Προϊόντα εξωπαρασίτωσης: Δράση και χρήσεις.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Φυσιολογικο το βρισκω! Απλα προσεχε τα σκουλικακια μην επεκταθουν και στο πατωμα σας.
Ισως μετα να χρειαστει να ψεκασεις!

Με εχει πιασει εντωμεταξυ μια μουρλια με τους ψεκασμους! :D

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τα γατάκια τα έχω στον πάτο μιας κούτας από το Ιkea, που έχω βάλει πετσέτα και λάτεχ γάντια με ζεστό νεράκι, μην πάθουν καμιά υποθερμία, οπότε ούτε με το πάτωμα έχουν έρθει σε επαφή... Μου φαίνεται τη μανία σου με τους ψεκασμούς θα την αποκτήσω κι εγώ όμως... Αλλά τι παράσιτο είναι αυτό τέλοσπάντων που είναι σκουλίκι, άσπρο και εξωτερικά? Μέχρι τώρα τα σκουλίκια τα ήξερα ενδοπαράσιτα...

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Εχω 1 jack russell 15 μηνων και οταν ηταν κουταβι παρουσιασε προβλημα στο scalibor,αν και το αφησα να ξεθυμανει καποιες μερες.Μετα απο λιγες ωρες παραπατουσε και το εβγαλα αμεσως.Μας ειχε δωσει 1 κτηνιατρος στον οποιο ειπα τι συνεβη 1 κολλαρο Της Bayer για κουταβια αλλα ο σκυλος ξυνοταν συνεχεια και το εβγαλα,αυτος ειπε ας ξυνεται να το αφηνα.Επειδη εκεινο το διαστημα ο σκυλος εβγαινε καθημερινα και βρεχοταν απο τα χορτα που επαιζε δεν του ξαναφορεσα κολλαρο και εκτος απο αυτο,μυριζει φαρμακο και δεν μπορεις ανετα να χαιδεψεις τον σκυλο.Απο τοτε δεν του ξαναεβαλα τιποτα αλλα τον ελεγχω καθημερινα παντου και τον χτενιζω συχνα.Επισης προσεχω στο θεμα των κουνουπιων-σκνιπας με σιτρονελλα.Τον εχουν τσιμπησει περυσι το καλοκαιρι καποια κουνουπια κατι το οποιο πιστευω οτι ειναι δυσκολο να αποφυγεις και το μονο που εχω βρει πανω του ειναι 1,2 ψυλοι 2-3 φορες χτενιζοντας τον με χτενα για ψυλλους.Δεν του εχω βαλει ποτε αμπουλα και λογω των ψυλλων αλλα και για να ειμαι σιγουρος οταν εκλεισε χρονο Τον Μαρτιο του 2011 του εκανα εξετασεις για ερλιχια,καλαζαρ,διροφιλαριωση και γενικες αιματος και βγηκαν ολες αρνητικες.
Φοβαμαι μην παρουσιασει ευαισθησια με την αμπουλα και διαβασα στο φορουμ οτι η Advantix ειναι πιο δυνατη απο τις αλλες.2 κτηνιατροι που ρωτησα ειπαν να του βαλω την αμπουλα.Στον 1 που ειχα παει του ζητησα και μου εδωσε την Advantix που ειναι για σκυλια απο 4-10 κιλα αλλα ο δικος μου ειναι περιπου 7 κιλα.Την πληρωσα και λιγο πιο ακριβα στον κτηνιατρο ,9 ευρω αλλα την πηρα απο εκει με το σκεπτικο να την βαλει ο ιδιος μπροστα μου.Αυτος ειπε οτι μπορω να την βαλω ο ιδιος σε 1 σημειο πανω στον αυχενα.
Ισως επειδη του ειπα οτι ο σκυλος εχει καποια ευαισθησια στα κολλαρα και δεν του εχω βαλει ποτε αμπουλα φοβηθηκε να παρει την ευθυνη.
1)Αρχισαν ομως οι ζεστες και θα ηθελα να ρωτησω την γνωμη σας,να βαλω την Advantix,να παρω 1 Frontline η καποια αλλη οπως η Exspot που καλυπτει και απο την σκνιπα?Ειναι οντως πιο "ελαφριες" η 2η και η 3η αμπουλα?
2)Ειναι καλυτερα να μπει στον αυχενα,η σε 2-3 διαφορετικα σημεια?
3)Χθες τον εκανα μπανιο με σαμπουαν.Ποσες ημερες δεν πρεπει πριν αλλα και μετα ο σκυλος να βραχει?Δεν πρεπει να πλυνω ουτε καν τις πατουσες του και την μουσουδα του μετα την βολτα?
Με συγχωρειτε για το μεγαλο κειμενο.αλλα τα εγραψα ολα αυτα για να γινει πιο ευκολα αντιληπτο για εσας να σχηματισετε γνωμη σε αυτη την περιπτωση...

Last edited:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τα γατάκια τα έχω στον πάτο μιας κούτας από το Ιkea, που έχω βάλει πετσέτα και λάτεχ γάντια με ζεστό νεράκι, μην πάθουν καμιά υποθερμία, οπότε ούτε με το πάτωμα έχουν έρθει σε επαφή... Μου φαίνεται τη μανία σου με τους ψεκασμούς θα την αποκτήσω κι εγώ όμως... Αλλά τι παράσιτο είναι αυτό τέλοσπάντων που είναι σκουλίκι, άσπρο και εξωτερικά? Μέχρι τώρα τα σκουλίκια τα ήξερα ενδοπαράσιτα...
και εγω αλλα ειμαι εντελως ασχετη οσον αφορα τις γατες. . . . :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
1)Αρχισαν ομως οι ζεστες και θα ηθελα να ρωτησω την γνωμη σας,να βαλω την Advantixη h να παρω 1 Frontline?
2)Ειναι καλυτερα να μπει στον αυχενα,η σε 2-3 διαφορετικα σημεια?
3)Χθες τον εκανα μπανιο με σαμπουαν.Ποσες ημερες δεν πρεπει πριν αλλα και μετα ο σκυλος να βραχει?Δεν πρεπει να πλυνω ουτε καν τις πατουσες του και την μουσουδα του μετα την βολτα?
1) Την frontline την χρησιμοποιουσα για πολλα χρονια μεχρι που αποφασισα να την αλλαξω και να διαλεξω
μια αμπουλα που θα καλυπτει και την σκνιπα (βλ. advantix, ex-spot)
2) Την frontline την εφαρμοζεις μονο στο σβερκο σε δυο τια σημεια ενω τις αλλες δυο απο αυχενα μεχρι και
χαμηλα στην ραχη
3) Τουλαχιστον τρεις με τεσσερις θα περιμενα πριν και μετα. κανε πατουσες και μουσουδα με μωρομαντηλο
για παν ενδεχομενο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Έχει δοκιμάσει κανείς τις αμπούλες της beaphar για σκνίπες τσιμπούρια ψύλλους;

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
1)Ποση ωρα χρειαζεται να περασει για να απορροφηθει η αμπουλα?
2)Υποτιθεται οτι δεν επηρρεαζει τα οργανα του σκυλου και επιδρα μονο στο δερμα,ισχυει?Οποτε δεν πρεπει να επηρρεαζει και την αναπτυξη 1 σκυλου,ειδικα οταν ειναι κουταβι...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
καποιοι υποστηριζουν οτι απορροφαται η ουσια...εξου και οι διαφορες συνεπειες που λεγεται οτι εχουν...σε κυτταρα, νεφρα κλπ...

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
Βοηθεία!!!!!.... Καθως χαίδευα τον μικρουλη βρήκα ενα ψύλλο πανω του... του ειχα παρει μια αμπούλα να του την βάλω αύριο αλλα την εβαλα τωρα.... ο ψύλλος αυτος θα πεθάνει ή θα πρέπει να παω αυριο να πάρω καποιο αλλο προιόν???....

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
frontline spot on dog... αυτη του βαζω παντα... εχω ομως και το σπρεί της ιδιας εταιριας... που ειναι 100ml... να του το βάλω και αυτο??

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Να ρωτησω και εγω κατι, πηρα μια αμπουλα "advantix" για 4-10κ αλλα ο σκυλος μου ειναι 13 του την εβαλα σημερα μονο στο σημειο λιγο κατω απο το σβερκο !!

Τι λετε να κανω να του παρω αλλη μια για 4-10κ και να του βαλω κ λιγο στην ραχη ή να περιμενω ας πουμε 10μερες για να του βαλω παλι την κανονικη απο 10-25κ ?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ δεν θα έβαζα κι άλλη τώρα και μάλιστα advantix.
Σε 15-20 μέρες θα έβαζα άλλη για 10-25 κιλά.

Γιατί πήρες την 4-10?

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
Εμείς προχθες βάλαμε το πρώτο μας λουράκι scalibor και χθες κατα τις 2 το βράδυ η μικρή άρχισε να ξύνεται πάρα πολύ έντονα στον λαιμό,να κλαίει και να μην μπορεί να σταματήσει να κουνιέται!
Είχε κάνει και μια πληγή πάνω στον σβέρκο!
Της έβγαλα αμέσως το λουρί και την έκανα μπανάκι!
Βέβαια και σήμερα ξύνεται λίγο στο λαιμό αλλά δεν βλέπω κανέναν ερεθισμό (δεν είμαι και σίγουρη γιατί έχει πολύ μαλλί)!
Το μόνο που έχει είναι η μικρή πληγούλα από χθες!
Μίλησα σήμερα με τον κτηνίατρο και μου είπε να πάω αύριο να της βάλουμε αμπούλα!
Μήπως είναι νωρίς να της ξαναβάλουμε φάρμακο?
Μπορώ να την βγάζω βόλτα και χωρίς προστασία?
Ποια αμπούλα να προτιμήσω?
Η fifi είναι 3,5 μηνών και 2,200kg!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
Άμα έχει πληγή η γνώμη μου είναι να μην της βάλεις ακόμα αμπούλα. Να περιμένεις να κλείσει η πληγή. Καλό θα ήταν να αποφευγεις της βόλτες χωρίς προστασία γιατί τη βλέπω και πολύ μαλλιαρή και θα είναι δύσκολο να την ψάχνεις μετά από κάθε βόλτα και να βεβαιώνεσαι πως δεν έχει ανέβει τίποτα πάνω της.
Μίλα και με το γιατρό σου βέβαια :)

Όσο για αμπούλα, εγώ βάζω την exspot. Η advantix πολλές φορές έχω διαβάσει ότι προκαλεί ερεθισμούς αλλά δεν την έχω δοκιμάσει.. Η frontline δεν προστατευει απο κουνούπια και σκνίπες, όταν την χρησιμοποιούσα φόραγα πάντα και scalibor στη Λάρα.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97