Εχω 1 jack russell 15 μηνων και οταν ηταν κουταβι παρουσιασε προβλημα στο scalibor,αν και το αφησα να ξεθυμανει καποιες μερες.Μετα απο λιγες ωρες παραπατουσε και το εβγαλα αμεσως.Μας ειχε δωσει 1 κτηνιατρος στον οποιο ειπα τι συνεβη 1 κολλαρο Της Bayer για κουταβια αλλα ο σκυλος ξυνοταν συνεχεια και το εβγαλα,αυτος ειπε ας ξυνεται να το αφηνα.Επειδη εκεινο το διαστημα ο σκυλος εβγαινε καθημερινα και βρεχοταν απο τα χορτα που επαιζε δεν του ξαναφορεσα κολλαρο και εκτος απο αυτο,μυριζει φαρμακο και δεν μπορεις ανετα να χαιδεψεις τον σκυλο.Απο τοτε δεν του ξαναεβαλα τιποτα αλλα τον ελεγχω καθημερινα παντου και τον χτενιζω συχνα.Επισης προσεχω στο θεμα των κουνουπιων-σκνιπας με σιτρονελλα.Τον εχουν τσιμπησει περυσι το καλοκαιρι καποια κουνουπια κατι το οποιο πιστευω οτι ειναι δυσκολο να αποφυγεις και το μονο που εχω βρει πανω του ειναι 1,2 ψυλοι 2-3 φορες χτενιζοντας τον με χτενα για ψυλλους.Δεν του εχω βαλει ποτε αμπουλα και λογω των ψυλλων αλλα και για να ειμαι σιγουρος οταν εκλεισε χρονο Τον Μαρτιο του 2011 του εκανα εξετασεις για ερλιχια,καλαζαρ,διροφιλαριωση και γενικες αιματος και βγηκαν ολες αρνητικες.
Φοβαμαι μην παρουσιασει ευαισθησια με την αμπουλα και διαβασα στο φορουμ οτι η Advantix ειναι πιο δυνατη απο τις αλλες.2 κτηνιατροι που ρωτησα ειπαν να του βαλω την αμπουλα.Στον 1 που ειχα παει του ζητησα και μου εδωσε την Advantix που ειναι για σκυλια απο 4-10 κιλα αλλα ο δικος μου ειναι περιπου 7 κιλα.Την πληρωσα και λιγο πιο ακριβα στον κτηνιατρο ,9 ευρω αλλα την πηρα απο εκει με το σκεπτικο να την βαλει ο ιδιος μπροστα μου.Αυτος ειπε οτι μπορω να την βαλω ο ιδιος σε 1 σημειο πανω στον αυχενα.
Ισως επειδη του ειπα οτι ο σκυλος εχει καποια ευαισθησια στα κολλαρα και δεν του εχω βαλει ποτε αμπουλα φοβηθηκε να παρει την ευθυνη.
1)Αρχισαν ομως οι ζεστες και θα ηθελα να ρωτησω την γνωμη σας,να βαλω την Advantix,να παρω 1 Frontline η καποια αλλη οπως η Exspot που καλυπτει και απο την σκνιπα?Ειναι οντως πιο "ελαφριες" η 2η και η 3η αμπουλα?
2)Ειναι καλυτερα να μπει στον αυχενα,η σε 2-3 διαφορετικα σημεια?
3)Χθες τον εκανα μπανιο με σαμπουαν.Ποσες ημερες δεν πρεπει πριν αλλα και μετα ο σκυλος να βραχει?Δεν πρεπει να πλυνω ουτε καν τις πατουσες του και την μουσουδα του μετα την βολτα?
Με συγχωρειτε για το μεγαλο κειμενο.αλλα τα εγραψα ολα αυτα για να γινει πιο ευκολα αντιληπτο για εσας να σχηματισετε γνωμη σε αυτη την περιπτωση...