Περι "αδέσποτου" σχολίου.... :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kαλως ήρθες και πάλι!

Αλλα να θυμίσω για να μην ξεφύγουμε πάλι, οτι το θέμα δεν είναι καθαρόαιμο vs. ημίαιμο. Το θέμα είναι πότε και υπο ποιές προϋποθέσεις προτείνεις στον ΑΛΛΟΝ να πάρει ημίαιμο. Οχι γιατι πήρες ή δεν πήρες εσύ. :)

Αντε γιατι θα σας σβήσω και θα αφήσω και κουτάκι με επεξήγηση και τ'ονομα μου να μου ζητάτε τα ρέστα.....:p:p:p

(σορυ... οφ τοπικ, κρύο αστειάκι.)

laika

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2010
32
0
καλησπερα παιδια.. ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας, δυσκολο να απαντησω στον καθενα ξεχωριστα! θα θελα ομως να πω ειδικα στο χαρη οτι δεν ειναι σκληρο αυτο που λεει, σκληρη ειναι η αληθεια, αλλα πρεπει να λεγεται, χαρη σ ευχαριστω πολυ για την ειλικρινια σου..

σορυ για την καθυστερηση της δικης μου απαντησης (λογω γενικοτερου πηξιματος στη δουλεια μου)..
ξερω το θεμα εχει παει αλλου, αλλα θα ηθελα να γραψω κι εγω τη γνωμη μου πανω σε αυτο που αρχικα σας ειχα ρωτησει..

η δικη μου γνωμη μπορει να βρισκει συμφωνους καποιους απο σας, καποιοι αλλοι να δυσανασχετησουν, καποιοι να νευριασουν ακομη, αλλα ενιγουει..

ομορφα λοιπον οσα γραψατε και εννοειται δεν υπαρχει τιποτα το κακο στο να επιλεγει καποιος το σκυλο των ονειρων του, το σκυλο που θαυμαζει, το σκυλο που του ταιριαζει, το σκυλο που εχει τις προδιαγραφες φυλακα ή ο,τι αλλο..

ομως εγω θεωρω οτι το θεμα των αδεσποτων ειναι κατι που μας αφορα ολους..

λετε υπαρχουν κι αλλοι τροποι.. ναι υπαρχουν.. ας ταιζω τ αδεσποτα... ας στειρωνω τ αδεσποτα.. ας τα θεραπευω οταν ειναι αρρωστα...ας τα φιλοξενω οσο μπορω ωσπου να βρεθει καποιος να τα υιοθετησει... ας προωθω τις χιλιαδες υιοθεσιες στα γκρουπ του φειςμπουκ και στα σχετικα σαιτ... ας.. ας.. ας...........................ας κανω τοσα κι αλλα τοσα............

κι οταν ερθει ο καιρος κι αποφασισω να παρω σκυλο, ας παω σ ενα εκτροφειο (δε λεω πετ σοπ μη σας εκνευρισω :)) κι ας δωσω 500-1,000 ευρω να παρω σκυλο ρατσας για το δικο μου σπιτι.........
με συγκεκριμενη μορφολογια, χαρακτηρα, προδιαγραφες και λοιπο και λοιπα... αλλωστε αυτο λεγεται και υπευθυνοτητα (!)...
Επιλέγει επειδή δεν έχει εμπειρία, θέλει συγκεκριμένο χαρακτήρα και χαρακτηριστικά, μορφολογία, τις ανάγκες.., επιλέγει βάση του χρόνου που έχει να αφιερώσει ο ίδιος και του τρόπου ζωής του, του χαρακτήρα του.., ένα σκυλί που θα είναι περισσότερο κοντά στον ίδιο και θα μπορει να ανταπεξέλθει..

Αυτό λέγεται και υπευθυνότητα..

οσο για καποιους που απελπιζονται.. οσο για αλλους που τα παρατανε μην αντεχοντας αλλο... δε βαριεσαι κατι θα βρεθει.. για ολους εχει ο θεος...........

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10384-Απογοητευση....

ΥΣ: καταλαβαινεται τι θελω να πω.............

Eγώ πάντως που επέλεξα συνειδητά να πάρω αδέσποτο, δεν το έκανα για να βοηθήσω το αδέσποτο (ετσι κι αλλιώς αυτό είναι η σταγόνα στον ωκεανό.... συμφωνω οτι υπάρχουν πολύ αποτελεσματικότεροι τρόποι να βοηθήσεις, χωρίς να υιοθετήσεις εσύ ο ίδιος).
ΥΣ: @ kopriti ο ωκεανος ειναι απλα απειρες σταγονες μαζι!.. δεν υπαρχει καμια περιεργη χημικη ενωση στη συνθεση του .. αν το σκεφτεις λοιπον, αν ολοι βαλουμε κι απο μια σταγονα τοτε θα ειμασταν πιο κοντα στο επιθυμητο.. δηλ στο να μην υπαρχουν αδεσποτα..

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Αγάπες μου τι κάνετε?
Λοιπόν...η δική μου άποψη είναι η εξής...
Αδέσποτα & καθαρόαιμα ..είναι το ίδιο..έχουν 4 πόδια...μία μουσούδα...2 αυτιά..τρίχωμα...και γαυγίζουν...επίσης, είναι το ίδιο πιστά , το ίδιο τρυφερά..το ίδιο κλόουν...τρώνε το ίδιο φαγητό...πίνουν τις ίδιες ποσότητες νερού...χρειάζονται τα ίδια εμβόλια...τα ίδια ψεκάσματα..τις ίδιες αμπούλες...τις ίδιες εξετάσεις αίματος...κολλάνε τις ίδιες αρρώστιες....ζούνε τα ίδια χρόνια...
Τώρα, η προσωπική επιλογή του καθενός...είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ...και δεν χρειάζεται να την δικαιολογήσει...σε κανέναν..
Το πόσο αγαπάμε τα σκυλιά..δεν το κρίνουμε από το τι σκύλο έχουμε η δεν έχουμε...
Υπάρχουν άνθρωποι που "σκίζονται " για τα αδέσποτα...δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν...αλλά για κάποιους λόγους δεν έχουν σκύλο σπίτι τους...
Υπάρχουν άλλοι που έχουν σκύλο και δεν δίνουν δεκάρα για τα αδέσποτα...
Από την άλλη μέσα σε αυτό το forum, όλοι εμείς που γράφουμε κάθε μέρα..που συμβουλεύουμε καινούργια μέλη, έχουμε μία ηθική υποχρέωση να προσέχουμε τι γράφουμε...
Όπως ο δάσκαλος προσέχει τι μηνύματα περνάει στα παιδιά της τάξης του, ανεξάρτητα από τις προσωπικές του απόψεις...πιστεύω ότι και εμείς οφείλουμε να προσέχουμε κάποιες φορές τι λέμε...ανεξάρτητα από το τι θα κάναμε εμείς...
Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι εδώ μέσα μπαίνουν άνθρωποι τους οποίους δεν γνωρίζουμε...άνθρωποι που μπορεί να πάρουν τις μετρητοίς αυτά που προτείνουμε "σαν πιο έμπειροι"..οπότε καλό θα ήταν να φιλτράρουμε λίγο τις απόψεις μας...χωρίς να είμαστε απόλυτοι...
Αυτά..
Νομίζω πως με κάλυψες απόλυτα...και σ'ευχαριστώ γι'αυτο!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αγαπητ'ε/ή laika, εξήγησα και παραπάνω ποιο είναι το ερώτημα στο παρόν νήμα. Αν θέλεις να συζητήσουμε για τα υπέρ και τα κατά του να πάρει κανείς αδέσποτο, κανε το σε παρακαλώ είτε σε καινούριο θέμα είτε σε κάποιο απο τα παλιότερα που έχουμε ανοίξει γι'αυτό το λόγο, ωστε να έχουμε μια καλή κι εστιασμένη συζήτηση.

Επαναλαμβάνω οτι το ερώτημα στο παρόν θέμα είναι με ποια κριτήρια προτείνουμε σε κάποιον τρίτο να πάρει αδέσποτο. Ελπίζω οτι συμφωνούμε οτι η προτροπή του να κοιτάξει κανείς σε καταφύγια και αγγελίες δεν εχει νόημα να γίνεται σε όλους. Αν ο άλλος είναι ερωτευμένος και θέλει διακαώς μια φυλή ή θέλει σκύλο με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για συγκεκριμένη δουλειά, δεν έχει κανένα νόημα να του πούμε να πάει να δει τις αγγελίες. Δεν θα βρει εκεί αυτό που ψάχνει.

Μην μπλεκεις το θέμα της φιλοζωϊας στη μέση. Αυτός που θα πάρει το αδεσποτάκι, πρεπει πραγματικά να το λέει η καρδιά του και να το θέλει πολύ! Τοσο όσο κι ο άλλος που είναι ερωτευμένος με την τάδε φυλή! Δεν πρεπει να υιοθετεί απο "σπρώξιμο".....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ΥΣ: καταλαβαινεται τι θελω να πω.............
Eγώ δεν κατάλαβα ειλικρινά.., αν θες μας εξηγείς την ένσταση σου..αν έχεις.

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
καλησπερα σε ολους....δεν ανοιγω νεο θεμα εφοσον υπαρχει..ελπιζω να εχω την συμμετοχη σας..κατα καποιο τροπο εχω τις ιδιες αποριες..και θα θελα να κανω τις ιδιες συζητησεις περι αδεσποτων...ακριβως τις ιδιες..απλα προσπαθω να ξεσκαψω το θεμα...και αν καταφερω να υποκινησω εστω και εναν/μια να σκεφτει διαφορετικα ειναι κερδος = μειον ενα δυστυχισμενο σκυλι...διαβασα οτι το αδεσποτο ειναι το σκυλι των εμπειρων..η δικη μου εμπειρια και λογικη λεει πως ενα σκυλι το οποιο δεν ξερει ποτε θα ξαναφαει..αν θα το χαιδεψουν ξανα ...ποσες φορες θα το κλωτσησουν σε μια μερα...αυτο λοιπον το σκυλι οποιος το μαζεψει θα τον κοιταει στα ματια σαν θεο...ολα οσα εχω φιλοξενησει σπιτι μου ηταν απιστευτα...πραγματικα με σκλαβωσαν με την αγαπη τους και με το ποσο ευκολα σκυλια ηταν...ναι φυσικα ολα τα σκυλια μας λατρεουν ομως πιστεψτε με το αδεσποτο ενα παραπανω...ναι ισως καποιο να εχει καποιες φοβιες...(ομως αυτο φαινεται με την πρωτη ματια και υπαρχει πληθωρα να διαλεξει κανεις)...συγνωμη που δεν καταλαβαινω...ομως δεν καταλαβαινω...ολοι λατρευουμε τα σκυλια μας...αν εμεις δεν νοιαστουμε ποιος θα νοιαστει ο κυνηγος ? ο γειτονας που μισει τα ζωα? ο καθε ασχετος?...δεν ειναι σταγονα στον ωκεανο...η φιλοζωικη στην πολη μου εχει σωσει εκατονταδες σκυλια..και δεν υπερβαλλω στον αριθμο...μια επισκεψη σε κυνοκομειο σιγουρα σε κανει να τα δεις αλλιως τα πραγματα...ειναι κριμα παιδια..ειναι κριμα..σιγουρα δεν κατακρινω κανεναν ομως οπως ειπα δεν το καταλαβαινω..αλλωστε δεν υπαρχει μεγαλυτερη απολαυση απο το να σωσεις μια ζωη..ας ειμαστε λιγο πιο αλτρουιστες..αντι να επικεντωνομαστε στα χαρακτηριστικα..τα χρωματα...δεν ειναι φορεμα ..ειναι ψυχες...τα παιδια μας ξερουμε τι χαρακτηρα και εμφανιση θα εχουν κρατωντας απο τοσες γενιες πισω(χρωμοσωματα)?...ξερω οτι ισως μου επιτεθουν καποιοι ..ομως οπως ειπα ..το μονο που με νοιαζει ειναι να το σκεφτει εστω και ενας..εστω και ενας την επομενη φορα που θα δει αδεσποτακι στα ματια..να την δει αλλιως...ενα να σωθει αξιζε τον κοπο αυτη η παραγραφος...

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
και κατι ακομα..ισως ακουγομαι γραφικη μα δεν ειμαι...θα ξαφνιαστειτε με το ποσο ασχολουνται ανθρωποι με αυτο το ζητημα επι της ουσιας και ποσα εχουν καταφερει..οπως ειδα καπου γραμμενο πολυ σωστα..εμεις ειμαστε η αλλαγη που θελουμε να ερθει...εκτος φυσικα αν δεν υπαρχει προβλημα οποτε και δεν χρειαζεται να ενεργοποιηθουμε...αν τα προβληματα υγειας και επιβιωσης ξεκινανε και τελειωνουν μονο στα δικα μας σκυλια...και στα υπολοιπα απλα κλεινουμε τα ματια...θεωρωντας πως δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα...προτεινω να το σκεφτουμε την επομενη φορα που θα παρουμε κουταβακι...δεν εχει καμια δυσκολια...ολα τα σκυλια εχουν μια βαση(χαρακτηρα)..ομως εμεις την πλαθουμε...αναλογα με το ποσο θα ασχοληθει ο καθενας....φυσικα και δεν περιμενω να αλλαξουμε ολοι τα θελω μας..οπως ειπα..εστω και ενας...:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν