"Περιπατητές" σκύλων

dogwalker

Member
12 Δεκεμβρίου 2007
23
0
www.dogserviices.gr
dog walker είναι ο περιπατητής σκύλου ή αυτός που βγάζει ξένο σκύλο βόλτα. Πολλά σκυλιά υποφέρουν επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν χρόνο για τη καθημερινή βόλτα τους.
Διαδεδομένες Dog walking υπηρεσίες θα βοηθούσαν στην ελάτωση αδέσποτων και σε περισότερα ευτυχισμένα κατοικίδια ?
Οι σκύλοι θα βγαίνουν τη καθημερινή τους βόλτα?
Μήπως οι dog walkers είναι πολύτιμοι όπως και οι baby sitters για τα μωρά?
Αν οι ιδιοκτητες σκύλων δεν στηρίζονται αποκλειστικά στους dog walkers για τη βόλτα και ζουν και εκείνοι με το σκυλί τους είναι οι dogwalkers απαραίτητοι στην Ελλάδα?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Re: Είναι απαραίτητοι οι dog walkers?

dogwalker said:
είναι οι dogwalkers απαραίτητοι στην Ελλάδα?
σε μια χωρα που τα σκυλακια ζουν δεμενα με ενα κοματι ψωμη, ζευγαρωνουν ανευ λογου και αιτιας και δεν γνωριζουν ποτε κατι αλλο εκτος των 4ρων τοιχων του σπιτιου-οικοπεδου οι περπατητες μου φανταζει σεναριο επιστημονικης φαντασιας!!

dogwalker

Member
12 Δεκεμβρίου 2007
23
0
www.dogserviices.gr

sir-elric said:
dogwalker said:
είναι οι dogwalkers απαραίτητοι στην Ελλάδα?
σε μια χωρα που τα σκυλακια ζουν δεμενα με ενα κοματι ψωμη, ζευγαρωνουν ανευ λογου και αιτιας και δεν γνωριζουν ποτε κατι αλλο εκτος των 4ρων τοιχων του σπιτιου-οικοπεδου οι περπατητες μου φανταζει σεναριο επιστημονικης φαντασιας!!
Eιναι μια ανάγκη άγνωστη στην Ελλάδα, αλλά αξίζει να αναγνωριστεί. Κάποιοι συνανθρώποι μας θα επιθυμούσαν μερικούς dog walkers στη διάθεσή τους και δεν τους βρίσκουν ή δε γνωρίζουν αν υπάρχουν.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Θεωρώ τη βόλτα απαραίτητο στοιχείο σύσφιγξης των σχέσεων σκύλου-αφεντικού.

Ο σκύλος αναγνωρίζει ως αφεντικό του πρώτα από όλα και πριν από όλους, το άτομο που τον περιποιείται.

Αν δεν έχει χρόνο να τον πάει βόλτα, θα έχει χρόνο να τον ταίσει, να παίξει ή οτιδήποτε άλλο?

Αν δεν μπορεί να εκπληρώσει τα παραπάνω κάποιος, ας μην πάρει σκύλο.

Γιατί αλλιώς ο σκύλος θα είναι διακοσμητικό στοιχείο.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Συμφωνώ με την Αλεξάνδρα, όμως οι dogwalkers θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι σε διάφορες περιπτώσεις όπως:
- Ασθένειες μοναχικών ανθρώπων με κατοικίδια
- Έκτακτες ανάγκες εργασιακές, οικογενειακές κ.λπ.
- Ηλικιωμένοι άνθρωποι που ζουν με μόνη συντροφιά ένα σκύλο

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Chloe συμφωνώ, αλλά ειδικά για τους ηλικιωμένους οι γιατροί τους λένε να πάρουν σκύλο για να αναγκάζονται να βγαίνουν και να περπατάνε.

Άσε που με τις συντάξεις πλέον οι άνθρωποι δε μπορούν να συντηρήσουν τους εαυτούς τους, θα πάρουν dog walker?

Σε έκτακτες περιπτώσεις είναι μια λύση.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS

dogwalker said:
Eιναι μια ανάγκη άγνωστη στην Ελλάδα, αλλά αξίζει να αναγνωριστεί. Κάποιοι συνανθρώποι μας θα επιθυμούσαν μερικούς dog walkers στη διάθεσή τους και δεν τους βρίσκουν ή δε γνωρίζουν αν υπάρχουν.
Εμένα άλλο μου κάνει εντύπωση....
Στην ιστοσελίδα σου είδα ότι χρεώνεται 10-15 ευρώ η κάθε ώρα σκυλοβόλτας! :shock:
Δηλαδή 2 φορές την ημέρα βόλτα ο σκύλος ίσον 20 ευρώ την ημερα, 140 την εβδομαδα, 560 € το μηνα? :eyecrazy:

Το άλλο με τον Τοτο το ξέρετε?
:lol: :lol: :lol:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7

ROTTIE said:
560 € το μηνα? :eyecrazy:

:lol: :lol: :lol: ουτε στις μπειμπυ σιτερς για να μας κρατησουν διδυμα ,8ωρο δεν δινουμε τοσα ( ε,καλα υπερβολες,περιπου τοσα δινουμε) :lol: :lol: :lol:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu

ROTTIE said:
Στην ιστοσελίδα σου είδα ότι χρεώνεται 10-15 ευρώ η κάθε ώρα σκυλοβόλτας! :shock:
Δηλαδή 2 φορές την ημέρα βόλτα ο σκύλος ίσον 20 ευρώ την ημερα, 140 την εβδομαδα, 560 € το μηνα? :eyecrazy:

Παντος εγω μικρη εβγαλα το χατζιλικι μου με κατι τετιο!
Αφου επρεπε να παω τουλαχιστον 2 φορες την εβδομαδα με τα σκυλια μας στο δασος- επαιρνα και κανα 3-4 απο την γειτονια. Συνηθος απο κατι γιαγιαδες που δεν μπορουσαν να τα πανε μαρκια και με τις ωρες, αλλα ηθελαν να ξεδοσουν και καπου καπου τα σκυλακια τους.
Τοτε επαιρνα για μια 2-3 ωρη βολτα 2 μαρκα! (1 ευρω!!).

Τωρα αν βρειτε ανθροπους που δινουν 10-15 ευρω την ωρα για να περπατησει ο σκυλος τους- ειστε και πολυ μαγκες!
Εδω παρα πολλοι δεν δινουν 20 για κουρεμα καθε 4-6 μηνες και αφηνουν τα σκυλια να κανουν τζιβενια πανοπλια..............

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com

FrenchieFan said:
Τωρα αν βρειτε ανθροπους που δινουν 10-15 ευρω την ωρα για να περπατησει ο σκυλος τους- ειστε και πολυ μαγκες!
Εδω παρα πολλοι δεν δινουν 20 για κουρεμα καθε 4-6 μηνες και αφηνουν τα σκυλια να κανουν τζιβενια πανοπλια..............
Έχεις πολύ δίκιο εδώ !

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu

Chloe said:
FrenchieFan said:
Έχεις πολύ δίκιο εδώ !
Μα το ζω και βλεπω καθημερινα!!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για μενα αυτοι που ειναι υποψηφιοι ιδιοκτητες σκυλιων αν παρουν καποιον να τους βγαλει βολτα το σκυλι τους απλα ειναι ακαταλληλοι ιδιοκτητες..
Οπως και αυτοι που προσλαμβανουν baby sitters ειναι απλα ακαταλληλοι γονεις...
Το παιδι εχει αναγκη τους γονεις του και το σκυλι τους ιδιοκτητες του..

Συμφωνω μονο οταν καποιοι ηλικιωμενοι εχουν σκυλακια και αδυνατουν να τα βγαλουν βολτα..η αν καποιος εχει χτυπησει...

STELLAKI

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2008
96
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Οπως και αυτοι που προσλαμβανουν baby sitters ειναι απλα ακαταλληλοι γονεις...
ωχ μεγάλο θέμα ανοίγεις...
Ναι κι εγώ είμαι της άποψης οτι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με τους γονείς τους.
Μερικές φορές όμως δεν γίνεται...
Η μαμά μου και η πεθερά μου για παράδειγμα μου το έχουν ξεκαθαρίσει απο τώρα.
"Το παιδί να σου το κρατήσουμε ενα σάββατο για να βγείς...το κάθε μέρα ξέχνα το"
Λοιπόν?? τι κάνεις σε αυτή τη περίπτωση?
παρακαλάς?Εγώ όχι.Δεν υποχρεώνομαι σε κανέναν.
Απο την άλλη, θέλω να κάνω παιδί...και δεν θα αφήσω καμιά μαμα να μου το στερήσει...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
να σου πω κατι..μερικες φορες που δεν εχεις επιλογη τελος παντων πας και λιγο πασο..αλλα το σκυλι το επιλεγεις..ποιος ο λογος δηλ να παρεις σκυλι αν δεν μπορεις να το πας βολτα?παρε γατα..

dogwalker

Member
12 Δεκεμβρίου 2007
23
0
www.dogserviices.gr

ROTTIE said:
dogwalker said:
Εμένα άλλο μου κάνει εντύπωση....

Συμφωνώ, ελάχιστοι ιδιοκτήτες θα δίναν τόσα χρήματα σε έκτακτες περιστάσεις. Θα έπρεπε η χρέωση να ναι στο μισό.

dogwalker

Member
12 Δεκεμβρίου 2007
23
0
www.dogserviices.gr
kango1 said:
να σου πω κατι..μερικες φορες που δεν εχεις επιλογη τελος παντων πας και λιγο πασο..αλλα το σκυλι το επιλεγεις..ποιος ο λογος δηλ να παρεις σκυλι αν δεν μπορεις να το πας βολτα?παρε γατα..
Όταν οι περισσότεροι υιοθετούν ένα σκύλο είναι αδύνατο να υπολογίσουν τη 2 βόλτες τους επι 15 χρόνια 365 μέρες το χρόνο. Κάποιες απο τις ημέρες θα χρειαστούν τη βοήθεια ενός dogwalker, έστω και για τη βόλτα του μόνο. Το θέμα είναι οι dogwalkers να μπορούν να βοηθήσουν σε δύσκολες περιστάσεις. :roll:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
dogwalker said:
kango1 said:
Όταν οι περισσότεροι υιοθετούν ένα σκύλο είναι αδύνατο να υπολογίσουν τη 2 βόλτες τους επι 15 χρόνια 365 μέρες το χρόνο. Κάποιες απο τις ημέρες θα χρειαστούν τη βοήθεια ενός dogwalker, έστω και για τη βόλτα του μόνο. Το θέμα είναι οι dogwalkers να μπορούν να βοηθήσουν σε δύσκολες περιστάσεις. :roll:

Αν δεν μπορουν να υπολογισουν τις βολτες τους 365 μερες τον χρονο ,τοτε δεν μπορουν να υπολογισουν και πολλα αλλα..οπως διαμονη,φαγητο,περιθαλψη και πολλα...
Ενα σκυλι συνεπαγεται με ολα αυτα πακετο ..,δεν υπαρχει δικαιολογια..,αν καποιος βρισκει δικαιολογια τοτε απλα δεν κανει για σκυλο...

και να το θεσω και αλλιως..το να βγαλεις ενα σκυλι βολτα δεν ειναι απλη υποθεση ..ειναι ευθυνη..
Εγω δεν θα εμπιστευομουνα το σκυλι μου σε ξενα χερια..