καθόλου που τα κάνει εδω κι εκεί το καταλαβαίνω και το είχα ψάξει το θέμα πριν καν πάρω τη Μόλλυ!Χρόνο έχω,υπομονή έχω και κατανόηση καθώς και το καθάρισμα είναι μέσα στο πρόγραμμα!Απλά αυτό με την πάνα μου κίνησε περιέργια.Θα δοκιμάσω να της βάλω ακόμα μία για τα κακά της να δω αν θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα!Ευχαριστώ για τη συμβουλή!

zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
καλημέρα,
ο Allegro είναι 5 μηνών golden retriever (σε μεγάλο ποσοστό), έχει μάθει να τα κάνει απο πολύ νωρίς μόνο στην πάνα του,δεν λερώνει ιδιαίτερα εκτός.
αν θέλει μπορεί να κρατηθεί πολύ καλά με το να μην τα κάνει.
βγαίνουμε 1-1.30 ώρα την ημέρα
έξω έχει κατουρήσει μία φορά μόνο σε ένα παρκάκι μικρό που είχα την δυνατότητα να τον αφήσω ελέυθερο. του έδωσα τις ανάλογες λιχουδίες,τον πηγαίνω κάθε μέρα εκεί αλλα τπτ! δεν τα έχει ξανακάνει έξω.
τον πηγαίνω βόλτα τις φορές που ξέρω οτι δεν τα έχει κάνει για να θέλει πολύ,μυρίζει πολύ έντονα αλλα τπτ.
βγαίνουμε σταθερά νωρίς το πρωι, μεσημέράκι και βράδυ.
καμία γνώμη;

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
καλημέρα,
ο Allegro είναι 5 μηνών golden retriever (σε μεγάλο ποσοστό), έχει μάθει να τα κάνει απο πολύ νωρίς μόνο στην πάνα του,δεν λερώνει ιδιαίτερα εκτός.
αν θέλει μπορεί να κρατηθεί πολύ καλά με το να μην τα κάνει.
βγαίνουμε 1-1.30 ώρα την ημέρα
έξω έχει κατουρήσει μία φορά μόνο σε ένα παρκάκι μικρό που είχα την δυνατότητα να τον αφήσω ελέυθερο. του έδωσα τις ανάλογες λιχουδίες,τον πηγαίνω κάθε μέρα εκεί αλλα τπτ! δεν τα έχει ξανακάνει έξω.
τον πηγαίνω βόλτα τις φορές που ξέρω οτι δεν τα έχει κάνει για να θέλει πολύ,μυρίζει πολύ έντονα αλλα τπτ.
βγαίνουμε σταθερά νωρίς το πρωι, μεσημέράκι και βράδυ.
καμία γνώμη;
Καλησπέρα και χρονια πολλα !!

τις πανες τις έχεις βγάλει απο το σπίτι;

Sent from my GT-P5110 using Tapatalk

zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
περιμένωα να τα κάνει 1-2 φορές συνεχόμενα για να το κάνω.
αν τα κάνει με διαφορα 7 ημερών σκέφτηκα να τις αφήσω.

adelfoylis

New Member
7 Φεβρουαρίου 2014
1
0
freehome.gr
για σας σε ολους. σας ζητω συγνωμη για ορθ. η και σηντακτικα λαθη μιας και την ελληνικη την ξερω μονο προφορικα και προσπαθω σιγα σιγα για τα υπολλιπα. ειμαι και νεα στην παρεουλα σας οποτε-πλιζ μην "βαρατε"))))) το καλοκαιρακι λοιπον αποκτισαμε μετα απο παρα πολυ παρακαλιτο απο τον συζηγο μου, ενα γαλικο(τα χαρτια ετσι λενε αν και η εμφανιση του ειναι περισοτερο πρως τεριε βοστονης) πλεων ο εκτορακος μας ειναι 10 μηνων και ειναι φοβερα υπακουως ,απιστευτα ηρεμος,ΑΛΛΑ εχουμε ενα τεραστιο θεμα μαλον απο ζιλια το λεω εγω με την αναγγη του. δλδ ενω μεχρη και τον 5 μηνα τα εκανε η εξω στην βολτα η στην πανα του,ξαφνικα ενα οραιο πρωινο αρχισε να μας λερωνε3ι το σπιτη κυριος της νιχτες και ακομη περισοτερο μολης με δει να ασχολουμαι με το παιδη μου(διαβασμα,μπανιο...δλδ τα απαρετιτα) φτασαμε στο σιμιο να μην παιζουμε με το παιδι για να μην κανει απο την ζιλια του καμια βλακεια. εχω πεταξει 2 χαλια γιατη ειχαν ποτισει πλεων. η μιροδια στο σπιτη δεν αντεχεται.. επιδη εχω μια "αρωστια" με την καθαριοτιτα το σπιτη μιριζει απο τα τσισα του -τι να πω-και απολιμανση να κανω παλι τα ιδια! εχω εφαρμοσει και αυτο με την αδιαφορια και φωνες αλλα κανενα απο τα 2 δεν εχει αποτελεσμα. επιβραβεβω καθε φορα στην βολτα αλλα μολης ερθουμε σπιτη και παω κοντα στο παιδι-τελος-παλι τα ιδια! πλιζ βοηθατε-που εχω κανει λαθος. δεν το παραμελω(για να προλαβω σχολια) 3 φορες την ημερα βολτα απο 1-1,5 ωρα,το πρωι ξυπναω ποιο νορις για να τρεξει λιγη ωρα παραπανω. στο σπιτη βραδακι θα παιξω κανενα 20 παλι. οπου παω μαζι ερχεται..και τα χαδια του-ολα τα εχει) τα εχω "παιξει" και ζητω την βοηθεια σας γιατη ο αντρας μου βαλθικε να το χαρισουμε και δεν το θελω με τιποτα!

MADDY

Member
7 Μαρτίου 2014
5
0
Γειά σας παιδιά κ από εμένα.Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε κάποιο φόρουμ γενικά.Κι αυτό γιατί θέλω απεγνωσμένα τη συμβουλή σας!Έχω μεγαλώσει μιά ζωή με σκυλιά,1,2 και 3 ταυτόχρονα.Όλα αυτά όμως με αφεντικό τον πατέρα μου και στα πλαίσια της οικογένειας,οπού η μαμά έμενε σπίτι κ αναλάμβανε βόλτα τάισμα κτλ. κ εγώ με την αδελφή μου ασχολούμασταν μόνο με το παιχνίδι.Τους γονείς μας τους έχουμε χάσει κ εγώ έχω τριανταρήσει πλέον.Τα τελευταία 7 χρόνια φροντίζαμε αποκλειστικά μόνες το Πόιντερ μας (εκπαιδευμένο απο μπαμπά),η οποία όμως ήταν ένας άγγελος.Φεύγαμε το πρωί 8 ηώρα για την δουλειά κ μέχρι τις 6 ηώρα που επιστρέφαμε περίμενε να τη βγάλουμε βόλτα για να κάνει την ανάγκη της.Και αυτά που διαβάζω για πάνω από μία ώρα βόλτα σε εμάς μόνο τα Σαββατοκύριακα και άν!Βέβαια εγώ τώρα συγκρίνω κουτάβια με ενήλικο κ στο τέλος υπερήλικο σκύλο.Γενικά είμαι πολύ υπεύθυνο άτομο κ λατρεύω τα ζώα.Το Πόιντέρ μας το χάσαμε πρίν απο ένα χρόνο περίπου κ εγώ δεν μπορώ να ζήσω χωρίς σκυλί.Έψαχνα πολύ καιρό για σκύλο μέχρι που διάλεξα ένα Βαιμαράνερ.Σε δύο μέρες έχω κανονίσει να το πάρω.Σας γράφω την ιστορία της ζωής μου για να καταλήξω στο εξής:ενώ έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση σε ότι αφορά το θέμα σκύλος,γνωρίζω συνήθειες,πώς να το ''κουμαντάρω'',πώς να μιλάω στη γλώσσα του κτλ,το ανυπέρβλητο εμπόδιο(που το αντιλαμβάνομαι τώρα διαβάζοντας αυτή τη συζήτηση,γιατί ποτέ δεν είχα την πλήρη επίβλεψη κουταβιού) είναι το οτι φέυγω το πρωί στις 9 για τη δουλειά μου και επιστρέφω 6...με ρεπό αγοριού μου κ δικό μου το λιγότερο που θα μένει μόνο του το κουτάβι απ'την πρώτη κιόλας μέρα στο σπίτι θα είναι 3μέρες την εβδομάδα.Τί κάνω αυτές τις μέρες?Εχω πανικοβληθεί με τη βόλτα ανα 3-4 ώρες που λέτε κ πως πρέπει να είμαστε απο πάνω του κ τάισμα 3 φορές την ημέρα.Με τους δικούς μου ρυθμούς ζωής αυτό είναι αδύνατο!Απορώ πώς τα καταφέρνετε όλοι σας κ πώς δεν έχει αναφέρει κανείς αυτό το πρόβλημα.Άλλο είναι το θέμα της συζήτησης να μου πείτε...με αφορμή όμως την εκπαίδευση τουαλέτας μπορείτε να μου πείτε την αποψή σας στο αν :θα μπορέσω να μεγαλώσω ένα κουτάβι με τέτοια ωράρια,μένοντας μόνο του αρκετή ώρα(κι ας μου κάνει το χώρο του χάλια) αλλά έχοντας μεγάλη φροντίδα υπομονή κ προσοχή τις υπόλοιπες ώρες?:θα μπορέσει να μάθει τα απαραίτητα?Υπάρχουν ελπίδες κ για εμένα?Αύριο έχω ραντεβού με τον κτηνίατρο πρίν το πάρω για συμβουλές... ΥΓ:Δεν υπάρχει κάποιος άλλος για βοήθεια τις ώρες που θα λείπω ΥΓ2:Πρίν διαβάσω αυτη τη συζήτηση σκεφτόμουν ''Θα το παίρνω μαζί μου στο μαγαζί(δική μας επιχείρηση) ,θα το παίρνω παντού μαζί μου...μετά διάβασα για τη ρουτίνα που χρειάζεται σε ένα σκυλί κ για το οτι απαγορεύεται το έξω πρίν την ολοκλήρωση των εμβολίων κ ξαναπανικοβλήθηκα!Τη συμβουλή σας παρακαλώ!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Για αρχή παρε ένα Crate κατάλληλο στο μέγεθος του σκύλου που θα αποκτήσεις ώστε να είσαι σίγουρη ότι ο σκύλος θα ειναι ασφαλής τις ώρες που θα λείπεις. Ωστόσο ειναι πολλές οι ώρες ( 9 ωρες) για να μένει μόνο του και έγκλειστο κάπου.
Αυτήν την στιγμή έχω ένα κουτάβι το οποίο το μάξιμουμ που το αφήνω στο crate ειναι 4-5 ωρες το βράδυ. Παραπάνω δεν μπορεί να κρατηθεί, και το χειρότερο ειναι να μάθει να τα κάνει εκει που κοιμάται.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Για αρχή παρε ένα Crate κατάλληλο στο μέγεθος του σκύλου που θα αποκτήσεις ώστε να είσαι σίγουρη ότι ο σκύλος θα ειναι ασφαλής τις ώρες που θα λείπεις. Ωστόσο ειναι πολλές οι ώρες ( 9 ωρες) για να μένει μόνο του και έγκλειστο κάπου.
Αυτήν την στιγμή έχω ένα κουτάβι το οποίο το μάξιμουμ που το αφήνω στο crate ειναι 4-5 ωρες το βράδυ. Παραπάνω δεν μπορεί να κρατηθεί, και το χειρότερο ειναι να μάθει να τα κάνει εκει που κοιμάται.

Sent from my iPhone using Tapatalk
για αρχή να λες να ακυρώσει από εκει που πηρε το weimaraner....

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Εγώ θα σου πρότεινα να μην το πάρεις σύντομα. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα ακόμη που πρέπει να διαβάσεις και να μάθεις.

Επίσης πιστεύω οτι τα ωράρια ζωής σου είναι απαγορευτικά για το σωστό μεγάλωμα ενός κουταβιού. Το θέμα δεν είναι μόνο οτι θα σου διαλύσει το σπίτι. Αυτό είναι το λιγότερο. Αλλά δεν θα είσαι εκεί για να το μεγαλώσεις σωστά, να του μάθεις τους κανόνες του σπιτιού. Πιστεύω οτι αν πάρεις τώρα ένα κουτάβι θα αποκτήσεις ένα μελλοντικό πρόβλημα.

Ο σκύλος θέλει βόλτα, και εκτόνωση. Δεν γίνετε να μη βγαίνει τις απαραίτητες βόλτες. Κατάλαβα καλά οτι το προηγούμενο σκυλί δεν έβγαινε πρωινή βόλτα????? Δεν έκανε την ανάγκη του και κρατιόταν μέχρι το απόγευμα????? αυτό για εμένα είναι ανεπίτρεπτο.

Θα ήταν καλύτερα για τα ωράρια σου να υοθετήσεις ένα ενήλικο σκύλο. Θα σώσεις μια ζωούλα και η συμβίωσή σας θα είναι καλύτερη και χωρίς τα προβλήματα του μεγαλώματος.

Μίλησε με τη φιλοζωική της περιοχής σου, ανέλυσε τους τα δεδομένα της ζωής σου ώστε να σου προτείνουν το κατάλληλο για εσένα σκυλάκι.

Πρώτα όμως αναρωτήσου αν μπορείς να του προσφέρεις όλα όσα χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένο. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη σου για ένα σκύλο αφού μεγάλωσες μαζί με σκυλιά αλλά πρόσεχε να μη το σκέφτεσαι εγωιστικά.

Ο σκύλος θα καλύψει την δική σου ανάγκη για αυτόν. Εσύ μπορείς να καλύψεις τις δικές του ανάγκες?

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
για αρχή να λες να ακυρώσει από εκει που πηρε το weimaraner....
Πολύ σωστό και αυτό. Διάβασε απο που και πως αποκτούμε με το σωστό τρόπο ένα σκύλο.

Επίσης η φυλή που έχεις διαλέξει χρειάζεται αρκετή άσκηση για να εκτονώσει την ενέργεια που έχει.

Ακύρωσε την υιοθεσία και διάβασε πολύ....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πολύ σωστό και αυτό. Διάβασε απο που και πως αποκτούμε με το σωστό τρόπο ένα σκύλο.

Επίσης η φυλή που έχεις διαλέξει χρειάζεται αρκετή άσκηση για να εκτονώσει την ενέργεια που έχει.

Ακύρωσε την υιοθεσία και διάβασε πολύ....
αγοραπωλησία από φραγκοφονιά ειναι που παρουσιάζει τα puppymillαδικα κουτάβια του ως τρελη ευκαιρια για 300 ευρώ. Αααα και με πραγματικές φωτογραφίες!

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
αγοραπωλησία από φραγκοφονιά ειναι που παρουσιάζει τα puppymillαδικα κουτάβια του ως τρελη ευκαιρια για 300 ευρώ. Αααα και με πραγματικές φωτογραφίες!
Εννοείς ότι ξέρεις από πού θα έπαιρνε το σκύλο?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εννοείς ότι ξέρεις από πού θα έπαιρνε το σκύλο?
Αν σε ενδιαφέρει ακόμα δες αυτό i-pet
Μη χάσεις την ευκαιρία,εγώ ετοιμάζομαι να επισκευθώ τον κύριο.Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές απο φωτογράφο.
εχει αφαιρεθει βεβαια το λινκ από την διαχειρηση αλλά προλαβα και ειδα την τιμη της τρελής ευκαιριας!