Γιατί όμως να γκετοποιηθούμε μόνοι μας?Γιατί δε δημιουργούν μια σκυλοπαραλία; Να πηγαίνουν μόνο σκύλοι με τα αφεντικά τους! Τι επιφοίτηση μου ήρθε τώρα.....
Τώρα κουτσά-στραβά μας συνηθίζουν!
Γιατί όμως να γκετοποιηθούμε μόνοι μας?Γιατί δε δημιουργούν μια σκυλοπαραλία; Να πηγαίνουν μόνο σκύλοι με τα αφεντικά τους! Τι επιφοίτηση μου ήρθε τώρα.....
Αστεία αστεία στην Κύπρο, κάθε χρόνο συνέρχεται επιτροπή που καθορίζει κάποιες παραλίες (νομίζω 5 τον αριθμό) όπου επιτρέπεται κανονικά το λούσιμο των ζώων στη θάλασσα!Γιατί δε δημιουργούν μια σκυλοπαραλία; Να πηγαίνουν μόνο σκύλοι με τα αφεντικά τους! Τι επιφοίτηση μου ήρθε τώρα.....
Όταν εγώ λέω να μας κάνεις σεμινάρια δεν έχω άδικο! Να ρωτήσω κάτι όμως, ο νόμος λέει να μην τα πηγαίνουμε σε οργανωμένες παραλίες. Αν η παραλία δεν έχει ξαπλώστρες κλπ δεν είναι οργανωμένη! Γιατί λοιπόν αν πάμε στην άκρη του κόσμου και τύχει να έρθει και ένας άνθρωπος, εμείς υποχρεούμεθα να βγάλουμε το σκυλάκι μας έξω;;Δεν μπορεί να σου κόψει κανείς κλήση, δεν έχει δικαιοδοσία το Λιμενικό στην παραλία! Η Λιμενική Αστυνομία έχει δικαιοδοσία σε όλο τον θαλάσσιο χώρο, τους λιμένες και τις χερσαίες ζώνες αυτών, σε όλα τα πλωτά ναυπηγήματα. Εξαιρούνται οι παραλίες όπου εκτελούνται έργα Λιμένων! Άρα δικαιοδοσία έχει μόνο η Αστυνομία! Και για να επέμβει η Αστυνομία θα πρέπει να γίνει παράβαση του Άρθρου 924 του Αστικού Κώδικα (αφορά την περίπτωση που ο σκύλος μας προξενήσει βλάβη σε συνάνθρωπό μας).
Πρέπει να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας βάση του Νόμου 4039/2012 και συγκεκριμένα το άρθρο 5, δλδ να φροντίζουμε για την αποκομιδή των περιττωμάτων, να έχουμε πάντα μαζί μας το Βιβλιάριο υγείας του σκύλου μας και το σκυλί να φέρει την κονκάρδα που αναγράφει τα του τσιπ. Και όπως αναλύσαμε και στο άλλο τόπικ το θέμα λουρί και σκύλος, δεν χρειάζεται καν να είναι δεμένος ο σκύλος μας, αρκει δλδ να συνοδεύεται!
Όλα τα παραπάνω αφορούν τον σκύλο στην παραλία και ας λέει η Εγκύκλιος του Λιμενικού ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία. Δεν είναι υπεράνω του Νόμου η εγκύκλιος και κάθε τέτοια πινακίδα είναι εντελώς αυθαίρετη!
Όλα αλλάζουν βέβαια αν πρόκειται να μπει ο σκύλος στη θάλασσα και να κάνει μπάνιο. Εδώ πλέον έχει δικαιοδοσία η Λιμενική Αστυνομία εφόσον πρόκειται για το θαλάσσιο χώρο! Και η εγκύκλιος λέει ότι έστω και αν υπάρχει και ένας λουόμενος (σε ερημική ή μη τοποθεσία) δεν μπορούμε να βάλουμε το σκύλο μέσα στη θάλασσα. Μόνο σε περίπτωση που πάμε σε μια παραλία που δεν υπάρχει κανένας, ο σκύλος μπορεί να κάνει μπάνιο. Αν όμως έρθει έστω και ένας, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να τον βγάλουμε από τη θάλασσα!
Δεν το βλέπω ως γκετοποίηση. Θα ήταν μια καλή λύση για όλους μας. Έχουμε καταντήσει στην Αττική να μπορούμε να πηγαίνουμε μόνο νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή τη στιγμή, στην ουσία, με τον νόμο απαγορεύεται να κολυμπάει ο σκύλος μας. Δεν μπορούν να θεσπίζουν απαγορεύσεις χωρίς να μας δίνουν μία εναλλακτική.Γιατί όμως να γκετοποιηθούμε μόνοι μας?
Τώρα κουτσά-στραβά μας συνηθίζουν!
"Σε παρακαλώ! Άλλο ο άνθρωπος άλλο ο σκύλος! Ο σκύλος λερώνει! Δεν είναι το ίδιο! Ξέρεις τι μικρόβια έχει αυτό;;" Δεν είναι αυτό επιχείρημα;; Όχι, πες μου! Γιατί αυτό θα βρει να πει η κάθε θείτσα στην παραλία! Και ευσταθεί κιόλας! Άσε που ο σκύλος μπορεί να δαγκώσει και τα παιδάκια που ήσυχα παίζουν τριγύρω χωρίς να κάνουν ούτε φασαρία και χωρίς να κατουράνε και στη θάλασσα! Γιατί είναι εκπαιδευμένα!:eyecrazy:Σε μια παραλια που πηγαιναμε ειχε:
1,5 κυβικο σακουλες πλαστικες απο τους ψαραδες που ψαρευουν το χειμωνα
1 κυβικο πλαστικα ποτηρακια καφε απο τους ψαραδες που ψαρευουν το χειμωνα
1 κυβικο μουκαλια μπυρες απο τους ψαραδες που ψαρευουν το χειμωνα
3 Τρις.Εκατομμυρια γοπες απο τσιγαρα απο ολους τους υπολοιπους....
Και ειμαι σιγουρος οτι τωρα που εχει μαζευτει ο κοσμος παλι σε αυτη την παραλια εαν παω με τον Αλπεν θα τους πηραξει.
Εμάς τα μικρά γιατί μας σνομπαρεις καλέ;; Εμένα μπορεί τα 3 από τα 4 να είναι μινιόν, αλλά κάνουν για δέκα! Αμέέέέ!!κανονικα πρεπει να πανε για ενα μπανιο παρεα οι ιδιοκτήτες bandog,Mastino,Bullmastif,Cane corso,presa canario....
να δεις τους λουόμενους να καταπινουν τους φραπεδες μαζι με τα ποτηρακια
τελειο θα ηταν!!!!!!!!οπως στο εξωτερικο!!!!!!!!!!!!!!!! αντε ρε παιδια να οργανωθουμε να κανουμε μια παραλια της προκοπης!!!!!!Γιατί δε δημιουργούν μια σκυλοπαραλία; Να πηγαίνουν μόνο σκύλοι με τα αφεντικά τους! Τι επιφοίτηση μου ήρθε τώρα.....
Είναι άκυρος εντελώς αν γίνεται στη βάση της υγείας! Ένας σκύλος δεν νομίζω να κατουρήσει ποτέ στο νερό, σε αντίθεση με ΚΑΘΕ άνθρωπο που το κάνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! Για να μη μιλήσω για τους μύκητες/μικρόβια/αρρώστιες/δερματίτιδες κλπ που κουβαλάει ο καθένας!!! Τα σκυλάκια τους μάραναν!!
Ο Νόμος δεν αναφέρει τίποτα για σκύλους σε οργανωμένες παραλίες!Να ρωτήσω κάτι όμως, ο νόμος λέει να μην τα πηγαίνουμε σε οργανωμένες παραλίες. Αν η παραλία δεν έχει ξαπλώστρες κλπ δεν είναι οργανωμένη!
Ωραία! Επειδή εγώ πάλι μπερδεύτηκα τι ισχύει τελικά;;; Οι σκύλοι πού μπορούν να κολυμπάνε χωρίς πρόβλημα;;; Βάσει νόμου όχι βάσει όρεξης κάθε απληροφόρητου και κομπλεξικού λιμενάρχη/σταθμάρχη/νομάρχη κλπ! Ουφ...Ο Νόμος δεν αναφέρει τίποτα για σκύλους σε οργανωμένες παραλίες!
Το πως ορίζεται μια λουτρική εγκατάσταση ως οργανωμένη αναφέρεται στο Π.Δ. 23/2000 με ακρίβεια. Έχει ενδιαφέρον πραγματικά να τη διαβάσει κανείς!
Αυτό πάντως που λές Avraki το γράφουν σε πολλά sites όπως και το γνωστό παραθυράκι της Εγκυκλίου της Λιμενικής Αστυνομίας και που κατά τη γνώμη μου μόνο παραπληροφόρηση είναι...
ΙΜΗΟ πάντα!
1) Πού είναι αυτός ο παραδεισένιος τόπος;;Και όμως γίνεται και αυτό
Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζει κανείς τη διαδικασία για να βγει η πινακίδα αφού είναι παράνομη; Γιατί έτσι, και με το δίκιο τους οι λουόμενοι θα διαμαρτύρονται "δείχνοντας" την πινακίδα.
Σε αντίθεση με την πινακίδα της Σαρωνίδας, ορίστε τι αντικρύσαμε πριν 2 χρόνια.
Που; Εδώ!