το περιμενα οτι θα το λεγατε !αρα ολοι της γειτονιας μας δεν αγαπαμε το σκυλια μας και τους συμπεριφερνομαστε βαναυσα!20 σπιτια δηλ δεν επρεπε να μην εχει κανενα σκυλι!Αυτό θα πει αγάπη.
Μπερδεμένες σκέψεις κυρίως επειδί δεν έχεις καταλάβει πως σκέφτεται ο σκύλος. Τα δικά μου ζούνε σε διαμέρισμα, όπως λές τους "στειρώ την ελευθερία". Παρόλο αυτά αν βρουν ανοιχτές πόρτες δεν φεύγουν. Το συγκεκριμένο σκυλί για το οποίο μιλάμε αν τον λύσετε, του ανοίξετε την πόρτα της αυλής τι πιστεύεται ότι θα κάνει? Αν εχει τάσεις διαφυγείς, αν έχει εμμονή με τον έξω κόσμο, αν υπερενθουσιάζεται με ότι βρίσκεται πέρα απο την αυλή τότε ο σκύλος είναι "φυλακισμένος", και ως φυλακισμένος μόλις βρει την ευκαιρία θα προσπαθήσει να κερδίσει την ελευθερία του.λαθος καταλαβες..ολη μερα ειμαστε εξω μαζι της ,παιζουμε, την περιποιουμαστε και καθε μερα την παμε βολτα ..εσυ πιστευεις οτι αρεσει στα δικα σου σκυλια που ειναι ολη μερα κλεισμενα μεσα σε ενα διαμερισμα??τουλαχιστον εδω στην επαρχεια βλεπουν και λιγο ηλιο!δεν θελω να τσακωθουμε γιατι σκεφτομαι αλλιως απο σας και ειστε πιο ωριμης ηλικιας και βλεπετε αλλιως τα πραγματα και συγκρουωμαστε ασχημα. οσοι μενουν σε πολεις εχουν μαθει να ζουν με αλλες συνθηκες τα ζωα τους και εδω στην επαρχεια ειναι πιο ελευθερα,
Ναι. Για ποιό λόγο να έχουν αν δεν το θέλουν?20 σπιτια δηλ δεν επρεπε να μην εχει κανενα σκυλι!
θα ψαξω να βρω θεματα..ποια ειναι η αποψη σου με το δεσιμο το βραδυ?δεν ειχε κανενα προβλημα δεν εκλαψε καθολου..και αυτο με τα σπιτια το λεω επειδη κατα την γνωμη τηςΜπερδεμένες σκέψεις κυρίως επειδί δεν έχεις καταλάβει πως σκέφτεται ο σκύλος. Τα δικά μου ζούνε σε διαμέρισμα, όπως λές τους "στειρώ την ελευθερία". Παρόλο αυτά αν βρουν ανοιχτές πόρτες δεν φεύγουν. Το συγκεκριμένο σκυλί για το οποίο μιλάμε αν τον λύσετε, του ανοίξετε την πόρτα της αυλής τι πιστεύεται ότι θα κάνει? Αν εχει τάσεις διαφυγείς, αν έχει εμμονή με τον έξω κόσμο, αν υπερενθουσιάζεται με ότι βρίσκεται πέρα απο την αυλή τότε ο σκύλος είναι "φυλακισμένος", και ως φυλακισμένος μόλις βρει την ευκαιρία θα προσπαθήσει να κερδίσει την ελευθερία του.
Προσπάθησε να διαβάσεις θέματα που υπάρχουν στο forum. Τα περισσότερα θα είναι αντίθετα σε αυτά που πιστεύεις αλλά για να είμαι ειλικρινείς οι στοιχειώδες βασικές γνώσεις δεν της έχεις.
Ναι. Για ποιό λόγο να έχουν αν δεν το θέλουν?
αν δεν θες να συμμετεχεις βγες..οσο μου απαντανε θα απαντω ..εξαλλου ειμαι νεα και τωρα αποκτησαμε κατοικιδια με την οικογενεια μου ..Απογοητευτικό όλο το θέμα.
Πραγματικά...δεν υπάρχει φως στο τούνελ, όταν νέοι άνθρωποι είναι κολλημένοι με την μπάλλα, θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα καλύτερα, από αυτούς των οποίων την άποψη ζητάνε και όταν πραγματικά, αντί να κοιτάνε πως θα ασχοληθούν με τα του οίκου τους, χρησιμοποιούν συνεχώς τα...των οίκων των γειτόνων.
Ντινάκι, σταμάτα να γράφεις σ'αυτό το θέμα.
Διάβασε λίγο το φόρουμ, χωρίς να μπαίνεις στην διαδικασία "διαλόγου".
Και ελπίζω, να σου μείνει τίποτα απ'όσα διαβάσεις.
Αυτό σκόπευα να κάνω. Να μην συμμετέχω, γιατί βαριέμαι αφόρητα. Αλλά τώρα, αφού το θέτεις έτσι, λέω να παραμείνω και να σου απαντώ κι εγώ, όσο θα απαντάς.αν δεν θες να συμμετεχεις βγες..οσο μου απαντανε θα απαντω ..εξαλλου ειμαι νεα και τωρα αποκτησαμε κατοικιδια με την οικογενεια μου ..
πραγματικα μια τετοια απαντηση ηθελα και βρεθηκε επιτελους ενα ατομο!οχι εκει δεν καταλαβαινουν και 100 κιλα σκυλι και 1,60 μηκος να εχεις πρεπει να το χεις μες στο σπιτι ως ενδειξη αγαπης!και 50 τ.μ να ειναι παλι μεσα!ναι θα προτειμησουμε το δεσιμο το βραδυ παρα να μας τα διωξουν! κανενα δεν επαθε τιποτα..ειτε σας αρεσει ειτε οχι!μηπως εισαστε λιγο υπερβολικοι ? μηπως φερνεται τα αντιθετα αποτελεσματα επιτιθεμενοι στην κοπελλα ? ποιος ειναι αυτος που θα καθορισει ποιος αγαπαει περισσοτερο τον σκυλο του ? υπαρχει αγαπισσιομετρο ? εγω εχω 4 , να μου ζησουν το ξερω , και θα τα δεσω οταν πρεπει , και θα τα μαλωσω επισης οταν πρεπει , οχι ξυλο εννοειται , και λεφτα δεν υπαρχουν για εκπαιδευση , και βολτα τον μεγαλο δεν τον παω γιατι ειναι 40 κιλα , και δεν εχω σκοπο να με πανε φυλακη οταν χυμαει στον διπλανο μου , δεν αγαπαω τα σκυλια μου ? ποιος ειναι αυτος που θα μετρησει ποσο αγαπαει περισσοτερο απο τον αλλον ,
Ωραίοι τρόποι!!!..ειτε σας αρεσει ειτε οχι!
αν ξεραμε οτι θα γινοταν τοσο τεραστιο να λεμε την αληθεια ισως να μην το περναμε και ποτε..και κανω ετσι γιατι ειστε υπερβολικοι με αυτα που ζητατε..μην με παρεξηγεις απο χωριο απο πολη!και με το κοκονακι δεν εχουμε προβλημα με το γαυγισμα εμεις..και στην τελικη οταν δεν ειχες ποτε σκυλι στο σπιτι ..μονο και μονο την χαρα που εχεις ισως κανεις κ λαθη με την εκπαιδευση του.Αυτό σκόπευα να κάνω. Να μην συμμετέχω, γιατί βαριέμαι αφόρητα. Αλλά τώρα, αφού το θέτεις έτσι, λέω να παραμείνω και να σου απαντώ κι εγώ, όσο θα απαντάς.
Αφού λοιπόν αποκτήσατε τώρα κατοικίδια [λέμε τώρα] με την οικογένειά σου και είσαστε νέοι και αρχάριοι, γιατί έχεις βαλθεί να μας πείσεις, ότι όσα κάνετε είναι σωστά, ενώ συγχρόνως εξακολουθείς να ρωτάς;
Κι αφού δεν ξέρατε, γιατί αποκτήσατε έναν ελληνικό ποιμενικό, που δεν μπορείτε να χειριστείτε κανείς στην οικογένεια;
Κι αφού δεν ξέρατε, γιατί αποκτήσατε ένα κοκόνι, που είναι κατεξοχήν γαυγισιάρικη φυλή;
Κι αφού δεν ξέρετε, γιατί δεν θέλετε να μάθετε;
ναι συμβουλες δεν βλεπω..μονο να τα μπασουμε μεσα στο σπιτι..δεκτες ολες οι συμβουλες αλλα οταν δεν μπορουμε μην επιμενετε..Ωραίοι τρόποι!!!
Και είσαι μόνο 19 είπαμε;!!!
Για να σου θυμίσω...εσύ μπήκες εδώ, να ζητήσεις συμβουλές...
πρωτη φορα το καναμε και ειχε αποτελεσμα..μικροπροβληματα τι εννοεις?@mariaa, το πόσο αγαπάς το σκύλο δεν έχει σημασία για μένα. Όσο και να τον αγκαλιάζεις, όσο και να του λες "σ'αγαπώ" δεν προσφέρεις κάτι το οποίο έχει πραγματικά ανάγκη ο σκύλος. Αυτά όλα είναι για εμας, για να νιώθουμε πιο ωραία. Το πόσο "αγαπάς" το σκύλο εξαρτάται απο το πόσες ανάγκες και πόσο πολύ της εκπληρώνεις. Οπότε αν έχεις εσύ ένα σκυλί το οποίο είναι όλη μέρα δεμένο και το βγάζεις έξω μια φορά κάθε 2-3 μέρες τότε του αφαιρείς κάποιες ανάγκες. Με λίγα λόγια αγάπη είναι να προσφέρεις στο σκύλο αυτά που έχει ανάγκη ως ζώο πρώτον, μετά ως σκύλο. ΄
@ntina!93, το δέσιμο που κάνεις απλά μπαλώνει το πρόβλημα. Αποφεύγεις να το αντιμετωπίσεις. Το δέσιμο θα σου δημιουργήσει άλλα μικροπροβλήματα.
Τελικά...βλέπεις συμβουλές...απλώς δεν σου αρέσουν.ναι συμβουλες δεν βλεπω..μονο να τα μπασουμε μεσα στο σπιτι..δεκτες ολες οι συμβουλες αλλα οταν δεν μπορουμε μην επιμενετε..
Εάν από τα 19 λες δεν μπορώ ......ναι συμβουλες δεν βλεπω..μονο να τα μπασουμε μεσα στο σπιτι..δεκτες ολες οι συμβουλες αλλα οταν δεν μπορουμε μην επιμενετε..
δεν μου αρεσουν επειδη ειναι αδυνατον να γινουν ειδικα με το τσοπανοσκυλο πλεον..ειναι αργα!Τελικά...βλέπεις συμβουλές...απλώς δεν σου αρέσουν.
Ας πούμε ότι είναι αργά, ότι δεν έχετε λεφτά για εκπαιδευτή, ότι δε θέλετε να τα βάλετε μέσα στο σπίτι, ότι ότι ότι...δεν μου αρεσουν επειδη ειναι αδυνατον να γινουν ειδικα με το τσοπανοσκυλο πλεον..ειναι αργα!