Πότε ο σκύλος αλυχτάει;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Φανταζομαι αυτοι που γνωριζουν τον σκυλο τους ξεχωριζουν το αλυχτισμα σε σχεση με το κλαμα η την ανοια που μπορει να νιωθει ο σκυλος.
Τουλαχιστον ετσι πιστευω για πολλους απο δω.
Πιστευω πως και εσυ το ξεχωριζεις.:)
Τον δικό μου σκύλο τον ξεχωρίζω..
Αν όμως το έκανε χωρίς εμφανή λόγο όπως προείπα καθημερινά.. σίγουρα θα με κινητοποιούσε να το ψάξω σε περισσοτέρους τομείς..και μέσα σε αυτούς θα ήταν και ο παθολογικός..

3. Σε κάποιες φυλές, ναι, περισσότερο από άλλες... εκτός αν πέσουμε σε περιπτώσεις που πραγματικά κλαίνε.
Π.χ., ο μικρός μου, κάποιες φορές, αν μπει "τιμωρία" και φύγουμε όλοι από το δωμάτιο, κλαψουρίζει χαμηλόφωνα... αλλά, ακόμα και υψηλόφωνα να το έκανε, θα καταλάβαινες αμέσως ότι είναι κλάμα...
Όταν το έκανε ο δικός μου ήταν γιατί μία μέρα μου ήρθε να τον βάλω στο άλλο δωμάτιο να κοιμηθεί από το δικό μου ενώ χρόνια κοιμάται μαζί μου..φυσικά το θεώρησε "άδικο" και παραπονέθηκε με κλάμα..
Αυτό ναι ήταν κλάμα..Δεν γνωρίζω όμως και δεν μπορώ να ξέρω για τα σκυλιά του γείτονα π.χ. που κλαίνε σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο..

Θέλω να πω πως σε μία αστική κοινωνία τα σκυλιά είναι με τον άνθρωπο.., ζούνε μαζί του.., όσο και αν έχουν κρατήσει τα αρχέγονα ένστικτά..δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ένας σκύλος που το κάνει σε καθημερινό επίπεδο..

Φυσικά και υπάρχει ο παράγοντας οίστρος.., όμως τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να κρύβουν και πιο βαθιές αιτιολογίες..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν και νέος σκυλάς (με την καλή έννοια), ζώντας και παρατηρώντας την καθημερινά, αρχίζω και αισθάνομαι ότι μου μιλάει πλέον
Φυσικά σου μιλάει..ο σκύλος έχει πάρα πολλούς τρόπους για να εκφραστεί και να επικοινωνήσει μαζί μας..
Η γλώσσα του σώματος.., οι εκφράσεις στο πρόσωπο του, οι ήχοι του είναι το μέσω για να επικοινωνήσει μαζί μας! :)
Κάθε ένας μας..είναι υποχρεωμένος έστω τα βασικά να τα γνωρίζει για τον δικό του σκύλο!
Ο σκύλος πάντως..και κάθε σκύλος..του κάθε ιδιοκτήτη.., μας κατέχει ..άριστα!

Roulaan

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
28
0
Φυσικά σου μιλάει..ο σκύλος έχει πάρα πολλούς τρόπους για να εκφραστεί και να επικοινωνήσει μαζί μας..
Η γλώσσα του σώματος.., οι εκφράσεις στο πρόσωπο του, οι ήχοι του είναι το μέσω για να επικοινωνήσει μαζί μας! :)
Κάθε ένας μας..είναι υποχρεωμένος έστω τα βασικά να τα γνωρίζει για τον δικό του σκύλο!
Ο σκύλος πάντως..και κάθε σκύλος..του κάθε ιδιοκτήτη.., μας κατέχει ..άριστα!
Καλημερα.Εγω απο χτες πραγματικα εχω θορυβηθει. Ο Fidel μεχρι τωρα καποιες φορες για να απαντησει σε αλλα γαυγισματα "αλυχτουσε" καμμια φορα.Απο χτες ομως βγαινει στην βεραντα συνεχεια και το κανει και κατοπιν τρεχει μεσα , με ενα χαρακτησριστικο γρυλισμα-κλαμα που εχει σαν να θελει να μας ειδοποιησει για κατι.Το μονο που εγινε απο χτες ειναι οτι παρακολουθουσε ολη την ετοιμασια του μικρου μου γιου για διακοπες στον οποιο εχει και ιδιαιτερη αδυναμια.Σημερα, δε, το πρωι που εφυγε ο μικρος εγκατασταθηκε στο μπαλκονι και ξεκινησε τα "αουουου".Μολις τον φωναζω μπαινει μεσα για χαδια και ξαναφευγει τρεχοντας και ξεκιναει.
Λετε να καταλαβαινε απο χτες τις ετοιμασιες και ολη νυχτα βλεποντας τις βαλιτσες να αλυχτουσε?

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Μπορεί και να έγινε αυτό. Ο ρωμαιος πάντως όταν έχει άγχος αποχωρισμου αλυχταει.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Λετε να καταλαβαινε απο χτες τις ετοιμασιες και ολη νυχτα βλεποντας τις βαλιτσες να αλυχτουσε?
Σαν άγχος αποχωρισμού μου ακούγεται αυτο. Εννοειται πως καταλαβαινε τις ετοιμασίες και την όποια αναστάτωση υπήρχε για την προετοιμασία των διακοπών. Και κάθε σκυλί αντιδράει διαφορετικά. Η δικιά μας για παράδειγμα, αρνείται πεισματικά να φάει και θα κοιτάει την πόρτα μέχρι να γυρίσει το αφεντικό στο σπίτι. Δεν κλαίει ποτέ, δεν νομίζω καν να "το έχει" να αλυχτάει...
Γνωρίζω σκυλί (το πιο εκφραστικο-ευφυες σκυλι που έχω συναναστραφει ποτε) το οποίο όταν έβλεπε κάποιον να ετοιμάζει βαλίτσα, πήγαινε στο άλλο δωμάτιο κοιτούσε απο το παράθυρο και έβγαζε έναν ήχο σαν πολύ βαθυ μουγκρισμα. Αρνούνταν να έρθει όταν την φώναζες, και όταν πήγαινες να την χαιδεψεις σηκωνόταν και έφευγε απο κοντα σου..Ανθρώπινες αντιδράσεις?

markos14

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
109
0
Βόλος
εμενα ο δικος μου το κανει οταν η ζουμπουλια κανει "ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι". επαθα πλακα! πολυ γελιο!

catkal

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2012
45
1
Κι εμένα 7 μηνών το έκανε την πρώτη μέρα που τον είχα βγάλει λίγο έξω για να χαλαρώσει η γάτα, κ από τότε το χει ξανακάνει μόνο επικαλούμενος φανταζομαι, τη γάτα όταν παίζουν.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εμενα το κανει συστηματικα σε δυο περιπτωσεις:
Αν παρουμε την μικρη μαζι μας κ μεινει μονος χωρις σκυλο-παρεα,
αν παρουμε το ποδηλατο γιατι υποθετει οτι παμε να πεταξουμε τα σκουπιδια κ θελει να ερθει μαζι
(με το ποδηλατο παμε καθε 2-3 μερες να πεταξουμε σκουπιδια κ τον παιρνουμε για βολτα)

Εχω πειστει οτι ειναι ο τροπος του να πει "παρτε με κι εμενα"

Το δε ουρλιαχτο κραταει οσο κ η απουσια. Απο 10 λεπτα εως και ΠΟΛΛΕΣ ωρες (συνεχομενα παντα).
Ειναι λιγο τραγικο -ευτυχως δεν εχω γειτονες.

Η ανθρωπινη παρουσια δεν τον καθησυχαζει καθολου. Θελει πισω τον αλλο σκυλο η το ποδηλατο. Ο,τι λειπει.

Βεβαια αν τον ακουσει κανεις μονο τα γελια θα τον πιασουνε γιατι εχει μπασα φωνη γενικα με αποτελεσμα το ουρλιαχτο να ειναι τερμα παραφωνο......

raven

Well-Known Member
24 Μαϊου 2011
96
54
Κομοτηνή
Εμάς ο Ivan όταν ακούει σειρήνες από περιπολικό - ασθενοφόρο - πυροσβεστική και όταν περνάει αυτοκίνητο ή μηχανή που πάνε κομμάτια!!!
Το Μαλινουά μας το κάνει όταν μένει μόνος του και τισ περίοδους ζευγαρώματος που περνούν θηλυκές από τη γειτονιά ενώ το Λαμπραντόρ δεν το έχει κάνει ποτέ!
Ξεχωρίζονται εύκολα μιας και ο Ivan μετά από λίγο ακούγεται σαν να τελειώνουν οι μπαταρίες του ενώ το Μαλινουά το τραβάει για ώρες με μπάσα φωνή που ακούγεται σε όλο το χωριό!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Τι μου θύμισες, ο μεσαίος μας το έκανε για αρκετό καιρό, κανά χρόνο δυο, όταν ήταν μικρός και άκουγε σειρήνες. Μετά συνήθισε τις σειρήνες :( Γμτ, έβγαζε τόσο ωραία φωνή, πολύ θα θελα να το ξανάκανε. Μια φορά στη βόλτα περνάει κάτι με σειρήνα από μακριά, βάζει κώλο κάτω στη μέση του πεζοδρομίου και αρχίζει το "τραγούδι" με όλη τη δύναμη της φωνής του. Έκανε και τη λαιμάρα του την όμορφη κατά πάνω, τέντωσε και την κορμοστασιά, κουκλί ζωγραφιστό ήταν. Πέθανα στο γέλιο, δεν έκανα ούτε σουτ από τα γέλια. Σιγά κιόλας, 10 δευτερόλεπτα κράτησε το όλο θέαμα. Το αγόρι μου..!

Το κορυφαίο είναι που κάποια φάση είχε αρχίσει να παρασέρνει το μεγάλο που πριν δεν το κανε ποτέ και κανανε χορωδία. Εντελώς παράφωνος και με ψιλή φωνή ο μεγάλος, ήταν για να τους πετάξεις κουβά νερό όταν συντονίζονταν. Ah, those were the days!

raven

Well-Known Member
24 Μαϊου 2011
96
54
Κομοτηνή
Εμείς βάζουμε κλιπάκια από το YouTube και σε κάποια από αυτά τρώει το σκάλωμα ανεβαίνει σε ένα κομμάτι της μάντρας και κοιτώντας στο δρόμο ξεκινάει!!! ´Εχει απίστευτο γέλιο και ακόμα περισσότερο όταν βγαίνουν οι γειτόνοι και ψάχνονται και στο τέλος καθόμαστε όλοι και κάνουμε χάζι τον Ivan!

pap.christos

Active Member
20 Ιανουαρίου 2014
27
0
Λάρισα
Στα χωρια οταν ο σκυλος αλυχτουσε το θεωρουσαν κακο οιωνο και περιμεναν οτι καποιος θα ....:paja1::paja1:!
Συχνα καποιοι σκοτωναν τον σκυλο που αλυχτουσε για να μην τους βρει το κακο.(οπως πιστευαν).
Βεβαια γιατι αλυχτουν οι σκυλοι δεν το γνωριζω αλλα και ο δικος μου οταν περναει πορεια με μεγαφωνα,οταν περναει καρπουζας ,πατατας,κτλ,οταν ακουει γενικα μεγαφωνα το κανει.
Το σταφακι και τ κοκονι δεν το κανουν μονο το ροτ το κανει,λετε να'ναι δαιμονισμενο?:p
Αστα να πανε!εγω σε χωριο μενω και αρχισε να κανει σαν λυκος τα βραδυα εδω και καμια βδομαδα και πιασανε χθες στο φουρνο την μανα μου η θεια μου και κανα 2 αλλες χε#*#*#νες οτι καποιος απ τη γειτνονια θα παθει κατω.την ρωτουσαν προς τα που βλεπει ο σκυλος οταν ουρλιαζει και τα σχετικα.εγω εχω στο μυαλο μου 2 πραγματα.1ον επικοινωνει με τα 3 λυκοσκυλα και 1 ακιτα ενος φιλου μου που μενει 100 μετρα κοντα μου η 2ον ειναι ερωτευμενος!
Παντως αν συνεχισει ετσι(και γιατι ειναι λιγο εκνευριστικο και γιατι φοβαμαι μην μου τον δηλητηριασουν)με κοβω να ξημερωνω με το σκυλο και να χαλαω κανενα 20ρικο σε λιχουδιεσ :confused:

nikol_te

Well-Known Member
15 Μαϊου 2011
74
104
κ ο δικος μου το κανει!οταν περναει καποιος με ντουντουκα(πατατας,απο τον δημο για ανακοινωσεις κτλ)κ στο καραβι με τις ανακοινωσεις!
κ μετα ερχεται κατευθειαν για συμπαρασταση μυξοκλαιγοντας.στην αρχη ντραπηκα,γιατι το εκανε πρωτη φορα στο καραβι,αλλα μετα ειδα οτι ολοι τον εκαναν χαζι(ηταν κ 3,5 μηνων μονο το πουλακι μου)κ το διασκεδασα κ εγω!
εγω εχω προσπαθησει να τον σταματησω,αλλα δεν σταματαει με τιποτα.θεωρω οτι νιωθει ενοχληση κ το κανει.