καλησπερα παιδια.. ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας, δυσκολο να απαντησω στον καθενα ξεχωριστα! θα θελα ομως να πω ειδικα στο χαρη οτι δεν ειναι σκληρο αυτο που λεει, σκληρη ειναι η αληθεια, αλλα πρεπει να λεγεται, χαρη σ ευχαριστω πολυ για την ειλικρινια σου..
σορυ για την καθυστερηση της δικης μου απαντησης (λογω γενικοτερου πηξιματος στη δουλεια μου)..
ξερω το θεμα εχει παει αλλου, αλλα θα ηθελα να γραψω κι εγω τη γνωμη μου πανω σε αυτο που αρχικα σας ειχα ρωτησει..
η δικη μου γνωμη μπορει να βρισκει συμφωνους καποιους απο σας, καποιοι αλλοι να δυσανασχετησουν, καποιοι να νευριασουν ακομη, αλλα ενιγουει..
ομορφα λοιπον οσα γραψατε και εννοειται δεν υπαρχει τιποτα το κακο στο να επιλεγει καποιος το σκυλο των ονειρων του, το σκυλο που θαυμαζει, το σκυλο που του ταιριαζει, το σκυλο που εχει τις προδιαγραφες φυλακα ή ο,τι αλλο..
ομως εγω θεωρω οτι το θεμα των αδεσποτων ειναι κατι που μας αφορα ολους..
λετε υπαρχουν κι αλλοι τροποι.. ναι υπαρχουν.. ας ταιζω τ αδεσποτα... ας στειρωνω τ αδεσποτα.. ας τα θεραπευω οταν ειναι αρρωστα...ας τα φιλοξενω οσο μπορω ωσπου να βρεθει καποιος να τα υιοθετησει... ας προωθω τις χιλιαδες υιοθεσιες στα γκρουπ του φειςμπουκ και στα σχετικα σαιτ... ας.. ας.. ας...........................ας κανω τοσα κι αλλα τοσα............
κι οταν ερθει ο καιρος κι αποφασισω να παρω σκυλο, ας παω σ ενα εκτροφειο (δε λεω πετ σοπ μη σας εκνευρισω
) κι ας δωσω 500-1,000 ευρω να παρω σκυλο ρατσας για το δικο μου σπιτι.........
με συγκεκριμενη μορφολογια, χαρακτηρα, προδιαγραφες και λοιπο και λοιπα... αλλωστε αυτο λεγεται και υπευθυνοτητα (!)...
Επιλέγει επειδή δεν έχει εμπειρία, θέλει συγκεκριμένο χαρακτήρα και χαρακτηριστικά, μορφολογία, τις ανάγκες.., επιλέγει βάση του χρόνου που έχει να αφιερώσει ο ίδιος και του τρόπου ζωής του, του χαρακτήρα του.., ένα σκυλί που θα είναι περισσότερο κοντά στον ίδιο και θα μπορει να ανταπεξέλθει..
Αυτό λέγεται και υπευθυνότητα..
οσο για καποιους που απελπιζονται.. οσο για αλλους που τα παρατανε μην αντεχοντας αλλο... δε βαριεσαι κατι θα βρεθει.. για ολους εχει ο θεος...........
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10384-Απογοητευση....
ΥΣ: καταλαβαινεται τι θελω να πω.............
Eγώ πάντως που επέλεξα συνειδητά να πάρω αδέσποτο, δεν το έκανα για να βοηθήσω το αδέσποτο (ετσι κι αλλιώς αυτό είναι η σταγόνα στον ωκεανό.... συμφωνω οτι υπάρχουν πολύ αποτελεσματικότεροι τρόποι να βοηθήσεις, χωρίς να υιοθετήσεις εσύ ο ίδιος).
ΥΣ: @ kopriti ο ωκεανος ειναι απλα απειρες σταγονες μαζι!.. δεν υπαρχει καμια περιεργη χημικη ενωση στη συνθεση του .. αν το σκεφτεις λοιπον, αν ολοι βαλουμε κι απο μια σταγονα τοτε θα ειμασταν πιο κοντα στο επιθυμητο.. δηλ στο να μην υπαρχουν αδεσποτα..