Πινακίδα απαγόρευσης σκύλων σε παραλία

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Γιατί δε δημιουργούν μια σκυλοπαραλία; Να πηγαίνουν μόνο σκύλοι με τα αφεντικά τους! Τι επιφοίτηση μου ήρθε τώρα.....
Γιατί όμως να γκετοποιηθούμε μόνοι μας?
Τώρα κουτσά-στραβά μας συνηθίζουν!

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Γιατί δε δημιουργούν μια σκυλοπαραλία; Να πηγαίνουν μόνο σκύλοι με τα αφεντικά τους! Τι επιφοίτηση μου ήρθε τώρα.....
Αστεία αστεία στην Κύπρο, κάθε χρόνο συνέρχεται επιτροπή που καθορίζει κάποιες παραλίες (νομίζω 5 τον αριθμό) όπου επιτρέπεται κανονικά το λούσιμο των ζώων στη θάλασσα!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δεν νομιζω να γκετοποιηθούμε μ' αυτό. Ίσα ίσα πιο ελεύθεροι θα είμαστε. Κι εμείς να παίζουμε ελεύθερα με τα σκυλιά μας και μάλιστα να τα κοινωνικοποιούμε και με άλλα σκυλιά στην παραλία, και να είναι κι όσοι θέλουν τη θάλασσα χωρίς ζώα ευχαριστημένοι.
Δεν το βλέπω κακό να θεσπιστούν κάποιες παραλίες ως παραλίες σκύλων.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Δεν μπορεί να σου κόψει κανείς κλήση, δεν έχει δικαιοδοσία το Λιμενικό στην παραλία! Η Λιμενική Αστυνομία έχει δικαιοδοσία σε όλο τον θαλάσσιο χώρο, τους λιμένες και τις χερσαίες ζώνες αυτών, σε όλα τα πλωτά ναυπηγήματα. Εξαιρούνται οι παραλίες όπου εκτελούνται έργα Λιμένων! Άρα δικαιοδοσία έχει μόνο η Αστυνομία! Και για να επέμβει η Αστυνομία θα πρέπει να γίνει παράβαση του Άρθρου 924 του Αστικού Κώδικα (αφορά την περίπτωση που ο σκύλος μας προξενήσει βλάβη σε συνάνθρωπό μας).

Πρέπει να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας βάση του Νόμου 4039/2012 και συγκεκριμένα το άρθρο 5, δλδ να φροντίζουμε για την αποκομιδή των περιττωμάτων, να έχουμε πάντα μαζί μας το Βιβλιάριο υγείας του σκύλου μας και το σκυλί να φέρει την κονκάρδα που αναγράφει τα του τσιπ. Και όπως αναλύσαμε και στο άλλο τόπικ το θέμα λουρί και σκύλος, δεν χρειάζεται καν να είναι δεμένος ο σκύλος μας, αρκει δλδ να συνοδεύεται!

Όλα τα παραπάνω αφορούν τον σκύλο στην παραλία και ας λέει η Εγκύκλιος του Λιμενικού ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία. Δεν είναι υπεράνω του Νόμου η εγκύκλιος και κάθε τέτοια πινακίδα είναι εντελώς αυθαίρετη!

Όλα αλλάζουν βέβαια αν πρόκειται να μπει ο σκύλος στη θάλασσα και να κάνει μπάνιο. Εδώ πλέον έχει δικαιοδοσία η Λιμενική Αστυνομία εφόσον πρόκειται για το θαλάσσιο χώρο! Και η εγκύκλιος λέει ότι έστω και αν υπάρχει και ένας λουόμενος (σε ερημική ή μη τοποθεσία) δεν μπορούμε να βάλουμε το σκύλο μέσα στη θάλασσα. Μόνο σε περίπτωση που πάμε σε μια παραλία που δεν υπάρχει κανένας, ο σκύλος μπορεί να κάνει μπάνιο. Αν όμως έρθει έστω και ένας, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να τον βγάλουμε από τη θάλασσα!
Όταν εγώ λέω να μας κάνεις σεμινάρια δεν έχω άδικο! :) Να ρωτήσω κάτι όμως, ο νόμος λέει να μην τα πηγαίνουμε σε οργανωμένες παραλίες. Αν η παραλία δεν έχει ξαπλώστρες κλπ δεν είναι οργανωμένη! Γιατί λοιπόν αν πάμε στην άκρη του κόσμου και τύχει να έρθει και ένας άνθρωπος, εμείς υποχρεούμεθα να βγάλουμε το σκυλάκι μας έξω;;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και που ξέρουμε αν ο άνθρωπος που βουτάει δίπλα μας δεν έχει πιο πολλές πιθανότητες να προσβάλει την υγεία μας παρά ο σκύλος μας (που σίγουρα είναι εμβολιασμένος).

Ο σκύλος το πολύ πολύ να κάνει κακάκια και να τα μαζέψουμε. Ο άνθρωπος: γόπες, πλαστικά μπουκαλάκια, αλουμινένια τενεκεδάκια, χαρτάκια, νάυλον συσκευασίες, μέχρι και σερβιέτες σε παραλίες και θάλασσες.
Δε μπορώ να καταλάβω με ποια λογική δεν λειτουργεί ο νόμος και γι' αυτά τα "ζώα".

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Είναι άκυρος εντελώς αν γίνεται στη βάση της υγείας! Ένας σκύλος δεν νομίζω να κατουρήσει ποτέ στο νερό, σε αντίθεση με ΚΑΘΕ άνθρωπο που το κάνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! Για να μη μιλήσω για τους μύκητες/μικρόβια/αρρώστιες/δερματίτιδες κλπ που κουβαλάει ο καθένας!!! Τα σκυλάκια τους μάραναν!!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι, ούτε εγώ καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν επιτρέπονται. Μόνο λόγους υγείας μπορώ να σκεφτώ όταν δεν επιτρέπουν να βουτάνε στη θάλασσα, ενώ υπάρχει άνθρωπος.
Δεν είναι να πεις ότι το κάνανε λόγω συμπεριφοράς γιατί δε θα υπήρχε ειδική παράγραφος για ΜΕΣΑ στη θάλασσα.
Και στο κάτω κάτω οι θάλασσες μολύνονται καθημερινά. Το σκυλί ή ο άνθρωπος σαν σώμα πόσο κακό μπορεί να κάνει; Περισσότερο μπορεί να πάθει..

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Σε μια παραλια που πηγαιναμε ειχε:
1,5 κυβικο σακουλες πλαστικες απο τους ψαραδες που ψαρευουν το χειμωνα
1 κυβικο πλαστικα ποτηρακια καφε απο τους ψαραδες που ψαρευουν το χειμωνα
1 κυβικο μουκαλια μπυρες απο τους ψαραδες που ψαρευουν το χειμωνα
3 Τρις.Εκατομμυρια γοπες απο τσιγαρα απο ολους τους υπολοιπους....

Και ειμαι σιγουρος οτι τωρα που εχει μαζευτει ο κοσμος παλι σε αυτη την παραλια εαν παω με τον Αλπεν θα τους πηραξει.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εμ..τι λέμε..Εμένα πάντως ο μπαμπάς μου αν και ψαράς δεν πετάει σκουπίδια (γιατί θα τον παλουκώσω σαν βαμπίρ) :p Είναι στον άνθρωπο να αγαπάει το περιβάλλον γύρω του και να το προστατεύει.

Πολλές φορές στη δουλειά λέω μην αφήνετε το νερό να τρέχει. Δε με νοιάζει για τους λογαριασμούς, το περιβάλλον σκέφτομαι. Άσχετο μεν, αλλά μια βασική οικολογική συνείδηση να είχαμε όλοι οι άνθρωποι, αυτός ο κόσμος θα ήταν πιο όμορφος και υποφερτός.

Πέρυσι πήγαινα για μπάνιο στον Αστέρα (όχι εκεί που πληρώνεις, απέναντι). Τέλος Μαΐου η παραλία ήταν πεντακάθαρη. Αρχές Ιουλίου ήταν μέσα στη γόπα. Τι να πεις;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Γιατί όμως να γκετοποιηθούμε μόνοι μας?
Τώρα κουτσά-στραβά μας συνηθίζουν!
Δεν το βλέπω ως γκετοποίηση. Θα ήταν μια καλή λύση για όλους μας. Έχουμε καταντήσει στην Αττική να μπορούμε να πηγαίνουμε μόνο νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή τη στιγμή, στην ουσία, με τον νόμο απαγορεύεται να κολυμπάει ο σκύλος μας. Δεν μπορούν να θεσπίζουν απαγορεύσεις χωρίς να μας δίνουν μία εναλλακτική.

Βέβαια τρέμω τους ελληνάρες που αν είχαν μια παραλία όπου θα επιτρεπόντουσαν σκύλοι δεν θα μαζευαν τα κακά των σκύλων τους από την ακτή...

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Σε μια παραλια που πηγαιναμε ειχε:
1,5 κυβικο σακουλες πλαστικες απο τους ψαραδες που ψαρευουν το χειμωνα
1 κυβικο πλαστικα ποτηρακια καφε απο τους ψαραδες που ψαρευουν το χειμωνα
1 κυβικο μουκαλια μπυρες απο τους ψαραδες που ψαρευουν το χειμωνα
3 Τρις.Εκατομμυρια γοπες απο τσιγαρα απο ολους τους υπολοιπους....

Και ειμαι σιγουρος οτι τωρα που εχει μαζευτει ο κοσμος παλι σε αυτη την παραλια εαν παω με τον Αλπεν θα τους πηραξει.
"Σε παρακαλώ! Άλλο ο άνθρωπος άλλο ο σκύλος! Ο σκύλος λερώνει! Δεν είναι το ίδιο! Ξέρεις τι μικρόβια έχει αυτό;;" Δεν είναι αυτό επιχείρημα;; Όχι, πες μου! Γιατί αυτό θα βρει να πει η κάθε θείτσα στην παραλία! Και ευσταθεί κιόλας! Άσε που ο σκύλος μπορεί να δαγκώσει και τα παιδάκια που ήσυχα παίζουν τριγύρω χωρίς να κάνουν ούτε φασαρία και χωρίς να κατουράνε και στη θάλασσα! Γιατί είναι εκπαιδευμένα!:eyecrazy:

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
κανονικα πρεπει να πανε για ενα μπανιο παρεα οι ιδιοκτήτες bandog,Mastino,Bullmastif,Cane corso,presa canario....
να δεις τους λουόμενους να καταπινουν τους φραπεδες μαζι με τα ποτηρακια

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
κανονικα πρεπει να πανε για ενα μπανιο παρεα οι ιδιοκτήτες bandog,Mastino,Bullmastif,Cane corso,presa canario....
να δεις τους λουόμενους να καταπινουν τους φραπεδες μαζι με τα ποτηρακια
Εμάς τα μικρά γιατί μας σνομπαρεις καλέ;; Εμένα μπορεί τα 3 από τα 4 να είναι μινιόν, αλλά κάνουν για δέκα! Αμέέέέ!!

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
τελειο θα ηταν!!!!!!!!οπως στο εξωτερικο!!!!!!!!!!!!!!!! αντε ρε παιδια να οργανωθουμε να κανουμε μια παραλια της προκοπης!!!!!!:p

gavanos

Member
7 Ιουνίου 2012
11
0
Καλησπέρα και από μένα!
Κάπου άκουσα πως αυτού του τύπου οι απαγορεύσεις, μόνο στην Ελλάδα ισχύουν από ολόκληρη την Ε.Ε. Με επιφύλαξη βέβαια το λέω αυτό, αλλά αξίζει να το κοιτάξει κανείς...

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Είναι άκυρος εντελώς αν γίνεται στη βάση της υγείας! Ένας σκύλος δεν νομίζω να κατουρήσει ποτέ στο νερό, σε αντίθεση με ΚΑΘΕ άνθρωπο που το κάνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! Για να μη μιλήσω για τους μύκητες/μικρόβια/αρρώστιες/δερματίτιδες κλπ που κουβαλάει ο καθένας!!! Τα σκυλάκια τους μάραναν!!

Και όμως γίνεται και αυτό :)

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζει κανείς τη διαδικασία για να βγει η πινακίδα αφού είναι παράνομη; Γιατί έτσι, και με το δίκιο τους οι λουόμενοι θα διαμαρτύρονται "δείχνοντας" την πινακίδα.

Σε αντίθεση με την πινακίδα της Σαρωνίδας, ορίστε τι αντικρύσαμε πριν 2 χρόνια.

Που; Εδώ!

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Να ρωτήσω κάτι όμως, ο νόμος λέει να μην τα πηγαίνουμε σε οργανωμένες παραλίες. Αν η παραλία δεν έχει ξαπλώστρες κλπ δεν είναι οργανωμένη!
Ο Νόμος δεν αναφέρει τίποτα για σκύλους σε οργανωμένες παραλίες!

Το πως ορίζεται μια λουτρική εγκατάσταση ως οργανωμένη αναφέρεται στο Π.Δ. 23/2000 με ακρίβεια. Έχει ενδιαφέρον πραγματικά να τη διαβάσει κανείς!

Αυτό πάντως που λές Avraki το γράφουν σε πολλά sites όπως και το γνωστό παραθυράκι της Εγκυκλίου της Λιμενικής Αστυνομίας και που κατά τη γνώμη μου μόνο παραπληροφόρηση είναι...
ΙΜΗΟ πάντα!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Ο Νόμος δεν αναφέρει τίποτα για σκύλους σε οργανωμένες παραλίες!

Το πως ορίζεται μια λουτρική εγκατάσταση ως οργανωμένη αναφέρεται στο Π.Δ. 23/2000 με ακρίβεια. Έχει ενδιαφέρον πραγματικά να τη διαβάσει κανείς!

Αυτό πάντως που λές Avraki το γράφουν σε πολλά sites όπως και το γνωστό παραθυράκι της Εγκυκλίου της Λιμενικής Αστυνομίας και που κατά τη γνώμη μου μόνο παραπληροφόρηση είναι...
ΙΜΗΟ πάντα!
Ωραία! Επειδή εγώ πάλι μπερδεύτηκα :( τι ισχύει τελικά;;; Οι σκύλοι πού μπορούν να κολυμπάνε χωρίς πρόβλημα;;; Βάσει νόμου όχι βάσει όρεξης κάθε απληροφόρητου και κομπλεξικού λιμενάρχη/σταθμάρχη/νομάρχη κλπ! Ουφ...

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Και όμως γίνεται και αυτό :)

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζει κανείς τη διαδικασία για να βγει η πινακίδα αφού είναι παράνομη; Γιατί έτσι, και με το δίκιο τους οι λουόμενοι θα διαμαρτύρονται "δείχνοντας" την πινακίδα.

Σε αντίθεση με την πινακίδα της Σαρωνίδας, ορίστε τι αντικρύσαμε πριν 2 χρόνια.

Που; Εδώ!
1) Πού είναι αυτός ο παραδεισένιος τόπος;;
2) Ε, εντάξει και να κατουρήσουν, είναι όπως είπα: οι άνθρωποι δηλαδή δεν κατουράνε;;; Εγώ έχω δει και άλλου τύπου, πιο καφέ, ακαθαρσίες ΜΕΣΑ στο νερό, από άνθρωπο!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οποιο σκεπτικο και να εχει μια τετοια απαγορευση, μαλλον στερειται λογικης και εστιαζει κυριως σε στερεοτυπα περι ''σιχαμερου'' και ''επικινδυνου'' απο μεγαλη μεριδα πληθυσμου και οχι σε θεματα υγειας προστασιας κλπ.

Εφοσον μου επιτρεπεται να εχω νομιμα σκυλο, να τον κυκλοφορω σε αλλα μερη αναμεσα σε ανθρωπους, να ζει μαζι μου, και να ειμαι εκ προοιμιου υπευθυνος για αυτον και αντ΄ αυτου, δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορω να παω και στην παραλια με αυτο το μελος της οικογενειας μου. Αλλαζει κατι επειδη ειναι 4ποδο;
Μα εγω ειμαι υπευθυνος για αυτο το μελος!

Σαφως προσωπικα ειμαι κατα του λυσιματος για ευνοητους λογους, καθως ο σκυλος μας μπορει να ενοχλησει ή να φοβισει καποιους εκει και αυτο λογικα πρεπει να ισχυει παντου και οχι μονο στις παραλιες.

Ο νομος θα ηταν λογικος και δικαιος, αν απαιτουσε οι σκυλοι να βρισκονται υπο ελεγχο με ευθυνη του ιδιοκτητη. Τοτε, κανεις δεν θα μπορουσε να μας πει ή να ισχυριστει οτιδηποτε...

Last edited: