Ποια έτοιμη BARF χρησιμοποιείτε και γιατί ?


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
θελει προσοχη με το λαδι σολωμου και κανναβης να κανεις ερευνα, γιατι εχουν μπει στο χωρο πολλοι και διαφοροι με διαφορες ποιοτητες κλπ, ενω καποια μπορει να κανουν περισσοτερο κακο παρα καλο. ειχα διαβασει ενα καλο αρθρο καποια στιγμη, αντε βρες το τωρα...
Της fish 4 dogs , είναι σε πλαστικό μεν αλλά εξαιρετική ποιότητα που το βλέπω πάνω στον σκύλο. Της canvit είναι σε γυάλινο όπως λες σκουρόχρωμο.
 


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
για οποιον ξεκιναει τωρα με barf, μην εκπλαγειτε αν ο σκυλος σας αρνηθει την τροφη. μπορειτε να την ζεστανετε λιγο στην αρχη μεχρι να τη συνηθισει, η να ριξετε λιγο ζωμο απο πανω. και ο ροκι και η αριελ οταν τους πρωτοεδωσα ωμο, μονο που δεν μου το πεταξανε πισω στη μουρη. ο ροκι τωρα τρωει του εμποριου, η αριελ σπιτικο.
Εμένα ο δικός μου χαβά του,το μύρισε,και όρμηξε ίσως βέβαια του κακοφανει η κροκετα άμα του δώσω.
 
  • Like
Reactions: bella_gr


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
Θεωρείται καλο τη καθημερινή μικρή δόση έξτρα του λαδιού σολομού σε τροφή που έχει ήδη;
Και για πράσινου μιδιου για να ανεβάσουμε την ποσότητα γλυκοζαμινης χονδροιτινης.
Σε καθημερινή βάση.
Πάντα σε μικρότερες ποσότητες απ' ότι αναγράφεται από τον έμπορο τουλάχιστον κατά ήμισυ.
 


Lisa_the_rescue

Well-Known Member
29 Μαϊου 2019
113
62
22
Thessaloniki
Θεωρείται καλο τη καθημερινή μικρή δόση έξτρα του λαδιού σολομού σε τροφή που έχει ήδη;
Και για πράσινου μιδιου για να ανεβάσουμε την ποσότητα γλυκοζαμινης χονδροιτινης.
Σε καθημερινή βάση.
Πάντα σε μικρότερες ποσότητες απ' ότι αναγράφεται από τον έμπορο τουλάχιστον κατά ήμισυ.
Ιχθυέλαιο + glm καλύτερα όχι μαζί σε μια πλήρη τροφή γιατί έχουν και τα 2 ω3 λιπαρά, από τη μια είναι καλό να μπαίνουν γιατί τα ω3 οξειδωνωται με την επαφή τους στο οξυγόνο σε κάποιο βαθμό αλλά και τα δύο συμπληρώματα είναι υπερβολή νομίζω, αυτά βαλτα εναλλάξ αφού τα έχεις και πάρε κάποιο άλλο συμπλήρωμα για τις αρθρώσεις τύπου MSM ή γλυκοζαμίνη/ χονδροϊτίνη
 


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
Ιχθυέλαιο + glm καλύτερα όχι μαζί σε μια πλήρη τροφή γιατί έχουν και τα 2 ω3 λιπαρά, από τη μια είναι καλό να μπαίνουν γιατί τα ω3 οξειδωνωται με την επαφή τους στο οξυγόνο σε κάποιο βαθμό αλλά και τα δύο συμπληρώματα είναι υπερβολή νομίζω, αυτά βαλτα εναλλάξ αφού τα έχεις και πάρε κάποιο άλλο συμπλήρωμα για τις αρθρώσεις τύπου MSM ή γλυκοζαμίνη/ χονδροϊτίνη
Εναλλάξ τα βάζω δε τα βάζω στο ίδιο γεύμα έτσι και αλλιώς.
Αυτό με ω3 δε το είχα σκεφτεί.
Ίσως το λάδι σολομού το αλλάξω σε λάδι κάνναβης και σκεφτόμουν να προσθέσω γαϊδουράγκαθο σε κάποιο γεύμα ,πάλι σε μικρή ποσότητα.
 
  • Like
Reactions: Lisa_the_rescue


Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Εγώ άρχισα πρόσφατα Nature's Food. Την τρώει με λαιμαργία. Γλύφει και το μπολ πολλάκις. Έχω παρατηρήσει ότι τα κόπρανα είναι σφιχτά. Κάνει 4 μπάλες να το περιγράψω έτσι. Σόρρυ κιόλας. Και ενώ φαίνονται σκληρά αν τα πιέσεις γίνονται σκόνη. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό. Πάντως γενικά θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος. Δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα κοντά 3 βδομάδες τωρα
 


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
Εγώ άρχισα πρόσφατα Nature's Food. Την τρώει με λαιμαργία. Γλύφει και το μπολ πολλάκις. Έχω παρατηρήσει ότι τα κόπρανα είναι σφιχτά. Κάνει 4 μπάλες να το περιγράψω έτσι. Σόρρυ κιόλας. Και ενώ φαίνονται σκληρά αν τα πιέσεις γίνονται σκόνη. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό. Πάντως γενικά θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος. Δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα κοντά 3 βδομάδες τωρα
Είναι φυσιολογικό απόλυτα να έχει τέτοια κόπρανα. Βασικά τέτοια απορροφημένα κόπρανα θέλουμε.

Ποιους κωδικούς τρώτε της rnf??
 


Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Είναι φυσιολογικό απόλυτα να έχει τέτοια κόπρανα. Βασικά τέτοια απορροφημένα κόπρανα θέλουμε.

Ποιους κωδικούς τρώτε της rnf??
Το κοτόπουλο για ευαίσθητο στομάχι, μονο αυτό έχουμε πάρει μέχρι τώρα αλλά θα του δίνω από όλους τους κωδικούς για να μην βαρεθεί την τροφή. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής εμείς δεν κάναμε μετάβαση από ξηρά στην barf. Καπάκι του έδωσα την μερίδα του μια μέρα γιατί παλιότερα που του είχα δωσει κιμά από σουπερμάρκετ μια χαρά ήταν χωρίς κανένα.προβλημα.
 


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
Το κοτόπουλο για ευαίσθητο στομάχι, μονο αυτό έχουμε πάρει μέχρι τώρα αλλά θα του δίνω από όλους τους κωδικούς για να μην βαρεθεί την τροφή. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής εμείς δεν κάναμε μετάβαση από ξηρά στην barf. Καπάκι του έδωσα την μερίδα του μια μέρα γιατί παλιότερα που του είχα δωσει κιμά από σουπερμάρκετ μια χαρά ήταν χωρίς κανένα.προβλημα.
Ούτε εγώ έκανα κάποια τρελή μετάβαση,παρα-μονο στην αλλαγή 12ωρες σφάγια πιο πριν.
Αλλά ήταν και 5 μηνών,οπότε για 1-1.5μηνα έκανε κακά και τους χόνδρους του chicken plus. Μετά έμαθε το στομάχι του να τους αλεθει.
 




French

Member
26 Μαρτίου 2023
22
2
31
τρομερά λόγια λένε πάντως και για την naturalistic. έχω μιλήσει και με το παλικάρι που την φτιάχνει και φαίνεται να γίνεται πραγματικά αρκετά αξιόλογη δουλειά.
 
  • Like
Reactions: ProudtobeGreek


Try2CU

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2022
138
126
34
Ούτε εγώ έκανα κάποια τρελή μετάβαση,παρα-μονο στην αλλαγή 12ωρες σφάγια πιο πριν.
Αλλά ήταν και 5 μηνών,οπότε για 1-1.5μηνα έκανε κακά και τους χόνδρους του chicken plus. Μετά έμαθε το στομάχι του να τους αλεθει.
Σήμερα αγοραρα και κοτόπουλο, μοσχάρι, superfoods και αρνί. Οπότε θα σου πω τις επόμενες μέρες γνώμη και για αυτα
 


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
Σήμερα αγοραρα και κοτόπουλο, μοσχάρι, superfoods και αρνί. Οπότε θα σου πω τις επόμενες μέρες γνώμη και για αυτα
Πες μου ναι,γιατί έχω καμία 20ρια κιλά ακόμα από κιτσεν να τελειώσω,μετά θέλω να πάω να πάρω την rnf.
 


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
τρομερά λόγια λένε πάντως και για την naturalistic. έχω μιλήσει και με το παλικάρι που την φτιάχνει και φαίνεται να γίνεται πραγματικά αρκετά αξιόλογη δουλειά.
Δεν την έχω ξανά ακούσει είναι η αλήθεια την συγκεκριμένη
 






Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com


French

Member
26 Μαρτίου 2023
22
2
31
Ενδιαφέρον πρότζεκτ φαίνεται,αρκετά φρέσκο απ' ότι κατάλαβα.
Αλλά ούτε αυτοί αναγράφουν ποσοστά κοκαλου κτλ. Ούτε αν βάζουν καρίνα ή χόνδρους κοτόπουλου.
θεωρώ πως όπως και ο χώρος της ξηράς τροφής έτσι και στην barf υπάρχουν κενά. Ένα απο αυτά είναι και αυτό που αναφέρεις με τα ποσοστά, αλλά απο την στιγμή που επιλέγουμε την barf ως τρόπο σίτισης των ζώων μας, για εμένα προσωπικά η ποιότητα των πρώτων υλών, η τήρηση πως κανόνων υγιεινής και της διαδικασίας παραγωγής είναι τα πιο σημαντικά. το ποσοστό του κοκάλου θα το δείξει ο σκύλος από μόνος του μέσω των κοπράνων. Αν μιλήσεις με το παιδί θα σου πει ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο πλένει τα λαχανικά.
 


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
θεωρώ πως όπως και ο χώρος της ξηράς τροφής έτσι και στην barf υπάρχουν κενά. Ένα απο αυτά είναι και αυτό που αναφέρεις με τα ποσοστά, αλλά απο την στιγμή που επιλέγουμε την barf ως τρόπο σίτισης των ζώων μας, για εμένα προσωπικά η ποιότητα των πρώτων υλών, η τήρηση πως κανόνων υγιεινής και της διαδικασίας παραγωγής είναι τα πιο σημαντικά. το ποσοστό του κοκάλου θα το δείξει ο σκύλος από μόνος του μέσω των κοπράνων. Αν μιλήσεις με το παιδί θα σου πει ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο πλένει τα λαχανικά.
Γενικά είναι πολύ καλά τυπακια όσοι αναλύουν και εξηγούν.
Το παιδί της κιτσεν μπαρφ,μου είχε πει σε συζήτηση που καναμε,αν περάσω από Κατερίνη να περάσω να δω την διαδικασία παραγωγής κτλ.
 


French

Member
26 Μαρτίου 2023
22
2
31
Γενικά είναι πολύ καλά τυπακια όσοι αναλύουν και εξηγούν.
Το παιδί της κιτσεν μπαρφ,μου είχε πει σε συζήτηση που καναμε,αν περάσω από Κατερίνη να περάσω να δω την διαδικασία παραγωγής κτλ.
θέλει τεράστια προσοχή η barf με τα βακτήρια και τις μολύνσεις δυστυχώς. δεν είναι τόσο απλό το όλο θέμα.