Πότε ο σκύλος αλυχτάει;

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Το προσπαθεις μου φαινεται να την αρπαξεις την πνευμονια! :eek: Και μετα γραφεις ποστ οτι κανει πολυ κρυο...:cool: Κλεισε το παραθυρο κι ασε το χιονοσκυλο να κανει οσο αου-αου θελει. :D

Δεν ξερει να χτυπησει το παραθυρο με το ποδι αν θελει να μπει μεσα?
δε θέλει να κλείνω την πόρτα μετά γαβγίζει (πολύ κοριτσίστικα μεν αλλά γαβγίζει). Τίποτα λιγότερο θέλει πόρτα ανοιχτή και να κάθεται έξω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.918
Η Λούση που έχει χάσκυ στα γονίδια της το κάνει σε πολλές περιπτώσεις. Μία από αυτές είναι όταν χτυπάει το τηλέφωνο και δεν το ακούμε.

Roulaan

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
28
0
Εμενα παντως αλυχταει συχνοτατα.Μολις βγει στο μπαλκονι και δει κατω στο γκαζον πουλια αρχιζειειει....

View Weim

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2011
101
0
Νέα Σμύρνη
μηπως απλα το εκανε επειδη ακουγε το κλαμα απο την τηλεοραση και εμεις κοιμομασταν, ηθελε δηλαδη μας ειδοποιησει η μηπως ηθελε να επικοινωνησει με το σκυλακι που εκλαιγε;

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
Πιθανά! Φαντάζομαι οτι συμβαίνει όταν κάτι τα "ξιτάρει" (ερεθίζει) περισσότερο!
Έχει πολύ πλάκα πάντως όταν το κάνουν, κυρίως γιατί δεν γίνεται συχνά!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Εμενα ο δικός μου μεχρι να μαθει να μένει μόνος, κάθε φορά που έμενε έστω και 5 λεπτά ακούγαμε αυτό το λυκίσιο κλάμα...

Πλέον έχει ηρεμησει και δε το ακουμε!!!! (ευτυχώς!!!!!!)

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Η Berry το κανει εκτος απο αντιδραση στους ηχους που ειπατε και οι πιο πανω και για να δηλωσει την αντιθεση της στον περιορισμο ή οταν θελει κατι παρα πολυ που δεν την αφηνω να το εχει.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Η Τσίλι μια φορά το έχει κάνει κ μου πάγωσε το αίμα.
Είχε έρθει σπίτι ένας φίλος με το Τζακ του κ βγήκε στο μπαλκόνι να τους χαιρετήσει που έφευγαν. Είναι ο παλιότερος φίλος της, αλλά 1η φορά λυπόταν τόσο!

Γενικά, δν αντιδράμε έτσι εμείς. Σηκώνει τρίχα κ γρυλίζει όταν ακούσει κάτι περίεργο. Κάτι σαν "πίσω κ σας έφαγα" :p

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
αρα λοιπον ολες οι φυλες το κανουν.
πιο πολυ παιζει ρολο αν καποια σκυλια μενουν εξω και εχουν αναπτυξει αυτο τον τροπο επικοινωνιας παρα η φυλη τους. σωστα;

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Δεν είμαι σίγουρη ότι το κάνουν όλες οι φυλές! Κάποιος μου είχε πει κάποτε ότι τα μαστιφοειδή δεν το κάνουν,δε ξέρω κιόλας....

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
εγω παντως δεν εχω ακουσει ποτε τα δικα μου να αλυχτανε...
της αδερφης μου 4κιλα, ημ. γιορκι αμα ακουσει καποιο να κλαει, η ακουσει καποιον περιεργο θορυβο που δεν εχει ξανακουσει.. αλυχταει με σθενος!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...χορεύοντας με τους λύκους...

Είναι η κραυγή (φωνή) και ο τρόπος "υπεραστικής" επικοινωνίας των λύκων... μεταφέρεται σε πολύ μεγάλες αποστάσεις... πολύ μακρύτερα από το κλασικό γαύγισμα...
Δεν είναι κλάμα, μιάς και ο λύκος δεν γαυγίζει (ή, καλύτερα, γαυγίζει ιδιαίτερα σπάνια)...
Απλά, οι άνθρωποι (με τις δυσειδαιμονίες και τα ταμπού και τις φοβίες τους) υποβάλλονται... και το θεωρούν "κακά μαντάτα"...

Τη φωνή αυτή (howl) την χρησιμοποιούν περισσότερο οι πιο αρχέγονες φυλές και πάνω απ' όλες το Χάσκι, το Μαλαμουτ, ο σκύλος της Γροιλανδίας... ειδικά ο τελευταίος...
Εχω διαβάσει ότι ο σκύλος της Γροιλανδίας δεν ενδείκνυται για τον αστικό ή ημιαστικό χώρο, λόγω ακριβώς αυτής της τάσης που έχει...

Οσο πιο αρχέγονη η φυλή, τόσο συχνότερα θα το κάνει...
Και, από 'κει και πέρα, όταν ακούει κάποιο ήχο που "κάτι" του θυμίζει... όπως μουσική, ή κάποιο μεγάφωνο, ή σκύλο στην τηλεόραση κλπ...

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Οταν θέλει να βγει έξω για τα κακά της μονο όμως για τα κακά της,τότε αλυχτάει. Κακά της δεν έχει κάνει ποτέ μέσα στο σπίτι ούτε στην πάνα της από μωρό. Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αλλα δεν θέλει να τα κάνει στην πάνα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Johnk ισχύει δλδ αυτό που έγραψα παραπάνω ότι τα μαστιφοειδή δεν το κάνουν....
Εχεις δίκιο... δεν έχω ακούσει σχεδόν ποτέ μαστιφοειδές να το κάνει...
Προσπαθούν, καμιά φορά, τα κακόμοιρα, αλλά δεν "το έχουν"...

Τείνω να καταλήξω ότι (μαζί με πολλά άλλες συμπεριφορές!!!) όσο πιο πολύ μοιάζουν με το λύκο, τόσο περισσότερο το κάνουν...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εχεις δίκιο... δεν έχω ακούσει σχεδόν ποτέ μαστιφοειδές να το κάνει...
Προσπαθούν, καμιά φορά, τα κακόμοιρα, αλλά δεν "το έχουν"...

Τείνω να καταλήξω ότι (μαζί με πολλά άλλες συμπεριφορές!!!) όσο πιο πολύ μοιάζουν με το λύκο, τόσο περισσότερο το κάνουν...
Είχα ακούσει ότι βοηθάει το μεγάλο ρύγχος που μοιάζει με του λύκου και μπορούν να ουρλιάξουν,ενω τα μαστιφοειδή που δεν έχουν μακρύ ρύγχος δεν μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι και να το κάνουν. Λέω ότι μου είχαν πει.....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) Είχα ακούσει ότι βοηθάει το μεγάλο ρύγχος που μοιάζει με του λύκου και μπορούν να ουρλιάξουν,

2)ενω τα μαστιφοειδή που δεν έχουν μακρύ ρύγχος δεν μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι και να το κάνουν...
1) Σωστό... σίγουρα βοηθάει το ότι είναι μακρύρυγχα...
Το βασικό που πρέπει να πάρουμε υπόψη μας, είναι πως δεν το κάνουν λόγω του ρύγχους (που μοιάζει με του λύκου), αλλά να το δούμε αντίστροφα: Επειδή μοιάζουν περισσότερο με το λύκο (στις καταβολές και στο χαρακτήρα και στη "γλώσσα" σώματος και ...πνεύματος), έχουν την τάση να το κάνουν...

2) Μπορούν άνετα να σηκώσουν το κεφάλι, αλλά θα βγει κάτι σαν κλάμα, ή κάτι σαν βήξιμο, τις περισσότερες φορές... ή σαν γαύγισμα με "κοκοράκι"... κάποιες (λίγες) φορές, όμως, θα το πετύχουν... ίσως, όταν είναι μεγάλη ανάγκη...

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
ξεκιναω ερωτηση που θα με παρετε με τις πετρες... αλλα με τρωει :D:D:D

αφου λοιπον αλυχταει:D να υποθέσω οτι ειναι μια ενδειξη οτι στο αιμα του μπορει να εχει και χασκυ?

εξωτερικα μοιαζει να εχει... μπορει το αααοουουουου να ειναι μια παραπανω ενδειξη;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το έχει κάνει το μαλτέζ μου.., το westie μου..και ένας μολοσσός !!!
Αλλά το μαλτέζ μου κάθε φορά που ερχόταν ένας με ένα ακορντεόν από κάτω από το σπίτι.., εκείνο έκανε σαν χορωδία..Η μητέρα μου νόμιζε πως τραγουδάει..εγώ πιστεύω πως ενοχλούταν..και άλλη μία φορά που ενώ είχε ζευγαρώσει..(κάπου στο 94..) μόλις έφυγε η θηλυκιά όλο το βράδυ ήταν στο μπαλκόνι κάτω από το λουρί της (το είχε ξεχάσει..) και έκανε τον λύκο..,

Το westie μου το έχει κάνει μόνο δύο φορές και αυτό για κάτι που το είχε θεωρήσει εντελώς άδικο (για το μυαλό του).

Συχνά πυκνά το κάνει και ένας γείτονας μολοσσός που κατοικεί (μόνιμα από όσο ξέρω) στο μπαλκόνι !