Περι "αδέσποτου" σχολίου.... :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δημήτρη δε λεω πως αποτρέπουμε τους ασυνήδητους να κάνουν γέννες με τα σκυλιά τους και να πετούν τα κουτάβια,αλλα το να τα αφήνουμε στο δρόμο να πεθαίνουν δε νομίζω πως είναι λύση,εξ άλλου αυτός που τα πετάει δε νομίζω να έχει και μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν..

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Δημήτρη δε λεω πως αποτρέπουμε τους ασυνήδητους να κάνουν γέννες με τα σκυλιά τους και να πετούν τα κουτάβια,αλλα το να τα αφήνουμε στο δρόμο να πεθαίνουν δε νομίζω πως είναι λύση,εξ άλλου αυτός που τα πετάει δε νομίζω να έχει και μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν..
Συμφωνώ, δεν ανέφερα κάπου ότι υποστήριξες κάτι τέτοιο?! :)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Επελεξα καθαροαιμα σκυλια, επειδη ειχα σηνκεκριμενες απαιτησεις σε μεγεθος, ταμπεραμεντο, αναγκων και ακομα και εμφανησης.

Και επειδη μεγαλοσα με καθαροαιμα σκυλια και εκθεσεις σκυλων, ηθελα να συνεχισω, επειδη μαρεσει παρα πολυ.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγω εχω και απο τα δυο ...ρατσα και ημιαιμο.

Και τα δυο ειναι σκυλια συντροφιας και δεν μπορουν να κανουν καμμια εργασια καλα (μου ηταν αδιαφορο αυτο).

Το ημιαιμο το πηρα απο καταφυγιο , 2 ετων οποτε ηξερα το μεγεθος του.Ο χαρακτηρας του οπως το φανταζομουν.Την υιοθετησα γιατι ηθελα δευτερο σκυλο (για μενα και για τον πρωτο μου σκυλο).

Δεν υιοθετησα ημιαιμο για να γλυτωσω λεφτα (δυο εκτροφεις μου ''χαριζαν'' αν ηθελα αλλο bulldog ,που ειχε ''βγει'' απο την εκτροφη)

Πλεον τα ''ξεχωριζουν'' μονο οι αλλοι , οχι εγω (ο καθαροαιμος Boogie ''κερδιζει'' τις εντυπωσεις των ξενων)...

...εμενα μου φαινονται το ιδιο :) (με αγαπουν το ιδιο , μου αρεσουν πλεον το ιδιο , με προβληματιζουν το ιδιο , με ξοδευουν το ιδιο :D).Φυσικα , η ημιαιμη ειναι θυληκο και στειρωμενο οποτε ειναι πιο ''κοντα'' μου απο οτι ο καθαροαιμος και αστειρωτος αρσενικος .

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Βρε παιδιά, μήπως η συζήτηση εξελίσσεται σε κάτι τέτοιο;

αδεσποτα-ημιαιμα-vs-καθαροαιμα

Αυτό ήταν το αρχικό ζητούμενο; Αν ναι, μήπως να μην ξαναπούμε τα ίδια; Εκτός αν έχετε όρεξη να τα ξαναγράψετε :)
Ετσι οπως αρχικα τεθηκε το θεμα , κανονικα θα επρεπε να συμμετεχουν εδω μονο δυο μελη του φορουμ : η Kopritis και ο harryf3 :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
To θέμα ξεκίνησε για να συζητήσουμε το κατα πόσον πρεπει να προτείνουμε τη λύση αδέσποτο σε άνθρωπο που ψάχνει σκύλο και υπο ποιες προϋποθέσεις. Σκοπός (δικός μου) ήταν να διευκρινήσω οτι οι επιλογές οι δικές μας δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία όταν προτείνουμε σε άλλον που να κοιτάξει και οι προτάσεις πρεπει να γίνονται με δεδομένες τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του άλλου όχι τις δικές μας. Για μένα τα κριτήρια για να προταθεί η λύση αδέσποτο είναι αυτά που παρέθεσα στο ποστ #7.
Νομίζω οτι θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν προσανατολίζαμε τη συζήτηση προς τα κει (αν και υπάρχει και γι'αυτό αντίστοιχο θέμα, αλλά δεν μπορώ να το βρω) και όχι στο γιατι ο καθένας απο μας διάλεξε ότι διάλεξε.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για εμενα σημαντικό είναι όποια και αν είναι η επιλογή ..να είναι με υπεύθυνα κριτήρια..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Tι εννοεις? Μιλάμε για τα κριτήρια του αν θα προτείνουμε εμείς σε κάποιον να πάρει αδέσποτο.

Οχι τα κριτήρια με τα οποία τελικά αποφασίζει κάποιος να πάρει αδέσποτο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όχι μιλάω για τα κριτήρια που αποφασίζει να πάρει γενικά κάποιος αδέσποτο ή καθαρόαιμο..

Εμείς νομίζω ως τώρα προτείνουμε με υπεύθυνα κριτήρια.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Νομίζω οτι θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν προσανατολίζαμε τη συζήτηση προς τα κει (αν και υπάρχει και γι'αυτό αντίστοιχο θέμα, αλλά δεν μπορώ να το βρω) και όχι στο γιατι ο καθένας απο μας διάλεξε ότι διάλεξε.
Γενικα δεν νομιζω πως υπαρχει ανθρωπος που να αγνοει πως τα ημιαιμα ειναι δωρεαν και βγαινουν σε διαφορα χρωματα και μεγεθη.

Προσωπικα διαφωνω με το παραγοντα ''μηδενικο κοστος αποκτησης'' ως κριτηριο προτασης αδεσποτου (για αυτο και το επεσημανα στην παραπανω δημοσιευση μου ...οτι δεν πηρα ημιαιμο επειδη ηταν δωρεαν).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Θεωρητικά, συμφωνώ μαζί σου. Το θέμα όμως είναι οτι αν ο άλλος δεν θέλει να ξοδέψει για την αγορά του σκύλου (το οποίο από μόνο του δεν είναι μεμπτό) ή του προτείνεις να μην πάρει καθόλου σκύλο (μιας και κανείς σοβαρος εκτροφέας δε θα του το χαρίσει) ή του προτείνεις να πάρει αδέσποτο. Οχι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.118
Προσωπικα διαφωνω με το παραγοντα ''μηδενικο κοστος αποκτησης'' ως κριτηριο προτασης αδεσποτου...
Κι όμως Βασίλη, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Τουλάχιστον έτσι όπως παρακολουθώ να εξελίσσονται κάποιες συζητήσεις. Βλέπω, ότι λίγο-πολύ, όλοι έχουν στον μυαλό τους, ότι αποκτώντας σκύλο θα αρχίσει η τσέπη τους να γκαρίζει, για φαγητό, γιατρό, παιχνίδια κλπ. Δεν είναι όμως προετοιμασμένοι για τα ποσά που ακούνε από τα εκτροφεία. Και εφόσον οι ενδιάμεσες λύσεις προβάλλονται ως απαγορευμένες, θεωρώ ότι σωστά δίνεται κατεύθυνση προς τα αδέσποτα. Και από εκεί και πέρα ο καθένας τα βάζει κάτω και αποφασίζει.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το θεμα ξεκινησε για να απολογηθω εγω. Απλά πηρε άλλη τροπή μετα την απολογια μου.
Να κανω όμως καποιες άλλες σκεψεις, συνεχιζοντας τις δικες σας.

Πολύ συχνα, όταν καποιος λεει ότι ζοριζεται να πληρωσει εκτροφικο σκυλο, του λεμε να παρει σκυλο από καταφυγιο ή από τον δρομο. Σαν να λεμε ότι το αδεσποτο είναι το σκυλι του φτωχου.

Ποια όμως η λογικη, εφοσον λεμε ότι το κοστος αποκτησης είναι πολύ μικρο σε σχεση με το κοστος συντηρησης? Τι προοπτικες θα εχει ενα τετοιο σκυλι καποιες φορες?

Άλλη ερωτηση στηριγμενη στις παραπανω σκεψεις, εφοσον το κοστος αποκτησης ο,τι και να λεμε μετραει.
Εγω που θελω συγκεκριμενη εργασια, πχ φυλαξη, και δεν θελω με τιποτα να πληρωσω, και μαλλον δεν θα βρω την ιδιοτητα αυτή σε αδεσποτο, πού θα παω? Πώς να μην παω στον byb? Ναι, ο byb πολύ συχνα προσφερει φυλαξη ή καλο κυνηγι.

Ελπιζω να μην ερωτηθω παλι σε τι βοηθανε οι παραπανω σκεψεις τα αδεσποτα.
Και φυσικα ελπιζω να μην κριθω υποστηρικτης των bybs. Εξαλλου πριν μερικα ποστς ειπα τι θα εκανα στο μελλον. Απλά εκθετω/θυμιζω με ποιον τροπο σκεφτονται πολλοι. Και συχνα υπαρχει αδυναμια εκ μερους μας να τους πεισουμε.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο θέμα είναι να γίνεται με υπεύθυνα κριτήρια..
Eίτε πάρει κάποιος καθαρόαιμο ..είτε ημίαιμο.. τα έξοδα θα είναι πολλά..

Αν πάρει από καταφύγιο έχει μια "δικλίδα ασφαλειας"..ότι οι υπεύθυνοι εκεί θα προτείνουν έναν σκύλο που θα προβλέψουν όσο μπορούν το μέγεθος..ή θα δώσουν σε ένα άπειρο μέλος έναν ενήλικο σκύλο με καλό χαρακτήρα.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υιοθετήθηκε κουταβάκι από τον δρόμο και επειδή μεγάλωσε πολύ και έγινε μεγαλόσωμο πετάχτηκε στον δρόμο ή επειδή μαδούσε..
Και τα ημίαιμα θέλουν προϋποθέσεις όπως και τα καθαρόαιμα και σε όλες τις περιπτώσεις η επιλογή θέλει ωριμότητα και ευσυνειδησία.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.118
Αρη, για μένα ισχύει αυτό που απάντησα και στον Βασίλη.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, το αδέσποτο είναι όντως το σκυλί του φτωχού. Πως να το κάνουμε τώρα; Αυτή είναι η αλήθεια. Του φτωχού και αυτού (σαν την αφεντομουτσουνάρα μου) που έχει μια άλλη φιλοσοφία στο θέμα "σκύλος". Προσωπικά, ένα νέο μέλος που μπαίνει και ζητάει να του χαρίσουν ή να του δώσουν σε λογική τιμή, ένα σούπερ ντούπερ σκυλί, που να κάνει σχεδόν ότι και ο σούπερμαν, δεν μπορώ παρά να τον "αποπάρω" και να τον σπρώξω στις δύο ακραίες επιλογές (εκτροφέας/καταφύγιο). Δεν παίζει να υπονοήσω ούτε κατά διάνοια τις άλλες δύο (pet shop/byb). Ετσι έμαθα κι εγώ να κάνω εδώ στο φόρουμ. Αν παρόλα αυτά - γιατί βεβαίως κανένας δεν εξαναγκάζεται - οδηγηθεί προς τα εκεί, είναι δικό του θέμα και η συζήτηση τελειώνει εκεί.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω βλεπω ότι ο byb, αν δεν είναι τελειως και φανερα αχρηστος, ποσο μαλλον αν είναι και λιγο-λιγο προσεκτικος (φυσικα δεν μιλαμε για επίπεδα εξετασεων και χαρτιων των γεννητόρων) συχνα παιζει σαν επιλογή, ποτέ βεβαια σαν προταση. Για το πετ σοπ η απόρριψη είναι νομιζω πιο ευκολη με μια γρηγορη ενημερωση.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για μένα είναι διαχωρισμένο το κόστος αγοράς απο το κόστος συντήρησης. Το να μη θέλει κάποιος να ξοδέψει για την αγορά δε σημαίνει οτι δεν μπορεί. Αν δε μπορεί, τοτε είναι πρόβλημα (γιατι μάλλον δε θα μπορεί ούτε και τη συντήρηση να κάνει). Αν απλώς δε θέλει, δε βλέπω το πρόβλημα.

Δε μπορεί όμως να μη θες να πληρώσεις και να θες και καλό καθαρόαιμο (και για να προλάβω τη Σάρα, δε συμφωνώ με την πρακτική του να ψάχνεις καθαρόαιμο σε καταφύγιο).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δυστυχώς ή ευτυχώς, το αδέσποτο είναι όντως το σκυλί του φτωχού.

Για εμενα δεν ισχύει αυτό..:)
Μπορεί να σας φανεί παράξενο..αλλά πέρα από τις προσωπικές επιλογές.., αν τα κατηγοριοποιούσα..θα έλεγα πως τα ημίαιμα είναι τα σκυλιά των "έμπειρων" και τα καθαρόαιμα των "άπειρων".
Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην βάλω και στις δυο κατηγοριες εισαγωγικά..
Αλλα ακριβώς επειδή τα ημίαιμα είναι kinder έκπληξη..είναι σαν να κάνουμε μετάφραση άγνωστου κειμένου και γνωστού αντίστοιχα..
ή σαν να λύνουμε ασκήσεις συνδυαστικές στην μια κατηγορία και σε συγκεκριμένη κατηγορία στην άλλη..

Μπορεί ίσως να είναι πιο δύσκολη η απόκτηση ενός καθαρόαιμου αλλα θα ήταν εντελώς λάθος να κατηγοριοποιούμε κοινωνικά ημίαιμα και καθαρόαιμα.., όταν πολύ πλούσιοι έχουν ημίαιμα και φτωχοι αντίστροφα καθαρόαιμα.
Ο σκύλος γενικά σίγουρο είναι ειδικά στις μέρες μας, είδος πολυτέλειας.

:)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα