Aν και δεν ειχα καμμια διαθεση αρχικα να απαντησω σε λανθασμενες συμπεριφορες-ενα συγγνωμη θα ηταν αρκετο να δειξει καποιος οτι κανει λαθος και να με αναγκασει να απαντησω για το σωστο-τελικως σεβομενος ενα χωρο που διαβαζω και ακουω/μαθαινω πολλα για την αγαπημενη μου συμβιωση με τον Φοιβο,σεβομενος την βαρυτητα αποψεων επι πολλων θεματων απο ανθρωπους οπως foibos,Amaliaz θα συμβαλλω
οσο μπορω περιληπτικα στην διευκρινιση της αποψης μου. Επιχειρηματολογωντας και οχι γιατι ακουσα καπου να λενε κατι ή διοτι εκανα ενα googling σε Νομοθεσια και βρηκα κατι "σχετικο"...Δεν μου αρεσει η αμαθεια ποσο μαλλον η ημιμαθεια.Διοτι ο αμαθης θα κανει πισω,ενω ο ημιμαθης θα γινει και ενοχλητικος εως επικινδυνος και τελικα θα εχει και αδικο.
Δημητρη...μού επιτρεπεις το επι προσωπικου μιας και εσυ εισαι η αφορμη για το ενδιαφερον μου στο Τοπικ...Δεν θα σου ελεγα τιποτα εαν αυτα που εγραφες ηταν εστω και περιπου σωστα.Εισαι πολυ λαθος ομως και παραπληροφορεις καποθον που πιθανον να ειναι αυριανος παραβατης ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ οτι ξερει τη σχετικη Νομοθεσια.........καταλαβεινεις πόσο ασχημο ειναι να βρεθει καποιος υπολογος "νομιζοντας οτι ειχε δικιο"Μου εχει τυχει να εχω τετοιους ανθρωπους απεναντι μου πολλακις.Και πραγματικα ερχομαι σε πολυ δυσκολη θεση......Η εκφραση(να μου συγχωρεθει)"και κερ@τας και δαρμενος" ταιριαζει απολυτα σε αυτον τον ανθρωπο...
Παμε λοιπον:
Δεν μπορεί να σου κόψει κανείς κλήση, δεν έχει δικαιοδοσία το Λιμενικό στην παραλία! Η Λιμενική Αστυνομία έχει δικαιοδοσία σε όλο τον θαλάσσιο χώρο, τους λιμένες και τις χερσαίες ζώνες αυτών, σε όλα τα πλωτά ναυπηγήματα. Εξαιρούνται οι παραλίες όπου εκτελούνται έργα Λιμένων! Άρα δικαιοδοσία έχει μόνο η Αστυνομία!
Δεν θα εμβαθυνω σε αναλυση εννοιων οπως αιγιαλος παραλια ή Νομοθεσιες για αλιεια και αρμοδιοτητες γενικως.
Ενα ΠΡΕΠΕΙ να γνωριζουμε ολοι.Η Αστυνομια,η Ελληνικη Αστυνομια δεν εχει καμμια απολυτως συνδεση αρμοδιοτητων με την...Λιμενικη Αστυνομια.Η Λ.Α.ειναι κομματι του Λιμενικου Σωματος.Διευθυνση, Γραφειο, Υπηρεσια,Τμημα του...οπως θελετε πειτε το.Το βασικο ειναι οτι η ΛΑ ανηκει στο Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ.Αρα ειναι λαθος ολα οσα γραφεις.Καμμια αρμοδιοτητα της Αστυνομιας στην παραλια(μονο σε αυτοφορα αδικηματα-παμε αλλου).ΜΟΝΟ το Λιμενικο εχει αρμοδιοτητα πληρη εκει και το οποιο εκπροσωπειται απο την Λ.Α,την Λιμενικη Αστυνομια.
Παμε παρακατω...
Όλα τα παραπάνω αφορούν τον σκύλο στην παραλία και ας λέει η Εγκύκλιος του Λιμενικού ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία. Δεν είναι υπεράνω του Νόμου η εγκύκλιος και κάθε τέτοια πινακίδα είναι εντελώς αυθαίρετη!
Καμμια "εγκυκλιος" του ΛΣ δεν αντιβαινει καποιο Νόμο ή Συνταγματικα αυθαιρετει εναντι των Υποχρεωσεων μας Νομικα.Οτι διατασσει και οφειλει να υπακουει το ΛΣ ειναι πρωτα συμβατο και σεβεται τους Νόμους και μετα εκδιδεται η σχετικη αποφαση/Εντολη/Νομοθεσια...Δεν υπαρχουν Κανονισμοι ΛΣ αντιθετοι με την Ελληνικη Νομοθεσια!
Λαθος λοιπον κι εδω...
Παμε πιο κατω...
Όλα αλλάζουν βέβαια αν πρόκειται να μπει ο σκύλος στη θάλασσα και να κάνει μπάνιο. Εδώ πλέον έχει δικαιοδοσία η Λιμενική Αστυνομία εφόσον πρόκειται για το θαλάσσιο χώρο! Και η εγκύκλιος λέει ότι έστω και αν υπάρχει και ένας λουόμενος (σε ερημική ή μη τοποθεσία) δεν μπορούμε να βάλουμε το σκύλο μέσα στη θάλασσα. Μόνο σε περίπτωση που πάμε σε μια παραλία που δεν υπάρχει κανένας, ο σκύλος μπορεί να κάνει μπάνιο. Αν όμως έρθει έστω και ένας, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να τον βγάλουμε από τη θάλασσα!
Απλα διαγραφονται και αυτα ολα οσα ειπες διοτι απλα δεν ισχυουν.Για παραδειγμα εαν με καλεσει καποοιος να σου βεβαιωσω παραβαση διοτι εβαλες το σκυλο σου στην θαλασσα,δεν θα κοιταξω αν υπαρχει ανθρωπος γυρω σου αλλά εαν παραβιαζεις τη σχετικη Νομοθεσια...δεν ειναι ο Νόμος εξαρτωμενος απο κατα συνθηκην παραμετρους παντα αλλά απολυτως ευθύς ως προς την σχετικη μας υποχρεωση.
Ετσι για να γνωριζουμε...Αφηστε τα ΦΕΚ αφηστε τα Π.Δ αφηστε τα "νουμερα"...μην εισερχεστε σε "λεπτομερειες"που δεν βοηθανε και περοπλεκουν ανωφελα τη γνωση...
Ο
Γενικος Κανονισμος Λιμενα,που ισχυει για ολη την Ελληνικη Επικρατεια χωρις εξαιρεσεις αφου και Ε.Κ.Λ(Ειδικος Κανονισμος Λιμενα)να εχει εκδοθει Τοπικα απο καποια Λιμενικη Αρχη,ειναι υπο την απολυτη αρμονια και συμβατοτα με τον Γ.Κ.Λ αναφερει στο
αρθρο 230 τα εξης:
Παραγραφος ζ)
Απαγορευεται η κυκλοφορια ζωων καθως και το λουσιμο αυτων σε χωρους λουομενων.
Τι σημαινει αυτο και πώς μεταφραζεται...ευκολο...ΠΡΟΣΟΧΗ ομως διοτι η λεπτομερεια της μιας περιπτωσης απο την αλλη μπορει να επιφερει εντελως διαφορετικο αποτελεσμα.παραδειγμα:Εγω εχω το σκυλο μου στην παραλια διπλα μου με λουρι χωρις να ενοχλει...Ερχεται η Λιμενικη Αρχη,μου βεβαιωνει παραβαση και τελικα αθωώνομαι.Σε εσενα που εκανες ακριβως το ιδιο η τελικη αποφαση ειναι 600 ευρω προστιμο.Γιατι;Γιατι εγω εχω μεσο και εσυ οχι ως συνηθως στην Ελλαδα;... ΟΧΙ.Διοτι η λεπτομερεια και πιθανον η διαφορετικοτητα ανα περιπτωση επιφερει τις διαφορές...
Παραδειγματα για τροφη σκεψης;Πώς εφερες το σκυλο σου στην παραλια;Αγκαλια;Περπατωντας;Αφου απαγορευεται η κυκλοφορια εκει...Πως θα αποδειξεις οτι δεν ενοχλησε ενω εγω εχω καταγγελια οτι ενοχλησε;Πώς θα πεισεις οτι δεν εκανε ακαθαρσιες εαν καποιος αλλος ισχυριστει το αντιθετο;....κλπ κλπ.κλπ...
Να πω κατι ακομα.Στο ιδιο αρθρο αναφερεται
παραγραφο α)...Οι λουομενοι οφειλουν να φερουν κοσμια λουτρικη περιβολη....
παραγραφο ε)Να μην ασχολουνται εις την ακτη ή μεσα στη θαλασσα με παιχνιδια που παρενοχλουν τους αλλους λουομενους..
Συμφωνα με αυτα εαν εγω κατεβω παραλια εχω το δικαιωμα να γραψω την ξανθια με το στρινγκ γιατι δεν φερει κοσμια λουτρικη περιβολη.Εχω το δικαιωμα να βεβαιωσω παραβαση στο πατερα του Γιαννακη που παιζει με τη Μαιρουλα ρακετες στην παραλια. Εχω το δικαιωμα να βεβαιωσω παραβαση στην κυρα Κουλα που ειπε "ασταδιαλα ρε Μακη" μιλωντας στον συζυγο της που εκανε μπανηστηρι στο στρινγκ της ξανθιας.η κυρα Κουλα βλεπεις βριζει και αυτο απαγορευεται ααπο το ιδιο αρθρο παραγρ.γ)..........................
Ολα αυτα νομιζεις εσυ οτι θα τα βεβαιωσω;Νομιζεις οτι γινονται;....Κι ομως:Η νομοθεσια μού δινει ΑΠΟΛΥΤΩΣ το δικαιωμα να βεβαιωσω τις αντιστοιχες παραβασεις και να ειμαι καθολα Νομιμος και εσυ παρανομος..
Με αυτα θελω να πω οτι υπαρχουν Νόμοι που δινουν δικαιωμα σε μια Αρχη να ειναι απολυτως συμφωνη με αυτους ωστε βεβαιωνοντας μια παραβαση να υπαρχει λογος.Κι ομως...ποτέ εν θα εις τετοια παραβαση...κι αν θα δεις παραβαση τετοια θα εχεις πεσει στο μακακα ή στην περιπτωση...
Για μενα;θες το σκυλο σου μαζι σου στη θαλασσα;Ξερεις τι ισχυει.Δεν ειμαι σιγουρος οτι εισαι Νομιμος ή παρανομος κατα γραμμα του Νόμου.Εσυ μπορεις να ισχυριστεις κατι εγω κατι αλλο η Αρχη τα δικα της.Και τελικα να φταιμε εμεις και να πληρωσουμε ενα προστιμο...ή να μη φταιει κανεις και να απολαμβανουμε την συνυπαρξη με τον φιλαρακο μας στην παραλια.Αρα:κοιτα να εισαι οσο δυνατο με το σκυλο μαζι σου ΣΤΟ ΛΟΥΡΙ και δεμενο διπλα σου.Μην ενοχλεις και μην προκαλεις.Αν παρολα αυτα καποιος σου πει οτι ενοχλεις δυστυχως παλι θα υπαρξει ενταση...Για τη Νομοθεσια τα ειπαμε...Εξαρταται ομως κι απο τον ανθρωπο.Ποιος ποτε που...Παραμετροι που δυστυχως δεν μπορω να καλυψω "με ενα αρθρο"...Προσωπικα εχω το Φοιβο μαζι μου στην παραλια αλλά αν δεχθω καποιο παραπονο και δεν πεισω ευγενικα και ομορφα τοτε αρχιζει το μπανιο να γινεται κακη εμπειρια και χανει το νοημα της διασκεδασης.Αρα αποσύρομαι σε αλλη παραλια.Κι αν δεν μπορεσω παω καπου αλλου τη βολτα.Δε χαλασε ο κοσμος...
Και μια λεπτομερεια...Στην παραλια δεν θα σου κοψει κανεις κληση τοσα ευρω...Θα βεβαιωθει απο το Αρμοδιο οργανο της Λιμεν.Αρχης Κληση σε απολογια,εχεις ορισμενο χρονικα δικαιωμα έγγραφης απολογιας,θα την διαβασει ο Λιμεναρχης (ακομα κι αν δεν απολογηθεις θα προχωρησει η διαδικασια) και θα εκδοσει Αποφαση συμφωνα με την οποια μπορει να αθωωθεις εως και να πληρωσεις βαρυ προστιμο....κατα περιπτωση διαφέρει...
μιας και ειπωθηκε καπου να το ξερουμε και αυτο...
Αυτα λοιπον.Δυστυχως ειναι πολυ πολυ δυσκολο να καλυψω ολες τις περιπτωσεις για την ιδια "παραβαση"με ενα αρθρο...ειναι λεπτη η γραμμη αναμεσα στην καθε περιπτωση και καλο ειναι να προσπαθουμε να μην εκβιαζουμε την ενταση...
Και δεν ειναι ΥΠΕΝ ουτε αλλιως...ειναι Υπουργειο Προστασιας του Πολιτη(ΥΠτΠ) στο οποιο ανηκει το Λιμενικο Σωμα-Ελληνικη Ακτοφυλακη(ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.)
Ελπιζω να σας βοηθησα εστω και στο ελαχιστο...Πως τα ξερω αυτα;Ετυχε τα τελευταια 16 χρονια να ασχολουμαι λιγο παραπανω απο καποιους με το αντικειμενο...
Φιλικα και ανευ καμμιας προσπαθειας ξερολισμου ή ειρωνειας.Προσπαθω να μαθαινω και να μεταδιδω αν ξερω κατι.