Ξες τι σημαινει εκαστοτε?Ρε η μπαρφ εκάστοτε έχει καρδιές,συκωτια κτλ
Ξες τι σημαινει εκαστοτε?Ρε η μπαρφ εκάστοτε έχει καρδιές,συκωτια κτλ
Περαστικαααα Θα σου πρότεινα το anima strath σαν συμπλήρωμα που έχω ξεκινήσει και δίνω στον δικό μου πλέον και ήταν και δοκιμασμένο στον άλλο σκύλο που είχαμε όταν είχε πάθει ζημιά από ποντικοφάρμακο και είχε αναιμία κτλ και είχε βοηθήσει πιστεύω αρκετα από πρόταση του κτηνιάτρου τότε. Ψάξτο λίγο νομίζω βοηθάει γενικά και στο ανοσοποιητικό αλλιώς έχει και κάποια σαν το Canvit Immuno Tablets.Καλησπέρα,
Ξανά ρώτησα και ποιο πάνω ανάλογο. Αλλά η ερώτηση είναι πιο συγκεκριμένη.
Τι πρόσθετο προτείνετε για καλύτερη οχύρωση immune system. Σκεφτόμουν για garlic powder.
Η σκέψη ήρθε καθώς σήμερα διαγνωστηκαμε για 2η φορά με kennel cough μέσα σε 6 μήνες
15αυγουστος και διάγνωση με ότι συνεπάγεται όλο αυτό...
Για υγείες ανοσοποιητικό θέλουμε υγείες μικροβιωμα εντέρου (αφού το 80% του ανοσοποιητικου είναι εκεί) άρα άρχισε με μιξ πρε/προβιοτικων (προ: κεφιρ, γιαούρτι, λαχανικά σε ζύμωση, μέλι. Πρε: πράσινη μπανάνα, μέλι, σκόρδο, μη πεπτικη ίνα (τριχωτά chews, πράσινα λαχανικά) μετά μπορείς να προσθέσεις Γύρη, σπιρουλίνα, κουρκουμά που βοηθούν επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα!Καλησπέρα,
Τι πρόσθετο προτείνετε για καλύτερη οχύρωση immune system. Σκεφτόμουν για garlic powder.
Η σκέψη ήρθε καθώς σήμερα διαγνωστηκαμε για 2η φορά με kennel cough μέσα σε 6 μήνες
Όταν το έγραφα να σου πω την αλήθεια εσένα σκέφτηκα. Λέω μήπως να σου στείλω κατευθείαν direct,γιατί είχα δει που είχες ανεβάσει κάτι σχετικό.Για υγείες ανοσοποιητικό θέλουμε υγείες μικροβιωμα εντέρου (αφού το 80% του ανοσοποιητικου είναι εκεί) άρα άρχισε με μιξ πρε/προβιοτικων (προ: κεφιρ, γιαούρτι, λαχανικά σε ζύμωση, μέλι. Πρε: πράσινη μπανάνα, μέλι, σκόρδο, μη πεπτικη ίνα (τριχωτά chews, πράσινα λαχανικά) μετά μπορείς να προσθέσεις Γύρη, σπιρουλίνα, κουρκουμά που βοηθούν επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα!
P. S. Άμα χρειαστείς κάτι πιο εξειδικευμένο στείλε μου και στο instagram
Άμα έχετε θέμα με το ανοσοποιητικό καλό είναι να τα δίνεις σε "θεραπευτική δόση" για λίγο καιρό για ένα καλό boostΌταν το έγραφα να σου πω την αλήθεια εσένα σκέφτηκα. Λέω μήπως να σου στείλω κατευθείαν direct,γιατί είχα δει που είχες ανεβάσει κάτι σχετικό.
Πάρα πολλά από αυτά τα έχουμε στις τροφές μας και πολλά από αυτά που ανέφερες τα τρώει και "έξτρα" μέσα στην μέρα.
Ρε συ, να σου πω: ρώτα τον κτηνίατρο, τώρα που το ανοσοποιητικο αντιμετωπίζει ενεργή λοίμωξη,αν είναι καλή ιδέα να δίνεις barf,η οποία επιβαρύνει έξτρα το ανοσοποιητικο λόγω του υψηλού βαθμού πολλών παθογόνων που έχει (η ψύξη δεν τα σκοτώνει,απλά αδρανοποιει πολλαπλασιασμο,ο οποίος επαγεται πάλι όταν βρεθεί η τροφή σε θερμοκρασία δωματίου).Καλησπέρα,
To μιλήσαμε αυτό με την κτηνίατρο την χθεσινή και με τον κτηνίατρο δε τίθεται θέμα με την μπαρφ,βασικά εγώ δε το σκεφτηκα,η μάνα μουΡε συ, να σου πω: ρώτα τον κτηνίατρο, τώρα που το ανοσοποιητικο αντιμετωπίζει ενεργή λοίμωξη,αν είναι καλή ιδέα να δίνεις barf,η οποία επιβαρύνει έξτρα το ανοσοποιητικο λόγω του υψηλού βαθμού πολλών παθογόνων που έχει (η ψύξη δεν τα σκοτώνει,απλά αδρανοποιει πολλαπλασιασμο,ο οποίος επαγεται πάλι όταν βρεθεί η τροφή σε θερμοκρασία δωματίου).
Μηπως είναι καλή ιδέα να του μαγειρεύεις κάνα φαι τώρα, μέχρι να γίνει καλά.
Σα γενική αρχή δλδ, δεν θέλουμε πολλά παθογόνα ταυτόχρονα.. Κι η αντιβίωση ξεσκίζει τα καλά βακτήρια του πεπτικου, που κάνουν τρελη δουλειά στο ανοσοποιητικο, όπως σου είπε πιο πάνω η Lisa. Τα προβιοτικα να τα δίνεις μακριά από αντιβίωση, τουλάχιστον 4 ώρες.
Περαστικά κ αγύριστα!
Α ρε η μανουλα,πολυ μπροστά, ρισπεκτTo μιλήσαμε αυτό με την κτηνίατρο την χθεσινή και με τον κτηνίατρο δε τίθεται θέμα με την μπαρφ,βασικά εγώ δε το σκεφτηκα,η μάνα μου
Θα ξεκινήσω από σήμερα πρόβειο γιαουρτακι πάλι σίγουρα.
Λες να πάρω σκεύασμα "καλών" βακτηρίων για το στομάχι ε;Α ρε η μανουλα,πολυ μπροστά, ρισπεκτ
Πάρε συμπληρωμα καλύτερα για τώρα, υψηλές συγκεντρώσεις δλδ να παιρνει "καλων" βακτηρίων. Το γιαούρτι δεν επαρκει γαι τώρα που παίρνει αντιβίωση.
Για το έντερο κυρίως. Να γίνει καλός εποικισμος του,από τα φιλικά βακτήρια, τα οποία θα δράσουν ανταγωνιστικα έναντι των παθογόνων.Λες να πάρω σκεύασμα "καλών" βακτηρίων για το στομάχι ε;
Απο συστατικά φαίνονται καλά, για ποιότητα δεν ξέρω, δεν τα έχω δοκιμάσει, έχω την τρέλα να τα κάνω όλα μόνη μου XD περιμένω εντυπώσεις όμως!Είδα αυτά τα σμουθις σήμερα στο πετ σοπ και από πίσω έλεγε και για διατροφή μπαρφ.
Αρκετά ενδιαφέρον. Τώρα αν είναι ποιοτικά ή αν αξίζουν δε ξέρω,εγώ για να το ψάξω το φωτογράφισα και είπα να το μοιραστώ.
View attachment 77469
δεν ειμαι λοιπον η μονη τρελη...Απο συστατικά φαίνονται καλά, για ποιότητα δεν ξέρω, δεν τα έχω δοκιμάσει, έχω την τρέλα να τα κάνω όλα μόνη μου XD περιμένω εντυπώσεις όμως!
Ξεκίνησα και εγώ σπιτική ξανά μετά από 2 χρόνια στην έτοιμη , έκανα 3 συνταγές αυτή τη φορά για λίγο παραπάνω από μήνα (κουνέλι με μοσχάρι, πρόβατο με κοτόπουλο και χοιρινό - κοτόπουλο - μοσχάρι) και μου βγήκε περίπου 80€ για σκύλο που τρώει μισό κιλό την ημέρα, δεν είναι τόσο ακριβά αλλά είναι πιο ακριβά απ'οτι ήταν όταν είχα ξεκινήσει τη σπιτική το 2018-2019αν ψωνιζεις ολη τη σειρα της natures food, μπορεις να δοκιμασεις σπιτικη μπαρφ, ιδια λεφτα θα σου βγει μεσο ορο. και θα χεις το μυαλο σου ησυχο απο πλευρας ποιοτητας.
Γενικά το κομμάτι της άλεσης της μπαρφ διατροφής θεωρείς χρειάζεται; Έχω δει που δίνεις γεύματα ατόφια. Δηλαδή κομμάτι καρδιά,κομμάτι συκώτι,κομμάτι κρέας κόκκινο πχ μαζί με ανάλογα φρούτα - λαχανικά και πρόσθετα.Ξεκίνησα και εγώ σπιτική ξανά μετά από 2 χρόνια στην έτοιμη , έκανα 3 συνταγές αυτή τη φορά για λίγο παραπάνω από μήνα (κουνέλι με μοσχάρι, πρόβατο με κοτόπουλο και χοιρινό - κοτόπουλο - μοσχάρι) και μου βγήκε περίπου 80€ για σκύλο που τρώει μισό κιλό την ημέρα, δεν είναι τόσο ακριβά αλλά είναι πιο ακριβά απ'οτι ήταν όταν είχα ξεκινήσει τη σπιτική το 2018-2019
Η δυνατότητα της βαθείας κατάψυξης έχει την δυνατότητα να σκοτώσει. Έτσι έχω διαβάσει τουλάχιστονΔεν πεθαίνουν τα βακτήρια κατάψυξη,αδρανοποιουνται απλά. Με το ξεπαγωμα, αρχίζει κανονικά ο πολλαπλασιασμος. Μόνο με μαγείρεμα πεθαινουν. Στους 68 Κελσίου πχ, αρχίζει κ πεθαίνει η σαλμονελα.