Περι "αδέσποτου" σχολίου.... :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν ξερω αν τα βοηθαει, αλλά σιγουρα δεν τους κανει κανενα κακο. Μια προσωπικη προτιμηση εξεφρασα, προς υπερασπιση του jose, ο οποιος βάλλεται πανταχόθεν. Δικαιως ή αδικως, δεν το εξεταζω. Άλλο να λες την γνωμη σου και να την αποδεικνυεις (όπως και κανετε) και άλλο να προσπαθεις να την επιβαλλεις (όπως και παλι κανετε). Δεν μου αρεσουν οι φανατισμοι. Μου θυμιζουν άλλες εποχες. Η κυνοφιλια δεν είναι σταυροφορία.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν ξερω αν τα βοηθαει, αλλά σιγουρα δεν τους κανει κανενα κακο. Μια προσωπικη προτιμηση εξεφρασα, προς υπερασπιση του jose, ο οποιος βάλλεται πανταχόθεν. Δικαιως ή αδικως, δεν το εξεταζω. Άλλο να λες την γνωμη σου και να την αποδεικνυεις (όπως και κανετε) και άλλο να προσπαθεις να την επιβαλλεις (όπως και παλι κανετε). Δεν μου αρεσουν οι φανατισμοι. Μου θυμιζουν άλλες εποχες. Η κυνοφιλια δεν είναι σταυροφορία.
Εγω ρώτησα γιατι η προσωπική μου άποψη είναι οτι βλάπτει το σχόλιο σου (τα αδέσποτα). Κι εγώ εχω αναφέρει οτι δεν θα έπερνα απο εκτροφέα σε διάφορα σημεία, αλλά σε νήματα ανθρώπων που ψάχνουν σκύλο ΠΑΝΤΑ αναφέρω τον εκτροφέα ως τη μια απο τις δυο σωστες επίλογές για ανεύρεση σκύλου (και μάλιστα πρώτο αν προσέξεις, προς αποφυγήν τέτοιων παρεξηγήσεων).

Οσο για το σεβασμό που ανέφερες σ'αυτους που παίρνουν αδέσποτα, δε συναδει με την παραπάνω αναφορά στα περι "σταυροφορίας". Αλλωστε ούτε δύσκολο είναι το να πάρεις αδέσποτο (για την ακρίβεια είναι απείρως ευκολότερο σε σχέση με την ανεύρεση εκτροφέα), ουτε βέβαια δυσκολότερο να το μεγαλώσεις. Οπότε προς τι ο ιδιαίτερος σεβασμός και που ή σταυροφορία??

(συγνώμη απο τους υπόλοιπους για το οφ τοπικ, αν ξεφύγει πολύ, θα τα μεταφέρω).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, στην προκειμένη περίπτωση οπου ο φίλος είναι πεπεισμένος οτι θέλει πάγκ, η λύση είανι μονόδρομος και αυτή είναι ο σωστός εκτροφέας (οσο κι αν κοστίζει! τους λόγους τους εξήγησαν υπέροχα παραπάνω!).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω ρώτησα γιατι η προσωπική μου άποψη είναι οτι βλάπτει το σχόλιο σου (τα αδέσποτα). Κι εγώ εχω αναφέρει οτι δεν θα έπερνα απο εκτροφέα σε διάφορα σημεία, αλλά σε νήματα ανθρώπων που ψάχνουν σκύλο ΠΑΝΤΑ αναφέρω τον εκτροφέα ως τη μια απο τις δυο σωστες επίλογές για ανεύρεση σκύλου (και μάλιστα πρώτο αν προσέξεις, προς αποφυγήν τέτοιων παρεξηγήσεων).

Οσο για το σεβασμό που ανέφερες σ'αυτους που παίρνουν αδέσποτα, δε συναδει με την παραπάνω αναφορά στα περι "σταυροφορίας". Αλλωστε ούτε δύσκολο είναι το να πάρεις αδέσποτο (για την ακρίβεια είναι απείρως ευκολότερο σε σχέση με την ανεύρεση εκτροφέα), ουτε βέβαια δυσκολότερο να το μεγαλώσεις. Οπότε προς τι ο ιδιαίτερος σεβασμός και που ή σταυροφορία??

(συγνώμη απο τους υπόλοιπους για το οφ τοπικ, αν ξεφύγει πολύ, θα τα μεταφέρω).
Καλημερα.
Το μονο σχολιο που εκανα για τα αδεσποτα είναι ότι ο φιλος δεν θελει να παρει αδεσποτο, εφοσον το ξεκαθαρισε ότι δεν ενδιαφερεται, και ότι ουτε εγω θα επαιρνα, εννοωντας ότι θα προτιμουσα κατι πολύ συγκεκριμενο, όπως και ο jose.

Όλα τα υπολοιπα αναφερονται στο γενικοτερο κλιμα υποστήριξης των αποψεων περι κοστους κλπ, το οποιο, αν και όλα οσα αναφερονται ειναι σωστα και αποδεδειγμενα, εμενα προσωπικα θα μου προκαλουσε αντιδραση και υποψιες.

Αν ειχες αμφιβολια για κατι επειδη ίσως δεν ξεκαθαριστηκε καλα, θα μπορουσες απλά να ρωτησεις αντι να μου βαλεις λογια. Νομιζω όμως, παρολο που η προταση μου ηταν συμπυκνωμενη, ότι ηταν φανερο τι εννοουσα, γιατι τα ελληνικα μου, όπως αρεσκομαι να λεω, είναι πολύ καλα.

Το τελευταιο πραγμα που θα εκανα θα ηταν να βλαψω τα αδεσποτα κατηγορωντας τα ή υποτιμωντας τα και αποτρεποντας ετσι καποιον να υιοθετησει ενα. Απεναντιας Πηγη εσυ, παρεξηγωντας και χωρις να το επιδιωκεις, βλαπτεις εμενα και το ονομα μου, καθως επισης και την πολύ καλη σχεση που εχω με καποια ατομα εδώ μεσα που εχουν υιοθετησει αδεσποτο.

Το υφος μας στα νεα μελη το εχω κατακρινει πολλες φορες. Φυσικα ομολογω ότι εχουμε βελτιωθει δραματικα, ωστοσο μερικοι νεοφωτιστοι εξακολουθουν να λειτουργουν όπως οι αντικαπνιστες πρωην καπνιστες, που γινονται φανατικοι και προσπαθουν με λαθος τροπο να σωσουν τον κοσμο.

Τελος, χαιρομαι που καταφερα να τραβηξω τα πυρά επανω μου. Εγω ειμαι ψημένος και δεν κινδυνευω.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπον έφτιαξα νέο θέμα, να μη μπλεκόμαστε με το παλιό.
Καταρχήν συζήτηση κάνουμε, δεν πρόκειται για επίθεση, οπότε δε βλέπω που είναι τα "πυρά". :)

Δεύτερον, αν θεωρείς οτι κάπου "σου βάζω λόγια" ή "βλάπτω εσένα και το όνομα σου" να μου πεις συγκεκριμένα που ωστε ή να αναθεωρήσω ή να τα σβήσω, καθώς το δεύτερο είναι εναντια στους κανονισμούς του φόρουμ. (τα εισαγωγικά δεν είναι ειρωνικά, απλά παραθέτω αυτά που έχεις πει παραπάνω).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και για να γενικεύσουμε λίγο, αν και αυτό έχει ξανασυζητηθεί. Η άποψη μου είναι οτι δικαιολογούμαστε να αναφέρουμε στον υποψήφιο σκυλοιδιοκτήτη την περίπτωση να πάρει αδέσποτο στις εξής περιπτώσεις (πες μου αν διαφωνείς με κάποια):

1. Δηλώνει οτι δεν θέλει να ξοδέψει πάνω απο 250 ευρώ για την αγορά του σκύλου.
2. Δηλώνει οτι θα ήθελε παγκ, μολοσσό, ροτβαϊλερ, σέττερ ή μπασέ (δηλαδή δεν ξέρει τι θέλει ή τι μπορεί να έχει).
3. Δηλώνει οτι "θέλει ένα απλό μαλτέζ, δεν τον ενδιαφέρουν οι εγγυήσεις μορφολογίας ή χαρακτήρα, απλά να μοιάζει".

Γνώμη μου είναι οτι αν κάποιος που μπαίνει εδώ ανήκει σε μια απο τις τρεις παραπάνω κατηγορίες, εκτός απο του να του εξηγήσουμε τα περι κόστους εκτροφής, τη σημασία των εγγυήσεων μορφολογίας ή χαρακτήρα και τη σημασία του να ξέρει και να μπορεί να ανταποκριθεί στο χαρακτήρα του σκύλου, έχει επίσης σημασία (ειδικά αν πραγματι το έχει σκεφτεί και πράγματι ισχύουν τα παραπάνω) να του προτείνουμε και τη λύση του αδέσποτου.

Πες μου τώρα που διαφωνείς. :)

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν πιστευω να περιμενεις να διαφωνησω.
Υπαρχουν βεβαια και οι περιπτωσεις που καποιος δεν εχει ιδιαιτερο προβλημα να πληρωσει, αρκει να αποδειχτει ότι αξιζει να πληρωσει. Αλλοι πειθονται ευκολα, αλλοι δυσκολα, λογω χαρακτηρα ή επειδη το μυαλο τους εχει παρει ηδη καποια κατευθυνση και εχει ηδη σχηματισει καποια γνωμη και αυτο δυσκολα αλλαζει. Πλεον εκει θελει τεχνη και εμπειρια με τετοια ατομα. Από τη μια τους παίρνεις με το καλο, από την άλλη τους κατακεραυνώνεις με το γαντι.

Ασχετο, αλλά μερικες φορες, με το να υπερτονίζουμε υπερβολικα τα εξοδα, υπαρκτα ή πιθανα, δικαιως καποιος μπορει να νομισει ότι για να εχεις σκυλο πρεπει να εισαι πλουσιος.

Οσον αφορα το άλλο, εάν καποιος παρερμηνευει τις δηλώσεις καποιου και στη συνεχεια βγαζει συμπερασματα, τοτε έμμεσα βαζει λογια στο στομα του.

laika

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2010
32
0
καλημερα παιδια :)
δεν εχω παρακολουθησει απο που προεκυψε το συγκεκριμενο θεμα, αλλα ηθελα να ρωτησω οχι μονο το harryf3 αλλα ολα τα παιδια που θα επαιρναν μονο σκυλο ρατσας το γιατι.. ποιος ειναι ο λογος που θα επαιρναν μονο σκυλο ρατσας και θα απεκλειαν εξ αρχης το αδεσποτο.. γενικοτερα ποιος ειναι ο λογος που θα επαιρναν σκυλο?
δε θελω να μπω καθολου στο τρυπακι των αντιπαραθεσεων, μονο ειλικρινα θα ηθελα να μαθω τι μπορει να εχει στο μυαλο του καποιος που αρνειται την επιλογη του αδεσποτου..
κι επισης κατι αλλο.. για οσους διαθετουν σκυλια ρατσας κατ επιλογη (δηλαδη οχι γιατι ετυχε να τους χαρισουν ενα ρατσατο σκυλακι, αλλα επειδη το επεδιωξαν και πληρωσαν για την αποκτηση του).. εστω οτι ο πρωτος σας σκυλος ειναι λοιπον ο σκυλος των ονειρων σας, π.χ. ενα το ροτβαιλερ που παντα ονειρευοσασταν.. οταν τελικα εχετε το σκυλι αυτο, μεσα απ αυτο και μεσα απο τη συμβιωση σας με το σκυλι των ονειρων σας δεν ευαισθητοποιειστε υπερ των αδεσποτων τελικα?..

δηλ στην πραξη: πατε με το σκυλο σας στο παρκο και βλεπετε ενα αδεσποτο σε αθλια κατασταση..δεν ευαισθητοποιειστε?.. θελω να πω μεχρι να παρετε σκυλο το πιθανοτερο ηταν να πηγαινατε σπανια σε παρκα βολτα και σιγουρα η επαφη σας με τα αδεσποτα θα ηταν πιο περιορισμενη.. τωρα ο σκυλος σας τραβαει σαν μαγνητης τα αδεσποτα που ερχονται να τον μυρισουν, και στα παρκα αλλα και στο δρομο...αλλες φορες παιζει μαζι τους, αλλες μπορει και να τσακωθει.. γεγονος ειναι ομως οτι εκτος απο το σκυλο σας ερχεστε κι εσεις σε επαφη με τα αδεσποτα.. βλεπετε τη ζωη τους, τις αθλιες συνθηκες που ζουν, πολυ συντομα θα δειτε καποιο νεκρο, αρρωστο, πατημενο απο αυτοκινητο ή δολοφονημενο απο φολα..το ιδιο αδεσποτο που ο σκυλος σας επαιζε μαζι του χτες και μπορει σημετα να ειχατε κουβαλησει και λιγο φαγακι μαζι σας να του βαλετε..
στο τελος λοιπον τι γινετε?.. ο επομενος σκυλος που θα παρετε τι θα ειναι? ρατσας?.. πως γινεται η ζυγαρια να μην κλειινει προς το αδεσποτο? πως γινεται η επαφη με τα αδεσποτα να μην αλλαζει τη σταση του ανθρωπου απεναντι σ ενα τετοιο θεμα?

ειλικρινα θα ηθελα τη γνωμη σας και τις εμπειριες σας και μονο αυτο, δεν εχω τη διαθεση να "την πω" σε κανενα για τις επιλογες του, μονο θελω να καταλαβω το γιατι και το πως καποιος επιλεγει ρατσα και μονο ρατσα και πως γινεται τελικα αυτη η επιλογη στην πορεια να μην αλλαζει οταν εκ των πραγματων το νεοαποκτημενο κουταβι ρατσας θα σας φερει σ επαφη με ενα σωρο αδεσποτα φιλαρακια στο δρομο και στο παρκο...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
θελω συγκεκριμενη μορφολογια , συγκεκριμενο χαρακτηρα και εχω συγκεκριμενες΄απαιτησεις ΄

αρκει αυτο ?

υγ προς ολους τους ρατσιστες σκυλων ράτσας ΚΑΙ τους ιδιοκτητες τους .....

το να μαζεψεις ενα ή δυο σκυλια απο τον δρομο ΔΕΝ ειναι ο μονος τροπος να βοηθησεις τα αδέσποτα .-

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Όπως και το να δώσεις χρήματα σε δυο φτωχούς δεν είναι ο μόνος τρόπος να βοηθήσεις,αλλα ο κάθε ένας κάνει οτι μπορεί,το να σώσεις ένα αδέσποτο δεν είναι η λύση στο πρόβλημα,ούτε και η επιδύνωσή τους όμως.Θέλω να πω,απο τη στιγμή που κάποιος για τον α ή β λόγο δε θέλει ή δε μπορεί να πάρει κάποια ράτσα,γιατι οχι αδέσποτο?καλύτερο δεν είναι απο το να απευθυνυθεί σε ένα πετ σοπ?αν θες τη δικια μου γνώμη[που ο δικός μου ο σκύλος είναι ράτσας] προτιμώ τα αδέσποτα, έχουν δικια τους φάτσα(ξέρεις το γνωστό,δεν είναι ράτσες,είναι φάτσες),δεν πρόκειται να βρεις άλλο ίδιο,ενω ένα ροτ πχ με ένα άλλο κατα 90% είναι ίδια-τουλάχιστον εξωτερικά-, είναι το αίσθημα οτι σώζεις μια ψυχή,ενω ένας καλός εκτροφέας έτσι κ αλλιώς θα έδινε καπου το κουτάβι,δε θα το έπερνες εσυ,θα το έπερνε κάποιος άλλος..το μέλλον του κάθε αδέσποτου σκύλου κρέμεται απο τα χέρια μας,αν δε βοηθήσουμε εμείς(όπως μπορούμε ο καθένας,είτε με λίγο φαγάκι,είτε με μερικές μέρες φιλοξενίας μέχρι να βρεί μόνιμο σπίτι,είτε με ένα τηλέφωνο σε κάποια φιλοζωική ή σωματείο,ακόμα και με την ιυοθεσία του σκύλου αν μπορούμε να τ κάνουμε αυτό)γιατι λοιπόν οχι αδέσποτα?αν δεν έχεις το μυαλό σου κατι συγκεκρημένο,αν πιστεύεις οτι δε "χρειάζεσαι" μια ράτσα για το τάδε στοιχείο πχ του χαρακτήρα ή της εξωτερικής εμφάνισης (και φυσικά αν δε θες το σκύλο για μόστρα και βιτρίνα) δεν καταλαβαίνω,γιατι να μη σώσεις ένα αδέσποτο που στο κάτω κάτω έχει την ανάγκη σου?μην πει κανείς τώρα οτι δεν τον έχει κοιτάξει κατάματα αδέσποτο κουτάβι και δεν έχει νιώσει έναν κόμπο στην καρδιά του,φανταστείτε λοιπόν το συναίσθημα και του σκύλου και το δικό μας όταν σώζουμε ένα τέτοιο πλάσμα,τι φταίνε αυτά που οι ιδιοκτήτες των γονιών τους άφησαν είτε τα ίδια τα κουτάβια,είτε τους γονείς τους,ή και τους παππούδες τους στο δρόμο?στην ουσία εμείς οι άνθρωποι φταίμε για την κατάσταση.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Laika,

Καταρχην να ξεκαθαρισω ότι δεν εχω εκτροφικο σκυλο, αλλά η σκυλα μου προερχεται από byb. Ωστοσο ετυχε να είναι πάρα πολύ κοντα και στο ταμπεραμεντο και τις αρετες που εψαχνα, συνοδευομενες όμως λογω κακης εκτροφης και ξεκινηματος στον χωρο του byb και με διάφορα προβληματα συμπεριφορας.
Τα λαθη μου και τις αμαρτιες μου τις πληρωσα γιατι εγω έφταιγα αλλά και γιατι ειδα κατι που μου αρεσε.

Αν διαλεγα σημερα σκυλο, θα επαιρνα εργασιακο ΓΠ, το πιο σκληρο και κυριαρχικο κουταβι που θα δεχοταν να μου δωσουν.
Θελω, ασχετα αν το χρειαζομαι ή όχι (που το χρειαζομαι γιατι κινουμαι σε ερημιες και μαλιστα συχνα με οικογενεια), να ανταποκρινεται σε συγκεκριμενες αναγκες φυλαξης και να εχει συγκεκριμενο χαρακτηρα.
Με ενθουσιαζει η εμφανιση του, ειδικα το μαυρο και το γκρι. Υπαρχουν καλυτερες φυλες σε καποια πραγματα αλλά δεν μου αρεσουν εμφανησιακα.

Τα παραπανω δύσκολα θα μου τα προσφερουν τα αδεσποτα αλλά και πολλες φυλές καθαροαιμων. Οπότε δεν είναι θεμα αδεσποτου αλλά πολύ πιο ευρύ.

Οσο κι αν φανει σκληρο, ο συγκεκριμενος σκυλος για μενα είναι συντροφος για πολλα χρονια, και συντροφος που δεν μου ταιριαζει, δεν τον θαυμαζω, δεν τον σεβομαι και δεν ικανοποιει τις αναγκες μου αλλά πρεπει μονο να επενδυω και να δινω χωρις να εισπραττω ΚΑΙ δουλειά εκτος από αγαπη και συντροφια, πρεπει να φυγει από τη ζωη μου, ειτε είναι σκυλος ειτε ανθρωπος. Αλλιως θα ειμαστε δυστυχισμενοι και οι δυο. Δεν χρειαζομαι παρέα ιδιαιτερα, εχω ηδη αρκετη κοινωνικη ζωη.

Τα παραπανω ισως απαντανε τουλαχιστον στην πρωτη σου ερωτηση.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
θελω συγκεκριμενη μορφολογια , συγκεκριμενο χαρακτηρα και εχω συγκεκριμενες΄απαιτησεις ΄

αρκει αυτο ?

υγ προς ολους τους ρατσιστες σκυλων ράτσας ΚΑΙ τους ιδιοκτητες τους .....

το να μαζεψεις ενα ή δυο σκυλια απο τον δρομο ΔΕΝ ειναι ο μονος τροπος να βοηθησεις τα αδέσποτα .-
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό.. αν και δεν νομίζω να τέθηκε (ελπίζω) το θέμα σε αυτό το topic..
Σίγουρα όμως έχει τεθεί στο παρελθόν στο forum και το θεωρώ το λιγότερο κουτο να νομίζουμε πως βοηθάμε με το να κατηγοριοποιούμε σκυλιά και ιδιοκτητες..

Το έχω ξανά πει και το ξανά λέω..περισσότερο προσωπικά έχω δει διαχωρισμό όσον αφορά στα καθαρόαιμα παρά στα ημίαιμα.., το ότι μπορεί κάποιος να έχει καθαρόαιμο δεν σημαίνει πως δεν βοηθάει..και το να μην θέλει να το γνωστοποιήσει επίσης.., δεν σημαίνει και δεν αναιρεί τίποτα..

Ο ρατσισμός είναι προϊόν λάθος σκεπτικού και νοοτροπίας και όσον αφορά τα σκυλιά δεν έχει θέση στην κυνοφιλία και γενικότερα στην κυνοφιλική παιδεία.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ειλικρινα θα ηθελα τη γνωμη σας και τις εμπειριες σας και μονο αυτο, δεν εχω τη διαθεση να "την πω" σε κανενα για τις επιλογες του, μονο θελω να καταλαβω το γιατι και το πως καποιος επιλεγει ρατσα και μονο ρατσα και πως γινεται τελικα αυτη η επιλογη στην πορεια να μην αλλαζει οταν εκ των πραγματων το νεοαποκτημενο κουταβι ρατσας θα σας φερει σ επαφη με ενα σωρο αδεσποτα φιλαρακια στο δρομο και στο παρκο...
Επιλέγει επειδή δεν έχει εμπειρία, θέλει συγκεκριμένο χαρακτήρα και χαρακτηριστικά, μορφολογία, τις ανάγκες.., επιλέγει βάση του χρόνου που έχει να αφιερώσει ο ίδιος και του τρόπου ζωής του, του χαρακτήρα του.., ένα σκυλί που θα είναι περισσότερο κοντά στον ίδιο και θα μπορει να ανταπεξέλθει..

Αυτό λέγεται και υπευθυνότητα..:)

Δεν κάνουν όλοι για ημίαιμο..

Γιατί?
Γιατί ένα ημίαιμο που θα βρείς στον δρόμο αν είσαι άπειρος ιδιοκτητης δεν μπορείς να προβλέψεις τον χαρακτήρα, τα βιώματα που έχει περάσει, το μέγεθος που θα γίνει (αν είναι κουτάβι), αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί στον χώρο σου κλπ.

Αν το πάρεις από ένα υπεύθυνο καταφύγιο μπορεί να σου δώσουν ένα σκυλί που έχουν δει και έχουν κρίνει πως θα είναι εύκολο..
Αλλα γενικά τα καθαρόαιμα είναι πιο προβλέψιμα.., όχι όμως πως υπερτερούν απο τα ημίαιμα.., κάνενα σκυλί δεν υπερτερεί απο κάποιο άλλο..είναι απλά τι ζητάς..:)

Άρα αυτοί που θα διαλέξουν ένα καθαρόαιμο δεν είναι ότι δεν ευαισθητοποιούνται.., είναι ότι απλά θέλουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Τα αδέσποτα υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα βοηθήσεις..το να πάρεις ένα ή δυο ή τρία δεν είναι ο μόνος τρόπος..

Επίσης..κάπως παρόμοια από επιπόλαια επιλογή ..καταλήγουν και τα καθαρόαιμα αδέσποτα..

:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ισως η απαντηση στην αρχικη ερωτηση της laika να είναι πιο απλη. Εχουν δημιουργηθει μερικες εκατονταδες φυλες σκυλων και ο λογος είναι για να καλυψουν ολες τις αναγκες και τα γουστα, ώστε να μπορει ο καθενας να επιλεξει αυτό που του ταιριαζει περισσοτερο. Γιατι υπαρχουν και αναγκες και απαιτήσεις και γουστα.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Προσυπογράφω την τοποθέτηση από τον/την kango1. Επίσης συμφωνώ με την άποψη του harryf3.

Όντας ένας εκ των φιλόσκυλων που πλήρωσαν χρήματα για την αγορά σκύλου θα εκφράσω την άποψή μου στο γιατί συγκεκριμένης φυλής σκύλο και όχι αδέσποτο.

Μετά από πολύ διάβασμα και "εμπειρία" από τη συμβίωση με 3 σκυλιά είχα καταλήξει ότι επιθυμώ να πάρω ως σύντροφο ζωής ένα presa canario. Όχι τραλές απαιτήσεις σε εκτόνωση, όχι υπερβολικό μάδημα, υπερβολική αγάπη για τα παιδιά, προστατευτικός προς την οικογένεια και επιφυλακτικός προς τους ξένους (τα προηγούμενα ως γενίκευση για τη φυλή μια και το κάθε σκυλί έχει διαφορές ακόμα και από τα αδέλφια του...)

Με τα παραπάνω εξασφάλισα ως ένα βαθμό ότι θα αποτελέσω "καλό" σύντροφο για την Emma και εκείνη θα ανταποκρινόταν στις προσωπικές μου ανάγκες. Ελεύθερο camping, διαμονή σε πολύ απομονωμένο σημείο, καθημερινές βόλτες στο βουνό, βαριεστημάρα για χτένισμα, ανάγκη για ηρεμία στο σπίτι κλπ κλπ κλπ

Η σύντροφός μου σκεφτόταν .....Lambrador?!?! κουκλιά, γλυκήτατα ωστόσο με συγκεκριμένες ανάγκες - χαρακτηριστικά. Μόλις είδαμε κουτάβια με δυσκολία συγκρατηθήκαμε (ευτυχώς για τα σκυλιά.....).

Τα ίδια και σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύουν για τα αδέσποτα + η συνείδηση ότι υποφέρουν που το κάνει πιό δύσκολο να αντισταθείς.

Με πολλά "εάν" (ενήλικο, χαρακτήρας που μου ταιριάζεικλπ) θα έπαιρνα ως 2ο σκύλο ένα αδέσποτο, χωρίς να έχω απαιτήσεις από αυτόν, ελπίζοντας ότι δε θα μου επιφυλάξει εκπλήξεις π.χ. επιθετικότητα προς το παιδί, υπερκινητικότητα κλπ ικανοποιώντας την βαθύτερη εγωιστική μου ανάγκη να νοιώσω σωτήρας......όπως ακριβώς με το 1 ευρώ στο παιδάκι που ζητιανεύει, δεν αλλάζει τη ζωή του, αλλάζει το πώς νοιώθω εγώ για μένα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγώ πάντως που επέλεξα συνειδητά να πάρω αδέσποτο, δεν το έκανα για να βοηθήσω το αδέσποτο (ετσι κι αλλιώς αυτό είναι η σταγόνα στον ωκεανό.... συμφωνω οτι υπάρχουν πολύ αποτελεσματικότεροι τρόποι να βοηθήσεις, χωρίς να υιοθετήσεις εσύ ο ίδιος). Προσωπικά το εκανα γιατι ήταν η ευκολότερη λύση, και με κάλυπτε απόλυτα! Για τις απαιτήσεις τις δικές μου, δεν υπάρχει λόγος να πάρω καθαρόαιμο. Βρίσκω δεκάδες υπέροχα αδέσποτα που με καλύπτουν. :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
κλπ ικανοποιώντας την βαθύτερη εγωιστική μου ανάγκη να νοιώσω σωτήρας......όπως ακριβώς με το 1 ευρώ στο παιδάκι που ζητιανεύει, δεν αλλάζει τη ζωή του, αλλάζει το πώς νοιώθω εγώ για μένα.
Δεν είναι το ίδιο,το παιδάκι με το 1 ευρώ θα πάρει ένα σάντουιτς,το σκυλί αν το ιυοετήσεις θα του προσφέρεις μια ασφαλή ζωή κοντά σου

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Eγώ πάντως που επέλεξα συνειδητά να πάρω αδέσποτο, δεν το έκανα για να βοηθήσω το αδέσποτο (ετσι κι αλλιώς αυτό είναι η σταγόνα στον ωκεανό.... συμφωνω οτι υπάρχουν πολύ αποτελεσματικότεροι τρόποι να βοηθήσεις, χωρίς να υιοθετήσεις εσύ ο ίδιος). Προσωπικά το εκανα γιατι ήταν η ευκολότερη λύση, και με κάλυπτε απόλυτα! Για τις απαιτήσεις τις δικές μου, δεν υπάρχει λόγος να πάρω καθαρόαιμο. Βρίσκω δεκάδες υπέροχα αδέσποτα που με καλύπτουν. :)
Μαζί σου, έβαλες τα προσωπικά κριτήρια, τα δεδομένα της ζωής σου και έκανες συνειδητή επιλογή. Εν τέλει αφού μιλάμε για εσένα και τις επιλογές σου προσωπικά δεν τις αμφισβητώ.....

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
κλπ ικανοποιώντας την βαθύτερη εγωιστική μου ανάγκη να νοιώσω σωτήρας......όπως ακριβώς με το 1 ευρώ στο παιδάκι που ζητιανεύει, δεν αλλάζει τη ζωή του, αλλάζει το πώς νοιώθω εγώ για μένα.
Δεν είναι το ίδιο,το παιδάκι με το 1 ευρώ θα πάρει ένα σάντουιτς,το σκυλί αν το ιυοετήσεις θα του προσφέρεις μια ασφαλή ζωή κοντά σου
Ατυχής η αναγωγή μου ίσως, ελπίζω ότι στο σύνολό της η άποψή μου είναι σαφής. 1 ευράκι εγώ, ένα εσύ κλπ σε κάθε περίπτωση το παιδάκι θα δώσει τα λεφτά στον νταβά όπως και ίσως η υιοθεσία αδέσποτου δίνει μεγαλύτερη σνυαισθηματική κάλυψη σε αυτόν που το πετάει ή κάνει ασυνείδητες γέννες....."δε βαριέσαι κάποιος θα το βρεί και θα το μαζέψει"

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν