Πινακίδα απαγόρευσης σκύλων σε παραλία

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Καλημέρα,
Κώστα σεβαστή η άποψη σου αλλά πραγματικά δε με καλυπτει! Όταν μίλησα με τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας (το όνομα της κυρίας στη διάθεσή σου άμα θέλεις) θεωρούσαν δεδομένο ότιι ο σκύλος μπορεί να κυκλοφορεί στη παραλία κάτω από ορισμένες προυποθέσεις και αυτες ήταν να μην παρενοχλεί τους λουόμενους που και αυτό για μένα είναι υπό αμφισβήτηση αφού ο Νόμος λέει καθαρά μόνο για προξένηση βλάβης! Για το λούσιμο η εγκύκλιος είναι ξεκάαθαρη!

Έστειλα νέα επιστολή αίτημα στην Διεύθυνση Λ.Α. ώστε να αποσαφηνιστούν όλες αυτές οι λεπτομέρειες οι οποίες για μένα είναι πολύ κρίσιμες! Ζήτησα απάντηση γραπτώς και αν κρίνω από την άλλη φορά δεν θα αργήσω να έχω κάποια απάντηση! Οπότε λίγο υπομονή...

Καλημέρα!

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Καλημέρα,
Κώστα σεβαστή η άποψη σου αλλά πραγματικά δε με καλυπτει! Όταν μίλησα με τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας (το όνομα της κυρίας στη διάθεσή σου άμα θέλεις) θεωρούσαν δεδομένο ότιι ο σκύλος μπορεί να κυκλοφορεί στη παραλία κάτω από ορισμένες προυποθέσεις και αυτες ήταν να μην παρενοχλεί τους λουόμενους που και αυτό για μένα είναι υπό αμφισβήτηση αφού ο Νόμος λέει καθαρά μόνο για προξένηση βλάβης! Για το λούσιμο η εγκύκλιος είναι ξεκάαθαρη!

Έστειλα νέα επιστολή αίτημα στην Διεύθυνση Λ.Α. ώστε να αποσαφηνιστούν όλες αυτές οι λεπτομέρειες οι οποίες για μένα είναι πολύ κρίσιμες! Ζήτησα απάντηση γραπτώς και αν κρίνω από την άλλη φορά δεν θα αργήσω να έχω κάποια απάντηση! Οπότε λίγο υπομονή...

Καλημέρα!
Κάποιες απορίες μιας και το έχεις ψάξει:

-Τι σημαίνει ακριβώς απομακρυσμένη τοποθεσία; Δεν είδα κάπου να αναφέρεται ξεκάθαρα.
-Ποιος είναι αρμόδιος για να "κατέβει" μία παράνομη ταμπέλα, όπως πχ στα πάρκα που λένε "απαγορεύονται τα σκυλιά";
-Τελικά επειδή μπερδευτήκαμε, αστυνόμευση στην ακτή (στην αμμουδιά δηλαδή) έχει το Λιμενικό ή η Αστυνομία; Από ότι κατάλαβα από τη δική σου αναζήτηση μέσω συζήτησης με το ίδιο το Λιμενικό λένε η Αστυνομία, ενώ ο φίλος (λιμενικός?) Μαθουσάλας λέει το Λιμενικό;

Φιλικά

ΥΓ. Η ιστορία μου θυμίζει άλλες περιπτώσεις δημοσίων υπηρεσιών στις οποίες μιλάς με 3 διαφορετικούς αρμόδιους υποτίθεται ανθρώπους και παίρνεις 3 διαφορετικές απαντήσεις, όπως για παράδειγμα με τη μεταφορά ζώων στον ηλεκτρικό. Σε κάθε περίπτωση το "ξεψάχνισμα" του νόμου είναι η καλύτερη περίπτωση.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Κίμωνα,
για τις πινακίδες στα πάρκα έχει αναλυθεί αρκετά, εχω ανοίξει και ένα τοπικ με την προσπάθεια που έκανα προσωπικά στο Δήμο μου και που αφαιρέθηκαν σε πολλά σημεία καθότι ο ίδιος ο Δήμος αναγνώρισε οτι είναι παράνομες...

Οσο για τα άλλα που ρωτάς την προσωπικη μου άποψη την εξέθεσα εδώ αλλά και σε άλλα σχετικά τοπικ. Και για να μη κατηγορηθω οτι παραπληροφορώ τον κόσμο, εγώ από τη δική μου έρευνα και ενασχόληση έχω βγάλει τα δικά μου συμπεράσματα. Ο Κώστας έχει αντίθετη άποψη. Ο καθένας ας κρίνει από αυτα που διαβάζει...

Όπως έγραψα και παραπάνω έχω ζητήσει επιπλέον διευκρινήσεις από τη ΔΛΑ και αναμένω...

Υ.Γ. Για το απομακρυσμένη παραλία που με ρωτάς για ποιό λόγο? για μένα δεν παιζει ρόλο αν εννοεις το μπανιο του σκύλου...

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Υ.Γ. Για το απομακρυσμένη παραλία που με ρωτάς για ποιό λόγο? για μένα δεν παιζει ρόλο αν εννοεις το μπανιο του σκύλου...
Ρωτάω γιατί θεωρώ ότι ακόμα και σε αυτό το κομμάτι δεν είναι ξεκάθαρος ο νόμος. Δεν αναφέρομαι στο μπάνιο του σκύλου αλλά στη βόλτα του.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Για μένα ο σκύλος μπορεί να κυκλοφορεί βάση του Νόμου 4039/2012 σε οποιονδήποτε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο (άρα και παραλία) αρκεί ο ιδιοκτήτης να τηρεί τις υποχρεώσεις του όπως αναφέρονται στο άρθρο 5. Τα έγραψα πιο πάνω, οπότε να μην επαναλαμβάνομαι και γίνομαι κουραστικός... :confused:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οποιο σκεπτικο και να εχει μια τετοια απαγορευση, μαλλον στερειται λογικης και εστιαζει κυριως σε στερεοτυπα περι ''σιχαμερου'' και ''επικινδυνου'' απο μεγαλη μεριδα πληθυσμου και οχι σε θεματα υγειας προστασιας κλπ.

Εφοσον μου επιτρεπεται να εχω νομιμα σκυλο, να τον κυκλοφορω σε αλλα μερη αναμεσα σε ανθρωπους, να ζει μαζι μου, και να ειμαι εκ προοιμιου υπευθυνος για αυτον και αντ΄ αυτου, δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορω να παω και στην παραλια με αυτο το μελος της οικογενειας μου. Αλλαζει κατι επειδη ειναι 4ποδο; Μα εγω ειμαι υπευθυνος για αυτο το μελος!
Για μένα ο σκύλος μπορεί να κυκλοφορεί βάση του Νόμου 4039/2012 σε οποιονδήποτε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο (άρα και παραλία) αρκεί ο ιδιοκτήτης να τηρεί τις υποχρεώσεις του όπως αναφέρονται στο άρθρο 5.
Και για μενα οπως το ξαναεγραψα(και οχι λογω υπαρξης του αρθρου 5) αλλα με την απλη λογικη, δεν μπορω να καταλαβω αυτο που εγραψα και σε αυτο το προηγουμενο ποστ μου, και απο το οποιο παραθετω πιο πανω. Δηλαδη:

Μπορω να εχω τον σκυλο μεχρι το δρομο, μεχρι την αρχη της παραλιας, και δεν μπορω απο ενα σημειο και μετα; Γιατι, τι αλλαζει; Η συγκεντρωση; Το ντυσιμο; Το δαπεδο; Η αισθητικη; Η ιδιοκτησια; Παραβιαζω περιφραξη; Ανηκει σε καποιον απο τον οποιο πρεπει να παρω αδεια;

Και τελος αυτη η ταμπελα που ειναι στην φωτογραφια του πρωτου ποστ, γιατι δεν ''κοσμεί'' παραλληλα και αλλες παραλιες της Αττικης και της Ελλαδος; Μηπως ειναι μια παλια υιοθετηση της ''ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ'' ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ; Αλλο και αυτο το ''ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ''... μου χει κατσει πιο στραβα ακομα και απο την ιδια της απαγορευση, ακομα και απο το ντομπερμαν χωρις αυτια! :cool:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εμείς πάντως χθες πήραμε τη μικρή Vodka και πήγαμε στο Μαύρο Λιθάρι. Μέχρι και στη θάλασσα μπήκε, στα ρηχά βέβαια, και παρ'ότι είχε πολύ κόσμο κανείς δεν μας έκανε την παραμικρή παρατήρηση.
Μπορεί να φταίει και το γλυκό μουτράκι της βέβαια. Περάσαμε τέλεια πάντως, θα ανεβάσω φωτογραφίες της στο διαγωνισμό φωτογραφίας για καλοκαιρινή πόζα.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Αρμοδιοτητα και αστυνομευση σε καθε παραλία εχει το ΛΣ...απλα αυτο να ξερεις.
Ελπίζω να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου Κώστα. Σου παραθέτω ακριβώς τι μου στείλανε από το Υπουργείο προστασία τους πολίτη για το ποιός έχει αρμοδιότητα στις παραλίες...

DSC01721.jpg

DSC01722.JPG

DSC01723.JPG

DSC01724.JPG

DSC01725.JPG

Παραθέτω επίσης ένα κείμενο της Δικηγόρου Βάσω Τάκη που είναι μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών Σωματείων και που ανήρτησε το μέλος ghelly σε άλλο τοπικ του φόρουμ μας.. Το βάζω απλά γιατί ξεκαθαρίζει με ωραίο τρόπο τί ακριβώς συμβαίνει:

"Οι δύο βασικές νομοθετικές διατάξεις που ρυθμίζουν το θέμα αυτό είναι ο νόμος 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα Λαυρίου (άρθρο 230 παρ. 1 ζ της Υ.Α. 1046/1978, η οποία εξεδόθη κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 156 του ν.δ. 187/1973 του ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).
Περαιτέρω, από άποψη νομολογίας, έχουν εκδοθεί δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δικαστικές αποφάσεις, η εφετειακή 2130/2003 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και η 175/2005 του Αρείου Πάγου, η οποία αναίρεσε την προηγούμενη, με αφορμή την περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία, εν έτει 2000, είχε υποπέσει στο μέγα ολίσθημα να βάλει τον μικρόσωμο σκύλο της στη θάλασσα σε μη οργανωμένη παραλία της περιοχής Σουνίου, αρνούμενη στη συνέχεια να τον απομακρύνει, παρά τις διαμαρτυρίες λουόμενου, ο οποίος φοβήθηκε μετάδοση ασθενειών και άσκησε εναντίον της αγωγή αποζημίωσης για προσβολή της προσωπικότητάς του.

Α) Κατ΄ αρχήν είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι οι παραλίες ανήκουν στην δικαιοδοσία των αστυνομικών και όχι των λιμενικών αρχών (άρθρο 3 παρ. 1 περ. β του ν.δ. 444/1970).

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ : «Αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος για τη διενέργεια προανακριτικών και αστυνομικών πράξεων (σημείωση δική μου, η επιβολή τυχόν προστίμου στον ιδιοκτήτη του σκύλου συνιστά αστυνομική πράξη) υφίσταται στους λιμένες και στις χερσαίες ζώνες αυτών, αυτή δε, επεκτείνεται και στις παραλίες, για τις οποίες γίνεται λόγος στο άρθ. 3 παρ. 1 περ. β’, στις οποίες δηλαδή διενεργούνται εργασίες οι οποίες είναι συναφείς με τη λειτουργία των λιμένων και όχι σε οποιαδήποτε άλλη παραλία. Σε οποιαδήποτε άλλη παραλία, αρμόδια είναι η κατά τόπο αστυνομική αρχή, εξαιρουμένων βέβαια των περιπτώσεων που διενεργούνται οι εργασίες, οι οποίες προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 3, οπότε ο εν λόγω χώρος εξομοιώνεται με λιμένα και χερσαία ζώνη λιμένα, ιδρυόμενης σ’ αυτήν την περίπτωση σχετικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος.»

Επομένως, οι τόποι αρμοδιότητας του Λιμενικού, όπως αυτοί καθορίζονται από το νόμο, αφορούν την θαλάσσια περιοχή, τους λιμένες και τις χερσαίες ζώνες των λιμένων και ΟΧΙ τις παραλίες εν γένει και επομένως, το τυχόν πρόστιμο στις παραλίες πρέπει να το κόψει η αστυνομία (και η δημοτική), εκτός εάν σε κάποιο τόπο δεν υπάρχει αστυνομία (πχ κάποια νησιά), οπότε το κόβει η λιμενική αστυνομία.

Β) Στη συνέχεια πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στην κυκλοφορία του σκύλου σε παραλία λουομένων και στο μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον ν. 4039/2012 (καθώς και κατά τον προϊσχύοντα 3170/2003) επιτρέπεται ο περίπατος του σκύλου σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, αρκεί να μην κυκλοφορεί ελεύθερος και να γίνεται ο περίπατος πάντα με συνοδό (άρθρο 5 παρ. 3). Ο σκύλος μας μπορεί να μας ακολουθεί σε κάθε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο, άρα και στις παραλίες, οργανωμένες και μη, αρκεί να είναι πάντα συνοδευόμενος και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος αν μας ζητηθεί.

Όσον αφορά την περιβόητη εγκύκλιο Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠΕΝ, η οποία επαναλαμβάνεται και στη νεότερη υπ΄ αριθμ. πρωτ. Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 και σύμφωνα με την οποία «…Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση. Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει, είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση», αυτή δεν ισχύει κατά το μέρος που μιλαει για άμεση απομάκρυνση των σκύλων από την παραλία άμα τη εμφανίσει λουομένων , καθόσον ο νόμος υπερισχύει της εγκυκλίου.

Εάν παρ΄ όλα αυτά, κάποιο αρμόδιο αστυνομικό ή λιμενικό όργανο κόψει πρόστιμο για μη απομάκρυνση του σκύλου από την παραλία, τότε μπορεί να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος, είναι δε πολύ πιθανό, εάν κάποιος προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά του προστίμου που θα του επιβληθεί, να δικαιωθεί όταν φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επικαλούμενος αντισυνταγματικότητα, παράβαση νόμου κλπ.

Γ) Το πρόβλημα επομένως δεν είναι η κυκλοφορία και παρουσία των σκύλων στις παραλίες, αλλά το επιτρεπτό ή μη να μπαίνουν τα σκυλιά στη θάλασσα .

Η γενική άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται το άρθρο 230 § 1 περ. ζ του αναχρονιστικού (ισχύει από το 197:cool: Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, κατά τον οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων, καθώς και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων, άποψη που έχει δεχτεί και ο Άρειος Πάγος (πιο πάνω απόφαση). Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο από 50 έως 150 ευρώ. Σημειωτέον ότι η ως άνω διάταξη για την απαγόρευση ζώων στις παραλίες αφορά μόνο τον Γενικό Κανονισμό Λιμένος Λαυρίου και τον χώρο ευθύνης του και μόνο κατ΄ αναλογία μπορεί να γίνει δεκτή η εφαρμογή του και στις άλλες ελληνικές παραλίες.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα ερμηνείας του τι θεωρείται χώρος λουομένων. Σύμφωνα με τις παραπάνω εγκυκλίους, η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων και την ως εκ τούτου, εφαρμογή της απαγόρευσης της ως άνω διάταξης για τον χώρο αυτό, με άλλα λόγια όλες οι ελληνικές παραλίες είναι εν δυνάμει χώροι λουομένων. Στο πυρ το εξώτερο δηλ. οι φιλόζωοι πολίτες που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους και τις διακοπές τους παρέα με τον πιστό τους φίλο, άντε να βρούμε καμιά έρημη βραχονησίδα που να μην πατάει το πόδι του λουόμενος (!). Και πάλι όμως δεν μπορείς να είσαι ήσυχος γιατί εάν εμφανισθεί έστω και ένας υστερικός λουόμενος που φοβάται ότι θα μολυνθεί από το σκύλο, δεν επιτρέπεται να μπει ο σκύλος στη θάλασσα.

Παρά ταύτα, οι δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δικάζοντας την έφεση στην υπόθεση της ως άνω γυναίκας, έκριναν (ορθώς) ότι στις μη οργανωμένες παραλίες μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει το μπάνιο του με τον σκύλο του και προχωρώντας στη συνέχεια σε συσταλτική ερμηνεία της παραπάνω διάταξης του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, έκριναν ως χώρο λουομένων όχι όλες τις περιοχές των ακτών που είναι προσιτές για θαλάσσια μπάνια, αλλά μόνον εκείνες που έχουν λουτρικές εγκαταστάσεις. Δυστυχώς αυτή η άποψη κατέπεσε στον Άρειο Πάγο.

Συνοψίζοντας, επιτρέπεται η παρουσία και ο περίπατος σκύλων στις παραλίες αρκεί να συνοδεύεται, επιτρέπεται να κάνετε μπάνιο στο σκύλο σας σε απομακρυσμένες παραλίες, εκτός εάν παραπονεθεί κάποιος λουόμενος και σε κάθε περίπτωση αρμόδιο όργανο για την βεβαίωση της παράβασης είναι η αστυνομία.

Η πολυνομία που επικρατεί στο Ελληνικό Κράτος, δημιουργεί συχνά καταστάσεις σύγχυσης μεταξύ πολιτών και ελεγκτικών οργάνων, ώστε πολλές φορές δεν γνωρίζουν οι μεν τα δικαιώματά τους και οι δε τις υποχρεώσεις τους και γι αυτό πρέπει το οργανωμένο φιλοζωικό κίνημα να κινηθεί προς την κατεύθυνση πίεσης των αρμοδίων για την αλλαγή αυτού του αναχρονιστικού και θολού καθεστώτος σε σχέση με το επιτρεπτό ή μη της δυνατότητας χρήσης παραλιών και θαλασσών από φιλόζωους πολίτες με τα κατοικίδιά τους."

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι λέει ακριβώς ότι υποστήριζα σε προηγούμενα ποστ μου! Δε νομίζω λοιπόν ότι παραπληροφόρησα ποτέ τον κόσμο με τα γραφόμενα μου όπως κατηγορήθηκα...

Φιλικά,
Δημήτρης

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δημητρη ευχαριστουμε πολυ για την ενημερωση, αλλα και για τον κοπο να μας μεταφερεις ολες αυτες τις πληροφοριες και σκεψεις.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Δημητρη ευχαριστουμε πολυ για την ενημερωση, αλλα και για τον κοπο να μας μεταφερεις ολες αυτες τις πληροφοριες και σκεψεις.
Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, όμως εγώ ευχαριστώ το φόρουμ που μέσα από τον αντίλογο μας δίνει την ευκαιρία να ξεψαχνίσουμε κάποια θέματα και να βγάλουμε χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα!

Πάντως για το θέμα αυτό επικοινώνησα μέσω e-mail με τη Δικηγόρο Κα Τάκη και θα μιλήσουμε τηλεφωνικά για κάποιες περεταίρω διευκρινήσεις που θέλω!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Πάντως για το θέμα αυτό επικοινώνησα μέσω e-mail με τη Δικηγόρο Κα Τάκη και θα μιλήσουμε τηλεφωνικά για κάποιες περεταίρω διευκρινήσεις που θέλω!
Πολυ ωραια. Η αληθεια ειναι οτι τετοιες πινακιδες δεν βλεπεις συχνα και ισως καποιες εχουν "ξεμείνει" απο παλιοτερα χρονια, οποτε καλο θα ηταν να ανακινουνται παρομοια θεματα.

Εγω παντως περα απο την ιδια την απαγορευση, δεν μπορεσα ακομα να χωνεψω και εκεινο το... "Κοινότητα"/

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!!

από τότε που σταματήσαμε το σκυλοπάρκο ,η πρωινή βόλτα με τον brain ήταν στο λιμάνι ,όπου συνήθως δεν υπήρχε άνθρωπος και κάναμε την ποδηλασία μας!

επειδή στο λιμάνι παλιότερα πέφτανε μεθυσμένοι με τα αυτοκίνητα τους ,τώρα το έχουν περιφράξει και έχουν αφήσει μια πόρτα για τους πεζούς!

πάμε προχθές να μπούμε μέσα στο λιμάνι κ βγαίνει ένας κύριος κ μου λέει
-πως δεν γίνεται να μπούμε γιατί γίνεται ανεφοδιασμός γκαζιού!!!
-οκ λέω πάμε να φύγουμε γρήγορα να μην βρεθούμε σε τραγικό ατύχημα:p

την επόμενη μέρα ,ξαναπάμε και βγαίνει πάλι ο κυριος κ μας λέει
-πως δεν γίνεται να περάσουμε στο λιμάνι γιατί έχει έρθει κρουαζιερόπλοιο!!!!
-οκ πάμε πάλι να φύγουμε για να μην ενοχληθούν οι τουρίστες !!!!τα νεύρα μου κορδέλα ωστόσο!!!

πάμε σήμερα κ ενώ είναι ανοιχτή η πόρτα και δεν υπάρχει πουθενά ταμπέλα ....
βγαίνει πάλι ο κύριος και μας λέει
-πως ο Λιμενάρχης απαγόρευσε να μπαίνουν τα σκυλιά και δεν θα μας ξαναφήσουν να μπούμε !!!

υπάρχει νόμος που θα μας αφήσει να μπαίνουμε?
και αν ναι ποιος είναι αυτός να τον εκτυπώσω κ να τον βάλω μαζί με το βιβλιάριο του και να πηγαίνουμε όπου μπορούμε!!!!

δεν τους μπορώ άλλο !!!

να σημειώσω πως το λιμάνι στο Ρέθυμνο είναι διακοσμητικό !!!!
δεν έχουμε καράβι παρά μόνο αυτά τα δύο που σας περιγράφω!!!

Last edited:

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
security από ιδιωτική εταιρία ,που φαντάζομαι θα τους πληρώνει το λιμενικό ταμείο!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.265
-πως ο Λιμενάρχης απαγόρευσε να μπαίνουν τα σκυλιά και δεν θα μας ξαναφήσουν να μπούμε !!!
E πάρε κι εσύ ένα τηλέφωνο το Λιμενάρχη να τον ρωτήσεις ευγενικά αν είπε κάτι τέτοιο και να τον ενημερώσεις ότι επικαλείται το όνομά του κάποιος για να μοιράσει απαγορεύσεις.

Γιατί αν ο κύριος θέλει απλά να σε διώξει δύσκολο να μίλησε ποτέ με το λιμενάρχη. Αν πάλι του λιμενάρχη όντως του κατσικώθηκε να μη μπαίνουν σκυλιά τότε να ψάξουμε και τους νόμους ;)

εντιτ: βασικά στη δεύτερη περίπτωση ρώτα τον και πάλι ευγενικά ποια είναι αυτή η διάταξη που απαγορεύει την παρουσία σκύλων στους λιμένες να σε ενημερώσει αντί να ψάχνεις :)

Last edited: