Πινακίδα απαγόρευσης σκύλων σε παραλία

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Tελικα η παρεμβαση τι νοημα ειχε? Δε θα μας πεις σε ποια σημεια υπαρχει παραπληροφορηση?
Οταν διαβαζω στο Φορουμ κατι για το οποιο δε γνωριζω,τοτε απλα διαβαζω,ρωταω και μπορω να κρινω σωστα και λαθη απο τα λεγομενα των αλλων,πιο ειδικων.Ουτε καν θα συμμετασχω στην κουβεντα πόσο μαλλον να δωσω και συμβουλες.
Οταν ομως διαβαζω θεματολογια που ειναι στο πετσι μου και βλεπω λανθασμενες επισημανσεις,τις επισημαινω και συνεχιζεται το ιδιο μοτιβο,θεωρω αδυνατο εως και ανωφελο να συνεχισω την παρεμβαση.
Συγγνωμη αλλά δεν λειτουργω ετσι...ειλικρινα συγγνωμη.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Ωραία, εφόσον είναι στο πετσί σου, γιατί δεν μας λες να μάθουμε και οι υπόλοιποι που δεν είναι στο πετσί μας;;;;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Οταν διαβαζω στο Φορουμ κατι για το οποιο δε γνωριζω,τοτε απλα διαβαζω,ρωταω και μπορω να κρινω σωστα και λαθη απο τα λεγομενα των αλλων,πιο ειδικων.Ουτε καν θα συμμετασχω στην κουβεντα πόσο μαλλον να δωσω και συμβουλες.
Οταν ομως διαβαζω θεματολογια που ειναι στο πετσι μου και βλεπω λανθασμενες επισημανσεις,τις επισημαινω και συνεχιζεται το ιδιο μοτιβο,θεωρω αδυνατο εως και ανωφελο να συνεχισω την παρεμβαση.
Συγγνωμη αλλά δεν λειτουργω ετσι...ειλικρινα συγγνωμη.
Ναι, καταλαβαινω. Αλλα καπου ειδες λαθη. Το να το επισημαινεις απλα χωρις να λες το σωστο (εφοσον γνωριζεις το αντικειμενο) δε βοηθαει πουθενα, ειδικα εμας που προσπαθουμε να ενημερωθουμε. :)

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
"Οι σκύλοι απαγορεύονται στις οργανωμένες παραλίες, κι αυτή εδώ δεν είναι!", πολύ πιθανόν να το βουλώσει και να μην ξαναμιλήσει γιατί σίγουρα δεν έχει ψάξει το νόμο πριν πάει για μπάνιο, όπως εμείς.
:p
Πολύ μου αρέσει αυτή η προσέγγιση!! χεχεχε

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
435
53
Β.Α Αττική
Εγώ είμαι του "Όποιος προλάβει". Κάτι σαν το κάθισμα στο λεωφορείο.
Θα μαζευτούμε από τις 06:00 καμιά δεκαπενταριά με τα σκυλιά μας, θα τα αμολήσουμε παντού σε μια παραλία και μετά όποιος θέλει κάθετε και κάνει μπάνιο.:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θα έρθω κι εγώ με την σειρά μου να υπερθεματίσω στα λεγόμενα της Amaliaz...
Εφόσον υπάρχουν κάποια λάθη, τα οποία για να μην τα έχει σχολιάσει κανένας άλλος μας, δεν τα αντιλαμβανόμαστε, καλό θα ήταν, πέρα από την αναφορά στην ύπαρξή τους, να αναφερθούν και ποια είναι ώστε να καταλάβουμε κι εμείς τι μας γίνεται...
Που, πως και πότε μπορούμε να πάμε με τα σκυλιά μας στην παραλία τελικά;
Σε ποιον θα απευθυνθούμε αν υπάρχει κάποιο θέμα;

Αν γνωρίζεις mathosalas ξεμπέρδεψέ μας κι εμάς!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Δεν καταλαβαίνω προς τι η παρέμβαση αν δεν μας εξηγήσεις που βρίσκεται η παραπληροφόρηση και ποιό είναι το σωστό.
Εφόσον μπορείς να βοηθήσεις στην σωστή ενημέρωσή μας δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ανώφελο εκτός από το να επισημαίνεις ένα λάθος να λες και ποιό είναι το σωστό. Αλλιώς η παρέμβαση σου δεν έχει νόημα. Πραγματικά περιμένω να ξεκαθαρίσεις το θέμα εφόσον είσαι σε θεση. :)

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Aν και δεν ειχα καμμια διαθεση αρχικα να απαντησω σε λανθασμενες συμπεριφορες-ενα συγγνωμη θα ηταν αρκετο να δειξει καποιος οτι κανει λαθος και να με αναγκασει να απαντησω για το σωστο-τελικως σεβομενος ενα χωρο που διαβαζω και ακουω/μαθαινω πολλα για την αγαπημενη μου συμβιωση με τον Φοιβο,σεβομενος την βαρυτητα αποψεων επι πολλων θεματων απο ανθρωπους οπως foibos,Amaliaz θα συμβαλλω οσο μπορω περιληπτικα στην διευκρινιση της αποψης μου. Επιχειρηματολογωντας και οχι γιατι ακουσα καπου να λενε κατι ή διοτι εκανα ενα googling σε Νομοθεσια και βρηκα κατι "σχετικο"...Δεν μου αρεσει η αμαθεια ποσο μαλλον η ημιμαθεια.Διοτι ο αμαθης θα κανει πισω,ενω ο ημιμαθης θα γινει και ενοχλητικος εως επικινδυνος και τελικα θα εχει και αδικο.

Δημητρη...μού επιτρεπεις το επι προσωπικου μιας και εσυ εισαι η αφορμη για το ενδιαφερον μου στο Τοπικ...Δεν θα σου ελεγα τιποτα εαν αυτα που εγραφες ηταν εστω και περιπου σωστα.Εισαι πολυ λαθος ομως και παραπληροφορεις καποθον που πιθανον να ειναι αυριανος παραβατης ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ οτι ξερει τη σχετικη Νομοθεσια.........καταλαβεινεις πόσο ασχημο ειναι να βρεθει καποιος υπολογος "νομιζοντας οτι ειχε δικιο"Μου εχει τυχει να εχω τετοιους ανθρωπους απεναντι μου πολλακις.Και πραγματικα ερχομαι σε πολυ δυσκολη θεση......Η εκφραση(να μου συγχωρεθει)"και κερ@τας και δαρμενος" ταιριαζει απολυτα σε αυτον τον ανθρωπο...

Παμε λοιπον:
Δεν μπορεί να σου κόψει κανείς κλήση, δεν έχει δικαιοδοσία το Λιμενικό στην παραλία! Η Λιμενική Αστυνομία έχει δικαιοδοσία σε όλο τον θαλάσσιο χώρο, τους λιμένες και τις χερσαίες ζώνες αυτών, σε όλα τα πλωτά ναυπηγήματα. Εξαιρούνται οι παραλίες όπου εκτελούνται έργα Λιμένων! Άρα δικαιοδοσία έχει μόνο η Αστυνομία!
Δεν θα εμβαθυνω σε αναλυση εννοιων οπως αιγιαλος παραλια ή Νομοθεσιες για αλιεια και αρμοδιοτητες γενικως.
Ενα ΠΡΕΠΕΙ να γνωριζουμε ολοι.Η Αστυνομια,η Ελληνικη Αστυνομια δεν εχει καμμια απολυτως συνδεση αρμοδιοτητων με την...Λιμενικη Αστυνομια.Η Λ.Α.ειναι κομματι του Λιμενικου Σωματος.Διευθυνση, Γραφειο, Υπηρεσια,Τμημα του...οπως θελετε πειτε το.Το βασικο ειναι οτι η ΛΑ ανηκει στο Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ.Αρα ειναι λαθος ολα οσα γραφεις.Καμμια αρμοδιοτητα της Αστυνομιας στην παραλια(μονο σε αυτοφορα αδικηματα-παμε αλλου).ΜΟΝΟ το Λιμενικο εχει αρμοδιοτητα πληρη εκει και το οποιο εκπροσωπειται απο την Λ.Α,την Λιμενικη Αστυνομια.

Παμε παρακατω...
Όλα τα παραπάνω αφορούν τον σκύλο στην παραλία και ας λέει η Εγκύκλιος του Λιμενικού ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία. Δεν είναι υπεράνω του Νόμου η εγκύκλιος και κάθε τέτοια πινακίδα είναι εντελώς αυθαίρετη!
Καμμια "εγκυκλιος" του ΛΣ δεν αντιβαινει καποιο Νόμο ή Συνταγματικα αυθαιρετει εναντι των Υποχρεωσεων μας Νομικα.Οτι διατασσει και οφειλει να υπακουει το ΛΣ ειναι πρωτα συμβατο και σεβεται τους Νόμους και μετα εκδιδεται η σχετικη αποφαση/Εντολη/Νομοθεσια...Δεν υπαρχουν Κανονισμοι ΛΣ αντιθετοι με την Ελληνικη Νομοθεσια!
Λαθος λοιπον κι εδω...

Παμε πιο κατω...
Όλα αλλάζουν βέβαια αν πρόκειται να μπει ο σκύλος στη θάλασσα και να κάνει μπάνιο. Εδώ πλέον έχει δικαιοδοσία η Λιμενική Αστυνομία εφόσον πρόκειται για το θαλάσσιο χώρο! Και η εγκύκλιος λέει ότι έστω και αν υπάρχει και ένας λουόμενος (σε ερημική ή μη τοποθεσία) δεν μπορούμε να βάλουμε το σκύλο μέσα στη θάλασσα. Μόνο σε περίπτωση που πάμε σε μια παραλία που δεν υπάρχει κανένας, ο σκύλος μπορεί να κάνει μπάνιο. Αν όμως έρθει έστω και ένας, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να τον βγάλουμε από τη θάλασσα!
Απλα διαγραφονται και αυτα ολα οσα ειπες διοτι απλα δεν ισχυουν.Για παραδειγμα εαν με καλεσει καποοιος να σου βεβαιωσω παραβαση διοτι εβαλες το σκυλο σου στην θαλασσα,δεν θα κοιταξω αν υπαρχει ανθρωπος γυρω σου αλλά εαν παραβιαζεις τη σχετικη Νομοθεσια...δεν ειναι ο Νόμος εξαρτωμενος απο κατα συνθηκην παραμετρους παντα αλλά απολυτως ευθύς ως προς την σχετικη μας υποχρεωση.

Ετσι για να γνωριζουμε...Αφηστε τα ΦΕΚ αφηστε τα Π.Δ αφηστε τα "νουμερα"...μην εισερχεστε σε "λεπτομερειες"που δεν βοηθανε και περοπλεκουν ανωφελα τη γνωση...
Ο Γενικος Κανονισμος Λιμενα,που ισχυει για ολη την Ελληνικη Επικρατεια χωρις εξαιρεσεις αφου και Ε.Κ.Λ(Ειδικος Κανονισμος Λιμενα)να εχει εκδοθει Τοπικα απο καποια Λιμενικη Αρχη,ειναι υπο την απολυτη αρμονια και συμβατοτα με τον Γ.Κ.Λ αναφερει στο αρθρο 230 τα εξης:
Παραγραφος ζ)Απαγορευεται η κυκλοφορια ζωων καθως και το λουσιμο αυτων σε χωρους λουομενων.

Τι σημαινει αυτο και πώς μεταφραζεται...ευκολο...ΠΡΟΣΟΧΗ ομως διοτι η λεπτομερεια της μιας περιπτωσης απο την αλλη μπορει να επιφερει εντελως διαφορετικο αποτελεσμα.παραδειγμα:Εγω εχω το σκυλο μου στην παραλια διπλα μου με λουρι χωρις να ενοχλει...Ερχεται η Λιμενικη Αρχη,μου βεβαιωνει παραβαση και τελικα αθωώνομαι.Σε εσενα που εκανες ακριβως το ιδιο η τελικη αποφαση ειναι 600 ευρω προστιμο.Γιατι;Γιατι εγω εχω μεσο και εσυ οχι ως συνηθως στην Ελλαδα;... ΟΧΙ.Διοτι η λεπτομερεια και πιθανον η διαφορετικοτητα ανα περιπτωση επιφερει τις διαφορές...

Παραδειγματα για τροφη σκεψης;Πώς εφερες το σκυλο σου στην παραλια;Αγκαλια;Περπατωντας;Αφου απαγορευεται η κυκλοφορια εκει...Πως θα αποδειξεις οτι δεν ενοχλησε ενω εγω εχω καταγγελια οτι ενοχλησε;Πώς θα πεισεις οτι δεν εκανε ακαθαρσιες εαν καποιος αλλος ισχυριστει το αντιθετο;....κλπ κλπ.κλπ...

Να πω κατι ακομα.Στο ιδιο αρθρο αναφερεται
παραγραφο α)...Οι λουομενοι οφειλουν να φερουν κοσμια λουτρικη περιβολη....
παραγραφο ε)Να μην ασχολουνται εις την ακτη ή μεσα στη θαλασσα με παιχνιδια που παρενοχλουν τους αλλους λουομενους..

Συμφωνα με αυτα εαν εγω κατεβω παραλια εχω το δικαιωμα να γραψω την ξανθια με το στρινγκ γιατι δεν φερει κοσμια λουτρικη περιβολη.Εχω το δικαιωμα να βεβαιωσω παραβαση στο πατερα του Γιαννακη που παιζει με τη Μαιρουλα ρακετες στην παραλια. Εχω το δικαιωμα να βεβαιωσω παραβαση στην κυρα Κουλα που ειπε "ασταδιαλα ρε Μακη" μιλωντας στον συζυγο της που εκανε μπανηστηρι στο στρινγκ της ξανθιας.η κυρα Κουλα βλεπεις βριζει και αυτο απαγορευεται ααπο το ιδιο αρθρο παραγρ.γ)..........................
Ολα αυτα νομιζεις εσυ οτι θα τα βεβαιωσω;Νομιζεις οτι γινονται;....Κι ομως:Η νομοθεσια μού δινει ΑΠΟΛΥΤΩΣ το δικαιωμα να βεβαιωσω τις αντιστοιχες παραβασεις και να ειμαι καθολα Νομιμος και εσυ παρανομος..
Με αυτα θελω να πω οτι υπαρχουν Νόμοι που δινουν δικαιωμα σε μια Αρχη να ειναι απολυτως συμφωνη με αυτους ωστε βεβαιωνοντας μια παραβαση να υπαρχει λογος.Κι ομως...ποτέ εν θα εις τετοια παραβαση...κι αν θα δεις παραβαση τετοια θα εχεις πεσει στο μακακα ή στην περιπτωση...

Για μενα;θες το σκυλο σου μαζι σου στη θαλασσα;Ξερεις τι ισχυει.Δεν ειμαι σιγουρος οτι εισαι Νομιμος ή παρανομος κατα γραμμα του Νόμου.Εσυ μπορεις να ισχυριστεις κατι εγω κατι αλλο η Αρχη τα δικα της.Και τελικα να φταιμε εμεις και να πληρωσουμε ενα προστιμο...ή να μη φταιει κανεις και να απολαμβανουμε την συνυπαρξη με τον φιλαρακο μας στην παραλια.Αρα:κοιτα να εισαι οσο δυνατο με το σκυλο μαζι σου ΣΤΟ ΛΟΥΡΙ και δεμενο διπλα σου.Μην ενοχλεις και μην προκαλεις.Αν παρολα αυτα καποιος σου πει οτι ενοχλεις δυστυχως παλι θα υπαρξει ενταση...Για τη Νομοθεσια τα ειπαμε...Εξαρταται ομως κι απο τον ανθρωπο.Ποιος ποτε που...Παραμετροι που δυστυχως δεν μπορω να καλυψω "με ενα αρθρο"...Προσωπικα εχω το Φοιβο μαζι μου στην παραλια αλλά αν δεχθω καποιο παραπονο και δεν πεισω ευγενικα και ομορφα τοτε αρχιζει το μπανιο να γινεται κακη εμπειρια και χανει το νοημα της διασκεδασης.Αρα αποσύρομαι σε αλλη παραλια.Κι αν δεν μπορεσω παω καπου αλλου τη βολτα.Δε χαλασε ο κοσμος...

Και μια λεπτομερεια...Στην παραλια δεν θα σου κοψει κανεις κληση τοσα ευρω...Θα βεβαιωθει απο το Αρμοδιο οργανο της Λιμεν.Αρχης Κληση σε απολογια,εχεις ορισμενο χρονικα δικαιωμα έγγραφης απολογιας,θα την διαβασει ο Λιμεναρχης (ακομα κι αν δεν απολογηθεις θα προχωρησει η διαδικασια) και θα εκδοσει Αποφαση συμφωνα με την οποια μπορει να αθωωθεις εως και να πληρωσεις βαρυ προστιμο....κατα περιπτωση διαφέρει...
μιας και ειπωθηκε καπου να το ξερουμε και αυτο...

Αυτα λοιπον.Δυστυχως ειναι πολυ πολυ δυσκολο να καλυψω ολες τις περιπτωσεις για την ιδια "παραβαση"με ενα αρθρο...ειναι λεπτη η γραμμη αναμεσα στην καθε περιπτωση και καλο ειναι να προσπαθουμε να μην εκβιαζουμε την ενταση...

Και δεν ειναι ΥΠΕΝ ουτε αλλιως...ειναι Υπουργειο Προστασιας του Πολιτη(ΥΠτΠ) στο οποιο ανηκει το Λιμενικο Σωμα-Ελληνικη Ακτοφυλακη(ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.)

Ελπιζω να σας βοηθησα εστω και στο ελαχιστο...Πως τα ξερω αυτα;Ετυχε τα τελευταια 16 χρονια να ασχολουμαι λιγο παραπανω απο καποιους με το αντικειμενο...

Φιλικα και ανευ καμμιας προσπαθειας ξερολισμου ή ειρωνειας.Προσπαθω να μαθαινω και να μεταδιδω αν ξερω κατι.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εδώ και δύο σελίδες, ρωτάτε κάποιον που βρήκε κάτι λάθος αν ξέρει να μας πει και το σωστό. Δεν το λέει. Να επανέλθουμε στο θέμα μας; :)

Ωραία ποστάραμε μαζί και δε σε πρόλαβα. Thanx για την απάντηση :)

Μου θυμίζει λίγο την περίπτωση των σκύλων στον ΗΣΑΠ. Παρ'ότι απαγορεύονται, αν είσαι καθ'όλα σωστός μπορεί να πέσεις στη φιλοτιμία του άλλου και να σ' αφήσει να κάνεις αυτό που θες.

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τι θέλαμε λοιπόν να σε πείσουμε mAthosalas...μας έκανες την καρδιά περιβόλι....:p
Άρα λοιπόν, το γράμμα του νομου απαγορεύει την παρουσία σκυλιών στις ακτές...
Αλλά αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του, ας φροντίσει να είναι όσο πιο σωστός και διακριτικός γίνεται, ελπίζοντας στην ανοχή των υπολοίπων...

Άρα εγώ λοιπόν εμμένω στην επιλογή του να πηγαίνω με τον σκύλο σε απομονωμένες παραλίες, όσο πιο μακρυά από τον πολιτισμό γίνεται και για να περνάει αυτός καλά, χωρίς να τον έχω σε μια μόνιμη διόρθωση και εγώ το ίδιο....

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Guyz εμείς θα πάμε την Κυριακή στο Μαύρο Λιθάρι με την μόλις 2.5 μηνών κουταβίτσα των φίλων μας. Ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα. Νομίζω ότι είναι κρίμα να την αφήσουν όλη μέρα μόνη της στο σπίτι.
Άσε που επειδή είναι και μεγάλη φάτσα, οι περισσότεροι στο δρόμο τουλάχιστον την γεμίζουν φιλιά και αγκαλιές, ευελπιστώ στην παραλία να μην έχουμε κανένα σοβαρό πρόβλημα..
540498_4046346326389_189013417_n.jpg

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Ρε παιδιά, μη με βρίσετε, αλλά εγώ ΕΝΤΕΛΩΣ δεν κατάλαβα! Τελικά, είναι ΠΛΗΡΩΣ παράνομη η παρουσία του σκύλου στην παραλία όπου κι αν είναι αυτή;;;; Βάσει νόμου ρωτάω.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Κώστα καταρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση σου γιατί έτσι πλέον θα μιλήσουμε επί συγκεκριμένων σημείων. 'Οτι έγραψα μέχρι τώρα είναι συμπεράσματα από την έρευνα που έκανα, ψάχνοντας τους διάφορους νόμους, τα προεδρικά διατάγματα, τις εγκυκλίους, τα τηλέφωνα που έκανα και τις επιστολές που αντάλλαξα με τη Διεύθυνση Λιμενικής Ασυνομίας κλπ.

Και βέβαια googlαρα και έκανα copy paste τα σχετικά κείμενα, πως αλλιώς θα γινόταν δλδ? Πρέπει να ξεκινήσω από μια βάση και αυτή είναι η τρέχουσα Νομοθεσία. Όπως είπες κιεσύ αλλά το έχω γράψει κιεγω παραπάνω η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και το τι ισχύει στην πράξη είναι άλλου παππά ευαγγέλιο!

Μακάρι να είμαι παντελώς λάθος σε όλα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ. Και μόνο αν βγεί ένα ασφαλές συμπέρασμα για το τι ισχύει βάση Νόμου μέσα από αυτό τον διάλογο εγώ προσωπικά θα είμαι ευγνώμων στο φόρουμ αυτό αλλά και σε σένα προσωπικά!

Εχω ακόμα τις ενστάσεις μου σε αυτά που γράφεις και θα ξεκινήσω τις παραθέσεις ώστε να μου λες που κάνω λάθος βάση πάντα της Νομοθεσίας. Αυτά που έγραψα δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου αλλά διαβάζοντας τι γράφει το κάθε ΦΕΚ, κάθε Π.Δ. και Εγκύκλιος. Όσο για την παραπληροφόρηση που λες, πραγματικά δεν υφίσταται τέτοιο θέμα σε ένα πλαίσιο διαλόγου όπου προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη. Αν δλδ εγώ έγραφα παιδιά φάτε δέκα σουβλάκια πιείτε και πέντε μπύρες και κολυμπήστε αμέσως, δεν υπάρχει κίνδυνος πνιγμού, ε δε μπορεί ο άλλος να το δέσει και να το κάνει επειδή το έγραψε ο Δημήτρης. Θα με κρίνει και θα βγάλει τα συμπεράσματα του!

Δυστυχώς τώρα δεν έχω χρόνο, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα απαντήσω στα επιμέρους σημεία με απευθείας παραθέσεις από τους σχετικούς Νόμους! Και όπου κάνω λάθος με διορθώνεις...

Και πάλι σε ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση σου!

Δ.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Τι θέλαμε λοιπόν να σε πείσουμε mAthosalas...μας έκανες την καρδιά περιβόλι....:p
Άρα λοιπόν, το γράμμα του νομου απαγορεύει την παρουσία σκυλιών στις ακτές...
Αλλά αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του, ας φροντίσει να είναι όσο πιο σωστός και διακριτικός γίνεται, ελπίζοντας στην ανοχή των υπολοίπων...

Άρα εγώ λοιπόν εμμένω στην επιλογή του να πηγαίνω με τον σκύλο σε απομονωμένες παραλίες, όσο πιο μακρυά από τον πολιτισμό γίνεται και για να περνάει αυτός καλά, χωρίς να τον έχω σε μια μόνιμη διόρθωση και εγώ το ίδιο....
Φιλε τα ζουμε καθημερινα.Οχι μονο στις παραλιες.Στα παρκα,στο δρομο,στα σπιτια,στις γειτονιες...Εξαρταται δηλαδη απο τον διπλανο μας,αν ειναι φιλοζωος,αν ειναι δεκτικος,αν δειχνει συγκαταβατικος και ενα σωρο άλλα.Μπορει να εχχουμε τον ησχυοτερο και πιο εκπαιδευμενο σκυλο αλλά να εχουμε κακο γειτονα,κακο συνανθρωπο...και να εχουμε προβλημα.
Στις παραλίες ο Νόμος ειναι σαφης αλλά "μεταφραζεται"και διαφορετικα αναλογα με τους...γυρω μας. Εχει τυχει σε παραλια να παιζουν με τον σκυλο μας εχει τυχει σε αλλη παραλια μονοι μας να εχουμε θεμα...
Γιαυτο ειπα πιο πανω.Αν δημιουργειται ενταση...δε χαλασε ο κοσμος.παμε πιο περα παμε αλλου παμε αλλη μερα για μπανιο παμε καπου που να μην εχει "οχληθεντες λουομενους"...Ολα ειναι θεμα ανθρωπου.Ο Νόμος δυστυχως δεν ξερει με ποιον ανθρωπο ή με πόσο "καλο"σκυλο εχει να κανει αλλά οφειλει να ειναι(θεωρητικα)ισος με ολους...Το Δικαιωμα καθενος να φτανει μεχρι τα Ορια που αρχιζει το Δικαιωμα του άλλου :)

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Δημητρη μην πιασουμε λεπτομερειες διοτι πολυ φοβαμαι οτι ακομα και αν το αναλυσω επακριβως και πληρως με απολυτη επεξηγηση ακομα και στην παραμικρη λεπτομερεια,θα πρεπει καποιος μαζι με τον σκυλο να κουβαλαει στην παραλία και μια βιβλιοθηκη.....Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.Δεν γινεται να πουμε κατι ως κανονα και να ισχυει παντα.Πολλες οι παραμετροι διαφοροποιησης.Σαν γενικο κανονα κρατηστε το Αρθρο 230 του ΓΚΛ και απο κει και μετα ....κινουμαστε οπως εξηγησα πιο πανω.Μην προκαλουμε τιποτα και κανεναν αλλά απο την αλλη μη δεχομαστε και τον βλακα διπλα μας να μας χαλασει τη μερα...Μπορει να βρεθουμε με δικιο αλλά να το κανουμε τι;Παμε να διασκεδασουμε οχι να επιλυσουμε Νομικα μια κατα τ'αλλα ηρεμη βολτα...

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Συγγνώμη Κώστα αλλά μη μου λες να μη πιάσω τις λεπτομέρειες! Εγώ ακριβώς αυτό θέλω! Να πιάσουμε τις λεπτομέρειες γιατί θέλω ακριβώς να γνωρίζωτι προβλέπει η Νομοθεσία σε αυτές τις περιπτώσεις, άσχετα με το τι γίνεται στην πράξη και το γεγονός ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σε αυτά που λες για το πως κινούμαστε γενικά χωρίς να προκαλούμε κλπ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά εδώ θα μιλήσουμε βάση Νομοθεσίας σε ένα ένα σημείο και όπου έχω λάθος θα με διορθώνεις παρακαλώ…

Βάση λοιπόν του Νόμου 4039/2012 ο σκύλος μπορεί να εξέρχεται ελεύθερα σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο χώρο αρκεί ο ιδιοκτήτης του να το συνοδεύει, κλπ γνωστά να τηρεί τις υποχρεώσεις του βάση του άρθρου 5 κλπ! Συμφωνείς ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

Στο ΦΕΚ 2971/2001 και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 πουμιλάει για την ‘κυριότητα αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παράχθιας ζώνης και χρησιμότητα αυτών’ λέει:

DSC03819.jpg

Είναι λοιπόν η παραλία υπαίθριος και κοινόχρηστος χώρος. Άραμπορούν να κυκλοφορούν τα σκυλιά σε αυτήν βάση του Νόμου 4039. ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

Εδώ λοιπόν έρχεται ηεγκύκλιος Μ.Φ.: 2119.4/03/06/16-06-2006 η οποία τυγχάνει νεότερη της Μ.Φ.:3111.10/1/93/20-05-93 όμοιας και κατισχύει αυτής. Αν θέλεις να σου στείλω την επιστολή απάντηση που μου έστειλε η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας. Και τι λέει αυτή η εγκύκλιος λοιπόν?

DSC03818.jpg

Εδώ λοιπόν έχουμε έναν Νόμο που λέει ότι ο σκύλος μπορεί να κυκλοφορεί σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο χώρο, άρα και παραλία (με τις απαραίτητες προϋποθέσεις πάντα για να μην επαναλαμβάνομαι) και από την άλλη μία Εγκύκλιο της Λιμενικής Αστυνομίας που επικαλείται τον Γενικό Κανονισμό Λιμένα που λέει ότι ‘απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων καθώς και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων’. Νομίζω σε χώρους όπου δεν υπάρχουν καθόλου λουόμενοι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα!

Εύλογο ερώτημα λοιπόν, τι ισχύει, ο Νόμος είναι υπεράνω της Εγκυκλίου ή η Εγκύκλιος υπεράνω του Νόμου? Έτσι λοιπόν μπαίνει εύλογα η αναζήτηση της αρμοδιότητας της Λιμενικής Αστυνομίας ή μάλλον καλύτερα για να ακριβολογούμε το Λιμενικό Σώμα το οποίομετονομάστηκε σε Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή όπως πολύ σωστά είπες και υπέθεσες ότι δεν γνώριζα. Στον Νόμο 3922/2011, ΦΕΚ Α 35/04-03-2011 με Τίτλο: Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή στο άρθρο 3 καθορίζεταιη έκταση των αρμοδιοτήτων του Σώματος αυτού. Συγκεκριμένα:
DSC03820.jpg

Καιεπίσης στον ίδιο Νόμο στο αμέσως προηγούμενο άρθρο περιγράφει σε καμιά 15αριάσελίδες και την Αποστολή του Σώματος στα πλαίσια έκτασης των αρμοδιοτήτων του! Για το τι είναι Λιμένας, Χερσαία ζώνη Λιμένα, παραλία, αιγιαλός, αυτά καθορίζονταιένα ένα στο ΦΕΚ 285 του Νόμου 2971/2001 όπως πολύ καλά ήδη γνωρίζεις.

Εδώλοιπόν είναι όλη η ουσία του θέματος! Έχει αρμοδιότητα στην παραλία το ΛιμενικόΣώμα? Για μένα διαβάζοντας τα παραπάνω, ΟΧΙ παρά μόνο αν ικανοποιείται κάποιο από τα άρθρα που περιγράφονται στοάρθρο 2 του ίδιου Νόμου, π.χ. εκεί που αναφέρει για τη ρύπανση των ακτών καιδιάφορα άλλα άσχετα με το θέμα μας… Αν δεν έχει αρμοδιότητα λοιπόν το ΛιμενικόΣώμα στην παραλία ο σκύλος μου μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα σε αυτήν και αςλέει η εγκύκλιος ότι θέλει. Αν μπει όμως στο νερό δλδ το θαλάσσιο χώρο εδώ αλλάζουν τα πράγματα γιατί ο θαλάσσιος χώρος υπάγεται στον Τομέα ευθύνης τουΛιμενικού Σώματος!

Θαήθελα να δεις και το συμπέρασμα από μία γνωμοδότηση ΤουΕισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρουπρος τον κ. Λιμενάρχη Μυκόνου την οποία αν θέλεις στη στέλνω ολόκληρη, έχει πολύ ενδιαφέρον:

Κατ’ ακολουθία πάντων των ανωτέρω, η απάντηση στο ερώτημά σας είναι ότι:
1) Αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος για τη διενέργεια προανακριτικών και αστυνομικών πράξεων, υφίσταται στους λιμένες και στις χερσαίες ζώνες αυτών, αυτή δε, επεκτείνεται και στις παραλίες, για τις οποίες γίνεται λόγος στο άρθ. 3 παρ. 1 περ. β’, στις οποίες δηλαδή διενεργούνται εργασίες οι οποίες είναι συναφείς με τη λειτουργία των λιμένων και όχι σε οποιαδήποτε άλλη παραλία. Σε οποιαδήποτε άλλη παραλία, αρμόδια για τη διενέργεια προανακριτικών πράξεων είναι η κατά τόπο αστυνομική αρχή, εξαιρουμένων βέβαια των περιπτώσεων που διενεργούνται οι εργασίες, οι οποίες προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 3, οπότε ο εν λόγω χώρος εξομοιώνεται με λιμένα και χερσαία ζώνη λιμένα, ιδρυόμενης σ’ αυτήν την περίπτωση σχετικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος.
2) Η καθ’ ύλην προανακριτική και αστυνομική αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος στους λιμένες και στις χερσαίες ζώνες αυτών εκείνεται σε όλα τα ποινικά αδικήματα, πλην των εξαιρέσεων που τάσσει το άρθρο 5 του Ν.Δ. 444/1970.

Ερμούπολη Σύρου, 27/07/2005
Ο Εισαγγελέας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Ποια είναι τα παντελώς λάθος που γράφω λοιπόν? αφού όλα αυτά που παρέθεσα ερμηνεύονται έτσι με μια κοινή λογική η οποία μπορεί να είναι και λάθος, δεν αντιλέγω, την οποία όμως λογική κανείς δεν αντέκρουσε σε τόσες σελίδες, μάλλον οι συμφορουμίτες τη βρήκανε ψιλοσωστή. Αν πάλι κατάντησα γραφικός όπως λες χαίρομαι πραγματικά που ένας γραφικός κατάφερε τελικά να σε τσιγκλίσει και να σε κάνει να μας μεταδόσεις τις γνώσεις σου...
Αναμένω λοιπόν τις ενστάσεις σου σε κάθε επιμέρους σημείο γιατί το στυλ ‘’πάρε σαν βάση το άρθρο 230 και κινήσου όπως εξήγησα παραπάνω’’, τα υποδεικνύει απλά η κοινή λογική! Εδώ η κουβέντα οδηγήθηκε στη Νομοθεσία και ακριβολογούμε για το Νόμο,τις ατέλειες του, τις διαφορετικές ερμηνείες που μπορεί να δώσει κάποιος κοκ…

Φιλικά, Δημήτρης

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Σκέψου Κώστα ότι και αυτή τη στιγμή με αφορμή την 'αντιπαράθεσή' μας ανακαλύπτω νέους νόμους του 1970 να αναφέρονται σχετικά με τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος, πιο νέοι να καταργούν διάφορες διατάξεις και ένα αλαλούμ που θα πρέπει κάποιος να είναι νομικός για να ανταπεξέλθει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα...

Τσπ, αναμένω απαντήσεις σου μήπως και διαφωτιστώ περισσότερο ακόμα...

Δ.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παναγια μου- τι μπαχαλο ειναι αυτο???
Αντε να βγαλουμε ακρες.

Εγω παντος θα συνεχισω να πραττω, οπος επραττα καθε χρονο, οντας ιδιοκτητης σκυλου στην ελλαδα ( 25 τωρα).
Πηγαινω πολυ πρωι στην παραλια, αμολαω τα βρομοσκυλα μου και τους αφηνω να τρεχουν και να παιξουν οπος γουσταρουν, αφου εκεινη την στιγμη η παραλια ειναι ολη δικια μας!
Μετα απο κανα 2ωρο ( 8-10), οι πρωτοι "νορμαλ" λυομενοι που θα σκασουν μυτη, βλεπουν αυτην εδω την εικονα:

και τοτε τα μαζευουμε και παμε σπιτακι μας, οπου εχουν και πιο ανεση να αρραζουν.
( αυτην την στιγμη εχουμε σπιτι 80 μετρα απο παραλια)

Εαν θελουμε να παμε για πιο πολυ ωρα στην παραλια- παμε εκει οπου κανουν ελευθερο καμπινγκ και καθομαστε διπλα/πολυ κοντα τους. Επειδη ειναι και αυτοι παρανομοι- δεν θα μας πουν τιποτα και σε καμια περιπτοση δεν θα φωναξουν λιμενικα και αστυνομια.
ΠΟΤΕ δεν ειχα προβληματα!
Τοσο απλα και ευκολα!

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Δημητρη μην με βαζεις να κανω τον Συνηγορο κανενος...με καταλαβαινεις.Ο Νόμος ειναι σαφης σε καθε περιπτωση.Αρμοδιοτητα και αστυνομευση σε καθε παραλία εχει το ΛΣ...απλα αυτο να ξερεις.Απο κει και μετα καποιοι Νόμοι και Διαταγματα που δημοσιευεις ειναι ακομα και ασχετοι με τον σκυλο και αφορουν αλλες εντελως περιπτωσεις.Ξαναγραφω και να ξερουμε ολοι οτι καμμια Νομοθετικη ρυθμιση ή ΠΔ ή αποφαση Λιμεναρχη ή οδηγια Αρχης ή τεσπα οπως και να το βαφτισουμε δεν αντιβαινει αλλες διαταξεις και Νόμους...ολα ειναι στην ιδια κατευθυνση.
Με λιγα λογια και απλα:Ξερεις τι μου ζητας τωρα;Να κατεβασω ολο το Νόμο για τη λειτουργια και αρμοδιοτητες του ΛΣ...αδυνατο και ανωφελο.Συζηταμε για τον σκυλο και τα ειπα οσο πιο απλα γινεται πιο πανω.Δεν υπαρχει λογος να κουραστει το θεμα με κατι ακομα.
Ασε τις λεπτομερειες καποια στιγμη αν τυχει απο κοντα,ευχαριστως να στο αναλυσω προφορικως.Εδω απλα δεν βλεπω τον λογο.Οτι μπορουσα να γραψω το εγραψα.Ελπιζω στην κατανοηση σου(και ολων).

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Σκέψου Κώστα ότι και αυτή τη στιγμή με αφορμή την 'αντιπαράθεσή' μας ανακαλύπτω νέους νόμους του 1970 να αναφέρονται σχετικά με τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος, πιο νέοι να καταργούν διάφορες διατάξεις και ένα αλαλούμ που θα πρέπει κάποιος να είναι νομικός για να ανταπεξέλθει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα...

Τσπ, αναμένω απαντήσεις σου μήπως και διαφωτιστώ περισσότερο ακόμα...

Δ.
Οσο εμβαθαινεις μπαινεις σε λεπτομερειες πλατυαζεις και ισως και θα ξεφυγεις απο την αρχικη αναζητηση...Οτι υπαρχει σχετικο με τον σκυλο το αναφερω στα προηγουμενα ποστ.Απο κει και υστερα οσα και να πουμε ειναι "πολλα και ανουσια" αφου θα φωτογραφιζουμε τα λουλουδια και θα χανομαστε μεσα στο δασος...