Πώς θα το μάθω να "τα κάνει" έξω...

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Η αλήθεια είναι πως όχι γιατί τα για 2-3 βδομάδες δεν είχαμε θέμα... Τώρα άρχισε να μου κάνει νερά...
για ξεκινα να δεις πως θα παει...

Στάλθηκε από το GT-P5110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
Η αλήθεια είναι πως όχι γιατί τα για 2-3 βδομάδες δεν είχαμε θέμα... Τώρα άρχισε να μου κάνει νερά...
Καλησπερα! και εμεις ειχαμε το ιδιο προβλημα...ειμαι στην δευτερη μερα επιτυχιας (περιμενω κειικ με πορτοκαλι
Orilis
!!!!!!βολτες ειναι η λυση..στην αρχη 4-5 φορες επιβραβευση και φτου κ απο την αρχη..σταδιακα θα το μειωσεις στις 2-3 φορες...αλλα θελει κ παρακολουθηση..οταν βλεπεις να μυριζει εντονα...ή να θελει να απομωνοθει ακομα και αν νομιζεις οτι δεν θα κανει κατι...λουρι και βολτα! ! ! (εγω ψεκασα και ολα τα χαλια με ξυδι κ ασπρο πιπερι αν κ μυριζει εντονα και κοντευω να φυγω εγω απο το σπιτι....το μικρο μου παει κ με το που μυριζει την κανει με ελαφρα! )

ladams

New Member
7 Απριλίου 2014
1
0
ουφφφ παει κ αυτη η μερα...4 φορες βγηκαμε..με το που την εβλεπα να μυριζει στα ενοχα σημεια...αγκαλια και βολτα! βεβαια μερικες φορες πηγαινε απλα να κατσει..αλλα εγω φοβομουν οτι ετοιμαζοταν να τα κανει παλι..κ ειμαστε συνεχεια με ενα ελα ελα ..μη μη....και μετα αγκαλιες και αυστηρη επιτηρηση....ασε που οι γειτονες με κοιτανε σαν χαζη που καθε φορα που εκανε τσισα-κακα...την χαιδευα την παινευα..κ παιζαμε με το παιχνιδι της......πρωτη μερα λοιπον επιτυχιας! Χαρουλα vs Γκρινια 1-0! (τα εχω παιξει απο το αγχος! λιχουδια εγω δεν εχω???)
Μήπως είναι καλυτερα να ρωτήσετε και τον κτηνίατρο; Και να του κάνετε μια εξέταση αίματος; Μου έρχεστε κάτι κακό στο μυαλό μου και ελπίζω να έχω λάθος αλλά πάλι κατουράει τόσες φορές έξω και δεν κρατιέται και τα αμολάει και στο σπίτι ενώ καταλαβαίνει ότι δεν ειναι καλό αυτό. Κατουράει δηλαδή παρά πολύ Μήπως λοιπόν έχει ζαχαρο; Για κοιτάξετε το και πάλι ελπίζω να έχω λάθος

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
Μήπως είναι καλυτερα να ρωτήσετε και τον κτηνίατρο; Και να του κάνετε μια εξέταση αίματος; Μου έρχεστε κάτι κακό στο μυαλό μου και ελπίζω να έχω λάθος αλλά πάλι κατουράει τόσες φορές έξω και δεν κρατιέται και τα αμολάει και στο σπίτι ενώ καταλαβαίνει ότι δεν ειναι καλό αυτό. Κατουράει δηλαδή παρά πολύ Μήπως λοιπόν έχει ζαχαρο; Για κοιτάξετε το και πάλι ελπίζω να έχω λάθος
οι εξετασεις της ειναι καθαρες που καναμε πριν 3 βδομαδες...οπως ειπα και εγω λογο ψευδοκυησης...καναμε εξετασεις .μαλλον εχασε την μπαλα κ αυτη με το φαρμακο...αυτο μου ειπε ο κτηνιατρος περιληπτικα!

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Καλησπερα! και εμεις ειχαμε το ιδιο προβλημα...ειμαι στην δευτερη μερα επιτυχιας (περιμενω κειικ με πορτοκαλι
Orilis
!!!!!!βολτες ειναι η λυση..στην αρχη 4-5 φορες επιβραβευση και φτου κ απο την αρχη..σταδιακα θα το μειωσεις στις 2-3 φορες...αλλα θελει κ παρακολουθηση..οταν βλεπεις να μυριζει εντονα...ή να θελει να απομωνοθει ακομα και αν νομιζεις οτι δεν θα κανει κατι...λουρι και βολτα! ! ! (εγω ψεκασα και ολα τα χαλια με ξυδι κ ασπρο πιπερι αν κ μυριζει εντονα και κοντευω να φυγω εγω απο το σπιτι....το μικρο μου παει κ με το που μυριζει την κανει με ελαφρα! )
Εχω μαζεψει απο την Παρασκευή τα χαλιά! Την βγαζω 4-5 φορες την μερα!!! Υπάρχει περίπτωση να την εχω μπερδέψει με την τουαλέτα που την βαζω μεσα οταν λείπω ή το βράδυ και να θεωρει μονο αυτο Χώρο της και το υπόλοιπο σπιτι σαν ξενο? Οπότε γιαυτο εκει μεσα κρατιέται ενω στο υπόλοιπο σπιτι κανει?

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
3η μερα επιτυχιας... και ας εχω γεμισει το σπιτι με ξυδι κ ασπρο πιπερι στα επιμαχα σημεια και κοντευω να βγω και εγω στη φυση να τα κανω....αχαχαχ paros99 δεν νομιζω να φταιει αυτο.μαλλον πρεπει να της δινεις λιχουδιες οταν τα κανει εξω.κ να την παινευεις..ειναι μικρο ακομα 4μηνων..θα μαθει..απλα θες επιμονη κ υπομονη...μηπως οι βολτες σας κρατανε λιγο? γιατι καμια φορα κανουν τσισα πανω απο μια φορα σε καθε βολτα...

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Καλησπέρα,

Εγώ έχω μια άλλη ερώτηση να κάνω..
Εδώ και ένα μήνα έχω υιοθετήσει μια σκυλίτσα, περίπου 4,5-5 χρονών, από καταφύγιο που έχει ζήσει όλα της τα χρόνια σε κλουβί μου είπαν. Ευτυχώς υπάρχει κήπος γιατί θα είχα λαλήσει.. Στο σπίτι μέσα λερώνει και δεν λερώνει.. Στην βόλτα δεν κάνει τίποτα τίποτα, στον κήπο λερώνει στα πλακάκια και όχι στο χώμα και γενικά όταν είμαι εγώ μπροστά δεν λερώνει..!!

τι προτείνετε..??

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πολλες πολλες μεγαλες βολτες. Επαφη με αλλα σκυλια στη βολτα.Τοσα χρονια στο κλουβι,δεν ξερει που πρεπει να λερωνει.Σιγα σιγα,με τις μυρωδιες της βολτας θα το κανει κ τοτε εσυ θα πρεπει να την επιβραβευσεις αμεσως!

Δεν σε εχει εξοικειωθει για να τα κανει μπροστα σου.Θα ερθει κ αυτο.Υπομονη.

• Like
Reactions: Pitsinaki

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Σκεψου για τη χρηση κρειτ, τουλαχιστον για τις βραδυνες ωρες του υπνου. Μολις τη βγαλεις απο το κρειτ το πρωι της φορας αμεσα λουρι και την βγαζεις εξω και περιμενεις μεχρι να τα κανει. Μολις τα κανει πανηγυριζεις και της δινεις λιχουδια. Εμας παροτι μικρο και μικροσωμο εχει κοψει την πανα και την εμπιστευομαστε σε ολοκληρο το σπιτι πλεον. Βγαινει ομως 5 φορες και ξερει οτι θα την επιβραβευσουμε οταν τα κανει εξω και μολις κατουρησει ή κανει κακα χοροπηδαει σαν το κατσικι επειδη περιμενει τα μπραβο της. :D

• Like
Reactions: l.Kyveli

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Παιδιά ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις..
Αν με το κρειτ εννοείς κλουβί είναι μάταιο. Μέσα στο σπίτι σπάνια λερώνει και επίσης σε κλουβί ήταν τόσα χρόνια, έχει μάθει να τα κρατάει εξαιρετικά καλά!!!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Παιδιά ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις..
Αν με το κρειτ εννοείς κλουβί είναι μάταιο. Μέσα στο σπίτι σπάνια λερώνει και επίσης σε κλουβί ήταν τόσα χρόνια, έχει μάθει να τα κρατάει εξαιρετικά καλά!!!
Αρα το προβλημα σου ειναι οτι κατουραει στο πλακοστρωτο του κηπου κι οχι στο χωμα ή στα χορτα? Δοκιμασε να την βγαζεις δεμενη και να την πηγαινεις εκει που θελεις να τα κανει και μολις το κανει επιβραβευσε την. Τις επομενες φορες πηγαινε την εκει που τα εχει ξανακανει για να βρισκει τη μυρωδια της. Πιστευω με προσπαθεια απο μερους κι υπομονη οτι θα μαθει.

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Nizinny, δεν αρνούμαι να προσπαθήσω, απλά περνάει ο καιρός (μήνας) και δεν βλέπω βελτίωση και δεν ξέρω από ποιό σημείο και μετά χάνεται το παιχνίδι.. Δεν είναι τόσο θέμα το πλακόστρωτο, είναι που στη βόλτα δεν κάνει τπτ. Αν και την έχω μαλώσει, απτόητη. Δεν παει στο χώμα. Κάποιες φορές εχει λερώσει και μέσα στο σπίτι, δεν μπορώ να την ψυχολογήσω.. Χτες μετά από 1 ώρα + στην παραλία λέρωσε μεσα στο σπίτι (με πήρε ο ύπνος λίγο στον καναπέ, τα είχα φτυσει).. Στον κήπο επίσης δεν κάνει μπροστά μου. Οταν την βγάζω βόλτα και μετά πάμε κήπο, όσο είμαι εγώ τίποτα, κάποια στιγμή πρέπει να πάω δουλειά.. Αυτό με το λουρί έπιασε 2 φορές όσο είμασταν στην εξοχή αλλά και πάλι στα όρια του κήπου του σπιτιού, στην Αθήνα niente!! Είμαστε με το λουρί και μόνο που δεν την ακούω να λέει: τι θέλεις να κάνω;;
thanks anyway, I'll keep on trying..

Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
Nizinny, δεν αρνούμαι να προσπαθήσω, απλά περνάει ο καιρός (μήνας) και δεν βλέπω βελτίωση και δεν ξέρω από ποιό σημείο και μετά χάνεται το παιχνίδι.. Δεν είναι τόσο θέμα το πλακόστρωτο, είναι που στη βόλτα δεν κάνει τπτ. Αν και την έχω μαλώσει, απτόητη. Δεν παει στο χώμα. Κάποιες φορές εχει λερώσει και μέσα στο σπίτι, δεν μπορώ να την ψυχολογήσω.. Χτες μετά από 1 ώρα + στην παραλία λέρωσε μεσα στο σπίτι (με πήρε ο ύπνος λίγο στον καναπέ, τα είχα φτυσει).. Στον κήπο επίσης δεν κάνει μπροστά μου. Οταν την βγάζω βόλτα και μετά πάμε κήπο, όσο είμαι εγώ τίποτα, κάποια στιγμή πρέπει να πάω δουλειά.. Αυτό με το λουρί έπιασε 2 φορές όσο είμασταν στην εξοχή αλλά και πάλι στα όρια του κήπου του σπιτιού, στην Αθήνα niente!! Είμαστε με το λουρί και μόνο που δεν την ακούω να λέει: τι θέλεις να κάνω;;
thanks anyway, I'll keep on trying..
δοκιμασες να μεταφερεις την μυρωδια της στο σημειο που θελεις να τα κανει?(μπορει και να πιασει ποτε δεν ξερεις) επειτα αφου δεν τα κανει ποτε μπροστα σου(υπαρχει περιπτωση πριν καταληξει στο ξαταφυγιο να την ειχε καποιος ο οποιος να την μαλωνε καθε φορα που την εβλεπε να τα κανει μεσα);πως θες να τα κανει μπροστα σου εξω; μπορεις να δοκιμασεις στο να κρυβεσαι(ετσι θα ξερει οτι δεν υπαρχει η πιθανοτητα να κρυφτει) οπου θα μπορεις απο καπου να την βλεπεις,αφου την δεις να παει να τα κανει(θα κρατας στα χερια σου το λουρι)θα την παιρνεις ηρεμα και ωραια και θα την βγαζεις εξω(οι γειτονες μου που ειχαν το ιδιο προβλημα αυτη η τακτικη που τους προτεινα τους βοηθησε πολυ)

• Like

Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
Καλησπέρα,

Εγώ έχω μια άλλη ερώτηση να κάνω..
Εδώ και ένα μήνα έχω υιοθετήσει μια σκυλίτσα, περίπου 4,5-5 χρονών, από καταφύγιο που έχει ζήσει όλα της τα χρόνια σε κλουβί μου είπαν. Ευτυχώς υπάρχει κήπος γιατί θα είχα λαλήσει.. Στο σπίτι μέσα λερώνει και δεν λερώνει.. Στην βόλτα δεν κάνει τίποτα τίποτα, στον κήπο λερώνει στα πλακάκια και όχι στο χώμα και γενικά όταν είμαι εγώ μπροστά δεν λερώνει..!!

τι προτείνετε..??
τωρα που διαβασα το αρχικο σου μηνυμα καλυτερα συμπαιρανα οτι εφοσον περασε ολη της την ζωη σε κλουβι,και απο οτι καταλαβα δεν την εβγαζαν βολτες,ειναι μαθημενη να τα κανει πανω σε σκληρη επιφανεια( παρε για παραδειγμα τον εαυτο σου πως θα σου φαινοταν αν σου ελεγαν οτι απο εδω και περα δεν θα ξαναχρησιμοποιησεις την τουαλετα και θα πρεπει να τα κανεις πισω απο τα δεντρα;;;
)καπως ετσι αισθανεται και αυτη! ειμαι σιγουρη πως αμα δοκιμασεις αυτα που σου προτιναμε και εγω και τα παιδια θα εχεις πολυ καλα αποτελεσματα!!!!!(y)

• Like

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Μετα απο εξουθενωτικη βολτα στην παραλια που δεν εχει κατουρησει και γυρνατε σπιτι και θελεις να κλεισεις τα ματια σου στον καναπε βρε αδερφε σαν ανθρωπος, τη βαζεις στο κλουβι μεχρι να ξεκουραστεις λιγο και να εχεις κουραγιο να αναλαβεις παλι τα ηνια στο "παιχνιδι". Δεν της δινεις ποτε ουτε μιση ευκαιρια να κανει το "λαθος".

Δεν φταις εσυ αλλα δεν μπορεις ευκολα να ψυχολογησεις ενα σκυλι ζορισμενο ψυχολογικα απο μακροχρονιο εγκλεισμο.

• Like
Reactions: Μαρθα

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Καλησπέρα και απο μένα !
Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά με την σκυλίτσα μου δυομιση μηνών lab golden (θα προχωρήσω και σύντομα στην παρουσίαση της αλλα προς στιγμήν έχω εστιάσει στην φροντίδα της, μιας και είναι κ το πρώτο μου σκυλάκι και δεν ξέρω ουτε το γαβ)
Η σκυλίτσα είναι πεντακάθαρη κ θέλει να κάνει την ''δουλειά'' της μονο στην εφημερίδα σε ενα μέρος που της έχω , βεβαια οταν με πρωτοβλέπει της ξεφεύγουν μερικά αλλά όπως διάβασα είναι φυσιολογικότατο και ετσι απολαμβάνω και εγώ την χαρά της !! Διάβασα οτι το σκυλάκι δεν πρέπει να βγεί έξω μέχρι να γίνουν ολα τα εμβόλια , όμως σήμερα την άφησα λίγο στον κήπο μου οπου δεν έχει πατήσει σκυλος το πόδι του (γατες ομως ναι κ πολλές) και οταν πήγε στο χώμα έκανε τα τσίσα της, φυσικά άρχισα τα μπράβο και τα έτσι αλλα πιο πολύ απο μένα χαιρόταν αυτή!!! Ξανά μετα απο 2 ώρες και αφου δεν έκανε τπτ την ξαναέβγαλα αυτήν την φορά μονο στα πλακακια... 5 λεπτα 10 λεπτα 15 λεπτα τπτ... την βαζω στο χώμα τσοοοοουπ αμέσως, και χαρές ιστορίες να πηδάει να κάνει! Είναι τόσο επικύνδινο? Ρισκάρω τοσο πολύ?
Δεν με πειράζει να τα κάνει μέσα στο δωμάτιο σε χαρτια αλλα εκτός οτι φοβάμαι μιας και το ξέρει να μην το ξεμάθει , είναι οτι ούτε για το φαγητό δεν κάνει τόσο χαρά!!
Φυσικά αν πρέπει να το σταματήσω το σταματάω αμέσως γιατι πάνω απ'ολα με νοιαζει να είναι υγειέστατη μιας και ουτε εμετούς είχαμε, ουτε τπτ διαρροιες... μην αποκτίσουμε τώρα! Αααα κ την τσάκωσα να μασουλάει ενα αφράτο χορταράκι , μηπως για αυτο δεν κάνει? μπορεί να πάθει και τπτ απο αυτο??

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Καταρχην καλως ηρθες! :) Δεν υπαρχεις λογος να αγχωνεσαι τοσο πολυ. Αφου ο κηπος ειναι ασφαλης απο σκυλια εγω δεν θα αγχωνομουν τοσο. Να ξερεις οτι ακομη και με τα παπουτσια σου μπορεις να βαλεις μεσα στο σπιτι μικροβια επικινδυνα για το σκυλακι.

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου και καλως σας βρήκα ! Μόλις το διάβασα έτρεξα και την ξαναέβγαλα οπου και πάλι κατούρησε στο χώμα και πάλι χοροπηδούσε απο την χαρά της! Τόσο παιχνίδι κάνουμε μέσα, όπως χαίρετε στα χώματα πουθενα! Πρέπει να έχει σχέση κ οτι μπορεί και περπατάει άνετα ενω στο πλακάκι γλυστράει κ μετα δαγκώνει τα ποδαρακια της, και έξω το κάνει αλλα σε συχνότητα 1 έξω με 10 μέσα!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πλακάκι? Γλυστράει? Χμμμ, σε βλέπω να ξαναστρώνεις χαλιά φέτος και να τα κρατάς ένα-ενάμισι χρόνο. Αν έχει γονιδιακή προδιάθεση για δυσπλασία, να μην επιβαρύνεις την κατάσταση

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Ναι ναι το διορθωσα και αυτο! Διαβάζοντας μηνυματα στο φόρουμ είδα πολύ να λένε οτι οταν γλυστράν κάνει κακό στα πόδια και έστρωσα απο πέρα ώς πέρα :) ! Μέχρι να γίνουν τα εμβόλια.... μετά ο κήπος για την παρτυ της !!!

• Like
Reactions: Orilis