Περι "αδέσποτου" σχολίου.... :)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Το θέμα όμως είναι οτι αν ο άλλος δεν θέλει να ξοδέψει για την αγορά του σκύλου (το οποίο από μόνο του δεν είναι μεμπτό) ή του προτείνεις να μην πάρει καθόλου σκύλο (μιας και κανείς σοβαρος εκτροφέας δε θα του το χαρίσει) ή του προτείνεις να πάρει αδέσποτο. Οχι?
Εκει ειναι το προβλημα μου kopritis,σε αυτο που επεσημανα με κοκκινα γραμματα ...

Τις περισσοτερες φορες δεν θελουν να ξοδεψουν πολλα.Και προσπαθουν να παρουσιασουν μια ''μαρξιστικη'' σκυλοθεωρια περι δικαιων τιμων αγορας κλπ (γιαυτο και στο θεμα με το pug , απαντησα ετσι) .

Ξεπερνωντας ομως το ''σκοπελο'' της αγορας , η ριξη χιαστου-η σπασμενη λεκανη λογω ατυχηματος - το καλαζαρ - ο καρκινος - τα φαγωμενα επιπλα-κινητα-καλωδια-παπουτσια και ολες οι υπολοιπες ασθενειες και ''ατυχηματα'' που αφορουν ολα τα σκυλια , καθαροαιμα και μη , απαιτουν χρηματα για τη διορθωση τους.Και αν καποιος δεν θελει να δωσει το κατι παραπανω στον εκτροφεα για καθαροαιμο σκυλο (επειδη ο εκτροφεας ''ζηταει ενα μεσο μισθο για ενα κουταβι'' , μπορει να μην θελει να δωσει γενικα ή ειδικα για την αποκατασταση του ημιαιμου σκυλου.Γιατι αυριο , μπορει ο κτηνιατρος να ζητησει ''δυο ή τρεις μεσους μισθους''...και αυτον τον κινδυνο , δεν πρεπει να τον διατρεχει κανενας σκυλος που εξαρταται απο ανθρωπο.Ειδικα ο ημιαιμος , που η μιση σωτηρια του ειναι η κουταβισια ηλικια του.

Η παραπανω αποψη μου δεν αφορα ανθρωπους που δεν θελουν να δωσουν χρηματα για σκυλο ή για ζωα γενικα παροτι εχουν να δωσουν (αυτοι προφανως θα διαλεξουν καποιο ημιαιμο και κατι τετοιο ειναι απολυτως σεβαστο).

Η κατοχη σκυλου δυστηχως απαιτει χρηματα ...πρεπει να εχεις (ή να εχεις προσβαση εαν χρειαστει) και να θελεις να δωσεις.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αρη, για μένα ισχύει αυτό που απάντησα και στον Βασίλη.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, το αδέσποτο είναι όντως το σκυλί του φτωχού. Πως να το κάνουμε τώρα; Αυτή είναι η αλήθεια. Του φτωχού και αυτού (σαν την αφεντομουτσουνάρα μου) που έχει μια άλλη φιλοσοφία στο θέμα "σκύλος". Προσωπικά, ένα νέο μέλος που μπαίνει και ζητάει να του χαρίσουν ή να του δώσουν σε λογική τιμή, ένα σούπερ ντούπερ σκυλί, που να κάνει σχεδόν ότι και ο σούπερμαν, δεν μπορώ παρά να τον "αποπάρω" και να τον σπρώξω στις δύο ακραίες επιλογές (εκτροφέας/καταφύγιο). Δεν παίζει να υπονοήσω ούτε κατά διάνοια τις άλλες δύο (pet shop/byb). Ετσι έμαθα κι εγώ να κάνω εδώ στο φόρουμ. Αν παρόλα αυτά - γιατί βεβαίως κανένας δεν εξαναγκάζεται - οδηγηθεί προς τα εκεί, είναι δικό του θέμα και η συζήτηση τελειώνει εκεί.
Εγώ δε συμμερίζομαι την άποψη οτι το αδέσποτο είναι το σκυλί του φτωχού (εγώ πχ θα μπορούσα να αγοράσω καθαρόαιμο σκύλο, απλά δε νομίζω οτι μου χρειάζεται). Ούτε και οτι πρόκειται για διαφορά φιλοσοφίας απαραίτητα (αλλωστε πολλοί έχουν/είχαν κι απο τα δύο!).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.118
Αρη, εγώ αυτό το κατάλαβα σχεδόν ένα χρόνο μετά που μπήκα στο φόρουμ. Διαβάζοντας άπειρα θέματα και άπειρες απόψεις όλων των ειδών. Εχω κατασταλλάξει σε μια δική μου άποψη, με πολλές επιφυλάξεις ακόμα για τους σούπερ εκτροφείς. Αν με ρωτήσει κάποιος φίλος, θα πω ότι εγγύηση βλέπω πλέον να έχουν μόνο τα ημίαιμα του δρόμου ή των καταφυγίων. Πιστεύεις ότι ένα νέο μέλος που μπαίνει με τα μούτρα, να ζητήσει συγκεκριμένη φυλή γιατί έτσι, γιατί το είδε σε φωτογραφία και του άρεσε, χωρίς καν να ξέρει περί τίνος πρόκειται και το θέλει εδώ και τώρα, θα κάτσει να προβληματιστεί αν του πεις με την μία, ότι εντάξει μπορεί και από byb να βρεις, αλλά με αυτές και αυτές τις προδιαγραφές; Με το "εντάξει" που θα ακούσει, έφυγε για την πρώτη αγγελία σε εφημερίδα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εκει ειναι το προβλημα μου kopritis,σε αυτο που επεσημανα με κοκκινα γραμματα ...

Τις περισσοτερες φορες δεν θελουν να ξοδεψουν πολλα.Και προσπαθουν να παρουσιασουν μια ''μαρξιστικη'' σκυλοθεωρια περι δικαιων τιμων αγορας κλπ (γιαυτο και στο θεμα με το pug , απαντησα ετσι) .

Ξεπερνωντας ομως το ''σκοπελο'' της αγορας , η ριξη χιαστου-η σπασμενη λεκανη λογω ατυχηματος - το καλαζαρ - ο καρκινος - τα φαγωμενα επιπλα-κινητα-καλωδια-παπουτσια και ολες οι υπολοιπες ασθενειες και ''ατυχηματα'' που αφορουν ολα τα σκυλια , καθαροαιμα και μη , απαιτουν χρηματα για τη διορθωση τους.Και αν καποιος δεν θελει να δωσει το κατι παραπανω στον εκτροφεα για καθαροαιμο σκυλο (επειδη ο εκτροφεας ''ζηταει ενα μεσο μισθο για ενα κουταβι'' , μπορει να μην θελει να δωσει γενικα ή ειδικα για την αποκατασταση του ημιαιμου σκυλου.Γιατι αυριο , μπορει ο κτηνιατρος να ζητησει ''δυο ή τρεις μεσους μισθους''...και αυτον τον κινδυνο , δεν πρεπει να τον διατρεχει κανενας σκυλος που εξαρταται απο ανθρωπο.Ειδικα ο ημιαιμος , που η μιση σωτηρια του ειναι η κουταβισια ηλικια του.

Η παραπανω αποψη μου δεν αφορα ανθρωπους που δεν θελουν να δωσουν χρηματα για σκυλο ή για ζωα γενικα παροτι εχουν να δωσουν (αυτοι προφανως θα διαλεξουν καποιο ημιαιμο και κατι τετοιο ειναι απολυτως σεβαστο).

Η κατοχη σκυλου δυστηχως απαιτει χρηματα ...πρεπει να εχεις (ή να εχεις προσβαση εαν χρειαστει) και να θελεις να δωσεις.
Μιλούσα μονο για το αν θέλει ή δε θέλει καποιος να δώσει για την αγορά. Για τη συντήρηση (μαζί και με την όποια κτηνιατρική περίθαλψη) δεν τίθεται θέμα θέλω ή δε θέλω. Αν δε θές, δεν πρεπει να έχεις κανένα σκύλο. (ξέρω οτι δε διαφωνούμε..... απλά διευκρινίζω).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
... τα ημίαιμα είναι τα σκυλιά των "έμπειρων" και τα καθαρόαιμα των "άπειρων".
Καλα, αυτό είναι η ατακα της χρονιας! Υποκλινομαι. Φυσικα στην πραξη συχνα γινεται το αντιθετο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δε συμφωνώ οτι πρεπει ντε και καλά να είσαι έμπειρος για να πάρεις ένα σκυλάκι απο καταφύγιο. Υπάρχουν ωραιότατα, εύκολα σκυλάκια για να ξεκινήσει κάποιος, και δεν είναι kinder εκπληξη αν διαλέξεις ενήλικο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.118
Επειδή κι εγώ ξέρω ότι γενικώς δεν διαφωνούμε, όλοι εμείς που συζητάμε αυτή την στιγμή, να πω ότι την δική μου απάντηση, την προσαρμόζω και την αναπτύσσω αναλόγως της περίστασης. Δεν τοποθετούμαι γενικώς και αορίστως ή στο εάν εμείς οι τρεις κι ο κούκος, μας παίρνει η τσέπη μας να αγοράσουμε καθαρόαιμο αλλά προτιμάμε το αδέσποτο. Το θέμα ξαναλέω είναι τι θα έπρεπε να προτείνουμε. Δεν σκέφτηκα μόνο και συμφωνώ με τον Βασίλη, ότι ο παράγοντας "κόστος" μετά την απόκτηση, με τα παραδείγματα που αναφέρει, με βρίσκει σύμφωνη.

Δυστυχώς πάω για ύπνο :(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν πάρει από καταφύγιο έχει μια "δικλίδα ασφαλειας"..ότι οι υπεύθυνοι εκεί θα προτείνουν έναν σκύλο που θα προβλέψουν όσο μπορούν το μέγεθος..ή θα δώσουν σε ένα άπειρο μέλος έναν ενήλικο σκύλο με καλό χαρακτήρα.
.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Αν μπει καποιος και ρωτησει απλα ''Θελω μικροσωμο,κοντοτριχο σκυλο για παρεα , τι προτεινετε ? '' , θα τον παραπεμψω στο πρωτο , διαθεσιμο ημιαιμο σκυλο με αυτα τα χαρακτηριστικα.Εφοσον δεν εχει ειδικες απαιτησεις , θα κανει καλο και στο σκυλο και στην τσεπη του.

Αν καποιος θελει καθαροαιμο σκυλο αλλα δινει 200 ευρω , θα του εξηγησω πως με τοσα δεν γινεται γιαυτο και γιαυτο το λογο.Αν επιμενει πως γινεται ''επειδη ο βασικος μισθος ειναι 600 ευρω , επειδη το ΔΝΤ θελει νεα μετρα , επειδη οι εκτροφεις ειναι κλεφτες του Λαου κλπ κλπ '' , θα του πω να παρει ....μια χελωνα.Δεν θα του προτεινω ημιαιμο , οχι :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν μπει καποιος και ρωτησει απλα ''Θελω μικροσωμο,κοντοτριχο σκυλο για παρεα , τι προτεινετε ? '' , θα τον παραπεμψω στο πρωτο , διαθεσιμο ημιαιμο σκυλο με αυτα τα χαρακτηριστικα.Εφοσον δεν εχει ειδικες απαιτησεις , θα κανει καλο και στο σκυλο και στην τσεπη του.

Αν καποιος θελει καθαροαιμο σκυλο αλλα δινει 200 ευρω , θα του εξηγησω πως με τοσα δεν γινεται γιαυτο και γιαυτο το λογο.Αν επιμενει πως γινεται ''επειδη ο βασικος μισθος ειναι 600 ευρω , επειδη το ΔΝΤ θελει νεα μετρα , επειδη οι εκτροφεις ειναι κλεφτες του Λαου κλπ κλπ '' , θα του πω να παρει ....μια χελωνα.Δεν θα του προτεινω ημιαιμο , οχι :)
Mέχρι εδώ καλα, αλλά αν πει (που λένε συνήθως) απλώς οτι δε θέλει να δώσει πάνω απο 200 ευρώ για ένα σκύλο?

Και κάτι άλλο, πολλοί μπαίνουν και λένε θέλω "μαλτεζάκι οχι παραπάνω απο 200 ευρώ". Μετα τους ρωτάς τι ξέρουν για το μαλτεζάκι και συνειδητοποιείς κι εσύ κι αυτοί οτι δεν ξέρουν τιποτα για το χαρακτήρα του και τη φροντίδα που θέλει. Εκει προτείνεις ημίαιμο ασπρο φουντωτό ή όχι?

(θέτω τη δεύτερη ερωτηση, γιατι προσωπικα εγώ το προτείνω. Αλλά συχνά η αντίδραση των συμφορουμητών είναι "αφού ο άνθρωπος θέλει μαλτεζακι, γιατι προτείνεις ημίαιμο?").

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν θέλει μαλτεζακι λόγο εμφάνισης..τότε μια χαρά θα κάνει και το φουντωτό..
Αν όμως θέλει ένα μικρό λευκό σκυλάκι για τον καναπέ του και να είναι με μια βούρτσα στο χέρι κάνοντας του φιογκάκια.., τότε ή θα πρέπει να πάρει από εκτροφέα με το αντίστοιχο οικονομικό αντίτιμο..ή να προσαρμοστεί σε άλλον πιθανό χαρακτήρα που μπορεί να έχει το φουντωτό ημίαιμο..π.χ. να είναι κανις με terrier.., πάρε το αυγό και κουρευτώ.., αν θέλει τσάμπα καθαροαιμο ας πάρει "σκατζόχοιρο".

Αν δεν έχει ειδικές απαιτήσεις αλλά μονο εμφανισιακές..τότε το ημίαιμο φουντωτό μια χαρά θα του κάνει.., αρκεί να είναι προετοιμασμένος να έχει λίγο από terrier με ότι συνεπάγεται αυτό ή κανις..ή ακόμα και maltese.., φυσικά δεν μπορείς να ξέρεις..

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Mέχρι εδώ καλα, αλλά αν πει (που λένε συνήθως) απλώς οτι δε θέλει να δώσει πάνω απο 200 ευρώ για ένα σκύλο?

Και κάτι άλλο, πολλοί μπαίνουν και λένε θέλω "μαλτεζάκι οχι παραπάνω απο 200 ευρώ". Μετα τους ρωτάς τι ξέρουν για το μαλτεζάκι και συνειδητοποιείς κι εσύ κι αυτοί οτι δεν ξέρουν τιποτα για το χαρακτήρα του και τη φροντίδα που θέλει. Εκει προτείνεις ημίαιμο ασπρο φουντωτό ή όχι?
Ασε τι ξερει για το μαλτεζ :) ...θα ξερει τι φροντιδα γενικα θελει ενας ημιαιμος ή καθαροαιμος σκυλος ? Εμενα αυτο με νοιαζει ...Αν δεν ξερει , πρωτα θα κοιταξω να τον ενημερωσω για αυτο και μετα για το που θα βρει μαλτεζ ή μαλτεζοειδες και με ποσα (ή τζαμπα).

Ο αλλος γιατι επιμενει να θελει να δωσει ''μεχρι 200 ευρω'' για καθαροαιμο , οταν του λες πως με τοσα δεν γινεται ? Εφοσον δινει καποια χρηματα , δεν τιθεται θεμα ''ηθικης αρχης'' περι αγοραιας αξιας σκυλων (η οποια απο εμενα ειναι σεβαστη αλλα πρεπει να ειναι απολυτη - δεν υπαρχει λιγο ή πολυ σε αυτα τα θεματα)

Εαν το παρει τη Παρασκευη με 200 ευρω , θα εχει τη Δευτερα να δωσει αλλα τοσα εαν χρειαστει ? Ή θα το παει πισω ? Ή θα το αφησει στην τυχη του ?

Την Tiny την πηρα τζαμπα ...μεσα σε εξι μηνες εχω δωσει σχεδον την μεση αξια ενος καθαροαιμου σκυλου σε ''ιδιοτροπιες'' της ή για την ασφαλεια της (αχρηστες περιφραξεις και καταστροφες) :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν θέλει μαλτεζακι λόγο εμφάνισης..τότε μια χαρά θα κάνει και το φουντωτό..
Αν όμως θέλει ένα μικρό λευκό σκυλάκι για τον καναπέ του και να είναι με μια βούρτσα στο χέρι κάνοντας του φιογκάκια.., τότε ή θα πρέπει να πάρει από εκτροφέα με το αντίστοιχο οικονομικό αντίτιμο..ή να προσαρμοστεί σε άλλον πιθανό χαρακτήρα που μπορεί να έχει το φουντωτό ημίαιμο..π.χ. να είναι κανις με terrier.., πάρε το αυγό και κουρευτώ.., αν θέλει τσάμπα καθαροαιμο ας πάρει "σκατζόχοιρο".

Αν δεν έχει ειδικές απαιτήσεις αλλά μονο εμφανισιακές..τότε το ημίαιμο φουντωτό μια χαρά θα του κάνει.., αρκεί να είναι προετοιμασμένος να έχει λίγο από terrier με ότι συνεπάγεται αυτό ή κανις..ή ακόμα και maltese.., φυσικά δεν μπορείς να ξέρεις..
Δεν με κατάλαβες. Αλλο προσπαθω να πω.

Αυτο που λέω είανι οτι κατα τη γνώμη μου αυτοί που μπαίνουν και λένε θέλω την τάδε ράτσα, σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν τίποτε για τη ράτσα (άρα δε θέλουν κάτι συγκεκριμένο). Οπότε δικαιολογείται κατα τη γνώμη μου να προτείνεις τη λύση αδέσποτο.

Τωρα αυτός που πράγματι ξέρει τι θέλει και έχει τρέλα με μια φυλή, φαίνεται στις δυο τρεις πρώτες ερωτήσεις! Δε μιλάμε γι'αυτόν! :)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Αυτο που λέω είανι οτι κατα τη γνώμη μου αυτοί που μπαίνουν και λένε θέλω την τάδε ράτσα, σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν τίποτε για τη ράτσα (άρα δε θέλουν κάτι συγκεκριμένο). Οπότε δικαιολογείται κατα τη γνώμη μου να προτείνεις τη λύση αδέσποτο.
Μωρε καταλαβα ...και ρωταω : ξερουν τιποτε για σκυλια και τις αναγκες τους γενικα ? Απο εκει ξεκιναω.

Πρωτα θα βεβαιωθεις οτι ο αλλος ξερει να οδηγαει και μετα θα του προτεινεις φεραρι ή μερσεντες ή lada

Αν μπει καποιος στο φορουμ ψαχνωντας για westie επειδη ειναι λευκο και παιζει σε ταινιες στην τηλεοραση , τοτε θελει φροντιστηριο πριν παρει οποιοδηποτε σκυλο που ειναι ή μοιαζει με westie

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πρωτα θα βεβαιωθεις οτι ο αλλος ξερει να οδηγαει και μετα θα του προτεινεις φεραρι ή μερσεντες ή lada
Απομονωνοντας το παραπανω απο ολα τα υπολοιπα, βγαινει το συμπερασμα οτι θα πρεπει να υπαρχουν σχολες χειριστων με σκυλια που θα φερουν το σημα L

Last edited by a moderator:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Απομονωνοντας το παραπανω απο ολα τα υπολοιπα, βγαινει το συμπερασμα οτι θα πρεπει να υπαρχουν σχολες χειριστων με σκυλια που θα φερουν το σημα L
Γιαυτο ειναι καλο να μην απομονωθει :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αγάπες μου τι κάνετε?
Λοιπόν...η δική μου άποψη είναι η εξής...
Αδέσποτα & καθαρόαιμα ..είναι το ίδιο..έχουν 4 πόδια...μία μουσούδα...2 αυτιά..τρίχωμα...και γαυγίζουν...επίσης, είναι το ίδιο πιστά , το ίδιο τρυφερά..το ίδιο κλόουν...τρώνε το ίδιο φαγητό...πίνουν τις ίδιες ποσότητες νερού...χρειάζονται τα ίδια εμβόλια...τα ίδια ψεκάσματα..τις ίδιες αμπούλες...τις ίδιες εξετάσεις αίματος...κολλάνε τις ίδιες αρρώστιες....ζούνε τα ίδια χρόνια...
Τώρα, η προσωπική επιλογή του καθενός...είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ...και δεν χρειάζεται να την δικαιολογήσει...σε κανέναν..
Το πόσο αγαπάμε τα σκυλιά..δεν το κρίνουμε από το τι σκύλο έχουμε η δεν έχουμε...
Υπάρχουν άνθρωποι που "σκίζονται " για τα αδέσποτα...δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν...αλλά για κάποιους λόγους δεν έχουν σκύλο σπίτι τους...
Υπάρχουν άλλοι που έχουν σκύλο και δεν δίνουν δεκάρα για τα αδέσποτα...
Από την άλλη μέσα σε αυτό το forum, όλοι εμείς που γράφουμε κάθε μέρα..που συμβουλεύουμε καινούργια μέλη, έχουμε μία ηθική υποχρέωση να προσέχουμε τι γράφουμε...
Όπως ο δάσκαλος προσέχει τι μηνύματα περνάει στα παιδιά της τάξης του, ανεξάρτητα από τις προσωπικές του απόψεις...πιστεύω ότι και εμείς οφείλουμε να προσέχουμε κάποιες φορές τι λέμε...ανεξάρτητα από το τι θα κάναμε εμείς...
Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι εδώ μέσα μπαίνουν άνθρωποι τους οποίους δεν γνωρίζουμε...άνθρωποι που μπορεί να πάρουν τις μετρητοίς αυτά που προτείνουμε "σαν πιο έμπειροι"..οπότε καλό θα ήταν να φιλτράρουμε λίγο τις απόψεις μας...χωρίς να είμαστε απόλυτοι...
Αυτά..

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αγάπες μου τι κάνετε?
Λοιπόν...η δική μου άποψη είναι η εξής...
Αδέσποτα & καθαρόαιμα ..είναι το ίδιο..έχουν 4 πόδια...μία μουσούδα...2 αυτιά..τρίχωμα...και γαυγίζουν...επίσης, είναι το ίδιο πιστά , το ίδιο τρυφερά..το ίδιο κλόουν...τρώνε το ίδιο φαγητό...πίνουν τις ίδιες ποσότητες νερού...χρειάζονται τα ίδια εμβόλια...τα ίδια ψεκάσματα..τις ίδιες αμπούλες...τις ίδιες εξετάσεις αίματος...κολλάνε τις ίδιες αρρώστιες....ζούνε τα ίδια χρόνια...
Τώρα, η προσωπική επιλογή του καθενός...είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ...και δεν χρειάζεται να την δικαιολογήσει...σε κανέναν..
Το πόσο αγαπάμε τα σκυλιά..δεν το κρίνουμε από το τι σκύλο έχουμε η δεν έχουμε...
Υπάρχουν άνθρωποι που "σκίζονται " για τα αδέσποτα...δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν...αλλά για κάποιους λόγους δεν έχουν σκύλο σπίτι τους...
Υπάρχουν άλλοι που έχουν σκύλο και δεν δίνουν δεκάρα για τα αδέσποτα...
Από την άλλη μέσα σε αυτό το forum, όλοι εμείς που γράφουμε κάθε μέρα..που συμβουλεύουμε καινούργια μέλη, έχουμε μία ηθική υποχρέωση να προσέχουμε τι γράφουμε...
Όπως ο δάσκαλος προσέχει τι μηνύματα περνάει στα παιδιά της τάξης του, ανεξάρτητα από τις προσωπικές του απόψεις...πιστεύω ότι και εμείς οφείλουμε να προσέχουμε κάποιες φορές τι λέμε...ανεξάρτητα από το τι θα κάναμε εμείς...
Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι εδώ μέσα μπαίνουν άνθρωποι τους οποίους δεν γνωρίζουμε...άνθρωποι που μπορεί να πάρουν τις μετρητοίς αυτά που προτείνουμε "σαν πιο έμπειροι"..οπότε καλό θα ήταν να φιλτράρουμε λίγο τις απόψεις μας...χωρίς να είμαστε απόλυτοι...
Αυτά..
μας έλειψες ωρέ:)

κ θα συμφωνήσω
(ως ιδιοκτήτρια καθαρόαιμου κ ημίαιμου)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα