Πρόβλημα επιθετικότητας...

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
καλα βρε αγορι μου πλακα μας κανεις??
τοσες σελιδες προσπαθουν τα παιδια να σου δωσουν μια λυση σου εγραψαν τοσο πραγματα και εσυ θα δωσεις το σκυλι σε καποιον ασχετο που θα το ζευγαρωσει κιολας??
ειχα ολη την καλη διαθεση να κανω τον δικηγορο του διαβολου αλλα βλεπω οτι ο denis ειχε δικιο.και ναι μην παρεις αλλο σκυλι.τουλαχιστον οχι ακομα.εχεις παρα πολλα να μαθεις ακομα.
Συγγνώμη αλλά εγώ βλέπω ένα άτομο που αλλάζει σκύλο - δυσπιστώ ώς και πρός το γεγονός, και τελικά βλέπω μία ψυχαναγκαστική αγγελία "χαρίζεται" διανθισμένη ώς θέμα.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
α ναι για πες..αν τον στειρωσετε παλι προτιθεται να τον παρει ο οικογενειακος σας φιλος??

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλά :D Ο Μαξ ήταν να πάει για ευθανασία, τώρα θα π@@ξει κιόλας! :D Ποιος τη χάρη του!!!
Ο δικός μας ο rotty, θα πάρει σκύλο για να δώσει τη νέα του μάχη, μαζί του στο σπίτι εννοείται! Αν και δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητος, όπως λέει... Α ναι... Πήγε σήμερα και τον είδε ΚΡΥΦΑ (ε αυτό δε χωνεύεται με τίποτα) απ' τους δικούς του. Κι εμείς συνεχίζουμε να απαντάμε σαν ηλίθιοι!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αναμφίβολα σε κάποιον (που ούτε 17 ετών είναι, ούτε τον δάγκωσε ο σκύλος του) έχουμε προσφέρει άφθονο γέλιο.

Μωρία τεχνας κατεργάζεται….

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αναμφίβολα σε κάποιον (που ούτε 17 ετών είναι, ούτε τον δάγκωσε ο σκύλος του) έχουμε προσφέρει άφθονο γέλιο.

Μωρία τεχνας κατεργάζεται….
Οσο απίστευτα κι αν ακούγονται, απίστευτα πράγματα συμβαίνουν :D

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Ειλικρινά λυπάμαι που συμμετείχα και κάθομαι και στεναχωριέμαι για το σκύλο "σου".

Εσύ εξηλεώνεσαι και μάλιστα χαίρεσαι με τη σκέψη μιας... "νέας αρχής" και είσαι ικανοποιημένος με τη λύση που βρέθηκε για τον Μαξ.

Κατ'εμέ δεν είσαι ώριμος για σκύλο, οποιοδήποτε σκύλο, οποιασδήποτε φυλής. Σε κάποια χρόνια ίσως. Κρίμα που και το νέο σκυλί θα καταλήξει σε κάποια αυλή δεμένο και μετά ποιός ξέρει τι.

Καλή συνέχεια.
Τα ειπες ολα.......

kyveli εγω εδω ειμαι για να με συμβουλεψετε οχι για να με στισετε στον τοιχο..:mad:..
εχει ιδη ενα ροτ θυλικο ο νεος ιδιοκτητης και μαλλον θα τα ζευγαρωσει κιολας... οσο αναφορα το θεμα του φοιτητη θα τον παρω μαζι μου και οσο αναφορα το θεμα του στρατου, νομιζω πως δεν θα ειμαι ο μονος που θα εχει σκυλο πριν το στρατο.....η νεα αρχη ειναι ενα θεμα που με εξιταρει... αλλα σιγουρα αυτη τη μαχη θα την κερδισω...
οσο αναφορα τον νεο σκυλο πηγα σημερα και τον ειδα (χωρις να το γνωριζουν οι δικοι μ)και ηταν μια χαρα...ξερω πια πως δεν μπορω να τον κρατησω...και για αυτον τον λογο κανω οτι μπορω....
Κατι ειχα ψυλιαστει απο την αρχη,αλλα εκανα υπομονη.
Του παιδιου του πηραν ενα παιχνιδι
Επικινδυνο μεν,αλλα παιχνιδι
Τωρα το "πεταμε"και φτου απο την αρχη.
Περνουμε αλλο.
Το παιδι δεν φταιει σε τιποτα.
Ετσι το εχουν μαθει.
"Αλλοι"θελουν "ξυλο"

Αλλα οπως λενε στην Κρητη,

"Σκοτωνε κουζουλους,πληρωνε τζερεμεδες"

Ioulitsa

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
98
0
Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
θα πας τρίτη λυκείου τώρα. Δε προλαβαίνεις άλλο σκυλί. Και το διάβασμα σου με το ζόρι θα το προλαβαίνεις. Από προσωπική εμπειρία σου μιλάω. Ασε το καινούριο σκυλί για αργότερα. Το δικό μου το πήρα όταν ήμουν Πρώτη λυκείου και τους πρώτους 6 μήνες που το είχα τα πήγαινα χάλια. όμως αν δεν έκανα τη θυσία τότε μεχρι τώρα θα παιδευόμουν. Είναι πολύ άκυρη χρονιά για να ασχοληθείς με οτιδήποτε αλλο εκτος από τα μαθήματα σου!

Γιάτι έχω όμως την εντύπωση οτι το σκυλί το θες για λόγους εντυπωσιασμου? Ο γερμανικός ποιμενικός δε θα γίνει Ρεξ (από τη γνωστή γερμανική σειρά) με το που τον πάρεις στα χέρια σου...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τα ροτβάιλερ όπως και άλλες φυλές δεν είναι οικογενειακά σκυλιά, έχουν φτιαχτεί για συγκεκριμένη εργασία γι αυτό και έχουν ένα συγκεκριμένο ταπεραμέντο.
Τα rottweiler χρησιμοποιούνταν εξ'αρχής ώς ποιμενικοί - φύλακες και προστάτες της οικογένειας. Δεν νοείται ένα σκυλί να προστατεύει κάτι το οποίο δεν αγαπάει. Δεν ζούσαν μόνο στο βουνό όπως άλλοι ορεινοί ποιμενικοί ή στο δάσος, ήταν πολυχρηστικοί σκύλοι. Στις αρχές του αιώνα πχ rottweilers ήταν επίσης σκύλοι έλξης αμαξιδίων με σκοπό την πώληση και μεταφορά κρεάτων στις αγορές. Ο ίδιος σκύλος που ασκούσε δηλαδή χρέη φύλαξης, ο ίδιος έσερνε το καρότσι στην αγορά. Αρα ΠΟΤΕ δεν ήταν σκύλος απλησίαστος, ήταν ΠΑΝΤΑ ένας σκύλος που απλά εκτελούσε ό,τι του ζητούσες και είχε και ισχυρό ένστικτο φύλαξης.

Το ένστικτο φύλαξης και το ταπεραμέντο δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση του φαγητού, τα "στατιστικά" περί επιθέσεων είναι πάντα μα πάντα αλλοιωμένα, είναι προφανές σε όλους ότι υπάρχει τεράστιο ποσοστό maltese που υπερασπίζονται το φαγητό τους μανιωδώς, cocker, yorkshire κλπ κλπ όλοι θα ξέρουμε από ένα. Αρα το rottweiler είναι ένα σκυλί που το μέγεθος και η δύναμή του το κάνουν να χρήζει κοινωνικοποίησης και εκμάθησης των βασικών κανόνων αγέλης και όχι η προιστορία του ώς κροκόδειλος και η εκτροφή του ώς σκύλος εργασίας. Η εκτροφή ώς σκύλος εργασίας ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ την κατάσταση δεν την επιδεινώνει γιατί απλά δημιουργεί έναν σκύλο εκπαιδεύσιμο , προβλέψιμο και ελέγξιμο :)

Eίναι αστείο να περιμένει κάποιος απο ενα ενήλικο ροτβάιλερ να είναι πιο κάτω στην ιεραρχία απο ένα μικρό παιδί.
Το πρότυπο επιτάσσει (και είναι κανόνας στο 99% των rottweilers που έχουν επαφή με παιδιά) απλά αν πλησιάσει παιδί η ιεραρχία να πηγαίνει σύννεφο. Ο σκύλος ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται χαλί, το ζητάει το πρότυπο, και δεν ξέρω πόσο αστείο είναι κάτι που ζητείται από το πρότυπο.

αν θεωρήσει ότι ενα χαμηλότερα απο αυτόν μέλος της αγέλης ξεπέρασε κάποια όρια θα το διορθώσει.
Της ανθρώπινης κοινωνίας γενικά ή της αγέλης ΤΟΥ ? Τα μέλη της αγέλης του είναι ελεύθερα να κάνουν ό,τι θέλουν. Η διόρθωσή του ακόμα και σε "αγέλες" προβληματικές (εκτός βέβαια και αν ο σκύλος κακοποιείται επανειλημμένα) είναι πολύ πιο ήπια από το 90% των άλλων φυλών, συνήθως ποτέ δάγκωμα. Φυσικά είναι δύσπιστο στους ξένους και δεν πρέπει να δέχεται χειραγώγηση ή έντονη πίεση, γιατί πάμε αλλού.

Στην Γερμανία για να πάρει κανείς ροτβάιλερ πρέπει πρώτα να κάνει σεμινάρια και να πάρει άδεια.
Αυτό δεν ισχύει.

Το rottweiler ΦΥΣΙΚΑ δεν είναι για όλους, είναι ένας σκύλος μεγαλόψυχος και ανθρωποκεντρικός που αν αγνοηθεί η ιστορία, οι δυνατότητες και οι ανάγκες του γίνεται τόσο δυστυχής - και ένας δυστυχής με μεγάλες δυνατότητες είναι θλιβερή και επικίνδυνη κατάσταση (είτε είναι σκύλος είτε άνθρωπος)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ο πρότυπο επιτάσσει (και είναι κανόνας στο 99% των rottweilers που έχουν επαφή με παιδιά) απλά αν πλησιάσει παιδί η ιεραρχία να πηγαίνει σύννεφο
Για ποιές ηλικίες μιλάμε? Για μωρό για έφηβο και τα δύο? Πρέπει και τα 2 μέλη της αγέλης να διδαχθούν αμοιβαίο σεβασμό τα παιδιά απο τους γονείς τους (να μην ενοχλούν το σκυλί όταν τρώει, κοιμάται, να μην το κακοποιούν) όλα τα σκυλιά ακόμα και τα ροτβάιλερ, έχουν τα όρια τους. Συμφωνώ ότι η διόρθωση του ροτβάιλερ είναι σχεδόν πάντα προειδοποίηση.

Της ανθρώπινης κοινωνίας γενικά ή της αγέλης ΤΟΥ ? Τα μέλη της αγέλης του είναι ελεύθερα να κάνουν ό,τι θέλουν.
Εδώ δεν συμφωνούμε, π.χ. δεν θα άφηνα ποτέ ένα μικρό παιδί να πάει να πάρει ένα κόκαλο απο το στόμα του σκυλιού, προστατεύεις και τους 2 καλύτερα με αυτήν την τακτική.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Στην Γερμανία για να πάρει κανείς ροτβάιλερ πρέπει πρώτα να κάνει σεμινάρια και να πάρει άδεια.
Αυτό δεν ισχύει
Ισχύει στη Ελβετία?
Δεν μπορώ να βρώ την συζήτηση με την Λία σχετικά με αυτό το θέμα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Παιδί νοείται ό,τι είναι παιδί για τον σκύλο.
Ενα άτομο διαφορετικού ύψους και συμπεριφοράς - κινήσεων κυρίως. Αρα μιλάμε για μία ηλικία έως περίπου 14-15 ετών.

Της ανθρώπινης κοινωνίας γενικά ή της αγέλης ΤΟΥ ? Τα μέλη της αγέλης του είναι ελεύθερα να κάνουν ό,τι θέλουν.

Εδώ δεν συμφωνούμε, π.χ. δεν θα άφηνα ποτέ ένα μικρό παιδί να πάει να πάρει ένα κόκαλο απο το στόμα του σκυλιού, προστατεύεις και τους 2 καλύτερα με αυτήν την τακτική.
Ούτε εγώ. Το τυπικό rottweiler όμως αφήνει εννοώ είναι ελεύθερα από αυτό, έχουν το ελεύθερο ΚΑΝΟΝΙΚΑ

rotty

Active Member
18 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
δεν με δαγκωσε λες ο σκυλος...λες να ξιπνισα μια μερα και να ειπα κατσε να τους κοροιδεψω...τεσπα...το μονο καλο ειναι πως το σκεφτηκα με αυτα που μου ειπατε και δεν αγοραζω νεο σκυλο..θα κατσω θα μαθω για τα σκυλια (θυμιζω πως θελω να περασω κτηιατρικη) και οταν ειμαι ετοιμος θα ασχολιθω και με τον καλητερο φιλο του ανθρωπου....
ευχαριστω για την στιριξη...τα λεμε μεσα στο forum...ευχαριστω ηλικρινα.....

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Να ρωτήσω, το ΓΠ το παρήγγειλες πριν ή μετά το συμβάν?

Δευτερον, επιτρέπεται η πώληση σκυλων σε ανήλικους??
αραγε? επιτρεπεται?

αναρωτιεμαι αν αυτος ειναι εκτροφεας η απλα εχει 2 ποιμενικα τα αναπαραγει και πουλαει 400 ευρω το ενα :confused:

Υ.Γ. Τωρα ειδα την απαντηση του denis ...

εσυ denis? θα εδινες σε ανηλικο σκυλο? ναι η οχι?
η θα εκρινες αν ειναι σε θεση/μπορει να εχει σκυλο

εσυ εζησες τις συνεπειες απο ενα σκυλι που δεν ειχε εκπαιδευτει σωστα. πιστευεις οτι σε αλλη πολη με τις υποχρεωσεις ενος φοιτητη θα μπορεσεις να εισαι υπευθυνος ιδιοκτητης?
τις υποχρεωσεις ενος φοιτητη??? χαχαχαχαχαχα:Dχαχαχαχαχ:eek:χαχαχαχ:rolleyes:χαχαχα:cool:χαχαχαχα:maria:χαχαχαχα;)χαχαχαχα:D

Ο rotty σηγουρα δεν εχει ευθυνη για την αρογα και την κακη ανατροφη του max αρα ακομα δεν ξερουμε αν ειναι ικανος ιδιοκτητης η οχι....

rotty εισαι ακομα χωρις προσανατολισμο κατσε να δεις τι θα γινει με το max και ΟΤΑΝ ΠΑΣ στη σχολη σου, σχεδον στα 19 σου δλδ που θα ξερεις τι χρονο και υποχρεωσεις βλεπεις τοτε τι θα κανεις.... ειναι πολυ νωρις για νεο σκυλο.
σε αυτα τα 2-3 χρονια μπορεις να γινεις εξπερ στα των σκυλων (σε θεωριτηκο επιπεδο παντα "και θα παρεις ευκολο σκυλο").

Υ.Γ ακομα δεν ξερεις που πατεις και που βρισκεσαι οποτε κανε κρατει...:)
αυτο το "κακο" rott εχει να σου μαθει πολλα και οταν τα μαθεις ειμαι σηγουρος οτι θα γινεις ενας πολυ καλος "μπαμπας" οποιου σκυλου θελεις αλλα οχι τωρα..
σε 2-3 χρονια ισως... για την ωρα εχεις ενα αδερφακι(mαχ) kai πρεπει να δεις τι θα κανεις.. γτ ιδιοκτητης του δεν ησουν ποτε:)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Οχι, εκτός και αν τύχει η περίπτωση (δεν έχει τύχει) του πλέον συνειδητοποιημένου ανθρώπου. Ισως λόγω φυλής πρός το παρόν έχω συννενοηθεί και δώσει σκύλο μόνο σε πατεράδες οικογενειών που θα αναλάμβαναν αυτοί (ακόμα και με παιδιά κοντά στην ενηλικίωση)

rotty

Active Member
18 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
το καλο ξαναλεω ειναι οτι σκεφτηκα καποια πραγματα....στεναχωριεμαι πολυ που αυτος ο σκυλος (χωρις να φταιει βεβαια) δεν με ειδε ποτε σαν ΑΦΕΝΤΙΚΟ του...απλος οπως ειπαν και παραπανω ηθελε να μου παρει τον αερα...και τα καταφερε...ελπιζω ο νεος ιδιοκτητης να ειναι αξιος του ''παιδιου'' μου....

αα και ο εκτροφεας για το ΓΠ που ανεφερα ειναι κανονικος εκτροφεας και μου παρεχει ολα τα χαρτα (fci/fca) για την αυθεντικοτητα του σκυλου... (εννοειτε πως και ο μαξ εχει ολα τα χαρτα)....

ευχαριστω ολο το φορουμ....:cool:...αν υπαρχει εστω και κατι που μπορω να κανω για να το ανταποδωσω ειμαι εδω....;)

υ.γ τα λεμε στο υπολοιπο φορουμ γιατι θα τ ξεψαχνισω για σκυλο γνωσεις...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μου κανει εντυπωση που ο Μαξ εχει όλα τα χαρτια. Αυτό σημαινει ότι αγοραστηκε από ανθρωπους ισως πιθανώς καπως μερικως ολίγον συνειδητοποιημένους και ψαγμενους, κατι που δεν φανηκε καθολου στην πορεια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul