Πότε ο σκύλος αλυχτάει;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...αφου λοιπον αλυχταει:D να υποθέσω οτι ειναι μια ενδειξη οτι στο αιμα του μπορει να εχει και χασκυ?...
Οχι!:D

Γι' αυτό εγώ προσπάθησα να το γενικεύσω λιγάκι... λέγοντας ότι "όσο περισσότερο μοιάζει με το λύκο"... όπως, ας πούμε το Dingo, το Γερμανικό Ποιμενικό, το Ευρασιατικό, όλες οι nordic φυλές...
Και, πάνω απ' όλα, όπως όλα τα ημίαιμα, 2ης γενιάς και πέρα...

Οι "παραπάνω ενδείξεις" στα σκυλιά, είναι κάποια χαρακτηριστικά (κινήσεις κυριαρχίας και υποταγής) που έχει ο λύκος και, ίσως και το "ουρλιαχτό"...
Και, όντως, το Σιβηρικό Χάσκι (από τις φυλές που έχουν μελετηθεί) τα διαθέτει όλα!
Οπως και ο Γερμανικός Ποιμενικός, τα διαθέτει, σχεδόν όλα!

Υ.Γ. Οπως και η "γριούλα" μου, η Τατού (αδέσποτος ήρωας της γειτονιάς μου!!!), που δείχνει να έχει ακίτα, ευρασιατικό και ο Θεός ξέρει τι άλλο... τα διαθέτει σχεδόν όλα, επίσης!!!:)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.918
Πάντως όλες οι φυλές δεν το κάνουν, το έκανε ένα samoyed που είχα, η Τάρα μας, και το κάνει και το ημίαιμο χάσκυ που έχω τώρα. Το άλλο ημίαιμο παρόλο που είναι ιδιαιτερα "ομιλητικός" δεν αλυχτάει ποτέ και το λάμπραντορ ούτε κατά διάνοια.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Πάντως όλες οι φυλές δεν το κάνουν, το έκανε ένα samoyed που είχα, η Τάρα μας, και το κάνει και το ημίαιμο χάσκυ που έχω τώρα. Το άλλο ημίαιμο παρόλο που είναι ιδιαιτερα "ομιλητικός" δεν αλυχτάει ποτέ και το λάμπραντορ ούτε κατά διάνοια.
ούτε η Angie έχει αλυχτήσει?! μέχρι στιγμής :)

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Εμένα το κάνει όταν περνάει ένας πεζός μουσικός με ακορντεόν έξω από το σπίτι κάθε Κυριακή!Χαχα
Και ο δικος μου το ιδιο χαχαχα!!!:)Απλα το'χει κανει μονο 2-3 φορες,γιατι περνουν σπανια...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και ο δικος μου το ιδιο χαχαχα!!!:)Απλα το'χει κανει μονο 2-3 φορες,γιατι περνουν σπανια...
Σε μας, με τέτοιους τύπους που περνάνε (όπως και τον παλιατζή, τον μανάβη κλπ., με τα μεγάφωνα)... είναι η Μόκα που "τα παίρνει στο κρανίο" άσχημα... και "στηνεται", με τρίχα και ουρά κάγκελο και ρίχνει τις κανονιές!!!:D:p

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Γι' αυτό εγώ προσπάθησα να το γενικεύσω λιγάκι... λέγοντας ότι "όσο περισσότερο μοιάζει με το λύκο"... όπως, ας πούμε το Dingo, το Γερμανικό Ποιμενικό, το Ευρασιατικό, όλες οι nordic φυλές...
Και, πάνω απ' όλα, όπως όλα τα ημίαιμα, 2ης γενιάς και πέρα...
δηλαδη τα ημιαιμα απο 2η γενια και πέρα είναι πιο πιθανό να αλυχτανε;
να και κατι που δεν ήξερα!
αρα πλέον έχω μια σαφή ενδειξη ότι ο ρωμαιος ειναι ημίαιμος :D:D:-o:-o:-o

περα απο την πλακα παιζει να ειναι και 3ης η και 4ης γενιας ημιαιμος!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
δηλαδη τα ημιαιμα απο 2η γενια και πέρα είναι πιο πιθανό να αλυχτανε;
να και κατι που δεν ήξερα!..
Ναι, κατά ορισμένες επιστημονικές μελέτες - παρατηρήσεις...

Και, όπως λες, στα ημίαιμα πολλών γεννεών, έχει σταματήσει προ πολλού η επιλεκτική εκτροφή... και παίρνει τα πράγματα "στα χέρια της" η Μητέρα Φύση... και, σε κάθε περίπτωση, (ξανα)γίνονται πιο μακρύρυγχα... πιο αδύνατα... και "ξαναθυμούνται" την τελετουργία επιβίωσης και αναπαραγωγής, κυριαρχίας και υποταγής...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι.. μην το θεωρούμε σαν κάτι που πρέπει να γίνεται..

Οι λύκοι μπορεί να επικοινωνούσαν έτσι..ο σκύλος που ζει σε αστικό περιβάλλον και με πολύ μικρότερη αγέλη από αυτήν των λύκων.., δεν "ουρλιάζει" τυχαία ή για τους λόγους που ένας λύκος το κάνει όσα ένστικτα και αν έχει πίσω..
και τα περισσότερα σκυλιά που ακούμε στις πόλεις όλος τυχαίως είναι σκυλιά απομονωμένα σε ταράτσες, σε μπαλκόνια που πάσχουν από κατάθλιψη και ανία.
Ένας σκύλος θα "φωνάξει" και αν πονάει..
Αν λοιπόν το σκυλί μας αλυχτάει καθημερινά.., δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν κάτι το θεμιτό και ωραίο..

Κάποια αιτιολογία σοβαρή βρίσκεται πίσω από αυτήν την καθημερινή συμπεριφορά..

Κάποτε είχαμε ένα τέτοιο θέμα στο φόρουμ με ένα σκυλί που είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς και δεν μπορούσαν να βρουν με τίποτα γιατί συμβαίνει αυτό.., ήταν πριν χρόνια αν το θυμηθώ θα το βάλω..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...και τα περισσότερα σκυλιά που ακούμε στις πόλεις όλος τυχαίως είναι σκυλιά απομονωμένα σε ταράτσες, σε μπαλκόνια που πάσχουν από κατάθλιψη και ανία.
Ένας σκύλος θα "φωνάξει" και αν πονάει...
Κάτια,

Μιά μικρή διαφοροποίηση, αν μου επιτρέπεις::)

Αυτά τα σκυλιά που λες, δεν "αλυχτάνε", δεν "ουρλιάζουν" (με άλλα λόγια)... Κλαίνε!!!:(

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Κάτια,

Μιά μικρή διαφοροποίηση, αν μου επιτρέπεις::)

Αυτά τα σκυλιά που λες, δεν "αλυχτάνε", δεν "ουρλιάζουν" (με άλλα λόγια)... Κλαίνε!!!:(
και που να δεις κλάμα στις περισσότερες περιπτώσεις όταν αντί για pedigree έχουν ''pedigree'' :mad::mad:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Άπλα δεν μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε απόλυτα το κλάμα.., την ενόχληση.., την ανία..

Έχει τύχει να το ακούσω πολλές φορές από διάφορα σκυλιά..ακουγόταν σε όλες τις περιπτώσεις όπως στο βιντεάκι που έβαλα..

Δεν είμαι σε θέση να τα ξεχωρίσω απόλυτα..εσείς μπορείτε ?:)
Nα θεωρήσουμε δηλαδή μία θεμιτή καθημερινή συμπεριφορά κάτι τέτοιο μέσα στην πόλη ?:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...την ανία..

2. ...Δεν είμαι σε θέση να τα ξεχωρίσω απόλυτα..εσείς μπορείτε ?:)

3. ...Nα θεωρήσουμε δηλαδή μία θεμιτή καθημερινή συμπεριφορά κάτι τέτοιο μέσα στην πόλη ?:)
1. Αυτό ναι! Τότε "ουρλιάζει", όπως ο λύκος, για να καλέσει τους άλλους λύκους...

2. Οχι απόλυτα, αλλά, αρκετές φορές, ξεχωρίζει κάποιος το κλάμα από το "αλύχτισμα" της επίκλησης του άλλου σκύλου, που, π.χ., βρίσκεται μία γειτονιά πιο πέρα...

3. Σε κάποιες φυλές, ναι, περισσότερο από άλλες... εκτός αν πέσουμε σε περιπτώσεις που πραγματικά κλαίνε.
Π.χ., ο μικρός μου, κάποιες φορές, αν μπει "τιμωρία" και φύγουμε όλοι από το δωμάτιο, κλαψουρίζει χαμηλόφωνα... αλλά, ακόμα και υψηλόφωνα να το έκανε, θα καταλάβαινες αμέσως ότι είναι κλάμα...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Δεν είμαι σε θέση να τα ξεχωρίσω απόλυτα..εσείς μπορείτε ?:)

θεωρήσουμε δηλαδή μία θεμιτή καθημερινή συμπεριφορά κάτι τέτοιο ?:)
Φανταζομαι αυτοι που γνωριζουν τον σκυλο τους ξεχωριζουν το αλυχτισμα σε σχεση με το κλαμα η την ανοια που μπορει να νιωθει ο σκυλος.
Τουλαχιστον ετσι πιστευω για πολλους απο δω.
Πιστευω πως και εσυ το ξεχωριζεις.:)

pkostas

Member
16 Αυγούστου 2011
22
0
Καλά καλά..
ας μας πετύχετε στην βόλτα όταν ο δικός μου μυρίσει κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον, και εκεί να δείτε (μπιγκλο) αλυχτισμα (και να σε κοιτάνε και περίεργα οι περαστικοί μιας και ακούγεται σαν ουρλιαχτό βασασιστηρίων)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Φανταζομαι αυτοι που γνωριζουν τον σκυλο τους ξεχωριζουν το αλυχτισμα σε σχεση με το κλαμα η την ανοια που μπορει να νιωθει ο σκυλος.
Τουλαχιστον ετσι πιστευω για πολλους απο δω.
Πιστευω πως και εσυ το ξεχωριζεις.:)
Και όχι μόνο...
Αν και νέος σκυλάς (με την καλή έννοια:)), ζώντας και παρατηρώντας την καθημερινά, αρχίζω και αισθάνομαι ότι μου μιλάει πλέον